Jump to content

Euroleague 2023/24


Chaos Is Me

Recommended Posts

Kakvi potezi lidera Monaka i Barce u klaču, Jamesa sa jedne i Laprovitole sa druge strane. Mozga bez. Plus Slukas ranije.

 

Odličan početak plej ofa, trebalo bi da grmi u svim serijama osim Reala i Baskonije.

Edited by Sector
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Napisao sam na ovoj temi pre neki dan da će Fener i Oly otkinuti jednu na strani sigurno Monako nema igru dosta zavise od igre 1 na 1 Jamesa kojeg je Saras izbacio iz ritma next odbranom dok je Barsa skupina dobrih igrača s trenerom koji ne zna gde udara Oly to lako prolazi jer se kod njih sve zna ko šta radi na terenu za razliku od Barse koja deluje kao raspustena banda i na kraju bas je velika razlika  u trenerskom kvalitetu između Barcokasa i Grimaua

Link to comment
Share on other sites

BoKme se presabrala Barselona u drugom poluvremenu i priuštila nam pravu prvenstvenu utakmicu, ne bih rekao da je lako vratiti se protiv Olimpijakosa iz rezultatske i mentalne rupe, niti da se to desi samo od sebe.

 

Ima li vijesti po pitanje težine povrede Petruševa?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Problem sa licnim greskama said:

Barsa je kurton ekipa, mnogi su sa pravom tvrdili. Procice ovde Pirejci 100%, jednostavno su kompaktniji.

 

Nije Barsa kurton nego jednostavno je Olimpijakos vrhunski vodjen. Po meni ne bi bilo veliko iznenadjenje i da osvoji Olimpijakos. Ne kazem da su favoriti samo me ne bi previse iznenadilo da osvoje. Da nije bilo Javora sinoc koji je inace stari specijalac Barselone dobio bi Olimpijakos 10 razlike. 

 

Mada ako Petrusev ne igra sledecu plus i Papanikolau (nije igrao sinoc) koji ume da se povampiri kad treba ipak je to hendikep i za njih koji imaju veliku sirinu u rosteru, mogla bi Barsa do 1-1.

 

Barsa i Olimpijakos imaju 2 veoma slicna budzeta na plate ali su napravili 2 potpuno razlicite koncepcije.

 

Barselona se odlucila za kracu klupu i skuplje nosioce igre. Imaju 4 igraca po 2 miliona, jos jednog igraca od 1.5m i jos jednog za oko ili blizu 1m, dali su i 1m obestecenja za Parru (ovo je cudan potez bas), imaju tu jos 3 igraca koji primaju negde 500-600k-700k i ostatak domace osnove im je jedna od jeftinijih domacih osnova od svih klubova, plus i trener.

 

Dok Olimpijakos izuzev Milutinova svi im nekako vrede priblizno. Nemaju 4 igraca oko 2 miliona kao Barselona nego jednog ali zato su im nekako svi ostali tu 700k do 1.2m od igraca sa ulogama, zato i imaju vecu sirinu.

 

Hocu da kazem da ne postoji nijedan ultimativno dobar koncept. Svi su legitimni i svi su dobri na svoj nacin. Ovo pricam za navijace Zvezde koji su ubedjeni da je ovaj ili onaj koncept jedini ispravan put. U kratkoj rotaciji od 6-7 igraca ako ti se jedan povredi recimo u Martu (a ne mozes vise da dovodis igrace vise) ti si u velikom u problemu a kamoli ako se povrede dvojica. Pritom imas vise kombinacija igraca za razlicite match upove. Sa druge strane ima ta kraca rotacija svojih prednosti ukoliko su ti igraci zdravi cele sezone. Sve ima svoje.

 

Edited by Brat od Korneta
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Grobarcina1992 said:

dok je Barsa skupina dobrih igrača s trenerom koji ne zna gde udara Oly to lako prolazi jer se kod njih sve zna ko šta radi na terenu za razliku od Barse koja deluje kao raspustena banda

 

Ne deluje Barselona kao raspustena banda jer ne igraju sami protiv sebe vec postoji izuzetno kvalitetan protivnik koji igra dosta dobru odbranu a tako su i koncipirani, za dobru odbranu.

 

Trener koji "ne zna gde udara" pritom je pocetnik i nije imao nikakvo iskustvo u ozbiljnoj kosarci je imao pobeda u regularnom delu sezone koliko i Barcokas koji ima kontinuitet sa Olimpijakosem a i sinoc je utakmica bila dosta blizu. Jedan deo u sezoni Barselona je igrala mozda i najlepsu napadacku kosarku. Nije ovo ACB liga pa da moze trener pocetnik da vodi Barsu protiv neke Mursije i pobedi, potrebno je znati voditi skup odlicnih igraca da ne kazem zvezda a Grimau se veoma brzo dokazao i postao legitiman El trener a ne trener koji ne zna gde udara. 

Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, Beonegro said:

Još jedan jak utisak od sinoć je kako se Gudurić sakrio u produžetku nakon promašaja za pobjedu u regularnom dijelu, pet minuta nije pogledao koš.

Ali je imao sinoć onaj ključni prodor i pas za Sestinu  u korner to je bio po meni ključni potez u pobedi Fenera

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...