Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

3 hours ago, Guru said:

Topiću fali brzine, atleticizma, šut mu je problematičan i sa niskim izbačajem pa protivnici mogu da mu idu ispod bloka, što ga limitira kao skorera u pozicionom napadu. U ovom trenutku je on još uvek prilično pravolinijski igrač, nema shot making koji se očekuje od modernog PG-a, a kao što već rekoh nije Nedović da može na prvom koraku da eksplodira i ostavi čuvara u prašini. Dečko jeste talentovan, al' bih se složio da nije top prospekt, trenutno mi deluje da je bliži tome da se razvije u nekog pouzdanog sistemskog pleja, nego u dinamičnog shot makera & plejmejkera. Što naravno uopšte nije loše, s obzirom da u poslednje vreme ima sve manje takvih igrača u Srbiji, a rekao bih i Evropi. 

Beg to differ, pogledati zadnji poen na ovom videu. Topic  tekako moze da probije protivnicku odbranu i nije bas toliko spor igrac , za Teodosica u njegovim  najboljim godinama  je na primer brzi gonzalez. Da bi do maksimuma razvio svoje napadacke vestine potrebno je da igra negde gde ce imati veliku minutazu i  slobodu u igri. Zato je tragedija sto se na primer ne razvija u FMP-u  ove sezone igrajuci ABA ligu. Ono sto je najvaznije kod Topica je to da poseduje visoku igracku inteligenciju .

Edited by Miki8
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Benito said:

Cak i ja kao veciti pesimista sam siguran da ce se resiti ovo oko zabrane, verovatno vazi samo za oly. Relax 👍🏻

 

I da preskoči samo Oli, neozbiljnost na kvadrat.

 

Nego da provjerim, mi ćemo u Ljubljani igrati bez oba Argentinca? I ko će voditi ekipu? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Sam B said:

 

Sve zavisi šta podrazumevaš pod "dati šansu". Za mene ni Radanov ni Simanić nisu bili istrpljeni koliko treba. Ali ok, i to je subjektivno.

Uff, razumem da svi imamo različita mišljenja, ali stvarno ne znam šta bi bila prava prilika ako nije ono što su imali njih dvojica. Jedino ako ne očekuješ 20-30 minuta po meču  u EL ekipi za igrača koji ne trenira dovoljno jako i ne pokazuje generalno nikakav napredak i želju sa usavršavanjem. Da su radili kako treba u KKCZ i da im samo nije pružena prilika, procvetali bi po odlasku iz iste, a to se nije desilo. Ja sam Borišu pratio dok je još igrao za juniore, i to što je tamo pokazivao je otprilike isti nivo kao danas, vrlo skroman napredak od neke šesnaeste godine. Uglavnom je samo nabacio mišiće u međuvremenu i naravno na taktičkom nivou napredovao, ali je ostao lik koji će radije igrati plejstejsn maraton 12 sati nego trenirati prekovremeno 3 sata. Slično je i sa Aleksom (bek koji nije nabacio šut za 3 makar pristojan do 24 godine). Ni jedan ni drugi nisu pokazali da žele da postanu vrhunski igrači, dakle u glavi imaju problem, a suštinski stanje uma odlučujuće utiče na krajnji domet igrača, pod uslovom da imaju kakve-takve fizičke predispozicije da se bave ovim sportom. Neko je pominjao Kalinu, njega je bukvalno mozak (želja da radi + strašan BB IQ + neustrašivost, muda do poda što bi neki rekli) doveo do statusa jedne od najboljih trojki u Jevropi, da ima mozak Borišin, sad bi bio verovatno u penziji nakon karijere potucanja po drugorazrednim ligama i klubovima. Čak ni taj Dončič nije neki poseban fizički specimen pa da je po tome bio TOP potencijal, već čovek poseduje džordanovsku želju za takmičenjem (kompetitivnost) i to ga je od najmlađih dana guralo da radi nenormalno i usavršava se. U principu, kada NBA skauti promaše debelo sa procenom nekog igrača i taj propadne na NBA nivou u odnosu na očekivanja, to je uglavnom jer se psihi i dalje poklanja manje pažnje u odnosu na fiziku, svež primer Ben Simons npr., + nekad ne "provale" da neki koledž (fizički) dominator ne može tu dominaciju da prenese u NBA, Entoni Benet kao primer. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nellthe said:

 

Tri trojke nije realno, jer jedini koji preko 3 daje je Marcus Howard (3,2) a sledeci Vildoza sa 2.8...

 

Dobric je najvise davao oko 1.7 po mecu prosle i pretprosle sezone, kada bi sada nagura na 2 trojke ili 2.3 po mecu sa nekih 40ak % bilo bi idealno, koji jos backdoor cut i jedno probijanje iz driblinga i to je 10ak poena po mecu, i top. Nekad ce to biti i 20, nekad 3, ali ima ko da iskoci i zameni...

 

Dolaskom Kampaca pozicija 3 postaje non-factor u napadu. Prve tri napadacke opcije su na pozicijama 1 i 2, sledece dve su na pozicijama 4 i 5 (Petrusev, Bentil). Ukoliko dodje i centar kao odmena Martinu, od igraca na poziciji 3 bukvalno ocekujem da samo peglaju odbranu i pogode jedan otvoreni sut po utakmici.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...