Jump to content

Premier League 2023/2024


Charles De Ketelaere

Recommended Posts

Stvarno je misterija kako je Palhinha zavrsio u Fulhamu, mnogo koristan igrac ciji je profil jako tesko naci u Evropi da je na visokom nivou. Pokidao je danas, svuda ga je bilo i na kraju metnuo gol za izjednacenje, pomalo poetski nakon gola koji je Arsenal dao za 2:1.

 

Jos uvek je rano pa necu da se hvalim sa hvalama Ange-u i predikciji da ce Totenam u 4, jako lepo za sada izgleda, bice tu i poraza i 3+ komada u mrezi, ali vidi se da je dosta osvezio tim, videcemo kada se ekipe malo naviknu na ove njegove fazone i inverted wing backs kako ce improvizovati. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, McLeod said:

Ova utakmica je bukvalno za otkaz Arteti. Poceo je utakmicu sa 4 igraca van pozicije. Zaigrao se u Gvardiolisanju.

Bukvalno kopira neki Gvardiolin fazon.Stvarno kvari sve ono što je stvorio prošle sezone umesto da nadogradi.Kao što sam negde pročitao,uspeo je da razbije dva tandema Vajt-Saka i Gabrijel Saliba.Ovo kao da su pripremne utakmice i sad on tu nešto eksperimentiše.Razumem da ne treba svaku da počinje sa istom formacijom i istim sastavom kao prošle sezone,ali ovo je ludost.

Jedine dobre stvari su Vijera-mislio sam da je lik totalni promašaj,kad evo ga danas u punom sjaju i nadam se da je Arteta uvideo koja je razlika u igri sa i bez Haverca.

Valjda će se Mikel opametiti i protiv Junajteda izvesti najjaču ekipu.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, McLeod said:

Lik kao da se gadi bekova. Ovo sto radi klasicnim bekovima u timu je zlocin. A kako vreme odmice stavlja tamo igrace koji sve manje imaju veze sa tom pozicijom.

Neću još da ga osuđujem.Ima vremena da se popravi.Svi koji su ga upoznali i koji su radili sa njim kažu da je fanatik.Rajs je izjavio da nije znao ništa o fudbalu dok nije upoznao Artetu.Meni sve više liči da on želi da igra kao Siti posle šut karte Kanselu i igranjem Akea na njegovoj poziciji.Problem je što pomera mnogo igrača sa svojih pozicija gde su realno bili odlični zarad nečega što možda neće funkcionisati.To može ponekad da se eksperimentiše,ali brate,on ga pretera.

Mnogo toga dobrog je uradio u klubu,tako da mi ostaje samo da mu verujem.

Što se tiče bekova,u njegovom sistemu klasičan bek ne postoji.Najbolji primeri su Tirni i Tomijasu.Ovaj drugi može da igra samo po levoj strani.Desnu nije video odavno.

Link to comment
Share on other sites

Jasno je meni to, ali time on ne kreira prednost. I prosle sezone nikakvu prednost nije kreirao. To sto Vajt nije bio slaba tacka je posledica monstruozne sezone Salibe. Ono sto je on prosle godine igrao je rame uz rame sa Vidicem, Terijevim najboljim sezonama, tesko da je neko odigrao tu sezonu u poslednjih 10 godina. I onda se povredio i videli smo sve slabosti tog sistema. Ne postoji nijedan razlog da se izmislja topla voda, pogotovo sad, kad cela sredina moze da se drzi sa dva igraca, ofanzivni bekovi odnosno wb tipa Tavares cak su sasvim dobri konceptualno, a ti umesto toga izmisljas Partija i Kiviora, slabis sredinu bez razloga, otupljujes i Saku i Trosara/Martinelija i Edegora. Sve radis da nekako namestis da tim funkcionise sa Havercom napred, decko je najgori na svakoj utakmici ceo tim radi za njega. Dokle? U neku ruku mi je i drago sto smo izgubili bodove danas i to ovako da ne moze vise da se krije iza rezultata.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Nele said:

Ma kako ovo moze crveni da bude ??? Smejurija

 

Ja bi reko  da je diskutabilna situacija, ali da ima elemenata po kojima bi mogao da bude crveni karton. Pre svega zato što je Van Dijk bio loše pozicioniran, i da nije napravio ovaj faul, Isak bi izašao sam pred golmana. Tako da je ovo verovatno protumačeno kao "faul poslednjeg čoveka", zašta se obično i daje crveni karton.

Link to comment
Share on other sites

Pokazuje se da ima puno kvalitetnih ekipa, i da ce biti zanimljiva sezona, ali sve ekipe se traze i trazice se jos neko vreme, a cini mi se da, dok se nadju, Siti ce biti predaleko.

 

Za borbu za LS ce biti izuzetno neizvesno, i iskreno navijam da Njukasl a sto da ne i Aston Vila napadnu 3 i 4 mesto (pretpostavljam da ce se Arsenal sabrati i uzeti to drugo mesto pre ili kasnije). 
Celsiju nista ne verujem, Totenhemu nista ne verujem, Liverpul ne izgleda dobro iako kvaliteta ima, Junajted je Junajted - jedan korak napred jedan i po nazad.

 

Sto se pojedinaca tice, Dijabi mi deluje kao odlicno pojacanje Vile.

Gordona ne prepoznajem, decko igra 50% ozbiljnije nego ranije, samo neka nastavi, nisu ludi u Njukaslu iako su mnogi verovali da je preplacen.

 

West Hem je uradio sjajan posao na kraju roka - Ward Prowse, Alvarez i Kudus su ozbiljne akvizicije i ocekujem ih u borbi za top 8. 
 

dole sve ocekivano, ako bilo koja od promoted ekipa prezivi, bice to za mene mini cudo.
 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...