Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

Kapiram da se svi iznerviramo kad nas domaća petorka uvede u -15, i razigra protivnika, ali ipak realno gledano ne vidim smisao u drugačijem pristupu rotaciji u ovim mečevima. Sigurno ih Željko ne šalje na parket da bi krenuo iz minusa, ali ipak i njemu i njima više vrijede ti minuti kad igraju protiv odmornog i motivisanog protivnika, koji se cijelu prethodnu nedjelju spremao za njih, nego da im starteri serviraju +20, koje će oni u nezainteresovanosti da tope. Uostalom, i večeras ih je nakon prvog tajmauta opet vratio na teren i tek na polovini prve četvrtine krenuo nešto da mijenja. A razlika u kvalitetu timova je bukvalno tolika da pobjeda ne može da dođe u pitanje, i to opet nosioci da budu dobrano ispod 20 minuta (60-25 rezultat u drugom poluvremenu).

 

Balša izgledao kao odrastao čovjek među djecom. Nismo to imali priliku da gledamo ranije, na bilo kom nivou, i svakako da raduju te naznake konkretnog doprinosa. Željko je više puta pomenuo da će u ovoj sezoni najviše strpljenja trebati za Balšu, ali da isto tako očekuje i ozbiljan iskorak, i nema razloga da se sumnja u tu procjenu, samo da ga zdravlje posluži.

 

Ponitka dao neki nagovještaj, ali i dalje je to teško uzeti za ozbiljno. Iskreno se nadam da će što prije da uhvati pravi ritam, i svede Trifu na mnogo pristojniju mjeru i ulogu. Uroš je svoje mjesto u prošlosti izborio pristupom i željom, peglao u defanzivi vrlo ozbiljno, a u napadu uzimao što mu se pruži, i kapiram donekle i njegovu težnju da to sada podigne za jednu stepenicu više i da se dodatno nametne, ali prosto nisam siguran ni da je izabrao pravi metod, ni da ima mogućnosti za tako nešto.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Patriota iz kauca said:


Prevaziđeni old school centar je trenutno najdominantniji igrač EL i čit kod aktuelnog prvaka Evrope.

 

A opet, kada se lomilo i protiv nas i na F4,m bekovi su doneli prolaz i titulu. S tim da ni Tavares nije bas old school centar, iako ima dosta elemenata. A u pitanju je tek jedan jedini primer kakav moras da budes i koliki, da bi uopste upalilo.

Link to comment
Share on other sites

Balša nije niti će biti old school centar. Njegov skil treba da se unapredi pre svega u brzini rada nogu u svim smerovima i fazama, tj odbrani i napadu. Ali pre svega odbrani u Help & recovery odbrani od pika. Recimo već sada je dobar bloker direktno a i iz drugog plana. Poboljšao je finiš na obruču tj brze se diže pa otud i zakucavanja. Treba njemu vremena da ovo što sada radi bude standard i solidan el nivo. Uglavnom malo je ubrzao i očigledno se na tome radilo. Na eksplozivnosti. Vremenom će on dobiti masu i iskustva tj namazanosti. To se stiče i pihtije idu sa godinama. Tada će moći i da se "guzi" dole i unosi. Nije on drven u smislu ruku, horoga i poluhoroga. Bacanja su mu dobra čini mi se.

Inače sjećam se prvog razgovora sa Tegijem kada je došao na Zlatibor pomislih ovo baš pametno dijete ima visinu u pravim je rukama mora da uspije.

Šteta za propuštenu prošlu sezonu, napredak se vidi sada,ali neke faze se ne mogu preskočiti.

Jasno je k'o dan da ga vredi trpiti.

Edited by odupri se ludilu
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Na fancee jos nije izasla prodaja, mogu da vidim da ne postoji event za barselonu, totalni amaterizam API-ji su public i svako ko se bavi web developmentom moze da vidi sta se desava u pozadini 🙂 Evo npr ima event za prodaju parkinga po ceni od 25000 din. Ako bude kreiran event na Fancee za Barselonu mogu da vidim link pre nego sto ga objave 🙂 

image.png.7740777c511a0dcdd578cd32d0a7f8ad.png


 

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...