Guru Posted May 8 Share Posted May 8 On 5/1/2024 at 9:55 PM, Don Dusko said: James nestao u plej ofu. Kako je neko rekao plej of pokaze ko su pravi a ko midze! Pravi: Organizacija i plejmejking kao i uvek vrhunski, u odbrani ubio MVP-ja, ishaslovao skokove i 50-50 lopte, sa 6.5 ppg u regularnom delu sezone skok na skoro 12 u plejofu uz dobre procente i onda još kao višnjica na šlagu dve klač trojke za plasman na F4... 6 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 9 Share Posted May 9 (edited) 8 hours ago, Perkos2 said: Policija u Berlinu će biti na velikim mukama, dve zaraćene grupe iz Arine uz to i Turci gastosi i navijači Fenera. Treba to sve obezbediti u istoj dvorani. Kako bi bilo ekstra da finale bude PAO-OLY, da doživim i taj spektakl. Samo nemam za koga da navijam. Pao mi je odvratna ekipa, a Oly iako simpatičniji, ne mogu preko boja dresa, pa da me ubiješ. 8 hours ago, Perkos2 said: Policija u Berlinu će biti na velikim mukama, dve zaraćene grupe iz Arine uz to i Turci gastosi i navijači Fenera. Treba to sve obezbediti u istoj dvorani. Edited May 9 by Eddard Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted May 9 Share Posted May 9 Navijač Reala u Berlinu, ulje na platnu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted May 9 Share Posted May 9 Ozbiljna uloga Gudurica kroz plej-of seriju, Saras mu bas veruje. Ako se ne varam oba produzetka (G1 i G5) je odigrao cela. Iako se meni to nikada nije svidjalo, sve vise se profilise u organizatora igre, a kada na uspesne asistencije doda odlicne procente suta (60% za 2 i 56% za 3 kroz seriju) onda dobijes bas korisnog igraca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djirona Posted May 9 Share Posted May 9 7 hours ago, Guru said: Pravi: Organizacija i plejmejking kao i uvek vrhunski, u odbrani ubio MVP-ja, ishaslovao skokove i 50-50 lopte, sa 6.5 ppg u regularnom delu sezone skok na skoro 12 u plejofu uz dobre procente i onda još kao višnjica na šlagu dve klač trojke za plasman na F4... Kao što rekoh, školska partija pravog plejmejkera kada je ekipi to najpotrebnije. Čak se nisam ni iznenadio klač trojkama. Inače, startni plejevi na f4 su Kampaco, Slukas, Kalates i Volkap. Tako da, Majk Džejmsovi i kompanijo, nastavite da radite... i da se promenite. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted May 9 Author Share Posted May 9 James zaslužuje mvp priznanje za regularnu sezonu ali ponovo i epitet igrača za regularnu sezonu, 34% za 2 i 30% za 3 u ovoj seriji sa Fenerom, Nick the brick ga je uništio. Ujedno i jedna od cinderella stories ove sezone, ćelavi je bio na izlaznim vratima na početku sezone međutim vremenom je pokazao zašto ne mogu bez njega i bio pravi lider ekipe kad je bilo najvažnije. Nikad neću biti njegov fan ali respekt za to i drago mi je što je Fener prošao uobraženi Monako iako mi je Fener generalno najomraženija ekipa u EL, ne računajući KKP kao večitog rivala kluba za koji navijam. Takođe se nadam da je Barzokas shvatio da nema šta Fall da traži u rotaciji ispred Milutinova sad kad je ovaj opet na 100% zdravlja. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted May 9 Share Posted May 9 Sinoć je Biberović izvadio Fenerbahče iz kanala sa tri uzastopne trojke u trenutku kad su bili na -8 i kad je izgledalo da Monaku treba još samo jedan koš da ih definitivno zakopaju. Kritikovao sam ga posle G4 zbog broja uzetih šuteva, kao i Jasikevičijusa što mu daje toliko prostor, ali očigledno da ima zašto. Inače baš je gejder što igra za Tursku, sa njim i Musom bi Bosna već bila respektabilna ekipa. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted May 9 Share Posted May 9 Eh kad se setim da je bilo skepticnih Partizanovaca letos kada se Kalates pominjao kao pojacanje KKP... Ako neko moze da se posiba sa Realom to je Oly, prvenstveno zbog centarske linije. Tavares je cheat code za vecinu protivnika, ali naspram Milutinova i Falla ce to malo teze da ide. Naravno, i dalje je Real favorit, ali bar u reketu ovog puta nece biti toliko dominantni. Plej-of serija bas odlicna, cak i jucerasnje utakmice koje su bile ruzne na oko su na neki nacin karakteristicne za evropsku kosarku. Borba, hrkljus, neizvesnost, iskreno ja sam uzivao. Lepo je videti Petruseva i Guduru sa bitnim ulogama u ovakvim mecevima. Monako mi je gotivna ekipa, ali zbog Jamesa nikako nisam mogao da navijam za njih. Ne podnosim tog lika i bas mi je drago sto se je zavrsio svoje u EL pre vremena za ovu sezonu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted May 9 Share Posted May 9 5 minutes ago, Beonegro said: Sinoć je Biberović izvadio Fenerbahče iz kanala sa tri uzastopne trojke u trenutku kad su bili na -8 i kad je izgledalo da Monaku treba još samo jedan koš da ih definitivno zakopaju. Kritikovao sam ga posle G4 zbog broja uzetih šuteva, kao i Jasikevičijusa što mu daje toliko prostor, ali očigledno da ima zašto. Inače baš je gejder što igra za Tursku, sa njim i Musom bi Bosna već bila respektabilna ekipa. Samo da povreda njega nije ozbiljnija. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted May 9 Share Posted May 9 Meni je utisak ove neizvijesnosti u plej ofu da ni jedna ekipa osim Reala nije posebno jaka i da je kvalitet generalno bio prilično nizak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted May 9 Share Posted May 9 6 minutes ago, СтелаРоса said: Eh kad se setim da je bilo skepticnih Partizanovaca letos kada se Kalates pominjao kao pojacanje KKP... Kalates je jedan od najplaćenijih igrača u EL, a prošlog ljeta je imao 34 i po godine i vrlo loš status prvo u Bareloni pa onda u Fenerbahčeu, ne može se reći da je podozrenje bilo neosnovano. Ja od povratka Željka Obradovića mislim da Partizanu nedostaje (između ostalog) takav igrač, ali čak ni nakon ovog što je uradio sinoć i u kompletnoj seriji, ja ne bih dao 3 miliona za njega. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted May 9 Share Posted May 9 (edited) 11 minutes ago, Sector said: Meni je utisak ove neizvijesnosti u plej ofu da ni jedna ekipa osim Reala nije posebno jaka i da je kvalitet generalno bio prilično nizak. Šteta što nisi gledao utakmice, protekle 2 sedmice su bile praznik košarke. Edited May 9 by Beonegro 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted May 9 Author Share Posted May 9 PAO - Makabi je bila baš dobra košarka i individualno i timski, jedna od boljih serija u poslednjih nekoliko godina. Barsa - Oly ipak teško da je bila ultimativno dopadljiva serija, jesu obe ekipe tvrde i sa odličnom odbranom ali ipak su procenti uglavnom bili užasni i baš je bila serija za hardkor ljubitelje Božinog Limoža i sličnih krvavokolenaša. Monako - Fener je meni bila slaba serija sa dosta lošom košarkom, a ne možemo pričati ni o nekim beton ekipama poput Olya koje svesno idu na tako nešto. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted May 9 Share Posted May 9 20 minutes ago, Beonegro said: Šteta što nisi gledao utakmice, protekle 2 sedmice su bile praznik košarke. Gledao sam ja sve utakmice, meni je kvalitet košarke diskutabilan, najblaže rečeno, ne sporim neizvijesnost i borbu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted May 9 Share Posted May 9 Barsa Oly je meni bila tekma za uživanje. Loš šut pre svega kao posledica brutalnih odbrana, jako malo otvorenih šuteva je bilo. U situaciji gde je koš vredan ne kao kuća nego kao Genex kula, Milutinov pravi dabl dabl, totalni ritopek za njega MekKisić je teško gledljiv igrač ali eto dade rezultat. Petrušev užasno uplašen, nikako da se primi taj Olijev gen kod njega. Sve u svemu odličan izbor ekipa za F4, radujem se istom i biće zabavno gledati radnom Nemce kako se sablažnjavaju nad Turcima, Grcima i Špancima. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted May 9 Share Posted May 9 Strasno sta su Obradovic i Grimau dozvolili, da Saras i odvratni Oly odu na F4. Da ova dvojica vrate te trenerske licence. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djirona Posted May 9 Share Posted May 9 1 hour ago, Beonegro said: Kalates je jedan od najplaćenijih igrača u EL, a prošlog ljeta je imao 34 i po godine i vrlo loš status prvo u Bareloni pa onda u Fenerbahčeu, ne može se reći da je podozrenje bilo neosnovano. Ja od povratka Željka Obradovića mislim da Partizanu nedostaje (između ostalog) takav igrač, ali čak ni nakon ovog što je uradio sinoć i u kompletnoj seriji, ja ne bih dao 3 miliona za njega. Misliš da mu je toliko jak ugovor? Zvuči mi previše. Sad nađoh tekst basketnews-a koji kaže da je Kalates za sezonu 2023-24 imao ugovor od 1.4 miliona. Budući da je bio na izlaznim vratima Fenera tokom leta (nakon što su potpisali Madara, Raul Neta a pre nego što se povredio, + Zagars na pozajmici), verujem da je bio vrlo moguć neki scenario da se preuzme ugovor, ili deo Kalatesovog ugovora, što bi mogla biti okej cifra. Itudis nije hteo Kalatesa, i to se videlo i na početku EL sezone, gde je Madar imao prednost. Ne znam kada su večiti tačno potpisivali Nejpira i Doužira (verovatno krajem jula, početkom avgusta), ali realno bi Kalates bio fit i za jedne i za druge. Zvezdi da mekanoj spoljnoj liniji donese size, odbranu i čvrstinu, a Partizanu svakako kao bolja opcija od PJ-a, i kompatibilniji sa ostalim trpačima (Panter, Kaminski,...) koje treba nahraniti loptom. No, lako je biti general posle bitke, pogotovo ovakvog plej-ofa za Kalatesa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Problem sa licnim greskama Posted May 9 Share Posted May 9 2 hours ago, Sector said: Meni je utisak ove neizvijesnosti u plej ofu da ni jedna ekipa osim Reala nije posebno jaka i da je kvalitet generalno bio prilično nizak. To je tacno mada su obe tekme juce bile uzasno borbene i tvrde, skoro da nije bilo lakih poena. Kontam da su se momci u sve 4 ekipe istrosili maksimalno. A pojedini RS carobnjaci naleteli ozbiljno na tvrdo. Saras polako razbije mitove o tome da je los trener. Otisao je sa svima na F4 konstantno. Cak i Zalgirisem i ovim Fenerbahceom koji je nekompatibilian u pm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted May 9 Share Posted May 9 1 hour ago, Chaos Is Me said: Barsa - Oly ipak teško da je bila ultimativno dopadljiva serija, jesu obe ekipe tvrde i sa odličnom odbranom ali ipak su procenti uglavnom bili užasni i baš je bila serija za hardkor ljubitelje Božinog Limoža i sličnih krvavokolenaša. Olimpijakos su ljudi sa planom, nisu krvavokoljenaši. Teško da krvavokoljenašima može da se nazove ekipa koja pravi faulova u prosjeku koliko i Real, koja je četvrta u EL po broju asistencija i koja je u sezoni pogodila isti broj trojki kao PAO. Prosto su blue collar ekipa koja može da pobjeđuje samo ako drže broj svojih grešaka pod kontrolom i ako protivnika natjeraju na veći broj grešaka. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted May 9 Share Posted May 9 19 minutes ago, Troteri said: Misliš da mu je toliko jak ugovor? Zvuči mi previše. Sad nađoh tekst basketnews-a koji kaže da je Kalates za sezonu 2023-24 imao ugovor od 1.4 miliona. U pravu si, ja sam pobrkao, prethodni ugovor, koji je potpisao 2018., mu je bio 2 i po miliona dolara po sezoni. Ovako retroaktivno izgleda kao propust, opet, i to su velike pare za igrača koga prošlog ljeta bukvalno niko nije htio. Kalates je ostao u Feneru samo zato što su oni bili obavezani ugovorom, a NIKO drugi nije ponudio da mečuje tu platu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted May 9 Share Posted May 9 1 hour ago, Sector said: Gledao sam ja sve utakmice, meni je kvalitet košarke diskutabilan, najblaže rečeno, ne sporim neizvijesnost i borbu. Najblaže rečeno, kvalitet košarke se ogleda u tome koliko je to što jedna ekipa prezentira više od prostog zbira njenih činilaca (individualnih kaliteta igrača), a tu su Fenerbahče i Olimpijakos juče pokazali mnogo, kao i Makabi u seriji protiv Panatinaikosa. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted May 9 Author Share Posted May 9 Svodi se na lične afinitete na kraju. Oly je sinoć imao 26% za 3, 54% sa penala i 16 izgubljenih lopti naspram 15 asistencija. Ni u jednom univerzumu to ne može biti dobra košarka iako su u odbrani preorali teren standardno. Može da bude uzbudljiva, intenzivna i šta sve ne ali nikako ne i dobra i za veći broj gledalaca atraktivna. Hronična nesposobnost da se kreira nešto 1 na 1 je na momente bila i komična, posebno ako se paralelno ovih dana gleda i NBA playoff. 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted May 9 Share Posted May 9 30 minutes ago, Beonegro said: Najblaže rečeno, kvalitet košarke se ogleda u tome koliko je to što jedna ekipa prezentira više od prostog zbira njenih činilaca (individualnih kaliteta igrača), a tu su Fenerbahče i Olimpijakos juče pokazali mnogo, kao i Makabi u seriji protiv Panatinaikosa. Možemo da se ne složimo da je 63:59 posljedica svemirskih odbrana i neumoljive taktike Barcokasa a ne vrlo loše košarke i vidno manjka invidualnog kvaliteta u obe ekipe. Ne želim da poredim sa NBA naravno koji je druga planeta jer su igrači neuporedivo kvalitetniji i fizički spremniji, ali i za EL standarde po meni mršav kvalitet. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted May 9 Share Posted May 9 Just now, Sector said: Možemo da se ne složimo da je 63:59 posljedica svemirskih odbrana i neumoljive taktike Barcokasa a ne vrlo loše košarke i vidno manjka invidualnog kvaliteta u obe ekipe. Ne želim da poredim sa NBA naravno koji je druga planeta jer su igrači neuporedivo kvalitetniji i fizički spremniji, ali i za EL standarde po meni mršav kvalitet. Nije u pitanju neslaganje, u pitanju su različite stvari, na neki način čak i dijametralno suprotne stvari. Ti pričaš o kvalitetu igrača, ja pričam o sinergiji koja je sa tim igračima postignuta. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Losmi17 Posted May 9 Share Posted May 9 Meni je ovo prava old skul basketica. Monako fener je mec koji je imao sve, obe ekipe su odbijale da odustanu kad god je neko imao plus 4, 5. Barsa oli- potrosnja u odbrani je bila sumanuta na obe strane. Barsin prosek u Blaugrani je bio sigurno preko 85 poena ove godine. Nisam siguran da l bi se non PO NBA ekipe npr snasle na onu fizikalnost Olija od sinoc i EL uslove. Makabi je pik sezone imao u PO, dali su sve, al mi smo prosto bolja ekipa, s boljim trenerom, navijacima, predsednikom... Bice vrlo zanimljiv f4, iako su los blancosi solidan favorit. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts