U-85 Posted May 14 Share Posted May 14 Par slikica sa nedavnog mini putovanja: Trakošćan Varaždin Ptuj Maribor Celje Ljubljana Bled Trst Motovun 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мџе Posted May 15 Share Posted May 15 On 5/12/2024 at 11:07 PM, Drug Crni said: Polarna svetlost iznad Bajskog kanala kod Bezdana. Slikano u petak. Bio sam dvaput na pecanju. Malo poznato a prelepo mesto. Dve slike sa trenutnog putovanja: Udawalawa nacionalni park Kalametiya laguna 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted May 15 Share Posted May 15 Svaka čast!! Neostvarena želja mi je da posetim Afriku..neki poznati nacionalni park. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted May 15 Share Posted May 15 Ali ovo gore su azijski slonovi. Ovo gore je Šri Lanka, što slučajno znam iz neke TV emisije. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted May 15 Share Posted May 15 Aha. Izvinjavam se na neobaveštenosti i neznanju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted May 15 Share Posted May 15 6 minutes ago, Drug Crni said: Aha. Izvinjavam se na neobaveštenosti i neznanju. Bogami meni lice na africke, nesto su zakrzljali, oni indijski su ogromni. Ova polarna svetlost bila i kod mene u petak, 1500 km severnije, ali jako neuobicajeno za ove krajeve. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted May 15 Share Posted May 15 (edited) Afrički slon ima velike uši, po čemu se lako razlikuje od azijskog. Evo na brzinu slike gde se vidi razlika: Ovaj levo je afrički slon, a desno azijski. Naravno, ima još razlika, ali najlakše se raspoznaju po ušima. Edited May 15 by DJ_Vasa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted May 15 Share Posted May 15 Mislim i da je veći Afrički no to na slikama nekad ne možemo da ocenimo. Sa druge strane azijski tigrovi mogu da pojedu za doručak afričke 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted May 16 Share Posted May 16 13 hours ago, Klotzen said: Mislim i da je veći Afrički no to na slikama nekad ne možemo da ocenimo. Sa druge strane azijski tigrovi mogu da pojedu za doručak afričke 🙂 Mogli bi, al ne mogu da ih nadju.Ja sam bila u dva cuvena nacionalna parka ( Tcavo i Amboseli) i vidala sam slonove, kasnije u Indiji i ove indisjke, ali ih nisam licno merila, takav mi je utisak, moguce je sto i u Africi ima i vecih i manjih, a moguce je da sam u Indiji vidjala samo ekstra velike primerke slonova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts