Klotzen Posted April 30, 2023 Share Posted April 30, 2023 Letonija izgleda ide na klasičan bend nastup. Mislim da će im se to obiti o glavu ako nemaju neko iznenađenje. Portugalka ide sa 4 plesačice, verovatno slično kao u njihovom finalu. Uvek zaboravim da napomenem da me ova njena pesma podseća na neke starije pesme od Frajli. Pesma je unikantna i ide joj na ruku što će Letonija biti malo dosadna no strepeće i ona da li ide u finale ili ne. Irci će imati isto nastup klasičnog benda na koncertu no on će nositi zlatni kostim i biće dosta vatrometa. Možda ovo i pogura malo Irsku. Hrvati su me razočarali. Nema najavljivanog traktora a nema ni one providne odeće. Doduše možda nisu hteli da forsiraju na probi pa to ostavljaju za onu zadnju probu. Mislim da moraju malo da unaprede nastup sa Dore ako misle da prođu. Švajcarac će imati interesantan nastup. Čak i on sam pleše. Mislim da je to iznuđeno jer ovo je pesma pravljena za žiri a sada moraju da izvode egzibicije ne bi li se probili u finale na glasove publike. Moldavac je unapredio nastup, nešto između spota i finala, mislim da će ovo sigurno proći. Loren se ipak izborila za onaj ekran iznad nje ali je jedno 3-4 puta manji od onog iz Švedske. Ukoliko kadrovi budu dobri može ovo da izgleda isto onako. No live će izgedati lošije sigurno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted April 30, 2023 Share Posted April 30, 2023 Možda je Hrvatima zabranjena ta provokativnost, naročito sa odećom. Još su se zamerili i Hrvatima i pitanje je je da li će dijaspora glasati za njih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 Dugo ocekivani Izrael. Znaci bice igranja, od ostatka laseri, led i ova kocka, pretpostavljam da ce da napravi kao u spotu da se penje, moze izgledati dobro, ali nije nista spektakularno sto su najavljivali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 Deluje da je Ceska u problemu... ok ovo izgleda na slikama, ali je ogromna opasnost da ne bude prazno u toku 3 minuta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 Finska odlicna! Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 Za sat vremena sanse Finske po kladionicarima skocile za 2%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 Samo da kažem hvala što održavate temu živom @McLeod @Klotzen ❤️ Bliži se takmičenje a ne sećam se kad sam manje bila u toku... Izem ti NBA i EL plej of 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
erwin Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 Quote Who should win Eurovision 2023? 241,691 votes 20% Sweden 14% Finland 11% Israel 6% Germany 6% Norway 5% Armenia 4% Spain 3% France 3% Portugal 3% Austria 2% Serbia 2% Ukraine 2% Czechia 2% United Kingdom 2% Italy 1% Croatia 1% Slovenia 1% Netherlands 1% Greece <1% Georgia <1% Belgium <1% Australia <1% Estonia <1% Poland <1% Latvia <1% Iceland <1% Cyprus <1% Switzerland <1% Ireland <1% Albania <1% Lithuania <1% Azerbaijan <1% Denmark <1% Moldova <1% San Marino <1% Romania <1% Malta https://eurovisionworld.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 Rumunija ne znam sta je ono. Odustajem i ja od njih. Jermenija staging i vibe me podseca na Bugarsku od pre dve godine. Danska nista spec, slicno, Belgija dosadan autfit i slicno, samo povecano sve. Generalno deluje da je Finska bas skrcala a posle njih smo mi stvarno najbolji sa upgradeom scene. Ostali su poprilicno meh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 Slike i kadrovi koji gledamo nisu oni koji će biti na ESC. Namerno neće da daju te snimke da bi sačuvali ekskluzivu. U drugoj probi će dati par kadrova kako će stvarno izgledati u prenosu. Čujem na Nova S priču da je Kamila Parker (žena Kralja Čarlsa) izjavila da joj se najviše sviđa naš nastup. Ja to nigde nisam našao u stranim medijima. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 1 hour ago, erwin said: https://eurovisionworld.com/ Italija 👀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
erwin Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 (edited) Evo i ova anketa, znatno manje učesnika, ali raspoređeni po zemljama kao na samom takmičenju tako da velike zemlje imaju manje uticaja: Quote The 42 [Eurovision] fan clubs of the OGAE network have cast their votes and decided on their Eurovision 2023 winner. Overall, 4,853 people voted and each region got to award their top 10 a few points. OGAE Poll 2023 – Results 1. Sweden (423 points) 2. Finland (394 points) 3. France (302 points) 4. Norway (263 points) 5. Austria (228 points) 6. Italy (226 points) 7. United Kingdom (154 points) 8. Czechia (91 points) 9. Israel (83 points) 10. Spain (76 points) 11. Slovenia (34 points) 12. Moldova (32 points) 13. Switzerland (23 points) 14. Belgium (21 points) 15. Serbia (17 points) 16. Cyprus (14 points) 17. Portugal (14 points) 18. Armenia (7 points) 19. Estonia (6 points) 20. Netherlands (5 points) 20. Lithuania (5 points) 21. Azerbaijan (4 points) 23. Australia (3 points) 23. Georgia (3 points) 25. Poland (2 points) 26. Germany (2 points) 26. Malta (2 points) 28. Croatia (1 point) 28. Greece (1 point) Out of the 37 participating countries in Eurovision 2023, 29 got points. https://eurovisionworld.com/esc/sweden-wins-ogae-poll-for-eurovision-2023-see-how-the-fans-voted Edited May 1, 2023 by erwin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted May 3, 2023 Share Posted May 3, 2023 Izraelka će izgleda imati ekstra dobar dance deo no nisam siguran da će ostatak pesme uspeti da održi nivo iz spota. Karija je uveo prateće vokale tako da zvuči još bolje, mislim da je ovo dobra odluka jer svakako neće dobiti mnogo poena na pevanje. Zvuči odlično, animacija na videu je vrlo dobra. Čehinje zvuče ok ali se meni ne sviđa koreografija, mislim da je bolja ideja da su glumile lutke kao u spotu. Azeri koji nisu imali mnogo šanse ali su bar zvučali dobro zvuče očajno. Hrvati izgleda nemaju ništa na bini osim njih petorice. Po meni vrlo loša odluka, mislim da bi mogli ostati u 1/2 zbog toga. Holanđani su malo spustili onu visoku notu tako da zvuče bolje ali bojim se da staging i dalje ostaje stacionaran. Pri tome on je prilično drvo, podseća na Slovenca od prošle godine. Jedna interesantna stvar, Loren i La Zara su Marokanke. Biće glasanja ove godine iz Maroka, a znamo i kome će FRA i SPA dati 12 poena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted May 3, 2023 Share Posted May 3, 2023 Bice, ali to je jedna zemlja, ne verujem da ce glasovi iz Maroka nesto pomoci. Inace, imaju deo gde glume lutke kao u spotu i na bimu je cak puppet master, ima na jednoj slici ali me mrzi da bunarim. Ne znam kako ce izgledati u pesmi, ali se generalno slazem sa svim opservacijama. Holandjani ce imati verovatno klasican Common Linette nastup mislim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted May 3, 2023 Share Posted May 3, 2023 Izbacili su konačno video sa po 30s sa druge probe od danas : Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 Hajmo redom... Norveska je poprilican flop u odnosu na ono sto je mogla da bude. Alesandra se isto ili ugojila ili je ovaj kostim cini debelom, nisu nista specijalno uradili sa binom... protracen potencijal. Prolazi ovo lagano, ali mislim da ce tesko biti kandidat za top 5 u finalu za sta je bila vidjena. Top 10 verovatno. Malta mi je odlicna. Izvlace maksimum. Vrlo su harizmaticni, pogotovo pevac. Bina je super, zanimljivo, drzace paznju. Mislim da imaju sanse da prodju. Jako mi se svidjaju poruke koje nama izlaze na ekranu, posto je najveca zamerka da se nista ne razume sta peva. Jasna je i ideja i sve, ali bih voleo da ipak on bude malo jasniji. Mislim da lagano prolazimo u finale. Letonija prekopiran nastup sa njihovog takmicenja. Mislim da nemaju nikakve sanse. Portugal takodje izbacio onaj dvosed i druge predmete, nista nemaju na sceni, haljina mi izgleda bezveze, nisu mi ni pre bili favorit da prodju, sad bih se bas iznenadio da prodju. Za ovo bi mogli da glasaju stariji ljudi, ali mislim da bi Svajcarac takodje mogao tu dosta glasova da odnese, eventualno Holandija, tako da su im sanse, bar po mom misljenju, minimalne. Ipak, jako je tesko prognozirati Portugal na Evroviziji generalno, jedna od najtezih zemalja za prognoziranje. Irska nista specijalno nije uradila, ali ovu pesmu nista ne moze ni da spase. Tesko da ce je spasiti zlatna boja i kicerica od autfita. Sokirao bih se ako bi ovo proslo u finale, bas ne mogu to da zamislim. Hrvatska mislim da ima slabiji nastup nego na Dori, sto je bas razocarenje. Tesko je prognozirati, i dalje mislim da prolaze, ali se ne bih iznenadio da ne prodju. Svajcarska ponovo ima awkward igranje kao Gjon Tears, ali mislim da bi trebalo da prodju. On je odlican pevac, verovatno najbolji u ovom polufinalu i to bi trebalo da bude dovoljno za prolaz. Izraelom nisam odusevljen, ali ovo ce biti dovoljno. Pokupice glasove mladje publike i mislim da ima sanse za top 10 u finalu, ali ne i vise od toga. Moldavija je cudna kao i obicno i mislim da ce im to doneti glasove. Deluje zanimljivo nastup, svakako nije bathroom break, mislim da prolaze. Svedska... moram da kazem da mi je drago jer ovo izgleda prilicno lose. Finska je u odnosu na njih samo danas skocila jos 3% sto cini 8% ukupno za samo tri dana. Mislim da postoji sansa da ovo mid sranje od pesme ne pobedjuje. Azerbejdzan sam jedva odgledao. Blamirajuce. Mislim da nemaju nikakve sanse, mozda za promil vece nego Irska. Ceska mi visi sa ovim nastupom. Veliki su favoriti da prodju, ali meni ovo izgleda i zvuci prilicno tanko. Sigurno nece biti toliko dobri i ako prodju u finale. Holandija je popravila mnoge probleme, ali mislim da i dalje nije dovoljno za prolaz. Scena je klasicno prazna, tamna, imaju tu neku intimnu atmosferu, ali njih dvoje nemaju apsolutno nikakvu hemiju. Svajcarska je mnogo bolje prezentirana balada sa jacim vokalom i mislim da ce ih totalno poklopiti. Na kraju Finska mislim da razbija, jos je bolje nego sto sam se nadao, ovo daje snazne winner vibes. Mislim da imamo trku i da Lorin vise nije apsolutni favorit. Znaci, ispadaju sigurno Azerbejdzan, Irska i Letonija. Tipujem da su druge dve koje ne prolaze Holandija i Portugal, ali bice tu i Hrvatska, Malta i mozda cak i Ceska. Finska dobija polufinale, druga Svedska, Izrael, mi, Norveska, Moldavija, Svajcarska, Ceska, Hrvatska, Malta, Portugal, Letonija, Holandija, Irska, Azerbejdzan redosled, recimo, da vidimo koliko cu da pogodim 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 Ja još nisam skontala kako je Italija svela pesmu na tri minuta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 Pa ne znamo jos, nismo dobili full verziju. Mogu da izbace jednu celu strofu, a mozda su i bridge smandrljali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
erwin Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 (edited) Imate na Spotifyju ESC verziju. Edited May 4, 2023 by erwin 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted May 5, 2023 Share Posted May 5, 2023 Pa ne znam kolko traje, al nije kao na SR Matrica ga ne inspiriše 🥲 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted May 5, 2023 Share Posted May 5, 2023 Džaba kako su je skratili kada nema nikakav nastup. Pesma je ok, pogotovo ako pokaže emocije dok je bude pevao ali će ga koštato ostalo. Pitanje da li će i u top 10 uspeti da se plasira. Odgledah danas drugo polufinale druge probe. Gledam Danca i u stilu našeg predsednika konstatovah da se radi o detetu a danas saznah da ima 25. godina kao predsednikov sin 🙂 Jermenka ima neki ekran pod uglom na kom leži, u 30 sekundi koje su nam dali je početni mirni deo pa je teško reći kakav će biti nastup, pogotovo deo gde repuje. Zvuči odlično kao i na žurkama. Rumuna hvale kako mu je nastup sada bolji no meni se čini da je još gori. Kipranin peva odlično, nastup dosta mršav, ako ne pokaže emocije ništa od njegovog dobrog plasmana u finalu. U 1/2 je relativno siguran jer je u ovom drugom. Poljakinja je promenila nastup. Dala je deo sa refrenom koji i nije tako loše pre otpevala a sada ima tonu pratećih vokala tako da ne znamo da li je naučila da peva. Ima i neki dance solo elemtent ali ni blizu Izraelke, biće to još jedna tema za sprdnju sa njom. Gruzijka ima statičan nastup, verovatno zbog gomile teških nota, ide se na light show i dim. Ima dodatna dva video bima. Videćemo možda je ostatak pesme bolja atmosfera. Što se tiče pevanja odlična tu nemam bojazni. Ona toliko dobro peva da iako ne razumem ni jednu reč (ne znam da li je do zvuka ili njenog izgovora) i dalje zvuči dobro. Čak i onaj neki čudan zvuk koji me je u početku nervirao sada zvuči ok 🙂 Austrijanke na kraju igraju jako slabo ali mislim da je moralo tako jer iako pesma deluje laganini ipak tu ima teških deonica. Iza njih su 4 plesačice koje igraju onaj zarazni ples jedino ostaju dosta daleko od njih pa se slabo vide. Biće ovo skoro sigurno u top 10 ali mislim da definitivno nema šanse za pobedu. Albanka daje 100 tona energije i emocija dok peva ali šta vredi kad ostatak porodice to sve pojede pre nego što dođe do nas. Ona se polomi dok oni ko da ih je neko naterao da tu budu. Nema od ovoga ništa, ostaje u 1/2 Za ostale mislim sve isto kao i pre pa da se ne ponavljam. Sutra čekamo druge probe velikih 5 i UKR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted May 5, 2023 Share Posted May 5, 2023 Da dodam onda ja, prvo za Gruziju, ne razumes nista jer je pesma besmislena. Tekst su nabacane reci. Ona inace sasvim dobro govori engleski u intervjuima, sto pravi jos veci wtf momenat i komentarisali su svi popularni youtuberi to. Island bas razocarenje. Od odlicnog vokala i blank canvasa oni su i stvari koje su bile dobre upropastili a nista od ostalog nisu promenili. Frizura i stajling joj je katastrofa bukvalno, frizura na NF joj bolje stoji. Ona je takodje krupnija i ima misice, agresivna je na sceni i mislim da bi bolje prosli da su to bas prigrlili i pokazali je kao snaznu zenu. Imam utisak da nosi stvari dva broja vece da bi se to sakrilo, po mom misljenju velika greska. Grcka... ne znam sta je ono. Ocajno je stvarno, koliko god da je pesma losa i koliko god da sam mislio da nema sanse da prodje, sada mislim da je maltene gori od San Marina. San Marino se trudi, ali jednostavno su losi, nema tu pomoci. Sto se tice Australije, kadrovi nisu dobri, to moraju da poprave na live nastupu, Litvanija dosadno, ali je vratila kracu haljinu, mnogo je bolja nego ona na prvoj probi. Albanija bas totalni uzas i besmisao, oni za svaku pesmu stave isti stage, vatra, crno-crveno i rokaj mico! Slovenija ispoliran i ok nastup. Ne bih se slozio da je Gruzija dobra, ona dobro peva i sve je to tacno, ali staging je prilicno meh. Verovatno nece imati problem da prodje dalje, ali u finalu mislim da zavrsava ispod 20. mesta. U prvom bi se verovatno klala sa Azerbejdzanom i Ircima da izbegne poslednje mesto. Za Kipar se isto ne slazem, deluje mi ispolirano i mislim da ce lagan biti ovde, u finalu svakako je pesma suvise slaba za nesto vise od tipa 15. pozicije. U ovom trenutku mislim da ispadaju Grcka, San Marino, Island, Albanija, Danska i Rumunija. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted May 7, 2023 Share Posted May 7, 2023 (edited) Bio tirkizni tepih. Luka je nosio crnu traku, bilo mi je malo bezveze sto nisu oficijelni voditelji to prokomentarisali iskreno. Glavni utisak je da su vecina takmicara bas pozitivni, ne svidjaju mi se iskreno najvise Poljakinja, Danac, Albanci, Azerbejdzanci i naravno Lorin 😄 i to je otprilike to, svi ostali su ili nit smrde nit mirisu ili bas pozitivni. Poljakinja je donekle ukrala sou, nosila je ovo 😄 Embrace the meme! Najjaca reakcija ocekivano na Lorin i Kariju, mada i na Austrijanke je bila dobra. Dodatni utisak je da skoro svi pricaju stvarno odlicno engleski, najgora ubedljivo je Blanka Paloma, pa Albanci, ali ova najmladja sestra govori ok, pa ih je povadila. Karija napreduje 😄 ali on bi verovatno bio treci. Bojan iz Joker Out maltene native, Gruzijka isto odlicna (tim mi je jos smesnije sto joj je pesma besmislena i nerazumljiva), Luka isto odlicno govori mada to nije ni cudno jer zivi u Londonu. Edited May 7, 2023 by McLeod 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilošVB Posted May 7, 2023 Share Posted May 7, 2023 Jel ova Teya koja nastupa za Austriju našeg porekla? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted May 7, 2023 Share Posted May 7, 2023 Jeste. Teodora Spiric, rodjena u Kladovu. Bila je i na nasoj Beoviziji pre nekoliko godina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts