Jump to content

VN Australije 2023, Melburn, 2. april


Radoye

Recommended Posts

image.png

Satnica vikenda: https://www.formula1.com/en/racing/2023/Australia.html

 

Staza je tokom prisilne COVID pauze dozivela odredjene modifikacije da bi se popravilo trkanje posto se bilo pretvorilo u "vozic" od starta do cilja i to sa sve DRS zonama komada tri, prvi put je u toj konfiguraciji vozena prosle godine a od ove cemo imati i cetvrtu DRS zonu.

 

Melburn cesto ima obicaj da iznenadi mada kako stvari stoje ove sezone su iznenadjenja jedino moguca ako jedan ili oba bolida RBR ispuste dusu. No neka, nama ostaje da gledamo borbu za trece mesto na podijumu...

Pireli donosi C2, C3 i C4 kombinaciju smesa.

 

Rekord staze u ovoj novoj konfiguraciji drzi Lekler sa 1:20.260s a on brani i pobedu od prosle godine.

I tako...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Perez oba puta u FP2 izblokiran danas 😡

 

Moraju se pod hitno menjati pravila i da svako ko nije na svom brzom krugu ne sme da bude ni u jednom momentu na trkačkoj liniji, bez ali, bez izgovora, bez toga da li ima neko iza njega ili ne, prosto ili voziš na max ili voziš alternativnom putanjom. Ko prekrši i time izblokira nekog, nebitni u treningu ili kvalifikacijama, prvi put dobija zvaničnu opomenu, drugi put 5 mesta kazne na startu, treći put start sa začelja a svaki naredni iz pit lejna. Kad bi ovo uveli u roku od 2-3 trkačka vikenda bi se problem saobraćaja rešio u potpunosti.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Romantik said:

Moraju se pod hitno menjati pravila i da svako ko nije na svom brzom krugu ne sme da bude ni u jednom momentu na trkačkoj liniji, bez ali, bez izgovora, bez toga da li ima neko iza njega ili ne, prosto ili voziš na max ili voziš alternativnom putanjom.

 

Znas i sam da je to nemoguce. Kao prvo, ne mogu odmah da voze na 100% jer moraju da dovedu sve stvari na radnu temperaturu (zato imas pre starta onaj krug za zagrevanje), a kao drugo van trkacke linije staze obicno budu prljave i prasnjave i ako se dugo vozi po tome usrace sebi gume.

Mada ako bi naterao svakog da vozi van trkacke linije mozda bi je malo procistili, ali bi svaki prolazak tuda nabacivao smece nazad na trkacku liniju tako da ne valja svakako.

A na kraju krajeva nemoguce je voziti na nacin da se bas nijednom ne ukrstis sa trkackom linijom jer ona u zavisnosti od krivina na stazi ide skroz od jedne do druge ivice na stazi.

Link to comment
Share on other sites

Horor vikend za Pereza.

 

FP1 Izblokiran u najbrzem pokusaju

FP2 Izblokiran u oba brza kruga a onda pala kisa

FP3 Izblokiran u prvom brzom krugu a nakon toga napravio 5 gresaka (ne pamtim da je iko u jednom trenongu uspeo da napravi vise od 3) i to mislim na 4 razlicita mesta

Q Izleteo u prvom krugu, a posto je bilo blato uz barijeru jer je kisa pala nekih sat i po pre kvalifikacija, nasukao se u sljunak :ajme:

 

Jedini logican sled dogadja iz ovoga je DNF u trci i to najverovatnije u prvom krugu ima da se zakuca u neku ekipici ispred koja bude paralena negde.

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, John Terry said:

Sta vam je br ljudi, tek treca trka sezone, kakav meh...ja sam jos u hajpu. Jos ima i indycar ovog vikenda.

 

Ja se već prešaltao na MotoGP. Pratio sam ga godinama podjednako sa F1 ali ove godine ću veći fokus staviti na motore. 

 

F1 ću gledati kada budu vozili na stazama koje volim (Monca, Spa, Silverstone, Interlagos, Montreal, Suzuka...). Ostale procesije ću rado preskočiti.

 

P.S. IndyCar je vredan praćenja, više nego F1.

Edited by Drago
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...