Jump to content

Psihologija: Empirijska nauka (o duši)

DameTime

Recommended Posts

On 5/12/2024 at 6:56 AM, zoran59 said:

DT, hvala, jako zanimljivo.  Ako cemo vec licno, ovo sam ja:

aQO7vuu.jpg

O

Promenicu, trazim psihijatra. (klinicka indikacija: depresija, anksioznost, anhedonija).

Ovaj psiholog je bio "feelgood" i objasnjavao mi da se ne sekiram zbog sitnica. Kao, bice bolje. Ali meni treba majstor da mi ukaze mehanizme i moduse ponasanja ili razmisljanja kojima bih se bolje snasao i sam sa sobom i u okruzenju.

Eto, izlajao sam se... :classic_biggrin:

Ma batali psihijatre i psihoanalize, to je za omladinu, a ti ako danas ne uzivas u seksu, hrani i drugim zemaljskim uzivancijama,

samo znaci da si mator, nisi nikako slucaj za psihijatriju♥️

• Like 1
  • Love 1

On 5/12/2024 at 6:56 AM, zoran59 said:

...

Odlazio sam u kliniku kod psihologa. Promenicu, trazim psihijatra. (klinicka indikacija: depresija, anksioznost, anhedonija).

Ovaj psiholog je bio "feelgood" i objasnjavao mi da se ne sekiram zbog sitnica. Kao, bice bolje. Ali meni treba majstor da mi ukaze mehanizme i moduse ponasanja ili razmisljanja kojima bih se bolje snasao i sam sa sobom i u okruzenju.

Eto, izlajao sam se... :classic_biggrin:

Celog zivota si vredno radio na tome da postanes depresivan.

Ne bi bilo fer da ti sada neki majstor to pokvari.

• Love 1
  • Ha-ha 2

5 hours ago, Dragan said:

Celog zivota si vredno radio na tome da postanes depresivan.

Ne bi bilo fer da ti sada neki majstor to pokvari.

Ono kad nemas puno problema u zivotu, pa sam izmislis jedan ❤️

E, a popularna mantra na jednom rahmetli incel forumu na kojem Sam bio je bila "momci imaju simpatije, muskarci devojke, legende depresiju" 

Pusti coveka...

bg,f8f8f8-flat,750x,075,f-pad,750x1000,f

1 hour ago, RatzenStadt said:

Ono kad nemas puno problema u zivotu, pa sam izmislis jedan ❤️

...

Pusti coveka...

Daleko od toga da mislim da neko izmislja depresiju, ali delimicno ima veze sa mislima.

Nakupi se godinama prasine na ogledalu nase duse i tela, a mladi su u fazonu "lako cemo".

Isla tri Turcina putem i jedan svrati na reku da napoji konja.

Posle nekog vremena vice on - "uhvatio sam jednog Crnogorca".

Oni njemu - "pa dovedi ga ovamo"

On - "nece da podje sa mnom"

Oni - "a ti ga onda pusti"

On - "ma pustio bih ja njega, ali nece on mene". :)

• Ha-ha 1

On 5/12/2024 at 12:56 AM, zoran59 said:

Odlazio sam u kliniku kod psihologa. Promenicu, trazim psihijatra. (klinicka indikacija: depresija, anksioznost, anhedonija).

Zoki, hoces ti da studiras psihologiju/psihijatriju ili da se osecas bolje? 😄 

Slusam pre neki dan na radiju neku emisiju i neka zena prica o problemima. Pita voditelj da li je potrazila strucnu pomoc? Kaze ona: "ne mogu vise da placam strance samo da bi me slusali"

• Love 1
  • Ha-ha 2

• 4 months later...
  • 1 month later...

Prenosim info koja nekom može biti od pomoći. Šestu godinu zaredom, psihološkinja i psihoterapeutkinja Ana Perović zajedno sa grupom psihoterapeuta ustupa po jednu besplatnu seansu tokom praznika.

Aktivacija traje od 15.12. do 15.1.2025. godine, a prijave su otvorene do 20.12.2024. Postupak za prijavu je jednostavan i kratak. Sastoji se od upitnika koji vas vodi na stranicu sa biografijama i terminima svih terapeuta koji su ove godine poklonili svoje terapijske termine u navedenom periodu. 

Saznajte više

Kako da zakažete seansu?

Odete na link: LINK ZA PRIJAVU ZA JEDNU BESPLATNU SEANSU

Pažljivo popunite upitnik do kraja i kliknete “Submit”.

Nakon tog koraka odaberite psihoterapeuta sa liste koja je pred vama.

Kliknite na “Zakaži termin sa _______ (ime odabranog terapeuta). Otvoriće Vam se kalendar terapeuta gde ćete videti termine koji su dostupni za besplatne seanse između 15. 12. 2024. i 15. 1. 2025. Dostupni termini su označeni plavom bojom u kalendaru.

Odaberete termin koji Vam odgovara i kliknete na njega.

Vodite računa da možete odabrati jedan termin po osobi. Molimo vas da jednu seansu zakažete isključivo kod jednog terapeuta po vašem izboru. Ukoliko ista osoba zakaže dve ili više seansi kod istog ili različitih terapeuta, sve zakazane seanse će biti otkazane.

Dobićete imejl kao potvrdu da je zakazivanje bilo uspešno.

U sledećih nekoliko dana kontaktiraće vas izabrani psihoterapeut sa detaljima o seansi. Za bilo kakve izmene vezane za termin ili lokaciju, dogovaraćete se direktno sa psihoterapeutom.

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezano za prijavu pošaljite nam ih na adresu [email protected].

Prijave ćemo primati od 5. – 20. 12. Napominjemo da je broj termina ograničen, što znači da nećete biti u mogućnosti da zakažete seansu ukoliko su svi termini popunjeni. Budite slobodni ipak da nam se javite ukoliko želite da vas povežemo sa određenim terapeutom i lično se dogovorite o potencijalnoj saradnji.

Jedna seansa može mnogo toga da promeni, tako da prosledite ove informacije dalje! 

• Like 1
  • Thanks 1