McLeod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Evrovizija odavno nije mesto gde ces cuti ne znam kakav pop hit, mada se i to desava s vremena na vreme, niti trendseter u modernoj muzici, ali je kao sou zabavan (kome nije ne mora da gleda) i sluzi tome da priblizi zemlje i organizuje prijateljsko takmicenje. Sa druge strane, na sta lici trenutni top 100 pesama, nisam siguran da je Evrovizija bas toliki festival sunda i kica u ovom trenutku.
MilošVB Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 33 minutes ago, Chaos Is Me said: Vidim da si se našao prozvanim pa čak ima i taj vajb "šaebilo dođi vamo, ša se kurčiš preko tastature", eto vidiš kako loše posledice ostavlja konzumiranje smeća poput WWE. Nisam ja kriv ako je neko izabrao da mu domet bude ringe ringe raja, brate budi džek pa reci da ti je nešto zabavno čak iako si svestan da je treš, a nemoj me ubeđivati da treš ima neku vrednost. Malo se ja slobodno izražavam radi jačeg utiska, ne zameri. Inače, svako ima svoje guilty pleasures pa i ja, zapravo slažem se sa tim da guilty pleasure ne postoji, ili ti se nešto sviđa ili ne, ali objektivno nešto može da ima vrednost ili ne. Evo i pisanje na forumu je treš, umesto da čitamo naučne radove. Ali ne mogu ja da se brecam kad mi neko kaže da je treš što visim na forumu ili što bacam pare na gluposti, kad je to istina. Različito pristupamo stvarima. Ja sam vrlo fleksibilan kad je pojam "treš" u pitanju, ali makar ti je pošten pristup. Edited 1 hour ago by MilošVB 1
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, Chaos Is Me said: Ali zašto jednostavno ne kažete "znamo da je sve to teško sranje, ali nas zabavlja" umesto što se pravi neka veštačka dubokoumnost za faking evroviziju. A ko pravi tu tzv. veštačku dubokoumnost od ESC? Pa hejteri koji jednom godišnje dođu da objasne kako je sve to sranje. Meni recimo tvoji komentari ne smetaju, zabavni su i duhoviti, ali fakat je da si uložio više vremena u dubokoumno komentarisanje nastupa nego bar 80% fanova ESC. Koje boli kurac za analize već se zezaju i uživaju u muzici. A i čak da neko ovo ozbiljno shvata, who cares, svako ima pravo da mu bude veliko i važno nešto što drugima nije.
BattleBender Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 15 hours ago, Iryna Zarutska said: Tvoj problem sa ESC je to sto ga posmatras na skroz pogresan nacin. ESC je pre svega entertainment i nacin za povezivanje evropljana, da ne ulazim u dalju analizu sociopoliticku i ostalo, jasno ti je o cemu pricam. Tako nesto je trebalo Evropi posle ratova i uradilo je vrhunsku stvar i postalo sastavni deo evropske multikulture. ESC mi je jos kao detetu bio sinonim za maj, prolece, pocetak leta, zabavu... Cuveno glasanje je kao neki sportski dogadjaj na koji zapravo kao gledalac mozes da utices... I pesme i muzika su jednostavno tu da bi ljudima bilo zabavno i da se povezuju, nekome iz Finske se svidja nasa pesma i obrnuto, to je car ovog dogadjaja koji nema nijedan na svetu. Ti si u fazonu WWE je sranje, Undertaker ne moze stvarno da se spawnuje na sredini ringa i baci 10 ljudi preko kanapa. Ali taj WWE puni arene i stadione od 100k sirom USA, a i sveta. Tako je i sa ESC, svake godine je najgledanije, jer ga gledaju ljudi koji hoce da uzivaju u tome i budu zabavljeni. Fascinantno mi je da si izdvojio vreme da bi gledao nesto sto te ne zanima i u cemu ne uzivas, samo da bi napljuvao, probaj da posmatras na drugaciji nacin ili je jednostavno batali ako nije za tebe. Za početak ja ovu ES ne komentarišem u kontekstu da to poredim, ili imam očekivanja da tu vidim novog Lou Reed-a, Kate Bush, Prince-a, Paul Simon-a, Bob Dylan-a, Stevie Hicks, Mark Knopflera, Phil Collinsa, Kraftwerk, Depeche Mode, Johnny Marr-a, Primal Scream, Megadeth... i jebem li ga kog Ovo je loše u kontekstu same ES, i onoga što je bilo prethodnih godina. Nema potrebe da mi objašnjavaš da postoje stvari koje se gledaju da se zadovolje odredjene potrebe, tj doze trash kontenta, ili nekog suludo blentavog kontenta. Ali to ujedno ne znači da ne postoje ama baš nikakvi kriterijumi. Sve ove pesme su loše i užasne. Loša muzika, mnogo loša muzika. Ili užasno generička i dosadna muzika, sa lošim pevanjem, ili sramotno kopiranje nekih artista do nivoa mučnine. Da se vratim na ono da je ovo muzika, i da sve ovo što si ti napisao je kao da se desi još veće sranje od trenutno All Star-a u NBA, i kad neko kaže "jbt, ovo je već stvarno sranje van svakog nivoa", a ti mu kažeš "A brate, to je all star, malo februar da iskuliramo". Ili još bolje, dodje svetsko prvenstvo i Brazil igra sa 10 Antony-a, likovi koji su talentovani na nivou Zorana Tošića a tripuju da su Ronaldinho, i povrh svega na sred Svetskog se vrte oko sebe nešto kao widget spineri. I ja na to kažem "Jbt kakvo sranje". A ti onda na to dodjes i kaže "A brate, to je fudbal, sport je... nije najbitnija stvar na Svetu, ionako služi da imamo dnevnu razbibrigu u toku letnjih vrućina, malo kikiriki, malo pivo". I ova paralela sa WWE ti je totalno deplasirana. Jer WWE (koji sam po sebi jeste totalno sranje i porazno je da homosapiensi to prate) barem se ne predstavlja da je nešto što nije. Ovo se pretvara da je muzika, a još više pokušava da bude nešto kao ozbiljno i značajno. Jer da nije tako, svi bi tamo slali svoje verzije Pou Pou-a. A realnost je takva da je dobar deo pesama tamo ovako nešto što je Finska ove godine. Nešto što se zaista trudi da bude kao neko lepo scensko-muzičko ostvarenje. Još ovde se komentariše pevanje itd, ko je dobro ko nije dobro otpevao. Tad kao nije problem da se razmatra to. A kad se komentarise overall "Ma daj, to je samo zajebancija sve".... I ne, nije Eurovision srušio Berlinski Zid. Molim te, nemoj da pišamo nekakve gluposti i da učitavamo viši značaj ovom vašaru.. Možda jedino sa čime se slažem iz tvog posta je to glasanje, i da je to najzanimljiviji deo same ES uvek bio. Ove pesme iz prvog semi finals su sranje. Neke nisu totalno sranje, ali overal sve je sranje. Kakva god da su očekivanja od eventa. Čulni teror. Edited 1 hour ago by BattleBender
BattleBender Posted 55 minutes ago Posted 55 minutes ago 1 hour ago, McLeod said: ali je kao Grand sou zabavan (kome nije ne mora da gleda) i sluzi tome da priblizi sela, region, i organizuje prijateljsko takmicenje.
Helena Posted 35 minutes ago Posted 35 minutes ago Ja sam mislila chaos to dobroćudno, onako. Ali da, niko ne gleda, a stiglo do Australije Ako je hejt, potpuno je bezvezan, svako ima svoj đir. Nekom je to Eurosong, nekom Mundijal, nekom Vimbldon. Ja na primer ne mogu da pojmim pomamu za Gospodarima prstenova. Harijem. I igri prestola, a volela sam Ratove zvezda i Odiseju u svemiru. I nikad se nisam ni trudila da racionalizujem to, jer što bih. Ali da se gleda, gleda se...
McLeod Posted 23 minutes ago Posted 23 minutes ago 41 minutes ago, BattleBender said: Za početak ja ovu ES ne komentarišem u kontekstu da to poredim, ili imam očekivanja da tu vidim novog Lou Reed-a, Kate Bush, Prince-a, Paul Simon-a, Bob Dylan-a, Stevie Hicks, Mark Knopflera, Phil Collinsa, Kraftwerk, Depeche Mode, Johnny Marr-a, Primal Scream, Megadeth... i jebem li ga kog Ovo je loše u kontekstu same ES, i onoga što je bilo prethodnih godina. Nema potrebe da mi objašnjavaš da postoje stvari koje se gledaju da se zadovolje odredjene potrebe, tj doze trash kontenta, ili nekog suludo blentavog kontenta. Ali to ujedno ne znači da ne postoje ama baš nikakvi kriterijumi. Sve ove pesme su loše i užasne. Loša muzika, mnogo loša muzika. Ili užasno generička i dosadna muzika, sa lošim pevanjem, ili sramotno kopiranje nekih artista do nivoa mučnine. Meanwhile, muzicka industrija generalno svaki dan izbacuje ove gore sto nabrajas, a hot new artist ti je Ella Langley, prva pesma na chartovima - Choosing Texas. Totalno inovativno, novo, nikad nismo culi i neverovatan napredak muzike, 50 nivoa vise od Evrovizije.
Recommended Posts