U-85 Posted May 14, 2024 Posted May 14, 2024 Par slikica sa nedavnog mini putovanja: Trakošćan Varaždin Ptuj Maribor Celje Ljubljana Bled Trst Motovun 5
Мџе Posted May 15, 2024 Posted May 15, 2024 On 5/12/2024 at 11:07 PM, Drug Crni said: Polarna svetlost iznad Bajskog kanala kod Bezdana. Slikano u petak. Bio sam dvaput na pecanju. Malo poznato a prelepo mesto. Dve slike sa trenutnog putovanja: Udawalawa nacionalni park Kalametiya laguna 2
Drug Crni Posted May 15, 2024 Posted May 15, 2024 Svaka čast!! Neostvarena želja mi je da posetim Afriku..neki poznati nacionalni park.
DJ_Vasa Posted May 15, 2024 Posted May 15, 2024 Ali ovo gore su azijski slonovi. Ovo gore je Šri Lanka, što slučajno znam iz neke TV emisije. 1
Selina Posted May 15, 2024 Posted May 15, 2024 6 minutes ago, Drug Crni said: Aha. Izvinjavam se na neobaveštenosti i neznanju. Bogami meni lice na africke, nesto su zakrzljali, oni indijski su ogromni. Ova polarna svetlost bila i kod mene u petak, 1500 km severnije, ali jako neuobicajeno za ove krajeve. 1
DJ_Vasa Posted May 15, 2024 Posted May 15, 2024 (edited) Afrički slon ima velike uši, po čemu se lako razlikuje od azijskog. Evo na brzinu slike gde se vidi razlika: Ovaj levo je afrički slon, a desno azijski. Naravno, ima još razlika, ali najlakše se raspoznaju po ušima. Edited May 15, 2024 by DJ_Vasa
Klotzen Posted May 15, 2024 Posted May 15, 2024 Mislim i da je veći Afrički no to na slikama nekad ne možemo da ocenimo. Sa druge strane azijski tigrovi mogu da pojedu za doručak afričke 🙂
Selina Posted May 16, 2024 Posted May 16, 2024 13 hours ago, Klotzen said: Mislim i da je veći Afrički no to na slikama nekad ne možemo da ocenimo. Sa druge strane azijski tigrovi mogu da pojedu za doručak afričke 🙂 Mogli bi, al ne mogu da ih nadju.Ja sam bila u dva cuvena nacionalna parka ( Tcavo i Amboseli) i vidala sam slonove, kasnije u Indiji i ove indisjke, ali ih nisam licno merila, takav mi je utisak, moguce je sto i u Africi ima i vecih i manjih, a moguce je da sam u Indiji vidjala samo ekstra velike primerke slonova.
Recommended Posts