Jump to content

Euroleague 2023/24


Chaos Is Me

Recommended Posts

Ogromno razočaranje je Mitrou-Long. Očekivao sam da proigra u Žalgirisu jer u Milanu nije mogao da ima neku slobodu ali on se načisto raspao i deluje kao amater. Ajde što ne zna ništa da kreira nego je i kao strelac potpuno zakazao. Olimpijakos je baš u lošoj situaciji ako se nadaju da će im on doneti neki progres. Ja mislim ni da Caanan nije igrač kalibra za najbolje EL klubove gde svakako ubrajam Olimpijakos, a on je za 2 klase bolji igrač od Mitrou Longa. Ovaj transfer nema nikakvog smisla, kao nije bio dobar Žalgirisu a biće dobar bogatijem i ambicioznijem klubu.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Darius Thompson i Beaubois ce biti na 1 uz okog Holatz-a a Clyburn ce tek sad do smrti da cepa iso.

Buboa mi cista dvojka, znaci cepace neki domaci igraci znavajne minute. 

Igramo sa njima 01.12 trebalo bi to iskoristiti

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uzeli ga sad da ostete Zalgiris jer ovo kolo igraju sa njima.

 

Sto se tice Mitrou-Longa nije to toliko los igrac koliko se nije uklopio u sistem Zalgirisa. Sigurno da Barcokas vidi u njemu odredjene kvalitete koji mogu da pomognu sistemu Olimpijakosa.

 

Od 1 do 3: Vokap, Goss, Long, Kenan, Brazdeikis, Luntzis, Larentzakis, Mekisik, Papanikolau. Prosto i da imaju 2-3 povredjena igraca od 1 do 3 ne moraju da brinu da nece imati izmene. Plus sto im veci broj kvalitetnijih igraca daje prednost da ih rotiraju u zavisnosti od mecapova gde ima vise smisla da ih koriste da napadaju protivnicke mane ili pak da odbrane nesto. Svidja mi se kako su rasporedili novac ove sezone. Pritom jure jos jednog visokog jer imaju dve cetvorke i dve petice, aj moze i Papanikolau da pokrije 4 po po potrebi ili Sikma na 5 al nije to to kada imaju cistog treceg centra. Zbog sirine rostera kvalitetnih igraca nesumnjivo su u top4 kandidata za f4 trenutno, bez obzira na skor trenutni.

Link to comment
Share on other sites

Oly ne može da nadoknadi nedostatka Vezenkova koji je bio sve u igri na obe strane parketa.

Kanan,Brazdeikis pa sada i Mitru Long su prosečni EK igrači.

 

Sikma je više povredjen nego što igra,a i svejedno ne bi bio ni blizu uloge koju je imao u Albi gde se ceo napad vrtio oko njega. 

 

Jedino pravo EL pojačanje za F4 je Milutinov što je nedovoljno ukoliko su im ambicije da ponove rezultate iz prethodnih sezona.

 

Sve u svemu baš teško vreme za Oly bez Vezenkova.

Link to comment
Share on other sites

Ja mislim da ih samo povrede drže van vrha, sve vreme su bar bez 3 igrača. Peters je idealna zamena za Vezenkova iz sopstvenih redova. Brazdeikis je greška, veoma glup igrač koji ima tunnel vision, Žalgirisu je bio ok jer je njima bilo kakav napadački talenat trebao, u Olimpijakos se ne uklapa nikako. Trebalo je da pljusnu pare za nekog rasnog beka strelca, ako već nisu mogli do Puntera mogli su da pojure Dorseya. Izabrali su kao Zvezda da idu na kvantitet umesto kvaliteta. Ipak, kad se oporave Milutinov, NWG i veoma potcenjeni McKissic nema nikog boljeg od njih osim Reala.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Brat od Korneta said:

Uzeli ga sad da ostete Zalgiris jer ovo kolo igraju sa njima.

 

Ma da, bas je Mitrou Long razbijao kako je igrao pa ce Zalgiris da se raspadne bez njegovog fenomenalnog ucinka u napadu od 4,1 poena po mecu.

 

Totalan promasaj je bio njegov transfer. Olympiacos i Armani mozda i mogu da trpe igraca koji ne moze da pomogne ekipi svojim poenima, Zalgirisu treba skorer koji ce da zameni Brazdeikisov ucinak. Suska se o dovodjenju Kylea Allmana iz Darussafake, lik jeste bio trpac na nivou EC, ali ne vidim kako u EL moze ozbiljnije da pomogne.

 

@drperce Ni Larkin ni Bryant ne igraju na poziciji pleja u Efesu. Thompson je prvi plej, Larkin je kombo bek, Beaubois je bek skorer, Bryant je swinger i Clyburn je SF. Ljudi imaju samo 8 pristojnih igraca ove sezone + Pleiss koji skoro i ne igra + domaci igraci koji su antitalenti na EL nivou, ali dobro, ovde na forumu je uvrezeno misljenje kako samo KKCZ ima problema sa prevelikim brojem losih domacih igraca (koji su NBA igraci za ove Turke iz Efesa).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...