Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

Quote

Čuveni argentinski centar Luis Skola pričao je u intervjuu za špansku agenciju EFE o odluci Fakunda Kampaca da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom.

– Nisam bio iznenađen, izabrao je ono što je smatrao da je najbolje za njega. Crvena zvezda je sjajan tim Evrolige, sa odličnim trenerom i ima velike šanse da uradi važne stvari u ovom takmičenju. Osim toga, Beograd je kultni grad evropske košarke – rekao je Skola.

Kampaco je stigao u Zvezdu iz NBA, gde je igrao za denver i Dalas.

– Njegov put kroz NBA ligu je bio dobar. Igrao je tamo dve godine, neko vreme kao starter. Bio je učesnik plej-ofa. Svi bismo voleli da je ostao duže u NBA, ali smatram da je ostavio dobar utisak – konstatovao je Skola.

Luis Skola :23:

  • Like 15
  • Love 3
Link to comment
Share on other sites

Quote

Srećan sam. Spremali smo se dobro za ove utakmice tokom čitave sezone i sada je došao red da igramo. Moramo da razmišljamo o prvoj, ne o ostalim utakmicama i idemo meč po meč. Biće teško“, ističe Kampaco i dodaje:

„Svaki put kada igrate za nešto važno, velika je stvar. Veoma je važno za čitav tim, ne samo za mene. Ne znate kada ćete sledeći put da se borite za nešto veliko. Moramo da uživamo, borimo se i damo sve od sebe na terenu. To je jedini način. Među favoritima smo, postoji pritisak, ali na nama je da ga kanališemo u nešto dobro. Svi smo tu da bi se borili za velike i teške stvari“.

Tokom karijere je imao više puta priliku da u dresu madridskog Reala igra u Kupu kralja i nema sumnje da će mu to iskustvo pomoći da dopuni već impozantan košarkaški CV.

„Sjajan šou, za navijače i igrače. Svaki košarkaš želi da igra Kup kralja, kao i Kup Srbije. Taj trenutak je došao. Moramo da damo sve od sebe u prvoj utakmici. Pokušaču da uživam uz navijače u utakmicama i dam maksimum za saigrače“.

Žrebom je odlučeno da se Crvena zvezda u polufinalu ukršta sa boljim iz duela Partizan Mozzart Beta i subotičkog Spartaka.

„Svi pričaju o drugoj, ali mi razmišljamo samo o prvoj utakmici. Ovde sam svaki dan i vidim kako se svi postavljaju i kako razmišljaju. Ako pobedimo, biće velika utakmica, ali moramo da se fokusiramo na prvu. Sjajan su tim. Spremali smo se za ovakve utakmice, ali neće biti pametno da razmišljamo o drugoj utakmici pre prve. Ipak, oni su pokazali šta mogu ako nismo fokusirani svake sekunde, tako da moramo da uložimo svu energiju u četvrtfinalni susret“.

Posle žetve trofeja sa Realom (dve Evrolige, dva Kupa kralja, tri titule u Španiji...) ostvario je san da zaigra u NBA, gde je ipak daleko teže doći do komada srebrnine za takmičarska dostignuća. Iako je sakupio dragoceno iskustvo braneći boje pre svega Denver Nagetsa sa Nikolom Jokićem, nije uspeo da dopuni trofejne vitrine, pa je zbog toga pred odlazak u Niš još više motivisan.

„Igrači uglavnom više gube nego što pobeđuju. To je normalno. Moramo da uživamo, imamo šansu da osvojimo važan trofej. Srećan sam što mogu da se borim za još jedan. Odavno nisam imao ovako važne utakmice i to mi je velika motivacija, kao i timu“.

Zbog zabrane Evrolige nije još imao prilike da nastupi u crveno-belom na najvećoj košarkaškoj pozornici Starog kontinenta. Ipak, od marta će moći da pomogne Zvezdi i u plej-of trci elitnog takmičenja, što znači da će do kraja sezone biti sprečen da obuče dres u još samo jednom meču - 24. februara protiv Albe u Beogradu.

„To me raduje. Trudio sam se svakog dana da ostanem u formi. Ako dobijemo prve dve utakmice, odigraćemo tri zaredom i biće teško. Drago mi je što počinjem da igram u kontinuitetu, uskoro će doći i Evroliga“.

Do kraja februara ga čeka gust raspored, pošto će 24. nastupiti i za reprezentaciju Argentine u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo (protiv Kanade u Mar del Plati).

„I zbog toga sam veoma srećan. Uglavnom igrači iz Evrolige ne mogu da igraju za reprezentacije, jer Argentina je daleko, a imamo i mečeve u Evroligi. Sada sam dobio priliku, želim da je iskoristim i pokušam da pomognem timu i treneru Pablu Priđioniju da dobije utakmice“, zaključio je Fakundo Kampaco.

 

Edited by Miki28
typo
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, quentin said:

Uh... Bilo je gusto. Čović prelomio pet minuta pred kzš.

 

Smejurija i jos jedno blamiranje kluba. Jos kao glasali su da li da se igra ili ne, 2 clana UO je bilo uzdrzano a jedan je cak bio protiv 😄  

 

Inace, banovao me onaj KKCZ profesor na tviteru jer samu mu rekao da prestane da blamira klub ciji grb nosi. Bukvalno samo to, sve fino, bez vredjanja. Koji je to pacenik iza tog naloga, majko mila. Neka, smatracu to jednim od malih uspeha u zivotu. 😄 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, K.Dot said:

Sto kaže Sector, kup je odlična prilika da vidimo gde smo u odnosu na trenutno najbolji tim EL, jbg, treba biti realan, mi u padu formu, komšije su trenutno na max, ne bih se iznenadio ni da bude 15 - 20 razlike za njih. 

Branimo stoka razlike negativni rekord. 

  • Like 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Marokanac said:

a izgleda bas dobar momak. 


И види се да има страст за кошарку. Не знам јесте ли упратили послије меча у Задру, све готово, иду играчи према свлачионици и дође случајно нека одбијена лопта до Кампаца он узима лопту окреће се и гађа кош. Осмјех на лицу, изгледа погодио:s_d:

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Marokanac said:

Bas steta sto je dosao u ovakvim okolnostima te ga nismo mogli eksploatisati koliko smo htjeli i sto nece biti tu sledece sezone. Mislim da to jednostavno nije realno..a izgleda bas dobar momak. 

Sto ne bi bilo realno ako ce dobiti platu od 2,5miliona? 

Nigde drugde nece dobiti vise od toga.

  • Like 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, LightWeight said:

Sto ne bi bilo realno ako ce dobiti platu od 2,5miliona? 

Nigde drugde nece dobiti vise od toga.

Samo da na vreme znamo da li igramo EL, ili ne. Ako ne igramo, onda mi se cini da nema sanse da zadrzimo ni njega, ni Petruseva, ni Vildozu... 

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, K.Dot said:

Sto kaže Sector, kup je odlična prilika da vidimo gde smo u odnosu na trenutno najbolji tim EL, jbg, treba biti realan, mi u padu formu, komšije su trenutno na max, ne bih se iznenadio ni da bude 15 - 20 razlike za njih. 

Mislim da nikada nije dovodjeno u pitanje da li cemo igrati u Nisu.

Edited by Placebo Lone star
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...