Jump to content

Strane košarkaške lige

Del Piero

Recommended Posts

18 hours ago, Djirona said:

Sve preporuke.

Gledao sam u martu ove godine Djirona-Obradoiro, i baš lepo iskustvo. Zahvaljujući našem igraču (ispao baš car) dobio mesto pored klupe i priliku da upoznam Mark Gasola, ali utisak je i komplet događaj pre i posle utakmice - štandovi sa hranom, pićem (a jeftini...), razne neke zanimacije za decu, baš onako porodična priča. Bukvalno od unuka do dede i babe (ne Davidovac i Mitrović...) dođu na utakmicu, svi sa šalovima. Tokom utakmice atmosfera uopšte nije mlaka, uglavnom su pune hale, navijaju za svoje, aktivno prate. Naravno, mora malo i pičk*ranja sudija. Šlag na tortu je bio što je Đirona pobedila košem u poslednjoj sekundi.

Doduše, dobra iskustva sam imao i sa njihovog fudbala (Espanjol, Malaga u trećoj ligi), gde je isti fazon sa štandovima, samo što ovde bude i solidan broj gostujućih navijača koji zajedno sa domaćima piju, jedu, zezaju se. Koje crne tenzije. Posle svako na svoju tribinu, i ovde pičk*ranje sudija, navijanje za svoje, i nezaobilazni folklor na poluvremenu: vađenje sendviča iz folija, i has. 

Onako, kultura drugačija u odnosu na nas, ne propuštaj ako imaš priliku...

Gledao sam fudbal u Španiji, Espanjol - Valensija i Barsa - Betis, isto jako dobro iskustvo ali to je bilo dosta davno. Baš bih voleo košarku da pogledam, posebno u Malagi i Valensiji.

Sinoc ocekivano odlicna utakmica Unicaja - Valencia. Nisam pogledao celu, ali bilo je uzivanje. Sjajna atmosfera, fantastican tempo i kvalitet. Dve prvoplasirane ekipe, sad je Unikaha prva sa pobedom vise. Iz nekog razloga Jovke nije dobio minute. 

Danas je odlicna utakmica bila i CSKA - Kuban. U Lokomotivi igraju Patrick Miller (ex KKP) i Antonius Cleveland izmedju ostalih. Cleveland je imao jedno monstruozno zakucavanje. U CSKA Melo Trimble dao oko 35 poena, ali kakva je to rupetina u odbrani. I ono sto je najgore, uopste se i ne trudi. Na kraju pobeda Kubana 106:104, a Aleksa je uz zvuk sirene imao potpuno otvorenu trojku za pobedu koju je promasio.

• Like 2

1 hour ago, nunilo said:

Sport Klub 1 ako nemas obrati se na pp mogu da ti pustim vlc link sa grcke nacionalne tj ERT 3.

Hvala brate, imam SK ali ne znam zašto nisam pomislio da će da prenose, pa sam gulio neki grčki link...