Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sada će biti priče o nameštanju. Ovo je jako sumnjivo što se tiče publike. Sada će da se vadi i to što je RTS kupovao preglede za Princa na YT.

Moje je mišljenje da on ispada u 1/2 ESC. Eto kraja našeg niza ulazaka u finale.

Posted
36 minutes ago, Klotzen said:

4. Zorja Pajić, pevačica ako ne znate ko je treba vas banovati sa ove teme 🙂

Nova Nevena Božović 🤡

• Ha-ha 2
Posted (edited)
3 minutes ago, Klotzen said:

Sada će biti priče o nameštanju. Ovo je jako sumnjivo što se tiče publike. Sada će da se vadi i to što je RTS kupovao preglede za Princa na YT.

Moje je mišljenje da on ispada u 1/2 ESC. Eto kraja našeg niza ulazaka u finale.

Meni je neverovatno da predsednik žirija da ovako malo poena Vukajli.

Edited by MilošVB
Posted

Ode najbolji pevač na Eurosong.

Još ovako čupav, nabildovan i tetoviran uklapa se imidžom.

Ali pesma je povraćka. Može da je izvadi samo neki hard rok balada aranžman, da prašte gitare na sceni u nekom Scorpions ili Bon Jovi fazonu.

• Like 7
Posted (edited)
10 minutes ago, MilošVB said:

Meni je neverovatno i da predsednik žirija da ovako malo poena Vukajli.

Konačan rezultat glasanja žirija je ok, to jesu najbolji pevači i pesme sa muzičke strane, možemo da komentarišemo pojedinačne izbore ali ukupno su Vukajla i Princ bili najbolji. Meni je sumnjivo ovo kod publike da B & D uzmu 12 a da flopnu svi sem Haremki za koje se računalo da će biti dobri kod publike. Pri tome niko živi nije pričao o B&D. Ovo će nažalost opet da utiče na pad poverenja u PZE. A to će da kulminira lošim rezultatom. No ajde da vidimo Princa ima sada dva meseca, mora znatno da unapredi stage da ta pesma ima šanse da se bori za finale. Takođe upada u oči da su B&D dobili 0 od žirija i 12 od publike što nikada ne sluti na dobro.

Jedna lepa vest. Teya Dora i Sara Jo odbile da večeras nastupaju u revijalnom delu.

Edited by Klotzen
  • Like 3
Posted

Koliko rekoše voditeljke da prvo mesto kod publike ima glasova? Nekih 7-8 hiljada?

Sa današnjom tehnologijom uvezati sa nekoliko kompjutera stotinak SIM kartica i spucati 2000 glasova je pussy smoke. Ne da može da se šteluje "glasanje" publike za pesmu X nego nije normalno. Još uplatiš na kladionici da pesma X pobeđuje na glasanju publike sa nekom kvotom 50 i evo šuške al će se nabrojiš.

Posted

Mislim da neko reče 33k glasova prvi uzeo.

Princ nije dobro krenuo sa PR :

Kada ovo vide fanovi ESC ima da ga rastrgnu 🙂

Posted

Da, prilično se uzburkalo, ali haremke su kristalno jasno demantovale to odbijanje.

Ali i meni se čini da je bilo s namerom.

• Like 1
Posted

Evo svih rezultata glasanja i žirija :

https://rts.rs/rts/pesma-evrovizije/pesma-evrovizije-2025/pesma-za-evroviziju-2025/5664241/pesma-za-evroviziju-pze-2025-glasovi-publike-i-zirija.html

Imate u tekstu linkove za oba polufinala i finale. Žiri ok, manje više su dobri pevači dobijali dobre ocene plus Haremke i Mimi što je očekivano. Možemo pojedincima da zamerimo neke izbore ali nebitno za krajnji rezultat. Neki će prigovarati za Sedlara ali on realno jeste odlično otpevao. Ovde su čudni brojevi glasova publike koje su dobili Mimi, Tam, Vukajla a pogotovo B&D. Čitao sam različita objašnjenja, dosta ljudi kažu da je zbog bojkota RTS no kako bojkot nije pogodio B&D i Haremke pošto se pretpostavlja da su i za njih glasali uglavnom mladi. Prinčevi glasovi mi nisu sumnjivi, dobio je 12k a pre dve godine je imao 20k, razlika je ok jer je to otprilike i razlika u zanimljivosti pesama plus što je ona prošla bila praktično narodnjak (magnet za glasove). Ukupan broj glasova je 112k što je isto kao i 2023 a za 20k manje od prošle godine, dakle od bojkota glasanja nije bilo ništa nego je PZE jednostavno lošiji pa je i manje pažnje privukao. Aj ovo mi nije čudno jer smo mi poznati da smo jaki na rečima a retko šta ispoštujemo 🙂

B&D uzeli 33k glasova, toliko ni nepomenik ne može da skupi na mitinzima 🙂 . U 1/2 su imali nešto manje od 6k što je cifra koju su imali i prošle godine. Odakle taj rast glasova ? Pesma se meni sviđa za ESC, da sam pravio listu bila bi mi 4. ili 5. ali ovaj broj glasova mi je neobjašnjiv. Za njih bi mi bilo realno da su kod žirija dobili 3-4 poena i 6-7 od publike ali ne bi tako. Sranje pesma u muzičkom smislu ? Sranje je i Mimi i Haremke pa su dobili dosta od žirija.

Haremke su dobro iskoristile medije i digli su priču oko njih. OK žiri ih je nagradio malo za hrabrost ali to se i očekivalo. Njihov broj glasova je velik no čuo sam dosta ljudi da pričaju da će namerno da glasaju za njih jer im je to interesantno. Malo iznenađujuće ali to mogu da shvatim. Naravno Kovačevićka će lako da nađe opravdanje reći će publici se ove tri nisu svidele a B&D jeste i to je to. Međutim nema mnogo logike baš zbog toga što je B&D pobedio 🙂 . Takođe glasanje radi Comtrade tako da eto još jednog dobrog odgovora "Pitajte ove iz Comtrade" 🙂

Krenula je i pljuvačina zbog onog "Jao" dok se profesor obraćao studentima. Kristina se ogradila :

Znači ona druga. No deluje da je fake nalog, neko se verovatno zajebava 🙂

Mimi na izlasku iz studija izjavila "Poduva ga ja" 🙂

Haremke izjavile da se Princ pozdravio sa njima međutim govorila je ona visoka crna koju nismi ni videli u videu, kaže da ga je ona zagrlila ali on nije nju jer je plakao, ovo je sad još sumnjivije, bolje da nisu išle u detalje 🙂 . Ona plava je ćutala. Jedino se videlo da se sa onom malom pozdravio ali ona je žena. No kažu da ih je podržavao pre PZE, ali podržavao je i nepomenik studente 🙂

Princ je izjavio da će nastup na ESC biti drugačiji i da za sada nema ideju. To je dobro jer sa ovim nastupom je to NQ pesma. Nadajmo se da će napraviti neki ekstra dobar nastup i proći u finale ali moj Vam je savet da se ne nadate tome. Na osnovu dosadašnjeg iskustva on će imati koceptualno isti nastup samo će morati da izmeni to da vise u vazduhu jer je to na ESC zabranjeno. Svi naši nastupi su bili manje više isti kao i na PZE tako da sumnjam da će nastup biti mnogo bolji od ovoga. Za sada smo na kladionici sa braćom Crnogorcima zadnji ali ajde da sačekamo tamo ponedeljak-utorak da vidimo da li ćemo da mrdamo ili smo zakucani 🙂

• Like 1
Posted

Trenutno ima 23 pesme. I toliko su lose da ja ne mogu ni blizu da pretpostavim ko ce proci. Nema mnogo balada trenutno i trenutno je on ubedljivo najbolji pevac, niko nije ni blizu. Jedino Finska ima winner vibes, ali ova pesma bi u svakoj od prethodnih pet godina mozda bila top 10 i to je to. Toliko je lose trenutno.

Posted
1 hour ago, MilošVB said:

Pa znači ne bi bilo iznenađenje ni neprolazak u finale ni neko deseto mesto u finalu?

Mislim da bi svakako bio desna strana u finalu.

Ali prethodnih godina sam bio potpuno uveren da ulazimo i to se i desavalo, sada stvarno nemam pojma.

A da je los ES, jako je los. Po kladionicama, dva najveca favorita sa ukupno 30% sanse za pobedu nisu ni izbacili pesmu.

• Thanks 1
Posted

Ja sam slušao Francuskinju, u pitanju je njihova popularna pevačica i glumica koja je u žiži već 10 godina. Pesme su joj usmerene ka mlađoj publici ali ja tu ne vidim neki veći potencijal za pobedu. No naravno kao što se Baby Lazanja pojavio od nikud sa hitom ne treba ni nju potceniti, sigurno ima dobru pesmu čim se prijavila jer popularnost već ima. Tako je bilo i prošle godine, Francuz je dugo bio u vrhu ali je kasnije pao ali je na kraju ipak bio u top 5.

Kod Šveđana će gotovo sigurno pobediti Mans zato je kvota takva kakva jeste. Čak i da ovi drugi "iz saune" pobede to je opet kompetitivna pesma koja će biti u vrhu ESC-a i može i da pobedi. S tim da bi ovi drugi bili u znatno tešoj borbi sa Finkinjom jer su dosta slični slučajevi i vukli bi glasove i žirija i publike koji su slični.

Što se tiče našeg polufinala tu već imamo baladu koja će da prođe a to je Grčka pesma koja će nam biti direktan konkurent. Zatim imamo Izraelku koja i da dođe sa sranje pesmom će pokupiti glasove iz "balada" pool-a a znamo da Izrael retko kad u zadnje vreme šalje lošu pesmu. Litvanija takođe ide sa nekom čudnom baladom ali vidim da ima dosta fanova. Tu je i CG sa baladom ali neće se ko ni mi nadobijati glasova. Zatim imamo Češku sa Baladom koja će sigurno biti popularna, porede je sa holanđaninom iz 2019. 

Letonija šalje pesmu koja nije balada ali definitivno će vući glasove iz tog poola. Vrlo čudna pesma koje je neka mešavina svega, na našu žalost zvuče odlično a na ESC će verovatno biti još bolji. Ne mogu da ih direktno uporedim sa nama jer su različite pesme ali sigurno će bar biti u ravni sa nama po broju glasova.

Od Austrijske pesme se dosta očekuje no nisam istraživao da vidim ko je izvođač i šta se može očekivati. Za Dansku i Gruziju ne znamo ništa. Dakle gomila balada u našem polufinalu i pesama koje vuku glasove iz istog pool-a. Realno naša pesma je bolja samo od ove CG. Od ostalih je lošija ili u istoj ravni. Dakle 7 balada + Letonija i čekamo još tri pesme to će biti borba do smrti za te glasove. Zato sam ja tipovao na Vukayla, Mimi ili Haremke jer bi oni imali znatno lakši put do glasova.

Od ovih ostalih Jermenija, Finska i Malta sigurno idu dalje, dok Irska, Australija i Luksemburg imaju pesme koje nit smrde nit mirišu no sigurno neće sve tri ispasti.

Posted

Da Bojanin ćale nije kupio kartice i angažovao (platio) ljude da glasaju za nju i Davida, Harem girls bi dobile 12 poena publike i otišle na ESC. 

Posted

31009-3561191fd35bb1dd0b5e05ed26dfa38f.j

Navijači Princa traže 15 ljudi da se registruju na ovoj apliakciji i daju mu 12 poena da ne budemo zadnji 🙂

• Tuzno 1
Posted (edited)

E jesmo nebeski narod, našli od koga je Konan Varvarin sa Temua ukrao pesmu :lol_2:

Edit: takođe je jedini (valjda) koji nije javno podržao studente ni na koji način, sad ide priča da je zbog toga pobedio....

Edited by DameTime
Posted

Ima par sličnih pesama ali verovatno je dovoljno izmenio da zakonski nije kopija. Biće ista priča kao i za "Lane moje".

Posted

Krenula je Dora, da vidimo šta će komšije poslati.

Trenutno je ova pesma Monopol. Refren epski dobar ali strofe tanke do bola.

Posted
23 hours ago, DameTime said:

Da Bojanin ćale nije kupio kartice i angažovao (platio) ljude da glasaju za nju i Davida, Harem girls bi dobile 12 poena publike i otišle na ESC. 

Ali bi onda Princ dobio 10 i opet bi on otisao na ESC. 

Posted

Ja bi rekao najbolje opcije za Hrvatsku su Ogenj, EoT i Magazin. Lelek koji se meni najviše svideo na prvo slušanje zvuči loše, ok i one čehinje su na njihovom nacionalnom finalu zvučale loše ali su na ESC bile dobre no tekst je o smrti palestinskog dečaka i njegovom dedi tako da bi to odma otišlo u politiku i duel sa Izraelom, nisam siguran da im je to pametno.

Od ostalih Matt Shaft nastup mi se svideo, no pesma je prosek i nije je dobro ni otpevao. IVXN sam već pomenuo, epski dobar refren ali strofe su baš loše. Fenskta interesantno ali to nije za ESC, trebalo je malo više razraditi tu pesmu.