Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

2 minutes ago, Volter said:

Imali smo mi sredstava i na početku sezone da napravimo bolji i skuplji tim.

 

Ovaj nas tim, prvi tim, recimo kosta 7-8 miliona neto. Za te pare mogli smo da napravimo mnooooogo bolji tim. Za novac koji je otisao Kampacu u trenutku kada smo imali Vildozu mogli su da dovedu 3 odlicna igraca (pri tome svestan sam u potpunosti koliko je dobar igrac Kampaco, realno bolji od Vildoze ali smo opet gomilali jednu poziciju jer imamo i Markovica i Ivanovica koji su kakvi su takvi su ipak dobre rezerve). Mi sad imamo na bekovima Vildozu, Kampaca i Nedovica a na trojci skoro potpuno neupotrebljive igrace, na cetvorci Bentila koji je gluplji od Lesora u nasem mandatu, i na petici invalida Martina, Kuzmica i Raduljicu.

 

Kad sad bolje razmislim, sasvim je legitimno hvalisanje Covica o Zvezdi kao stubu srpstva ( 😄 ) jer tesko ko bi mogao biti toliki idiot da na dugogodisnjeg neupotrebljivog Kuzmica nakalemi Raduljicu. To zaista mora biti ili najveci patriota ikada ili mufljuz.

 

Zali boze bacenog novca. Na sta? Na deceniju mediokritisanja u evroligi i na klanje sa Partizanom, pa mu nije bilo dovoljno pa se sad mrzimo i sa Podgoricom.

 

Stojim pri tome da je iskonsko zlo nase kosarke Dusko Vujosevic, necu ja da zaboravim njegove izjave. Ali Covic je uspesan naslednik takvog diskursa. 

  • Like 4
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, John Terry said:

 

Pa dobro, ako hocemo da pricamo bajkice onda ok. Finansiraju ih zaljubljenici.

 

Ono sto je zapravo tragicno u svemu je da bismo i mi i oni mogli u nekoj meri da se finansiramo od navijaca, ali drzava zna za jadac. Ne daje. Ne moze. Jer onda mozes da se odmetnes a to nije pozeljno.

Kad bi se finansirali od navijaca ne bi mogli da igramo KLS.Nema ni malo ironije,mogu da obracunam.Zidar u Srbiji vise zaradjuje nego igrac Sloge iz Kraljeva.U regionu ako ne igras barem Aba ligu sastavljas kraj sa krajem.Od nasih sezonskih bi jedva mogla da se pokrije sala,putovanja i mozda plate do 2000 eur za igrace.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Placebo Lone star said:

Kad bi se finansirali od navijaca ne bi mogli da igramo KLS.

 

Ne skroz od navijaca, ali delimicno. I KLS je za ljude, ako imamo toliko onda tamo. Ja necu manje navijati za Zvezdu bili smo mi i na dnu ne tako davno. Ovo kako se radi ne vodi nigde, promovise politicko ulizivacki metod rada koji nikad nije davao zdrave plodove.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Posle prošle sezone gde su izbacili Ruse a mi imali istu ovu utakmicu od sinoć i bili odvaljeni muški u utakmici koja nam je lomila da li idemo u top8, ljudi lagano prizivaju Radonju i teraju Duška. 

 

Ono gde mogu da se saglasim je da bi Radonja sa ovim timom vrv lakše dobio aba brlog ali videćemo kako će Duško a posebno Želimir biti našpanovan tada.

 

Duško je od govana pravio pitu, da se ne lažemo. I jeste izgubio ekipu, i jeste da šilji kurac na Nedovicu a ja sam oduševljen koliko Neda celu sezonu igra fokusirano, gleda da ne srlja (koliko je moguce), bukvalno najzreliju sezonu karijere igra. I onda ga ovaj drži na 20 minuta. Pa nije penzioner ili kadet jebemmumater...nek izgine 30 minuta pa nek se ladi protiv jebenih MZTova i ostalih. Tu bi Radonja mozda dozirao bolje ali isti taj Nedovic nikada ne bi bio Radonjina prva violina jer krvava kolena Holins i slično...

 

Ovaj tim sa Radonjom u EL ne bi imao ni milimetar bolji rezultat, a kamoli da bi bio legit top8 kandidat. 

 

Magistar je sklepao roster igrajući se menadžera, uvalio vruć krompir Dušku da pravi pitu od govana pa kad se testo ubuđavilo ajmo o Dušku. Nema trenera koji bi sa ovom centarskom linijom i bez legit trojke uspeo bilo šta više da uradi. 

 

 

  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

Pa dobro ljudi, nije do igraca i trenera. Kao i PAO npr, ti si promenio u ni dve sezone cetiri trenera, sve strance i neke domace igrace. Treba ti bar dve sezone da imas nosioce i trenera u timu da bi uradio nesto. Kad bi zadrzao oslonac tima a tu ne mislim na domace igrace koji su tu godinama i zakrpio neke rupe, tim bi sl sezone imao solidnu poziciju za F8...kontinuitet je najbitniji.

 

Ako odu Petrusev, Kampaco i Vildoza, onda opet kreces od nule.

 

Lucica je nemoguce cuvati kad je u on modu, pogadjao je stvarno teske suteve.

 

Treba biti strpljiv i videti da li se mogu nosioci osigurati za sl sezonu, ako ne mogu onda je to dan mrmota za EL i sl sezone ako je budete igrali.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Grozan poraz i 99% i poslednji ekser u naš evroligaški kovčeg ove sezone. Sve mogu da razumem sinoć ali da Petrušev odigra samo 19 minuta, to ne mogu. I slepac vidi da je on jedini visoki koji daje kakav takav balans ekipi i da je jedini koji može da proizvede poene pod košem bez da mu se servira zicer na tacni. Kad smo kod zicera, sinoć smo ih promašili gomilu uključujući i tip in-ove posle ofanzivnog skoka. Defanzivni skok nam je već duže vreme beda, Martin je nizak, Kuzmić je penzioner a Mitrović je fizički najslabija petica u EL. Nas juče nisu dobili useri Winstona i Lučića već nas je Gillespie rasterao iz reketa u finišu, svaki defanzivni skok je bio teška muka i tu smo se jednostavno opet sveli na pripaljivanje za 3. Campazzo može svašta ali definitivno nije neki prefinjeni scorer a i tu mora da radi prekovremeno, svesti njega na scorera umesto plejmejkera je sigurno jedna od glavnih stavki pripreme svakog tima protiv nas. Na Nedoviću Duško već šilji patku, jeste loš u odbrani ali on nam u napadu donosi toliko toga da to jednostavno mora da prevagne. Nama se rotacija na preostalih 8 utakmica mora svesti na bukvalno 8 igrača, ostali da ulaze samo za specijale i na 5 min maksimalno.

 

Startna petorka Vildoza - Dobrić - Lazarević - Bentil - Kuzmić, jebote pa na šta to liči! Tu je jedina opcija Vildozin šut preko ruke ili zidanje na Bentila (znamo koliko su uspešne takve akcije ove sezone). Dobrić ne može to da iznese u petorkama sa dva igrača manje u napadu (Lazarević, Kuzmić). Vrte se tu neke akcije za njega al nema leba. 

 

Moram da kažem da su nam i sudije jebale majku u momentima kada smo mogli da prelomimo, izmišljaju onaj faul na Winstonu, pa onda onaj faul šatro na šutu sa skoro pola terena. Lučić nas je usro, tako igra prekaljeni EL igrač, pogodio je svaku koja je bila bitna. 

 

Pa opet, ovaj Bajern je baš skromna ekipa a mi smo im dozvolili da nam ubace skoro 90, a čak 35 u poslednjoj četvrtini. 

 

Mnogo je razloga za naš neuspeh u EL:

- kriminalna selekcija na startu i trener pripravnik

- povrede

- zajebancija sa Kampacom

 

Ući u 8 u ovakvim okolnostima jednostavno nije bilo realno. Mi smo i ove neke pobede nabrali dosta userski i uz maestralnog Petruševa.

 

I da, skoro svaki sekund Bentila na parketu me fizički boli ali jednostavno nemamo alternativu tu i ovih 12 minuta ne bi trebalo da su tako strašni. 

  • Like 12
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Devil In My Pants said:

Nedovic nigde i nije igrao vise od 24mpg, verovatno ima razlog za to. U PAO je imao 25.5mpg pa su bili poslednji..ili je bas svaki trener gresio sa njim...

 

Ima razloga jer u drugim ekipama mogu da imaju još par sličnih igrača na poziciji. Mi taj luksuz nemamo. Pritom se jasno kod njega vidi želja a i mogućnost, juče je posle jedne izmene čini mi se i nešto rekao Ivanoviću. Gde ga je izvadio u Q1 čini mi se nakon one 3 asistencije i 4 koša za redom. 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Teorije nema da ovaj tim ovako vodjen, trenutno, dobije Efes. U Atini je poraz sigurica, iako je PAO veoma skromna ekipa. Do kraja, verovatno jedna ili dve pobede, mada ne znam kog bi uopste dobili, mozda neku od spanskih timova kuci i to je to, mozda ASVEL u nekoj trening utakmici. Znaci, nekih 14 20 at best, veoma veoma skromno, uzimajuci roster i budzet. 

Ne vidim nikakvu razliku u odnosu na Dejine kampanje, cak naprotiv. 

 

Sa druge strane, nakon poraz ce uslediti izjave koje nisu nimalo samokriticne vec nesto tipa : srecne vam rane junaci " "Zvezda ima jos uvek sanse za top 8 " ( pa da, imam i ja sanse da se smuvam sa Dzej Lo, samo sto treba da se ispune 101 uslov ) " moramo se oduziti navijacima " , gomila izjava koje se ponavljaju, vec postaju malo iritantne, umesto da se samokriticki osvrnu na ovih dva meseca unazad. Gomila poraza, nekih i na blamantan nacin. 

 

Jedina vredna pobeda, Derby Kup je ostvarena kad je Dusko bio iskljucen, do tada smo imali -18 na semaforu. 

 

I dalje mislim i zelim da verujem da je Dusko ubedljivo najjaca karika u ovom timu, ali vec dva meseca se ponavalju iste stvari. 

 

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, John Terry said:

 

Ovaj nas tim, prvi tim, recimo kosta 7-8 miliona neto. Za te pare mogli smo da napravimo mnooooogo bolji tim. Za novac koji je otisao Kampacu u trenutku kada smo imali Vildozu mogli su da dovedu 3 odlicna igraca (pri tome svestan sam u potpunosti koliko je dobar igrac Kampaco, realno bolji od Vildoze ali smo opet gomilali jednu poziciju jer imamo i Markovica i Ivanovica koji su kakvi su takvi su ipak dobre rezerve). Mi sad imamo na bekovima Vildozu, Kampaca i Nedovica a na trojci skoro potpuno neupotrebljive igrace, na cetvorci Bentila koji je gluplji od Lesora u nasem mandatu, i na petici invalida Martina, Kuzmica i Raduljicu.

 

 

Nismo mogli. Novac smo imali za Kampaca konkretno. Da nije on došao (ili neko tog renomea), ne bi nam toliki novac bio na raspolaganju. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Hajde sledeće sezone da nam odmah na početku daju pare (ako već hoće da trpaju pare u KK), da zadržimo ovo što valja (ako se može), da se zahvalimo ovim poluigračima i kombinacijama, da se dovedu legit EL igrači, pa da vidimo. Ako uopšte budemo igrali EL. Da Duško od starta radi sa ekipom koju je selektirao. Pa onda da ocenjujemo rezultate. Ovo sad je bućkuriš totalni. Krenuo Vlada Jo, pa došao Duško, pa Kampaco, pa čekamo Kampaca, pa povrede igrača dok su u top formi (Martin, Vildoza, Džoni).

 

I pored Kampaca, nerealno je očekivati da mi rutiniramo bilo koga. Alba jeste fejl, ali očigledno je to ekipa koja nam ne leži, plus još neki faktori. Ovo juče protiv Bajerna se dešava i boljim ekipama. Jednostavno ti se namesti, neće ništa da uđe a oni dobiju krila... mi smo Partizan isto tako dobili.

 

Čudna je sezona. Neke pobede u gostima (Oli, Makabi, Valensija) su nam dale lažnu sliku da smo mnogo jaki i precenili smo mogućnosti. A onda nas ovih nekoliko poraza od donjeg doma dovede do toga da je raspad, teraju se trener i pola tima, opet priziva Radonja. Očigledno da ima promašaja, i da domaća osnova ne isporučuje u kontinuitetu. Ali ja to iskreno nisam ni očekivao od Kuzmića, Lazića, Mitrovića, pa i Dobrića i Džonija... Totalni promašaji su Adams, Bentil, Holand, pa i Martin zbog kolena... Raduljica je klasično SNS pranje para, srećom ga je Duško sklonio da ne smeta... Šta onda oćekivati, da nam 4 legit EL igrača, gde se Petrušev tek formira, donose pobede u kontinuitetu? Neće da može...

 

I pored toga, ja sam siguran da ćemo sad malo kad se odmorimo i presaberemo, da počnemo da dobijamo u serijama. Ipak da ostavimo sumiranje sezone na kraju...

Edited by Issey
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Issey said:

I pored Kampaca, nerealno je očekivati da mi rutiniramo bilo koga.

 

Pa naravno. Jer nam je ceo roster buckuris. Dali smo sve pare na bekove, a ostali deo tima je evrokup prosek.

 

Inace se slazem sa komentarom. Naravno da se Dusku treba dati prilika da on sastavi tim i da ga vodi bar jednu celu sezonu, sve ostalo je idiotizam. Ali bojim se da bismo opet dovodili Holanda i Raduljicu, sve i da odmah imamo pare. Jer nama je tim pravio Covic. Sigurno niste zaboravili da muceni Vlada nije smeo da komentarise pojacanja.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bas smo se raspali u poslednjih mesec i po dana. Ne znam 2 utakmice gubimo na slican nacin (Zalgiris, Bayern) i 1 utakmicu zamalo (Makabi) gde u zadnjih 5 minuta stanemo....

Neko ce reci pa izblokirani su Luka i Stefan. Jeste ali oni zbog toga nisu smeli da se uplase vec da nastave po oprobanom receptu da idu u reket i da izvlace faulove ili kos.

A ne Vildosa da uzima zaredom dve trojke preko ruke sa 7-8m. Jbg. Kampaco je imao onu otvorenu trojku gde je bio sam i ispalio airball a zasto je bio sam?Jer su protivnici svesno ga ostavili kao deo taktike gde ce mu provocirati sut je jel te nije neki suter a zatvoriti sve ostale opcije. Jbg. A kad je tu on na parketu ekipa mora da se KRECE i trici tj zuji jer on sve vidi a mi smo delovali staticno to sto odradimo neki blok  nije to to...Uglavnom ostavilo smo da igra izolacije.

 

 

Edited by Don Dusko
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Sector said:

 

Ovo i Petrušev 19 minuta? U situaciji kad gledamo 12 minuta Bentila tj možda najgorih 12 minute košarke koje je neko odigrao ove sezone. Da ne pričam da su i ostali visoki bili očajni. 

 

Nisu mi jasne uopšte duškove rotacije. 

Bentil je igrao 5 minuta u drugom poluvremenu. Jeste, odigrao ih je grozno, ali je bilo i razumno ubaciti ga bar malo, jer neko mora odmoriti igrače koji su pravili razliku. On je ušao tek na minut i po do kraja treće četvrtine i izašao na 6 i po minuta do kraja tekme. Meni je ta rotacija sasvim ok. Ne može Duško da stvori drugi roster.
Petrušev je igrao skoro celu treću četvrtinu (Bentil ušao umesto njega) i jeste okasnio s njim u četvrtoj, to se slažem. Pokušao je sa Lazarevićem da odbrani neki napad, ali ispalo je kao greška.


Ako pričamo o vođenju tekme, ja nemam previše zamerki za sinoć. Treću četvrtinu smo pokidali, delovalo je da se pobeda ne dovodi u pitanje u četvrtoj. Velika razlika, 5 min do kraja. Onda su krenuli da nas stižu, ide tajmaut. Odigramo 3 smislena napada i promašimo. Oni nas stignu, Duško opet tajmaut. Najjači tim na parket. I opet ništa. Pa jbg, nekad je i do igrača. Iako ne dovodim u pitanje Duškovu odgovornost za ovoliko EL poraza u poslednje vreme. Definitivno nešto ne štima.
Samo ja ne mislim da je izgubio tim/svlačionicu i da ne može ovo da ih iskontroliše. Zapravo, siguran sam da to nije slučaj.

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Don Dusko said:

Neko ce reci pa izblokirani su Luka i Stefan. Jeste ali oni zbog toga nisu smeli da se uplase vec da nastave po oprobanom receptu da idu u reket i da izvlace faulove ili kos.

 

Da, tako smo dobili Albu, Olimpijakos i Valensiju.

 

6 minutes ago, Don Dusko said:

A ne Vildosa da uzima zaredom dve trojke preko ruke sa 7-8m

 

Sustina. Nije mu ovo Harlem globetroters. Malo se zaigrao previse.

 

Razultati mi nisu toliko strasni koliko mi nemamo koncept, a sad je vec proslo neko vreme pod Duskom i trebalo bi da se nesto od toga vidi.

Link to comment
Share on other sites

Inače, Petrušev je najbolje i najzrleije partije pružao kad je igrao na 5. Video je to naravno i Duško i zato je i hteo Polonaru u timu. Meni samo nije jasan Duško zašto retko počinje utakmicu sa Petruševim? Postajem dosadan ali neverovatno mi je insistiranje na Dobriću, Bentilu i Kuzmiću.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Volter said:

Inače, Petrušev je najbolje i najzrleije partije pružao kad je igrao na 5. Video je to naravno i Duško i zato je i hteo Polonaru u timu. Meni samo nije jasan Duško zašto retko počinje utakmicu sa Petruševim? Postajem dosadan ali neverovatno mi je insistiranje na Dobriću, Bentilu i Kuzmiću.

 

Sinoc Kuzmanovic samo sto nije poceo da psuje Bentila 🙂 Bilo je u fazonu "ovaj lik ne kapira gde je na terenu"

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, John Terry said:

ovaj lik ne kapira gde je na terenu"

Pa to je i rekao da on uopste ne zna koga cuva i gde se nalazi ili sam ja pomesao ovde sa nekim komentarima sa live.

 

Kako je dopustio onu loptu da dodje kod Lucica pri rez 68-60 za nas.. Umesto da potrci pa makar i faul napravio on stoji i gleda kako Lucic uzima loptu i normalno sprema u kos.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ivanovic i dalje ima 10-9 skor.

 

Radonjic prosle sezone 14-19.

 

Jeste ovo kriza i nije sporno, ali drugacije bi se na sve gledalo da je od pocetka tu i da imamo drugaciji ukupan odnos pobeda i poraza. Ne bi ni bilo ni ovih pritisaka, juce je neko utakmicu nazvao dan D i slicno.

 

A da ne pricam kolika bi razlika bila da je Dusko selektirao tim.

 

Tako da, polako sa pljuvanjem.

 

Da nam je neko ponudio skor 10-9 kad je dolazio i kad smo imali 1-6, svi bi prihvatili i ljubili noge Dusku. Mogao je i da krene slabije pa sad da redjamo pobede i i dalje bi bili daleko od top 8, ali bi svi bili zadovoljni. Na kraju ispade lose sto je igrao vrhunski na pocetku jer nam je to donelo da se svi nalozimo.

 

Stabilizovati i unormaliti ekipu koja ima 1-6, sa sve pojacanjima, je djavolski tezak posao, cisto je podici sa dna je uspeh, a kamoli dovesti takav tim da ima pozitivan skor.

 

No, sadasnja ni dobra, a ni losa forma ne govore nista o tome kakvi cemo biti kad budu odlucujuci mecevi igrani.

 

Jer, da, ABA liga je prioritet.

 

I ne znam sta se ocekivalo posle onakvog leta i prelaznog roka i 1-6 pocetnog skora.

 

Moze da se sprda ko i koliko hoce, ali se zna sta su ciljevi i nije toliko ni bitno kakvi smo sad, iako bi mogli da budemo bolji.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bentil je imao sinoć i onu sekvencu koja me najviše nervira u košarci na bilo kom nivou, gubi svog igrača jer je blenuo kao tele i onda nešto prigovara saigraču u fazonu "što nisi preuzeo?" a ovaj uredno branio stranu pomoći i nikako nije mogao da preuzme. Pri tome, ove sezone je od svih naših igrača napravio najviše preglupih faulova dok smo u bonusu a bez ikakvog rezona, a konkurencija su mu Laza kome je to tm, Dobrić koji je preglup igrač i Despot koga sudije ne jebu 2%. Kad smo kod Bentila, jbga ne možemo ga sad zameniti ili ignorisati nego probati nešto da izvučemo iz njega, na poslednje 3 EL utakmice je uzeo samo 2 trojke što je skroz pogrešno, on nam i treba u toj stretch ulozi.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...