Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

Baj baj Kuz, hvala za onu sezonu pre Reala, hvala za bananu Udou i generalno sve odbrane. Ti se zahvali bogu ili kome već na sačuvanom životu nakon pijane saobraćajke i Nebojši Čoviću na radnom odnosu na neodređeno vreme i neodređen rad. 

 

I ponesi sa sobom onu stolicu iza koša, ja častim. Da neko opet ne zasedne u istu. 

  • Like 42
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, NMX said:

 

Za Tea se sećam šta je pisano i zahvalan sam Teu na svim priređenim golden showerima svima koji su ga pljuvali. Za Šabaza se i ne sećam šta je bila priča (sećam se sebe da sam vrištao od sreće jebo me konj naivnog).

 

samo hoću da podsetim na očigledno:

svima nam je bilo jasno da je roster sastavljen tako da ćemo imati užasnih problema defanzivno, bio onaj meme kevin durant u bolnici sa naslovom, hanga dok pokušava da pokrpi sve rupe

svima je bilo jasno da nemamo PFa, iako smo se nadali da možda bjelica odigra nešto

svi su bili oduševljeni potpisom napiera, pa i guru

većina je bila od skeptična do popizdela što je došao teo, uključujući i gurua

 

rispekt za lika što eto, neće da piše, jer, neće da mrači okolo

samo, nije on napisao nikakva čudesna predviđanja, tj nešto što mi slepci nismo videli. a usput je omanuo ponegde, kao i svi mi. big deal.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, NMX said:

 

Za Tea se sećam šta je pisao i zahvalan sam Teu na svim priređenim golden showerima svima koji su ga pljuvali. Za Šabaza se i ne sećam šta je bila priča (sećam se sebe da sam vrištao od sreće jebo me konj naivnog).

Nisi jedini. Iz nekog iracionalnog razloga, izvlačeći iz bledila sećanja Šabazove bravure iz koledž dana, predstavio sam ga samom sebi kao najveće pojačanje ovogodišnjeg rostera.

A ono... čovek nije hteo da igra. Razumem i da je loša forma ili fizička sprema, ili pak ljubavni jadi slični Vildozinim, ali ovo je sto puta gore. Neće dečko da igra, ejjjj. Onaj mučeni Adams je bar odmah rekao da neće da se smara u Zvezdi, a Šabaz je uredno izmuzao polusezonsku platu koja nije zanemarljiva. Dapače. Ispali smo somine neviđene, tj. ne mi, nego onaj ko ga je doveo. Ništa novo kad je KKCZ u eri Čovića u pitanju.

 

Što se Tea tiče... i da ništa više pametno ne napravi do kraja sezone, on je prevazišao sva moja očekivanja. Onaj izraz - klasa je večna - najbolje oslikava Teov performans i u 37. godini. Da nam je živ i zdrav.

 

Pored ove dvojice, treći jak utisak dosadašnjeg dela sezone je neigranje Nemanje Bjelice. To je nešto što dugo neću moći da prežalim. Bespotrebno je pričati kakvu dimenziju u kvalitetu i dubini rostera bi imali sa njim na parketu, pa makar to bilo i 10-15 min po meču.

 

Sve ovo, uz kvalitet u ostatku tima i promenu trenera u hodu, je dovoljno da se pošibamo za mesto broj 10, vrlo teško za nešto preko toga.

 

Kad dođe vreme ( a to će biti vrlo skoro), da se pripreme forice tipa "ABA je prioritet", "Kališ u junu", "Setite se gde smo bili 2011." I tako u krug i u sledećih 13 godina.

  • Like 7
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

Ко се надао да ће оволики степен залагања да показује Милош Теодосић? Ово нису очекивали ни они који су највише били одушевљени његовим доласком. Win some, lose some. Такав је играч био увек, такав је и сад. Изгубио је неке, али је и неке добио. Кад се оволико бори, и не можеш да му замериш. Могу да замерим овима који се вуку по терену као бабе неке.

 

Много фали бек. Симоновић и Јаго су очајни, и то нема никакве везе са самопоуздањем, већ квалитетом, па и карактером који није за Црвену звезду. Обојица ће имати неке добре утакмице, одиграти сасвим коректно у нападу, али у одбрани су једноставно играч мање. Оно није ни за Еврокуп ниво. Ми на ЕЛ нивоу, имамо тај проблем када нам у пик увуку Недовића и Тобија нпр. Реал нас је у Арени масакрирао на то. Јадан Тоби, фасовао целу кофу гована од публике. Тренер је видео да је и до Недовића, па је Немања добио доста дугачак период на клупи. Да се вратим на Јага и Симоновића, оно што њих двојица играју у АБА лиги у одбрани је скандалозоно на више нивоа. Не могу да одбране ништа и никог. Не знам да ли на Синерџију постоји нека напредна статистика колико по поседу примају петорке где су на терену заједно Јаго и Симоновић. Симоновић је као јуче дао 10 поена, Бога питај колико је примио. Против Цибоне у првој четвртини се исто обрукао фино. И оно што се испуцавао Јаго у четвртој четвртини тројкама јуче, је за раскид уговора. Такође, примећујем да је увек нешто видно незадовољан кад излази са терена... у фазону је као Зашто ја напоље тренеру?

 

Обојици није место у екипи, а коштају нас сигурно 700-800 хиљада за целу сезону. То је или један добар бек или добра четворка.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Sinnerman said:

Klubu ima da se zameri toliko stvari, međutim kod "slučaja" Kuzmić klub je ispao i više nego korektan, možda čak i previše. Toliko da su navijači počeli polako da zaboravljaju one njegove dobre momente i da ga vide kao teret oko noge koji zauzima mesto u timu. Realno, trebalo je ranije da se rastanemo kada se videlo da ne ide.

Korektno je bilo obezbijediti Kuzmi liječenje i pravnu pomoć poslije nesreće koju je sam izazvao, ali dati ugovor i platu igraču koji više nije sposoban za profesionalnu košarku je ili totalna nekompetentnost ili kriminal, a vjerovatno pomalo od oboje.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Stefi88 said:

Rok za prelazak igraca izmedju EL klubova je od od Subote do Ponedeljka 😮

Malo je to vremena za nas 😁

A onda sledi ono naše:”jeste da smo propustili igrače iz drugog EL tima, ali jurimo i dalje po NBA i G ligi, bez brige, poslednji rok za registraciju za EL je februar”

Link to comment
Share on other sites

Компликује се ситуација у Макабију услед смањења плате играчима 15%. 

Добили су обећање управе да ће им вратити новац чим се клуб врати у Израел, али играчи не пристају. 

Ето нам можда изненадне прилике да дођемо до доброг појачања.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Систем те лаже said:

Компликује се ситуација у Макабију услед смањења плате играчима 15%. 

Добили су обећање управе да ће им вратити новац чим се клуб врати у Израел, али играчи не пристају. 

Ето нам можда изненадне прилике да дођемо до доброг појачања.

Pokupice ko treba da pokupi, mi svakako nismo ni na kraj pameti igracima Makabija, eventualno da se nadamo nekom krsu sa kraja klupe ako takvih uopste ima tamo...

Edited by Benito
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

"Fredi je veliki radnik, sto posto posvećen na svakom treningu i na svakoj utakmici. Uvek je tu da odradi prljav posao za ekipu. Mislim da mu tim Zvezde po karakteristikama mnogo više odgovara nego Bajern – tu je okružen jednim od najboljih dodavača u istoriji Evrolige Milošem Teodosićem, ali i sa dosta drugih talentovanih igrača na pozicijama od dva do četiri, igrača koji mogu da ga učine boljim", rekao je Lučić za "Sport Klub" i dodao:

"Gilespi je igrač koji dosta zavisi od sistema i od ekipe kojom je okružen, drugi treba da iskreiraju koš za njega. Radi dosta korisnog što se ne vidi uvek u statistici, a tu su i skokovi, blokade, čvrstina. Ukoliko se uklopi kako treba, može da bude pojačanje za Zvezdu", rekao je srpski košarkaš.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...