Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

5 hours ago, fillam said:

 

Vide li ti svega Prepeliča i Blažiča sinoć 😂

 

Tu je bio i Cobbs koji je vrhunski abaligaski plej.

 

Zapravo, Efes je primer koji pokazuje koliko su se neki navijaci nekih klubova razmazili. Oni u kompletnom sastavu na pozicijama 1, 2 i 3 imaju 5 igraca + Turke koji ne daju nikakav doprinos, naspram Partizana koji ima 7 igraca + eto, Jaramaz koji je u losoj formi ove sezone. Nakon svih povreda, Efes ima samo 3 igraca na 3 pozicije, ali zato je Partizan u problemu jer su tu Dozier, Nunnally, Ponitka i Andjusic + Jaramaz.

 

Inace, taj Jaramaz je Baskoniji sasuo 11 poena, Crvenoj zvezdi 12, dakle 23 poena samo na ta dva meca. Yilmaz i Holatz imaju UKUPNO 12 poena na svim mecevima do sada u EL.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Cooper said:

Avramović mora na operaciju, minum 2 nedelje pauza.

 

Smeo bih da se kladim da ce zaigrati naredni evroligaski mec. Ne ovaj sad, nego onaj sledece nedelje.

 

9 hours ago, Cooper said:

A Jaramaz nije ništa bolji od nekog Jilmaza ili Gazija.

 

Dobar vic.

 

Jaramaz je izmislio kosarku za obojicu. Prvi je jedan od najgorih igraca u ligi koji igra samo zato sto je Brajant povredjen i zato sto moraju da ga imaju zbog pravila o domacim igracima u turskom prvenstvu. Za 10 minuta na parketu postize citav 1 poen, 42% za 2 i 18% za 3 i za sad ima 0/2 bacanja. Zapamtio bi barem da igra neku super defanzivu pa da kazes da zbog toga je u rosteru, ali nista posebno nisam primetio. Cak je undersized sa 197cm za igraca na poziciji 3, posto ce biti prinudjen da uzme par minuta iza Klajburna jer pretpostavljam da nece igrati 40minuta a kao bek ap na 2 je takodje losa opcija posto sutira lose, nije neki kreator i ispod prosecan bolhendler za El uslove.

 

Gazi ne ulazi u igru cak ni u ovoj skracenoj rotaciji Efesa, za sad je zabelezio 0 minuta. Prosle sezone je bio najgori igrac Efesa gde je odigrao svega 4.4 minuta prosecno na 11 utakmica (ne bi ni toliko da isto nisu imali puno povreda tokom sezone) i za to vreme je postigao 0.7 poena, 0 trojki dao (tacnije nije dao nijednu) i imao neverovatan indeks 0,1. 

 

Jaramaz je odigrao 4 puta ukupno vise El utakmica od njih dvojice zajedno a o minutazi i ucinku da ne pricam. Ima iskustvo i u top8 mecevima gde je imao veliku ulogu kod Trinkijerija pretprosle sezone i igrao 21 minut u 5 meceva protiv Barselone u plej ofu i belezio 10,6 poena. Brojke mu sada nisu najbolje tacnije igra i ucinak, ali svakako da moze bolje od ovoga, mada i sad je imao 2-3 dobre partije a tek je 9 kola proslo. Ono sto je sigurno je da je izmislio kosarku za sve turske igrace iz Efesa.

 

8 hours ago, fillam said:

Vide li ti svega Prepeliča i Blažiča sinoć 😂

 

Vide, odlicne partije obojice. 🙂

 

Spoiler

Osetio sam pred ovo kolo da trebam obojicu da stavim u fantazi tim, sto me je popelo na 1. poziciju nikad jace vox92 Aba fantazi lige.

 

Ipak Cedevita na bekovskim pozicijama u odnosu na ovaj Efes u ovakvoj situaciji ima Kobsa koji je Lilard licno za Holatza. Kao i Stjuart (koji je takodje bio dobar protiv vas) je Klej Tompson licno za Jilmaza. Pride su na klupi imali i Armanda i Glasa koji su takodje izmislili kosarke za turske igrace Efesa.

 

IMG-20231122-044915.jpg

 

Ovim redosledom su im po vaznosti po napadackom ucinku ove sezone. Nakon Jilmaza koji postize citav 1 poen po mecu (Branko Lazic je skorer za njega) ostali ne postizu ni citav 1, ulaze po par minuta u nekom eventualnom garbidzu ili da naprave neki faul ili da samo prenesu loptu kao Holatz.

 

Dakle Efes ce ovaj mec igrati sa 6 evroligaskih igraca. KKP ce u svojim redovima u odnosu na ovo imati cak 10 igraca koji su sposobni da postignu dvocifren broj poena u El, odnosno svi su ih postigli vec ove sezone uglavnom i po vise puta izuzev Ponitke koji je svakako uveliko dokazan two way El igrac i x puta je bio dvocifren. Douzer, Jaramaz, Andjusic, Naneli, Ponitka, Ledej, Vukcevic, Smajlagic, Kaminski i Kaboklo.

 

S obzirom da od 1 do 4 Efes nema iole pristojne zamene dakle Tompson na 1, Buboa na 2, Klajburn na 3 i Vilis na 4 bice prinudjeni da igraju manje agresivniju odbranu da ne bi usli u problem sa licnim greskama jer zamene za njih nemaju sto ce otvarati dosta prostora za kkp a bice suoceni i sa umorom jer ce morati da igraju po 35 minuta.

 

Da ne ispadne da sve ovo pricam u prazno, zategao sam lovu na Partizan (iako bas retko igram kladzu) jer sam video da je dobra kvota i da nije srazmerna sa svim objektivnim cinjenicama. Bez obzira sto kod vas nije sve sjajno u smislu da Partizan nije u formi i sto ce faliti 2 vazna igraca, prosto kvota je prevelika u odnosu na realne sanse, po meni. Naravno necu navijati za Partizan kao sto nisam nikada iz navijackih razloga, cak naprotiv, al da ne ispadne da ovo pricam u prazno i barem da se utesim lovom ako dobijete za koju su po meni vece sanse za dobitkom nego gubitkom.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Efes je baš oslabljen i KKP je favorit u tom meču ali ne bi bio prvi put da se ekipa skupi usled kratke rotacije, a Thompson i Beabouis su (znatno) kvalitetniji igrači od Blažiča i Prepeliča. Jeste bio i Cobbs na tom meču ali kako je igrao više je izgledao kao KKP trojanac uz izuzetak pogođenih slobodnih bacanja. Ja mislim da ekipama nekad i treba uža (da ne kažem playoff) rotacija i tad se osećaju komotnije npr. Clyburn mi deluje kao tip igrača koga guši velika potrošnja Larkina. Od Turaka i Hollatza će se tražiti samo da ne zaseru puno. Willis - Žižić - Jones uz pomoć Osmanija je korektna rotacija pod košem, svakako miljama daleko od onoga što je Cedevita imala na raspolaganju. Svakako očekujem bolji i angažovaniji Partizan na tom meču u odnosu na ABA ligu. Mora i KKP dosta da se oslanja u ovom delu sezone na Jaramaza i Anđušića koji su svakako bolji igrači od Efesovih Turaka ali imaju i veću ulogu usled povreda Puntera i Alekse. Jedno je kad je Jaramaz iz trećeg plana dao neke poene a drugo kad mora da uzme mnogo aktivniju ulogu u organizaciji igre. Isto tako i Anđušić, kad igra rasterećeno i iz trećeg plana pa ako krene krene može da utrpa, kad imaš neko breme očekivanja nad njim je uglavnom užasan igrač u EL okvirima. U svakom slučaju, ako KKP svede Clyburna na prosečan ili skroman meč ima velike šanse da dobije tu utakmicu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Partizan je favorit u gostima protiv Efesa? :lol_2:

 

 

E jbt, nema me nedelju dana na forumu, a onda me dočekaju ovakvi postovi... al ajde.

 

Uglavnom, Partizan je u zadnjih mesec dana izgubio od Mege, Igokee, Bajerna i Cedevite. Dobili smo Albu, najlakšeg protivnika u EL, sa 20 poena Alekse koji je sada povređen. I Fener, koji je došao sa manje igrača nego što ima Efes sada i koji smo isto lomili 40 minuta, uz ludu podršku publike.

 

Jaramaz je toliko užasan, da ne znam da li sada može na inat neki, minutažu, makar da ne bude destruktivan po ekipu. A ima ozbiljnog protivnika ispred sebe. Jbt sad mi sinu onaj momenat kad probija protiv Cedevite i baca u noge Brunu, neverovatno...

PJ sada ima ogroman teret na sebi, to se uglavnom nije pokazalo kao dobro.

 

Čak priželjkujem malo više plejmejkinga od strane Nanelija, ali je jako bitno da ne prevodi loptu, nego da ta uloga kreće od prijema lopte i bloka na kapici. Kako god, biće dosta izgubljenih, svi ti igrači su osetljivi na pritisak na loptu.

 

****

Ne znam šta da očekujem. Naša odbrana je dotakla dno i svakog igrača koji bilo šta zna, pretvara u Džordana. 

Druga stvar je napad. Brojke deluju solidno, ali mislim da bismo ipak i dali malo manje, da ne igramo tako lošu odbranu. Problemi sa organizacijom napada će sada dostići vrhunac. Bez Alekse da makar nešto malo poveže, i dalje bez Pantera da makar pogađa i kad nisu sjajni napadi.

 

Željko izazov, pored organizacije, je pronalaženje pravog odnosa minuta Kobokla i Kaminskog, a ponajviše momenata kada su na terenu.

 

Kako god, treba nam neuporedivo bolja odbrana nego što smo je igrali ijednom u ovoj sezoni + pametan napad, da uopšte dodjemo u situaciju da igramo neizvesnu završnicu. 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

stvarno Chaose, mora da nas jebes

 

ja sam cak ovde i jedan od optimisticnijih rekao bih, ne mislim da je svaki poraz smak sveta, npr protiv Baskonije sam bio zadovoljan kako smo igrali iako smo onako glupo izgubili

 

ali Partizan da bude favorit protiv Efesa u gostima... pa nemojte da se zajebavamo

 

oslabljeni su oni al bogami smo oslabljeni i mi

 

uostalom kladza placa Partizan 2.50 pa eto 😄

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

I nema nista jos za Larkina zvanicno.

Koliko sam razumeo, on je povredio prst u prvoj cetvrtini protiv Armanija i odigrao jos 30ak minuta.

To je bilo pre 5 dana i sve su opcije na stolu, da igra kroz nelagodu, kraca pauza pa eventualno operacija na kraju sezone, ili odmah pa nesto duza pauza.

 

I Brajant i Plajs su igrali neke utakmice, neke preskakali, ni oni nisu zvanicno out.

 

A nama je bekovska rotacija Jare, Djusa i Pidzej.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, realno *w said:

I Fener, koji je došao sa manje igrača nego što ima Efes sada i koji smo isto lomili 40 minuta,

 

Efes ce igrati sa 6 El igraca, Fener je igrao sa 8 igraca iliti 7 zbog Sestine koji je uzasan a ima minutazu zbog povreda. Motli, Vilbekin, Papajanis, Dejvis, Biberovic, Dorsi i Madar. To je 7 El igraca i Sestina 8. Plus su na klupi imali Hazera i Mahmatoglua koji su dokazano znacajno bolji igraci od Efesovih turskih igraca sto kroz El sto kroz tursku reprezentaciju.

 

Plus za razliku od meca protiv Fenera, KKP je jaci za Kabokla i Ponitku koji je igrao par minuta tad. Minus Avramovic za kog se ne secam da je ista uradio protiv Fenera. Mada ne treba gledati bas kroz meceve pojedinacno al svakako da su se Kaboklo i Ponitka vec po malo navikli na ekipu i da imaju odredjene indivudalne kvalitete bez obzira na losu timsku defanzivu ili na ne bas najtecniji napad.

 

17 minutes ago, realno *w said:

Jaramaz je toliko užasan, da ne znam da li sada može na inat neki, minutažu, makar da ne bude destruktivan po ekipu.

 

Sve koliko ti je uzasan Jaramaz, turski igraci su puta 5. Jaramaz je recimo odigrao 2ipo dobre utakmice do sad, dok njihovi domaci nisu nijednu niko ni slucajno, niti ce. Ne postoji opcija da neko od njih da 12 poena, dok za Jaramaza postoji, sto je uradio i ove sezone 2 puta (koja je i dalje na pocetku i u prvoj cetvrtini) a u Bajernu ranije dosta puta bas, mislim covek bio dvocifren u top8 seriji pretprosle sezone i Kuper dodje napise da je Jaramaz isto kao Gazi ili Jilmaz i tu par lajkova po automatizmu, valjda jer diskutuje sa Zvezdasem to tako ide ovde nazalost, ni ne gleda se sta je ko napisao. Ko kad bi rekao bmw x6 je isto sto i golf 3. Bukvalno je tolika razlika izmedju Jaramaz-Andjusic vs Jilmaz-Gazi a pitanje je hoce li Gazi igrati uopste posto nije do sada ni minut upisao pa eto mozemo Holatza slobodno da dodamo tu.

 

P. s. Ja sam napisao da su sanse 50/50 po meni. (al kapiram da si mislio na Chaosa)

 

6 minutes ago, djole said:

uostalom kladza placa Partizan 2.50 pa eto 😄

 

BIla je 3 jutros. Al i ovako je bas velika s obzirom na sve okolnosti.

 

5 minutes ago, Cooper said:

I nema nista jos za Larkina zvanicno.

 

https://basketballsphere.com/erdem-can-potvrdio-anadolu-efes-bez-tri-znacajna-igraca-docekuje-partizan/

 

6 minutes ago, Cooper said:

A nama je bekovska rotacija Jare, Djusa i Pidzej.

 

I Naneli je legit opcija na 2. Sigurno da ce uzeti dosta minuta i na 2, a Ponitka izgruvati vecinu minuta na 3. To je 5 igraca na spoljnim pozicijama koji su sposobni da postignu dvocifren broj poena u El. Efes ima trojicu igraca od 1 do 3 koji su sposobni za dvocifren broj poena i dvojicu koja ce glumiti El igrace na par minuta i koji ce u najludjem slucaju dati par koseva ukupno.

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Cooper said:

I nema nista jos za Larkina zvanicno.

Koliko sam razumeo, on je povredio prst u prvoj cetvrtini protiv Armanija i odigrao jos 30ak minuta.

To je bilo pre 5 dana i sve su opcije na stolu, da igra kroz nelagodu, kraca pauza pa eventualno operacija na kraju sezone, ili odmah pa nesto duza pauza.

 

I Brajant i Plajs su igrali neke utakmice, neke preskakali, ni oni nisu zvanicno out.

 

A nama je bekovska rotacija Jare, Djusa i Pidzej.

 

Samo mi nije jasno što ljudi vole da izmišljaju, trener Efesa je rekao da neće igrati niko od trojice povređenih.

Takođe je rekao da Larkin ima opciju operacije "odmah" ili posle određene terapije. Nije rekao da može da igra.

Link to comment
Share on other sites

Dobro ajde pobedicemo ih kad vec toliko insistirate...

 

@Brat od Korneta Slagao si me da ce Guduric i Kalates da igraju protiv vas (ako ne obojica onda jedan sigurno), nemas prave informacije tako da ti ne verujem vise. 😄

 

Sad sam slusao Zeljkovu izjavu, opet je poceo da zvecka kljucevima.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Cooper said:

Meni ne, ali bi mogao da proveris sta znaci "subtly confirmed that team’s lineup will be weakened".

Ajd sad.

Shane Larkin will undergo surgery immediately or after a certain period of therapy. Elijah Bryant has been absent for some time, and in addition to him, Tibor Pleiss will also miss the game against the black-and-whites.

7 minutes ago, Kronostime said:

XSFQYJc.jpg

 

Polako, bre, s ti sastavi - videcemo na zagrevanju ko ce da igra.

:default_coffee:

Slažem se, samo me iritira pisanje neistine a ovde je ima ihahaha, ne samo na ovom topiku već na forumu, zato retko i pišem. U suštini svaki trener može i da krije karte kako bi poremetio pripremu protivnika. Sve u svemu nebitno je, spremaš se za sve a igraš protiv koga ti izvedu na parket.

 

P.S. izvinjavam se ostalima na spamovanju.

Edited by Nick_theking
Link to comment
Share on other sites

Pa te terapije i sluze da bi igrao, ne da ide na terapije do operacije.

Uostalom o tome nije procao nista zvanicno ni Can, niti bilo ko iz Efesa.

 

Kao sto rekoh u prvom postu, nema jos nista ZVANICNO za Larkina, niti na kzs u nedelju, niti tokom ove, i sve opcije su na stolu.

Mozda i preskoci, a mozda 7 terapija da zeljeni rezultat i zaigra.

 

Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, Cooper said:

Pa te terapije i sluze da bi igrao, ne da ide na terapije do operacije.

Uostalom o tome nije procao nista zvanicno ni Can, niti bilo ko iz Efesa.

 

Kao sto rekoh u prvom postu, nema jos nista ZVANICNO za Larkina, niti na kzs u nedelju, niti tokom ove, i sve opcije su na stolu.

Mozda i preskoci, a mozda 7 terapija da zeljeni rezultat i zaigra.

 

Treba ti pomoć oko engleskog očigledno.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...