Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

  sto se tice nasih prelaznih rokova, kod Radonje su dovodjeni neki "njegovi" igraci u skaldu sa mogucnostima kad on nije bio tu ulogu sportskog direktora je preuzimao Covic i dovodio sta je hteo ali od ovog leta ocekujem skroz druge stvari...

  Ivanovic je neko ko ce jedini dovoditi igrace na leto i praviti tim po svojoj zelji ako ostane naravno...po meni tu nema dileme oko njegovog ostanka...

  Evroligu cemo izvesno igrati sta god bilo u ABA...

 Kako se sve izdesavalo ove sezone mislim da je vrlo verovatno da ce se povecati budzet i nama i Partizanu...

 

Link to comment
Share on other sites

Topic je veliki broj svojih poena na ovom turniru dao upravo iz driblinga. 

 

I u seniorskoj ligi to radi, doduse KLS nivo. 

 

Nece njemu taj sut bili problem ni u jakim takmicenjima jer ima finu visinu za beka, pa ako ima i nesto sporiji izbacaj ne dolaze mu tako brzo do njega. Nije da nije imao blokade na sebi, u KLS vidim 10 blokada na 10 utakmica, na nekih 120 uzetih suteva (ukupno).

 

Bolje i tako nego da mu neki ekspert kao Luki Mitrovicu promeni sut... 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Nini3112 said:

EL igramo navodni sledece sezone pobedili u finalu ABA ili ne,bar tako kruzi prica

 

Moras da napravis razliku izmedju onoga sto bi vecinska Srbija volela da gleda i onoga sto je realnost.

 

Vecinska Srbija (dobro, ona koja prati kosarku) bi volela da gleda vecite u EL za stalno, a da svim drugima maksimum bude ucesce u EC. To sto sama sezona postaje besmislena i to sto nije normalno da jedna drzava kao sto je Srbija ulaze toliki novac da bi parirala fudbalskim gigantima i milijarderima iz Evrope, to vecinsku Srbiju mnogo ne tangira - bitno je da se moze pobeci u iluziju velicine i pobeda nad selima iz regiona (koja nisu ni blizu nasih pauerhausa).

 

Realnost je da bord EL najradije ne bi zeleo da gleda nikoga sa ovih prostora, nego Dubai, London i Pariz. Vec su pokazali sta misle o ideji da se jedan Aleksandar Vucic sprda sa njihovim takmicenjem tako sto pocne da u svoje projekte dovodi koga god pozeli. Dakle, kada se spusti zavesa na ovu sezonu, u EL ce ici 13 klubova koji imaju A licencu, Monaco, osvajac EC i osvajac ABA lige. Ostaju jos dve WC da se podele umesto CSKA i Zenita. I tu su kandidati porazeni iz ABA, Virtus i Valencia. Naravno, moguce je da porazeni iz ABA dobije to mesto, ali to ce biti kao i ove sezone - jer je Aleksandar Vucic jedini lider neke evropske zemlje koji baca pare na kupovanje ucesca u EL. Ne zbog toga sto su iz EL odusevljeni rivalstvom, punim tribinama, simpaticnim medjusobnim prozivkama i tome slicno.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, goldberg said:

Vec su pokazali sta misle o ideji da se jedan Aleksandar Vucic sprda sa njihovim takmicenjem tako sto pocne da u svoje projekte dovodi koga god pozeli. .

Na stranu sto smo siromasna država, na stranu AV i mišljenje koje na ovom forumu se nadam da preovladava (u mom real life okruzenju svakako), ali zašto su pare AV i pravljenje dobrih timova u Srbiji nesto sto je loše (sprdanje kako si napisao), a to isto kada radi neko drugi (Turci i Grci npr. Pa onda prezaduzeni Real i Barsa), onda je to OK, tj. Podrazumeva se?  

To meni malo liči na podanicki mentalitet koji vekovima pokušavaju da nam nametnu. Ponoviću, kosarka je uz znatno niza ulaganja nego fudbal nesto sto predstavlja zemlju na pravi način 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Darko said:

A ok, mislio si na šut iz driblinga/spor izbačaj. Nisam primetio problem ali obratiću više pažnje. Ako jeste problem, slažem se sa boldovanim. Mada nema šanse da bude Peno. Po onome što sam video od Topa, podseti me na Dončića kada sam ga prvi put video u Realu sa 16 godina (kome btw šut nije izgledao kao jača strana). Ako jedan Real može da napravi mesta za klinju od 16, vala bi jebena Zvezda mogla dati Topu pravu šansu sa 17. 

 

Uvek postoje šanse. Mada prihvatam da je poređenje sa Penom malo previše harsh. Uprkos tome što je on u svoje vreme smatran velikim talentom, pored mizernog šuta je bio i mnogo tromiji od Topa.

 

Što se tiče pružanja šanse, ja bi voleo da ga gledam u prvom timu. Ne samo što je naš klinac, nego je i njegova igra lepa za oko. Ali isto tako smo mi klub koji juri rezultate i on če zbog toga ozbiljniju šansu verovatno dobiti tek kad se proceni da on može u tom smislu da nam pomogne.

Edited by L' Imperatore
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, L' Imperatore said:

Ali isto tako smo mi klub koji juri rezultate i on če zbog toga ozbiljniju šansu verovatno dobiti tek kad se proceni da on može u tom smislu da nam pomogne.

Šta reći za Real kada je Luki dao šansu sa 15 godina?

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Laki21 said:

 

Evo razmišljam čitavo popodne kako je ovo jebeno moguće. Čovek JE PROMAŠIO ČITAV OBRUČ sa 20cm, sada nije parafraza sprdanje parabola već bukvalno.

Računam da sam bacao loptu na koš tokom života jedno dve godine neprekidno kada bi se sabrali svi minuti i sati koje sam proveo na raznoraznim basketaškim i košarkaškim terenima tokom života i ajde da uzmem od neke petnaeste godine kada je visina i težina lopte prestala da bude faktor evo ja se ne sećam da mi se IKADA dogodilo da iz slične pozicije neometan omašim čitav obruč.

 

I kako je onda jebeno moguće da se ovako nešto desi čoveku koji jede lebac od toga? Evo nisam pametan uopšte. Pri tome nije mu lopta pobegla uopšte jednostavno ju je bacio ko pogačicu apsolutno bez ikakvog osećaja. Pa brate mili. Ovo je da se ostaviš praćenja košarke.

Bilo je toga još od drugih igrača , epidemija neka 

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Darko said:

Šta reći za Real kada je Luki dao šansu sa 15 godina?

 

Pa svaka čast, naravno. Ali ni oni nisu dali Luki šansu zato što je samo jedan od talentovanih klinaca. Nego su videli da se radi o generacijskom talentu, koji je sposoban da uđe sa 15 godina i CSKA-ju u Moskvi saspe tri trice u tri napada. I bili su u pravu.

 

Ponovo kažem, ja mislim da Top jeste jedan od največih talenata koje smo imali u klubu i da bi ja voleo da vidim 10 minuta za njega sledeče sezone u prvom timu. Ali če tu odluku na kraju doneti trener, shodno svojoj proceni, dali bi nam tih 10 minuta smanjilo rezultatske šanse, ili ne.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Markoss said:

 

Aranitovic, Stojanovic, Cvetkovic, Rebic, Tejic, Ristic, sve je to klasa ispod. 

Ja bi ovde izbacio Tejića koji je imao ozbiljan potencijal, ali nije bezveze Teja dileja.

 

Što se tiče malog Topa samo da ga zdravlje posluži. Mislim da nema eksplozivnost, šut i lateralne kretanje da bi igrao NBA, ali neka Kalates 2.0 karijera mu ne gine.

On će dobar fizičke dominacije preneti i u seniore uzevši u obzir visinu od 1.98, potencijalno i celih 2 metra , masu i poziciju koju igra. Košarkaški iq je tu , šut sasvim solidan, pregled igre, muda. Bukvalno nema šanse da ne uspe, e sad nadam se da će deo toga biti kod nas.

Link to comment
Share on other sites

Sećam se svojevremeno kada su u juniorskoj konkurenciji bila tri velika talenta. Miljenović, Cvetković i Micić. Od svih njih najmanje je cenjen Micić, a ja sam bio ubeđen da će imati najbolju karijeru samo zbog fizičkog aspekta, koliko sam se samo svađao sa ljudima oko ovoga.

Mali Top je fizički taj nivo i u tom smislu me podseća na Vasu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Milos 3.14 said:

Uf gde se njega seti, top igrač za evropske uslove. 

 

On 4/1/2023 at 12:41 AM, Dropkick Murphys said:

Pošto sam pisao da bih zadržao jednog našeg centra, može Kuzmić da ostane, ali da Kenneth Lofton Jr. dođe na mesto Mitra. 

Ima Lofton još fanova ovde xD

A i @threepwoodje u fan club-u.

 

Nebojša, čuj nas. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, NikadProtivKaline said:

hoces da kazes da je top isti nivo talenta kao luka?

Hoću da kažem da nije daleko i da se isto radi o generacijskom talentu. Hoću da čujem koji su to igrači bili najbolji u KLS sa 17 godina?

 

2 hours ago, L' Imperatore said:

Ali če tu odluku na kraju doneti trener, shodno svojoj proceni, dali bi nam tih 10 minuta smanjilo rezultatske šanse, ili ne.

Ne kažem da mu treba dati 30+ minuta po utakmici, ali dobru minutažu svakako. Mislim da bi ga vredelo istrpiti. U ABA može biti prvi plej na primer, dok bi u Evroligi ulazio sa klupe dok se ne dokaže. Bar bi meni, ali ja nisam Ivanović.

Edited by Darko
Link to comment
Share on other sites

Komšije samo da pohvalim stav malog Topića - i pored gamewinnera on vidi da ima još 1.2sec i dok drugi divljaju dečko je max fokusiran.
O talentu nema šta da se priča, ostaje samo nada da će brzo u neki real ili nba kako nas ne bi tovario

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Zvezdin trapavi tango u vojničkim čizmama Duška Ivanovića

 

Quote

Zvezdinoj svlačionici stvarno je trebao jedan Ivanović koji će poput narednika Highwaya iz kultnog filma „Heartbreak Ridge“ ušetati u tu svlačionicu i prekinuti party bacanjem upaljenog radio kasetofona i tiradom sličnom onoj iz spomenutog filma: „Nisam ovdje da bih se tuširao s vama kretenima… Počnite se ponašati kao marinci, odmah… Od danas su vaše guzice moje…“

Quote

Većina stvari je ipak bila van Ivanovićeva utjecaja: Vildozini osobni problemi uslijed kojih je potpuno potonuo u formi; nedostatak i sreće u nekim utakmicama kao protiv Cibone koja je u 4. četvrtini zabila neke cirkuske trice; Campazzova suspenzija; ozljede Nedovića i Vildoze

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Milos 3.14 said:

Sećam se svojevremeno kada su u juniorskoj konkurenciji bila tri velika talenta. Miljenović, Cvetković i Micić. Od svih njih najmanje je cenjen Micić, a ja sam bio ubeđen da će imati najbolju karijeru samo zbog fizičkog aspekta, koliko sam se samo svađao sa ljudima oko ovoga.

Mali Top je fizički taj nivo i u tom smislu me podseća na Vasu.

Da, dobro podsecanje na ovu trojicu.

Miljenovic je bio hajpovan od strane medija, trenera, menadzera, imao svu slobodu u mladjim selekcijama i nazalost nikakva karijera.

Cvele posle njega a u Vasu je verovao samo Misko i niko vise.

Zajeban je prelaz u seniore bas jako.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Luchifer89 said:

Komšije samo da pohvalim stav malog Topića - i pored gamewinnera on vidi da ima još 1.2sec i dok drugi divljaju dečko je max fokusiran.
O talentu nema šta da se priča, ostaje samo nada da će brzo u neki real kako nas ne bi tovario

 

Jel to ne planirate vise da placate wild card za EL 😁

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Clash said:

Da, dobro podsecanje na ovu trojicu.

Miljenovic je bio hajpovan od strane medija, trenera, menadzera, imao svu slobodu u mladjim selekcijama i nazalost nikakva karijera.

Cvele posle njega a u Vasu je verovao samo Misko i niko vise.

Zajeban je prelaz u seniore bas jako.

 

Miljenovic je decko koji ima 195cm i 70 kila s krevetom (iako vidim da na wiki pise da ima 90, moguce da se u medjuvremenu nagruvao), mala ramena, mrsave nogice, uz to los sut, ali svakako atraktivan za gledanje, jer ima dobar pregled igre i segzi pasove. Cvele je lik od 180 sa fudbalskom gradjom, kratkim rucicama, bukvalno bi morao da bude nenormalno dobar suter ili brzinac, pa da iznivelise taj fizicki nedostatak. On je korektan suter, korektan brzinac i napravio je karijericu na konto toga, dok Miljenovic nije fizicki mogao da se dovede na nivo Aba lige. 

 

Micic nije bio najmanje hajpovan od njih medju trenerima, vec se u svim kosarkaskim krugovima znalo da je ubedljivo najtalentovaniji od njih, samo nije igrao za vecite, pa je imao manji hajp u medijima, ali igrao je za Megu sa 16 godina kao prvi plej i bio pozvan u tom uzrastu od strane Dude Ivkovica da bude deo seniorske reprezentacije, sto opet govori o tome, da nije Misko vizionar samo verovao u njega, vec i najbolji srpski trener. Uz to, Vasa je plej od 195 sa vrhunskom gradjom, sizeom, kao da su ga nacrtali, za razliku od Miljenovica i Cvetkovica, i jedino upitno oko toga da li ce Vasa da napravi ovakvu karijeru bilo je to sto je imao dve teske povrede kao klinac. 

 

Suma sumarum, pratio sam tad, poznajem svu trojicu, i bukvalno se u svim kosarkaskim krugovima kotiralo ovako (ne samo kod Miska vizionara, vec kod svih):

 

1. Vasa

----

----

----

2. Miljenovic

3. Cvetkovic

 

S tim da eto, bolju je Cvele napravio karijeru od Miljena, jer se lakse prilagodio na seniore, ali no brainer je bio da je Vasa talentovaniji od obojice zajedno, tj da je to tada vazilo medju svima. 

Edited by Markoss
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Milos 3.14 said:

Ja bi ovde izbacio Tejića koji je imao ozbiljan potencijal, ali nije bezveze Teja dileja.

 

Što se tiče malog Topa samo da ga zdravlje posluži. Mislim da nema eksplozivnost, šut i lateralne kretanje da bi igrao NBA, ali neka Kalates 2.0 karijera mu ne gine.

On će dobar fizičke dominacije preneti i u seniore uzevši u obzir visinu od 1.98, potencijalno i celih 2 metra , masu i poziciju koju igra. Košarkaški iq je tu , šut sasvim solidan, pregled igre, muda. Bukvalno nema šanse da ne uspe, e sad nadam se da će deo toga biti kod nas.

 

Tejic je jednostavno bio prespor i imao grozne lateralne kretnje, i veliko mi je iznenadjenje da to ranije nisu primetili i radili s njim na tome, s obzirom na to da decko sa 19 godina nije znao da igra odbranu nogama, tj i kada je pokusavao, nije mogao nikog da stigne, a na tome moze da se radi. Rezultat je bivao da on nije mogao 15 minuta u ABA ligi da odigra, a da nema 5 licnih, i to ne jer je takva taktika da on sece protivnike, vec je jednostavno bilo nebitno dal ga napada brzi, sporiji, jaci, slabiji, on ima kontakt rukom i pravi faul, jer nogama nista ne moze. On je zato i igrao korektno u nekom FMP-u ili Megi gde je mogao maksimalno da se steka u odbrani, te da se fokusira na napad i uzima suteve, ali u CZ i bilo kom ozbiljnom klubu, on jednostavno koncepcijski ne pripada.

 

Iako, nije sporno da PF od 210 koji ima meku ruku, dobro telo, sasvim dobar napadacki forte gde moze i ulazom da napadne, zvuci poprilicno talentovano.

 

Ipak, stavis ga u kontekst Borise Simanica, gde imas komplet lepinju, doslovno da ga gledas i pomislis - nema sanse da ovaj ne igra u NBA, gledajuci sa cisto kosarkaske strane. Nivo iznad Tejica bukvalno i kosarkas bez mane u tom uzrastu.

 

E sad obojica su dileje, pa nisu napravili karijeru kakvu su mogli, ali svakako, za razliku od Borise, mislim da je Tejic imao ozbiljan problem da se prilagodi ozbiljnoj kosarci, i da nije to samo bilo do glave. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...