Jump to content

Euroleague 2023/24


Chaos Is Me

Recommended Posts

Ispale mi oči sinoć od basketa pa neki utisci ovde:

- KKP je naprosto mnogo kvalitetniji od Žalgirisa i to ne može nikakav domaći teren da nadoknadi. Jedino Evans i Šmits mogu u istu rečenicu sa Partizanovim starterima, a neki momci koji za zelene uzimaju solidne minute (Gidraitis, Birutis, Lavrinovičius) kod Partizana bi bili igrači za kraj klupe poput Koprivice. Čak i kad je Žalgiris zapretio u trećoj, KKP je brzo odbio nalet i to prilično rutinski. Odbrana i dalje dosta štuca ali napad već poprima obrise onog kome samo Real može da izađe na crtu. Dozier se oseća mnogo komfornije sada i iz meča u meč i nekako je ujedno i glue guy i neko ko može da povuče kao A opcija. Sa druge strane, Sumner još ne zna gde se nalazi, a Hollins je očito već na nepovratnoj silaznoj putanji i to je neko bauljanje sa očajničkim potezima pa ako prođe prođe.

- Zvezda je mnogo kvalitetnija od Albe i ovo je bio rutinski dobijen meč, bez da su crveno beli nešto briljirali. Alba može da dobije EL utakmicu jedino ako im baš sve klikne a protivnik se skroz raspadne. Ima tu nekih igrača potencijalno za bogatije klubove (pre svega Olinde i Proćida), Timan ne bi imao takvu vrednost u drugom klubu na 10 mpg, ovo ostalo je uglavnom odron i evrokup kalibar, ako i toliko.

- Baš mi depresivno gledati Makabijeve utakmice u praznom Pioniru, čak i kad je meč atraktivan i napadački kao onaj sinoć. Efesovi Turci su plač majke božije, oni bi sad ubili za naše domaće polovnjake, pa jedan Prađed bi tamo bio ozbiljna opcija trenutno. Ne znam kad im se vraća bar neko od prvotimaca jer ovako džaba trud Larkina, Jonesa i Thompsona. Pored njih trojice tu još jedino Daum liči na evroligaškog igrača. Makabi je odigrao prosečno, taman dovoljno za pobedu.

- utakmica dana je bila u Vitoriji gde je neko konačno stao na rep Duškistima, a nisam očekivao da će to biti Virtus. Belineli je pogodio sve (par puta i čašćen za bacakanja prilikom šuta), a uz standardno dobrog Šengeliju, veoma dobre veteranske partije su pružili Heket i Danston, a i Kordinije se ove sezone konačno oslobađa i veoma je dobar igrač, atleta koji nije zaljubljen u svoj ego već rilja i pušta da igra dođe njemu. Kao što rekoh, Baskonija je u prethodnih nedelja igrala na gornjoj granici mogućnosti sa svim igračima u formi (osim Kjoze koji i dalje deluje kao zalutao u EL), to nije baš održivo. I da, onaj Diop je baš bukva, žali bože fizikalija. Luka Banki za sada glavni kandidat za Gomeljskog bez dileme.

- Real protiv Bajerna nisam gledao jer sam očekivao rutinu Madriđana što se i desilo

- PAO je prelomio Asvel u finišu trojkama i blagom sudijskom gurkom, Asvel opet konkurentan do samog kraja kada jednostavno ne znaju da ukradu utakmicu. Dosta frustrirajućih poraza za njih gde su bili u utakmici ali i to je valjda odraz nekog kvaliteta, da znaš da odigraš najbolje kad je najvažnije što njima hronično nedostaje.

Edited by Chaos Is Me
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

On 12/13/2023 at 2:32 PM, pendulum said:

Imate opet akciju sa 50% popusta na godišnju ELTV pretplatu do 31.12.

Kod: ELCHRISTMAS

jedno pitanje, ako neko zna

 

ako kupim iz Srbije, da li se moze koristiti povremeno i u inostranstvu? prate li nekako odakle se logujes

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Chaos Is Me said:

Sa druge strane, Sumner još ne zna gde se nalazi, a Hollins je očito već na nepovratnoj silaznoj putanji i to je neko bauljanje sa očajničkim potezima pa ako prođe prođe.

 

 

nisam gledao tekmu naravno ali hollinsu je ovo prvih 10ak mins nakon skoro godinu dana pauze, zar ne?

Link to comment
Share on other sites

Slažem se, više sam komentarisao da od njega ni ne treba imati prevelika očekivanja osim da bude šraf u mašineriji.

 

Mislim da su Žalgiris i Trinki odlična kombinacija, očekujem dosta ceđenja suve baltičke drenovine. A za šta je to dovoljno, videćemo.

Link to comment
Share on other sites

Žagiris je strašno skroman sastav a ne pomaže ni to što im ne igraju Manek i Butkevičius. Nisu oni ne znam kakvi igrači ali u njihovom sistemu je jako bitan svaki igrač koji može da doprinese.

 

Njima je npr jedan Dimša igrao 30 minuta a Lavrinovicius 16.  Oni što umiju su odradili svoje (Evans, Smits) sem Ulanovasa koji je prvi put u sezoni bio na 0 poena a index u minusu.

 

Uglavnom mislim da od njihove bajke ove sezone nema ništa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...