Bode Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 3 hours ago, Markoss said: Pisah pre mesec dana da ce Topic igrati kod nas, jer je mali to pricao saigracima u Megi. U medjuvremenu, info iz kluba je bio da ostaje u Megi, pa sam i to podelio, te samog sebe demantovao. Ali da, na kraju je Nikolina zelja presudila. Decko da nije kosarkas, verovatno bi ovde pisao s nama po forumu koliko je zaludjen Zvezdom. Kako ovo fali i u FK i u KK. U kombinaciji sa talentom, naravno. Vreme se promenilo ali ce Zvezda ostati taj klub koji mora da ima momke u timu koji su zvezdasi na kvadrat. Jednostavno je tako. Svaki primer kroz istoriju Zvezdinih uspeha je ovo dokazao. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 Topic ce biti odlican u p&r igri, otvorice mu nasi visoki sasvim dosta prostora za njegove ulaze ili poludistance gdje je stvarno odlican. To bas po automatizmu zavrsava ali bilo bi lijepo da i sut za 3 poena bude na ok nivou. Svakako ne bu trebao napad u smislu organizacije da pati jer Top visok skoro 2m i ima odlican pregled igre tako da bi i visoki mogli jos vise da profitiraju jer je bas ocigledno bilo zadnjih nedelja da se mucimo sa Yagom da ista organizujemo. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čočo Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 Just now, Nenadd said: Ne bih se slozio. Iako Jago treba da ima ogranicenu minutazu i Top treba da ima prednost, Brazilac je izuzetno dobar suter za 3, moze iz step beka i iz trka, za razliku od Topa koji je tu na EL nivou verovatno ispod proseka. Buduci da su obojica fizicki limitirani za EL i da u ulazu ne mogu do kraja, svako iz svog razloga, sut je karta na koju ce cesto biti prinudjeni da igraju. Ono sto bi Top i teoriji mogao da donese je bolja organizacija napada, sa Jagom smo u tom segmentu oslonjeni na trcanje u ledja i koriscenje prvog pristojnog resenja koje nam se ponudi u napadu. Mali ima glavu za pleja i prepoznaje situacije, videcemo kako ce to izgledati kad ga ove azdaje pritisnu. Svakako se slazem da ce Hanga imati ulgou koju si naveo, dok gorepomenuti dvojac treba da ima vrlo ogranicenu rolu. U tom kontekstu je bezvezna odluka da se Top vrati, jer ne podize plafon ekipe i na njegovo mesto smo vec doveli igraca letos - Jaga. Druga bi prica bila da je Nejpier ostao i igra kako smo ocekivali, a da smo silbovali Jaga. Zbog toga se ljudi i bune, iako ce naravno vecini srce poskociti prvi put kad Teo bude namestio malom neki lak poen. Mi sad kad smo vratili Topa možemo Yaga da vratimo u ulogu u kojoj se najbolje snalazi. Da trči i da šutira kao u Ulmu. A ko ga gledao zna kakav je šuter. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DejoLazaKalina Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 2 hours ago, Abizolirni said: Ajmo @Mirage93, @DejoLazaKalina i ostali da cujemo sad ako je lud rizikovace milionske ugovore preko bare 😋 Izgleda da je decko pozitivno lud, ne znam sta da kazem. Svaka cast za potez, ja iskreno to nikad ne bih uradio Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 Ako na momenat zaboravimo da se radi o Nikoli Topicu i pogledamo cisto sa kosarkaske strane sta dobijamo: - neiskusnog i nedokazanog igraca na EL nivou, ali sa velikim potencijalom kojeg je u ovom momentu tesko proceniti - gledano sa fizicke strane bas onakvog igraca kakav nam fali na poziciji 1 (1.98m, 91kg) - igraca kojem sut za 3p nije prva opcija kada napada kos kao sto je slucaj sa skoro svim drugim igracima koje imamo na spoljnim pozicijama - boljeg defanzivca od Tea, Yaga, Nedovica, pa ajde da spomenemo i Nejpira (Pengosa) E sad, meni je recimo zanimljivo poredjenje Topic/Volters. Mislim da imaju slican stil igre - sigurni sa loptom u rukama, ne previse kreativna ali pravovremena dodavanja i citanje igre, odlican prodor i prosecan sut za 3p. Naravno, Topic je fizicki jaci, mnogo mladji sa velikim potencijalom, a Volters je iskusniji. Sta mislite ko bi u ovom trenutku od njih dvojice mogao vise da nam donese? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čvarkov Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 2 hours ago, Markoss said: dovesti krstenu PF. Koja je spremna da deli srpski narod. 3 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 Dokle nas je doveo jebeni Čović. Umesto da budemo presrećni sto se nase dete vraca kuci, sto ce tu biti najveci talenat koji srpska kosarka stvorila u zadnjih ko zna koliko godina, mi shvatamo da je to jos jedan trik matorog prevaranta. 8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 7 minutes ago, berti said: Dokle nas je doveo jebeni Čović. Umesto da budemo presrećni sto se nase dete vraca kuci, sto ce tu biti najveci talenat koji srpska kosarka stvorila u zadnjih ko zna koliko godina, mi shvatamo da je to jos jedan trik matorog prevaranta. Ja sam presrecan. A sto je tacno trik? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bishop Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 41 minutes ago, Nenadd said: Ne bih se slozio. Iako Jago treba da ima ogranicenu minutazu i Top treba da ima prednost, Brazilac je izuzetno dobar suter za 3, moze iz step beka i iz trka, za razliku od Topa koji je tu na EL nivou verovatno ispod proseka. Buduci da su obojica fizicki limitirani za EL i da u ulazu ne mogu do kraja, svako iz svog razloga, sut je karta na koju ce cesto biti prinudjeni da igraju. Ono sto bi Top i teoriji mogao da donese je bolja organizacija napada, sa Jagom smo u tom segmentu oslonjeni na trcanje u ledja i koriscenje prvog pristojnog resenja koje nam se ponudi u napadu. Mali ima glavu za pleja i prepoznaje situacije, videcemo kako ce to izgledati kad ga ove azdaje pritisnu. Svakako se slazem da ce Hanga imati ulgou koju si naveo, dok gorepomenuti dvojac treba da ima vrlo ogranicenu rolu. U tom kontekstu je bezvezna odluka da se Top vrati, jer ne podize plafon ekipe i na njegovo mesto smo vec doveli igraca letos - Jaga. Druga bi prica bila da je Nejpier ostao i igra kako smo ocekivali, a da smo silbovali Jaga. Zbog toga se ljudi i bune, iako ce naravno vecini srce poskociti prvi put kad Teo bude namestio malom neki lak poen. Brate, bez ljutnje, ali ovakvo poredjenje ni Jagova mama ne bi napisala. Čak i ona vidi da je mali Top superioran u bukvalno svakom segmentu u odnosu na Yaga 😕 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 Jagu je prava uloga da bude treći plej. Može on da eksplodira povremeno i ima neki kvalitet, ali je generalno ograničen košarkaš za neku ozbiljniju ulogu. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Stex Posted December 26, 2023 Popular Post Share Posted December 26, 2023 Iako sam komsija, pokusacu da objasnim jednom delu navijaca koji mozda ne razume koliko je Topic ustvari dobar, ili kako su mu ameri dali nadimak Hot Topic. Prvo, ogromna je stvar imati u zemlji decka koji ima samo 18 godina i koji ce da bude u top 5 pikova na draftu. Kao neko ko prati primarno NBA ligu vec 10 godina, NBA draft i manje vise sve sto se tice NBA kosarke, ovaj draft ce biti izuzetno tanak, tako da Topica ocekujem u prva 3 pika, ako ne i prvi pik. Mada tu sve zavisi da li ce Detroitu trebati plej, ili ce San Antonio izabrati Isaiah Collier-a, mada to je malo verovatna prica, decko je pokazao apsolutno nista, brojke mu padaju, tako da je najrealnije trenutno ako gledamo, da Detroit verovatno pokupi sa prvog pika nekog Buzelis-a a da SAS pokupe Topica sa druge pozicije, treba im neki plej koji zna da podeli pas, ima odlican pregled igre i koji je kompatibilan sa Wembijem, jedina stvar koja deli Topica da bude lockovan prvi pik je njegov sut za tri poena i nesto slabija odbrana. (naravno i zahtev odredjenih timova, sta im zapravo treba, Detroit je skoro pun na njegovoj poziciji, gde Spursima treba plej, mozda Juti, tako da vec sada se moze pretpostaviti gde ce i u kojem timu ce zavrsiti). Iskren da budem, ja ne pamtim kada sam video nekog klinca koji je bio ovako dominantan sa samo 18 godina, a da igra u grown man ligi, sa starcima, iskusnim igracima, koji pored toga imaju i odredjeni kvalitet. Jokic je bio nesto drugo, vise finesa, sto pokazuje i danas, dok je Hot Topic i akrobacija, finesa, visoki IQ kao Jokic, pored toga odlican i kulturan momak, i nije slucajno sto smo vec dobili komentare kako uci veoma brzo, tu osobinu je imao i Jokic. Odlican potez i za klub i za njega, decko nema sta da izgubi, siguran sam da ce podrsku da dobije, misilim niko nije lud da zvizdi decku koji ima 18 godina, koji ima odlican potencijal i ko ce uz malo srece da bude sidro reprezentacije u narednih 15 godina, da ne spominjem koliko mentorstvo Tea ima da mu pomogne, ogroman plus. Prava je steta sto ste potpisali Yaga, mada iskreno ja bi njega stavio na dvojku, a kljuceve u ABA ligi dao Topicu dok u Evroligi sigurno neku minutazu od 20+ minuta. Mislim da ce iznenaditi mnoge kada vide koliko ce moci Topic da doprinese ekipi, ok, mozda ne u prvih par nekoliko meceva, cisto dok se malo ne prilagodi ali do kraja sezone ce sigurno ispuniti sva ocekivanja navijaca. Hype oko Topica nije slucajan, zainteresovanost skauta cele NBA ligi takodje nije slucajan, odlican potez koji ce sigurno animirati i vasu publiku i osveziti tribine, ipak je sigurno mnogo bolje 6 meseci u Zvezdi, Evroliga, mnogo jakih utakmica, Teo kao mentor nego pumpanje statsa u Megi, to je vec prekucao on odavno, sto je strasno za reci, iako ima samo 18 godina. Takodje ovo ce njemu doneti mnogo stvari, ogormno iskustvo, da se kali medju najboljim igracima u Evropi, kao sto je neko napisao, igraci se ne draftuju zbog toga sta mogu da ponude odmah, vec za 3 do 5 godina, ali dodatno iskustvo u evroligi sigurno ne moze da bude minus, ako bude odigrao cak i prosecno, to ce mu dosta znaciti, ipak je momak i dalje klinac, razvija se i dalje, raste, najbitnije je da dobije odredjenu minutazu, da trenira odlicno, ostane zdrav i da upije od Tea koliko god moze, glava je na mestu sto je najbitnije. Ja nemam problem da navijam za nekog igraca, pa to bio i igrac Crvene Zvezde, sigurno cu ga pratiti aktivno i kada ode u taj NBA, zato sto je momak nesto najbolje od Tea sto smo dobili na toj poziciji, a da ne spominjem koliko moze bolji igrac od Tea da bude ako nastavi da se razvija, tako da mu zelim puno srece i da pokida, a protiv Partizana, ako bas mora hehe. 40 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 10 minutes ago, Miki28 Teoljub said: Ja sam presrecan. A sto je tacno trik? Trik je da ovo radi u iznudici, da je spao da mu pleja igra Teo dok ne umre i Jago koji je EC nivo. Sada gura klinca da mu neplanirano vadi kestenje iz vatre i vadi ga iz bedaka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milos 3.14 Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 Verovatno već sad postoje određene garancije za bar lutrijski pik tako da je Nikola rešio da odigra bar polusezonu u klubu koji voli. Naravno poklopilo se dosta kockica. Ako ne možemo da dovedemo igrača koji je instant kvalitet onda je i marketinški i svakako bolje da dečko ja u NBA ode iz Zvezde. Imamo Tea, imamo Topa,Luku dovoljno razloga da pratimo i navijamo, biće i pobeda i poraza i nerviranja. Što se dodatnih pojačanja tiče sad sam u fazonu samo da dođe streč četvorka, ne mora neki Vau kvalitet, samo da bude igrač kome je to pozicija da uz ove majstore dobijemo i primese lepog modernog basketa. Zadovoljan bih bio i Homsom, Vilijamsom bilo kim. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 6 minutes ago, berti said: Trik je da ovo radi u iznudici, da je spao da mu pleja igra Teo dok ne umre i Jago koji je EC nivo. Sada gura klinca da mu neplanirano vadi kestenje iz vatre i vadi ga iz bedaka. Da li si u septembru, oktobru mjesecu mislio da ce se neki igrac raspasti samo tako i da nece odigrati ni 10% onog sto smo svi ocekivali? Jako smo teski za ugoditi. Vec je npko pisao i prije par mjeseci, nije se samo KKCZ pitala oko Topica ali to je nebitno jel tako? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Big_S Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 22 minutes ago, Miki28 Teoljub said: Ja sam presrecan. A sto je tacno trik? Da kada je izduvao za bilo kog iole pristojnog plejmejkera, a jurio ih je preko nekoliko, on se na kraju setio “našeg deteta”, kojim će nažalost uspeti da amortizuje svoju nesposobnost 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikadProtivKaline Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 38 minutes ago, СтелаРоса said: - boljeg defanzivca od Tea, Yaga, Nedovica, pa ajde da spomenemo i Nejpira (Pengosa) razumem hajp i sve...ali na osnovu cega ovo? decko se i ne spusta u odbrambeni stav 8 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 (edited) 2 minutes ago, The_Big_S said: Da kada je izduvao za bilo kog iole pristojnog plejmejkera, a jurio ih je preko nekoliko, on se na kraju setio “našeg deteta”, kojim će nažalost uspeti da amortizuje svoju nesposobnost Dobro i sta sa tim? Svi smo ocekivali da cemo traziti pleja krajem decembra jer smo predvidjeli raspad no1 igraca ekipe? Inace je prelako dovesti igraca koji pravi razliku za klub poput Crvene Zvezde u sred sezone? Edited December 26, 2023 by Miki28 Teoljub typo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čvarkov Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 Just now, NikadProtivKaline said: razumem hajp i sve...ali na osnovu cega ovo? decko se i ne spusta u odbrambeni stav Nije se ni Teo spuštao. Samo kažem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kankkunen Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 3 minutes ago, The_Big_S said: Da kada je izduvao za bilo kog iole pristojnog plejmejkera, a jurio ih je preko nekoliko, on se na kraju setio “našeg deteta”, kojim će nažalost uspeti da amortizuje svoju nesposobnost Nikolina karijera je detaljno isplanirana, tako da se on tu ništa nije pitao ... baš ništa. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Big_S Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 1 minute ago, Miki28 Teoljub said: Dobro i sta sa tim? Svi smo ocekivali da cemo traziti pleja krajem decembra jer smo predvidjeli raspad no1 igraca ekipe? Inace je prelako dovesti igraca koji pravi razliku za klub poput CrveneZvezde? Ne, nego je mali Top trebao da bude ranije u timu…od početka sezone.. Nije trebao da bude pušten u Megu i nije trebao da ostane za kraj kao spasonosno rešenje, ali ne za klub već za rukovodstvo. Apsolutno je trebao da ima ulogu Jaga od prvog dana sezone, a taj isti Jago nije trebao uopšte da bude doveden 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarco_srb Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 2 minutes ago, The_Big_S said: Ne, nego je mali Top trebao da bude ranije u timu…od početka sezone.. Nije trebao da bude pušten u Megu i nije trebao da ostane za kraj kao spasonosno rešenje, ali ne za klub već za rukovodstvo. Apsolutno je trebao da ima ulogu Jaga od prvog dana sezone, a taj isti Jago nije trebao uopšte da bude doveden Yago je dosao tek kada su Topici odlucili i trazili da igra za Megu, nakon dolaska Nejpira i Tea. 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Big_S Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 1 minute ago, Zarco_srb said: Yago je dosao tek kada su Topici odlucili i trazili da igra za Megu, nakon dolaska Nejpira i Tea. Ne mislim hronološki, već u pogledu sastava rostera Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted December 26, 2023 Author Share Posted December 26, 2023 1 minute ago, The_Big_S said: Ne, nego je mali Top trebao da bude ranije u timu…od početka sezone.. Nije trebao da bude pušten u Megu i nije trebao da ostane za kraj kao spasonosno rešenje, ali ne za klub već za rukovodstvo. Apsolutno je trebao da ima ulogu Jaga od prvog dana sezone, a taj isti Jago nije trebao uopšte da bude doveden nema veze sto se mesecima na svakih 10ak strana pise kako nije yago bio faktor, vec to sto su planirana dva vrhunska pg-igraca nema veze ni to sto je zapravo potpuno drugacije kada steknes kilometrazu medju odraslima u ulozi koju je topic imao u megi i u situaciji u zvezdi nema veze ni sto je kari pesic rekao da je decko buducnost repke ali da treba da bude sa ekipom a ne i da konkurise ovog leta za mesto u 12 uglavnom, svi od trenera, oca legende i menadzera nisu znali sta je trebalo ali tu su ljudi sa interneta, koji uvek znaju sta je trebalo osim kada pogrese, pa se ne javljaju na temu 10 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 Klub kao klub ima 1000x gresaka ali slanje Topica u Megu nije jedna od njih. 20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Big_S Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 (edited) 7 minutes ago, uini said: nema veze sto se mesecima na svakih 10ak strana pise kako nije yago bio faktor, vec to sto su planirana dva vrhunska pg-igraca nema veze ni to sto je zapravo potpuno drugacije kada steknes kilometrazu medju odraslima u ulozi koju je topic imao u megi i u situaciji u zvezdi nema veze ni sto je kari pesic rekao da je decko buducnost repke ali da treba da bude sa ekipom a ne i da konkurise ovog leta za mesto u 12 uglavnom, svi od trenera, oca legende i menadzera nisu znali sta je trebalo ali tu su ljudi sa interneta, koji uvek znaju sta je trebalo osim kada pogrese, pa se ne javljaju na temu Znači brate, ispade da je klub uspeo u najnezgodnijem ali isto tako u najboljem trenutku da vrati Topića, i uopšte nije jurio druga rešenja ovih dana. Ok, vrv ne percipiram realno. Samo mislim da ponovo nije bio opcija 1 čak ni u ovom trenutku, već 3., 4., ako ne i 5. Edited December 26, 2023 by The_Big_S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts