Jump to content

Recommended Posts

Posted

Evo, pišu neki mediji da lokalni mediji svi izveštavaju da je počeo rat. Jako se mrze tamo, a i u tom delu sveta nije baš društveno prihvaćen kompromis i diplomatija (znam da generalizujem), samo se nadam, kao i svi, da neće poleteti nuklearke.

• Like 1
Posted
On 5/5/2025 at 7:23 PM, SteveFrancis#3 said:

Stara problematika. Prakticno u svakom aspektu zivota, a narocito u ovom obliku predstavnicke demokratije, pitanje je da li je uopste odrziv i moguc ona Geraltova maksima Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all. Priroda procesa je takva da se gotovo nikada nece pojaviti savrsen kandidat. Takvo nesto je prosto nemoguce jer nema savrsenog niti bezgresnog coveka (osim pape, ofc:)) Cak i oni koji tvrde da zele da glasaju samo za, a ne i protiv i drze se ove maksime odozgo, svojim neglasanjem, odnosno odbijanjem da se opredele, se zapravo tim cinom sustinski opredeljuju. Ne mislim ovde samo na izborni sistem i Donta, vec i na prost fakat da je svako neglasanje uvek u biti zapravo glas za onoga ko pobedjuje. U tom smislu je neopredeljenost zapravo lazna, odnosno postoji samo u glavama ljudi koji furaju tu geraltovstinu, ali ne bas i fakticki, na terenu. Dalje se takodje moze postaviti i pitanje moralnosti tog stava jer ukoliko se covek odluci da bude samo posmatrac (sto je zapravo varka i prakticno je nemoguce), on pere ruke kao Pilat, a svojim necinjenjem de fakto potencijalno pomaze tom nekakvom percipiranom vecem zlu da nadvlada. Nema princeva na belim konjima, nema svetaca. To medjutim ne znaci da zato treba dopustiti djavolima i demonima da jasu.

Slažem se, bolji biti odgovoran i birati najmanje zlo nego pustiti da drugi to urade za tebe. I sam pratim taj moto. Ali ... i to ima limit. Ako su obe opcije toliko podle da ne znaš koja je gora (na primer, sovjeti ili nacisti u drugom svetskom), onda je odgovornost da se boriš protiv obe ili pobegneš što dalje.

25 minutes ago, Rex said:

Evo, pišu neki mediji da lokalni mediji svi izveštavaju da je počeo rat. Jako se mrze tamo, a i u tom delu sveta nije baš društveno prihvaćen kompromis i diplomatija (znam da generalizujem), samo se nadam, kao i svi, da neće poleteti nuklearke.

Neće, poprilično sam siguran. Ovo je za domaću upotrebu da bi se vođe šepurile, ne verujem da će eskalirati u nešto veliko a kamoli u nuklearni.

Samo da isto ne kaže McLeod i bićemo OK.

• Like 1
Posted (edited)

Pakistanci kazu da su oborili sest indijskih lovaca i tu u indijskom VAP-u, postoje jasni snimci dve olupine tj ostataka (miraz i rafal), i snimak necega sto lici na Su-30 ali ovo zadnje uzeti sa rezervom jer je su ranije Indiji padali Su-30 pa moguce da je neka starija slika ali posto sama Indija izgleda priznaje gubitak tri, vrlo verovatno da to jeste Su-30.

Ono sto je zanimljivo je da su izgleda Pakistanci sve lovce oborili sa kineskim lovcima i kineskim raketama nista mocna F-16 i AIM-120, vec JF-17 i PL-12 i J-10C i PL-15.

Akcije Dasoa dozivele pad od 6%.

Pakistan poziva na smirivanje tenzija i prekid sukoba ako Indija odluci da prekine svoju akciju.

Edited by MeanMachine