BattleBender Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Voleo bih da mi objasni neko kako su Češla, Italija i Moldavija ispred naših.
Klotzen Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Zašto ne bi bili ispred naših ? Nije jasno tvoje pitanje ? Mesta nastupanja određuje organizator na osnovu propova koje koriste i trebalo bi da razdvoji žanrove što više što ove godine nije ispoštovano. A ima i žreb u kom smo mi izvukli 1. polovinu. @all Ja sam zadovoljan sa pozicijom 9 kad smo već izvukli 1. polovinu. Australija pre nas nije dobra jer će ona da popali masu onim finišom a onda ide naša pesma koja je sporija od njene. Neće ni Malti biti prijatno da nastupaju posle onog našeg finiša 🙂 Rumunija dobro prošla, sada već vidim neki luđi scenario gde mogu da idu i na pobedu.
Chaos Is Me Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Idemo drugo polufinale, zaspao sam pred dodelu bodova: Bugarska - klasik Bugarska, verovatno najmanje artistična nacija u Evropi, pančevački buvljak Azerbejdžan - opšte mesto, teška midara, al ako ništa nije džiberluk Rumunija - Evanescence meets Nightwish, što će reći neka 2003a godina u vremenskoj kapsuli, u ovakvoj konkurenciji više nego korektno i glavni takmac Nišlijama iz ovog gasa i senzibiliteta Luksemburg - malo trying too hard grljenje drveća ali simpatična pesmica koja širi dobar vajb i ekološku osvešćenost, pevačica deluje kao da pije isključivo zeleni čaj Češka - više vokalna vežba nego pesma, kod mene uvek plus bodovi za odsustvo džiberluka al nije ovo za pobednika iako dečko odlično peva Francuska - vrhunski vokal (mada užasnog stila) i to je sve, pesma nije ni prazan burek nego masna folija od praznog bureka Jermenija - izvini Bugarko, sve ti je oprošteno, Desingerica naspram ovog jermenskog Đoganija deluje kao grof iz Burgundije Švajcarska - midara i to je to Kipar - Bugarka je sofisticirana gospođica naspram ovog đubreta koga bi bilo neprijatno da pusti i prodavac točenog sladoleda u Sutomoru van sezone Austrija - sasvim ok, solidno interesantno, solidno tripozno i dovoljno prijemčivo za ES, šteta što frajer nije bolji Letonija - vrlo dobro, neka letonska Ramonda koja ne udara tako jako ali ne bih imao ništa protiv da ovako nešto poslušam i redovnije Danska - zasluženo jedan od favorita, pesma jeste kompoziciono neka eurosong sigurica ali sve je na svom mestu, ništa wow ali dobar nastup, adekvatan glas, stas i es vibracija, mogu da vidim ovo kao pobednika iako bi to bio suviše siguran izbor Australija - only form no substance, sve kao uredno, a bukvalno ne izaziva ni jednu emociju, ni negativnu, kamoli pozitivnu Ukrajina - ovde već kreće da mi pada koncentracija, ovo je valjda bilo ok, prilagođeno ES templateu, malo operski vokal, malo engleski, malo lokalni jezik, iznad proseka, a ujedno i prosek Velika Britanija - najveće đubre ovog polufinala uz Jermeniju, Kipar i Bugarsku, samo na retard foru umesto na prčanj foru Albanija - patetična pljeskavica sa svim prilozima, sa mnogo svih priloga, prva dva zalogaja ok, posle ostatak baciš sa gađenjem Malta - ima potencijal ali nešto nedostaje, u svakom slučaju u ovoj konkurenciji sasvim korektno Norveška - isto jedan od favorita, pesma ima bukvalno jedan rif ali nekako je dobro spakovano za ovu prigodu, pevač je harizmatičan i baš prirodno deluje kao showman za razliku od mase ovde, naravno nije nikakvo čudo ili nešto što će se pamtiti ali gornji deo tabele svakako, neka aston vila 2 3
McLeod Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 18 minutes ago, BattleBender said: *Kako su ispred nas po odds Gledaj sanse za pobedu umesto pozicije. Izmedju 5% i 1% nema neke razlike iako tehnicki ovi prvi imaju 5x vecu sansu.
BattleBender Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Bugari su stvarno baaaaš talentovani za neukus. To im je možda najveći talenat koji poseduju. Sve je kod njih čubra, svuda je ima.
fillam Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Sad sam skontao da Francuskinja ima 17 godina, što mi ceo vokalni performans čini još impresivnijim, bravo devojko! Edited 2 hours ago by fillam 1
Mina D. Harker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Danska je prošla na ljepotu i ghejstvo pjevača, isto norveški Keiser Chiefs, isto malteški kauboj. Mene je benelux jako iznenadio ove godine, obično muzički neinteresantni, podigli su ulog. Ne veruem kako zemlja sa jakom muzičkom tradicijom i kulturom poput Britanije nikad ne pošalje normalnu pjesmu na ES.
Stiletto Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 7 minutes ago, Mina D. Harker said: Ne veruem kako zemlja sa jakom muzičkom tradicijom i kulturom poput Britanije nikad ne pošalje normalnu pjesmu na ES. Kad su slali svetske zvezde su uglavnom izvisili, UK ima pet pobeda i čak šesnaest drugih mesta. Od pobednika svetski poznati su Katrina and the Waves i hajde de Sandie Shaw, ali ko je još u životu van te pobede na Evroviziji čuo za neku pesmu Lulu, Brotherhood of Man ili Bucks Fizz? A za UK su nastupali i Cliff Richard i to dvaput, pa Olivia Newton-John, Michael Ball, Bonnie Tyler, Olly Alexander, Engelbert Humperdinck... sve svetski poznate face.
Mina D. Harker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Rispek, to je izgleda bilo "before the war my time, koliko pamtim nisu briljirali.
BattleBender Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ja sam poprilicno ubedjen da namerno salju nebitne izvodjace i lose pesme, jer kao da se jjasnije da do znanja da ne fermaju ES. Jer verovatno ocekuju da pobedjuju svake godine, nedo bog da nisu najbolji u necemu takvom.To je ono klasicno izmotovanje, kad neki klinac izgubi od nekog u 1v1, nakon sto si nabije pritisak da mora da pobedi, pa onda na 19-13 za protivnika krene da baca kerefeke neke da ispadne da se sve vreme kao zajebavao. Englezi su to, i njihova gordost...
McLeod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Oni se stalno sprdaju sa ESC (a najvece pare daju za njega), Grejem Norton je po otrovu Duska puta deset, pricaju da ih ne vole jer su najbolji, svi mrze Engleze jelte, a zapravo svaki put kad su poslali iole ok pesmu bili su dobri. Na primer, Sem Rajder im je tehnicki doneo pobedu 2022, jer je bio drugi iza Ukrajine koja nije organizovala zbog rata. Bila je i Dzejd Juen peta 2009, ona je bivsa clanica Sugababes. Ali generalno od tad jedina dobra pesma koja je ipak lose prosla je Surie - Storm, imala je stage invadera. Cak i poslednjih nekoliko godina kad se kao potrude, evo sad su se potrudili da imaju retard pesmu i bar neki nastup, uvek nesto fali, da li vokal, da li je pesma lose isproducirana, sto mi je neverovatno za njihovu muzicku industriju. Isto, ako hoces da saljes neki lajt popic letnji hitic sto su pokusavali prethodnih godina, daj neku devojku koja peva vrh i igra dobro, sigurno ce dobro proci. Edited 2 hours ago by McLeod
Stiletto Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 21 minutes ago, Mina D. Harker said: Rispek, to je izgleda bilo "before the war my time, koliko pamtim nisu briljirali. Eh, during the war, kad se pevalo uživo uz prateći orkestar. Evo ovo je takođe bilo u Beču, izašla na scenu malecka cura u kratkoj haljinici i bosonoga, još joj crkao mikrofon na početku pesme pa je zvučala ko pod svadbarskom šatrom, ali opet pobedila: A da, sixseven 17 minutes ago, BattleBender said: Ja sam poprilicno ubedjen da namerno salju nebitne izvodjace i lose pesme, jer kao da se jjasnije da do znanja da ne fermaju ES. Od 1957. pa sve negde do dvehiljaditih UK je imala uspeha na Eurosongu, retko kad su bili ispod petog mesta, od 43 godine 20 put prvi ili drugi. Od dvehiljadite su digli ruke i zaređali 10+ i 20+ mesto, dva-tri izuzetka kad kad su bili uspešni. Edited 2 hours ago by Stiletto
Stiletto Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sad ste me gurnuli u trip down the memory lane da listam britanske pesme na Eurosongu. Kolika je ovo bila hitčina polovinom sedamdesetih, to nije bilo normalno. A tema pesme? Tata se pozdravlja sa trogodišnjim detetom pre nego što krene na posao (to se doduše otkriva tek u poslednjem stihu ). Sasvim zaslužena pobeda. Kad krenu u ovaj "ples" tokom refrena suze mi krenu na oči... koliko je to nekako srećnije vreme bilo. U sedamdeset godina karijere Klifa Ričarda ovo mu je u top pet hitova. A nije pobedio na Evroviziji i to na domaćem terenu, godinu dana posle pobede Sendi Šo. Zli jezici su posle pričali da je Franko potplatio sve žirije Evrope da i Španija jednom pobedi na Evroviziji. Vi mlađi se pesme sećate kao "Congwatulations", pevanom zajedno sa "Cwying" i "Gween gween gwass of home" A još mlađi po Squid Game. Primetite i kako su se Britanci klinčili sa prvim prenosom Pesme Evrovizije u koloru
Recommended Posts