Chaos Is Me Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 18 hours ago, Djirona said: Sve preporuke. Gledao sam u martu ove godine Djirona-Obradoiro, i baš lepo iskustvo. Zahvaljujući našem igraču (ispao baš car) dobio mesto pored klupe i priliku da upoznam Mark Gasola, ali utisak je i komplet događaj pre i posle utakmice - štandovi sa hranom, pićem (a jeftini...), razne neke zanimacije za decu, baš onako porodična priča. Bukvalno od unuka do dede i babe (ne Davidovac i Mitrović...) dođu na utakmicu, svi sa šalovima. Tokom utakmice atmosfera uopšte nije mlaka, uglavnom su pune hale, navijaju za svoje, aktivno prate. Naravno, mora malo i pičk*ranja sudija. Šlag na tortu je bio što je Đirona pobedila košem u poslednjoj sekundi. Doduše, dobra iskustva sam imao i sa njihovog fudbala (Espanjol, Malaga u trećoj ligi), gde je isti fazon sa štandovima, samo što ovde bude i solidan broj gostujućih navijača koji zajedno sa domaćima piju, jedu, zezaju se. Koje crne tenzije. Posle svako na svoju tribinu, i ovde pičk*ranje sudija, navijanje za svoje, i nezaobilazni folklor na poluvremenu: vađenje sendviča iz folija, i has. Onako, kultura drugačija u odnosu na nas, ne propuštaj ako imaš priliku... Gledao sam fudbal u Španiji, Espanjol - Valensija i Barsa - Betis, isto jako dobro iskustvo ali to je bilo dosta davno. Baš bih voleo košarku da pogledam, posebno u Malagi i Valensiji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts