Jump to content

Recommended Posts

Posted
11 hours ago, Chaos Is Me said:

Ubaci Williams iz Manrese sa skoro celog terena protiv Unikahe.

Pogodio brat za +8 Manrese na kraju prve, i od tog momenta Manresa u naredne 3 četvrtine daje ukupno 35 poena i gubi 23 razlike. 

Očekivano Unikaha u polufinalu, i lepo im se crta put i za finale, jer idu na pobednika serije Valensija-Mursija.

• Like 1
Posted

Živa je Valensija. Vratili brejk u Mursiji, u subotu majstorica u La Fonteti.

"Vintage Stef Jović" partija. 13 poena (3 od 5 trojke), 9 asistencija, bez izgubljene, 3 skoka. Bio je starter i pokrenuo ih sredinom prve četvrtine, pa posle kada se vratio u drugoj se pobrinuo da se poveća i održi prednost. U drugom poluvremenu rutinski. Uživanje je gledati ga kada je u ritmu i kada igra pravu "floor general" partiju. I tačno kada je ovakva "pobedi ili idi kući" utakmica, zna kako i kada da povuče. 

• Like 5
Posted
On 5/22/2024 at 10:44 PM, Djirona said:

Živa je Valensija. Vratili brejk u Mursiji, u subotu majstorica u La Fonteti.

"Vintage Stef Jović" partija. 13 poena (3 od 5 trojke), 9 asistencija, bez izgubljene, 3 skoka. Bio je starter i pokrenuo ih sredinom prve četvrtine, pa posle kada se vratio u drugoj se pobrinuo da se poveća i održi prednost. U drugom poluvremenu rutinski. Uživanje je gledati ga kada je u ritmu i kada igra pravu "floor general" partiju. I tačno kada je ovakva "pobedi ili idi kući" utakmica, zna kako i kada da povuče. 

Istamburala ih je Mursija momački večeras, odnosno Valensija se dosta ružno raspala.

Od naših Radebaugh odličan, Ennis dosta dobar 😁

Posted
9 hours ago, Beonegro said:

Istamburala ih je Mursija momački večeras, odnosno Valensija se dosta ružno raspala.

Od naših Radebaugh odličan, Ennis dosta dobar 😁

Ne sećam se da sam skoro gledao gore sekvence od Valensijinih u poslednjih 6, 7 minuta utakmice. Imali su plus 9 ili 10 sredinom treće, ušli u četvrtu sa plus 4, i onda potop. Odželej i Kris Džouns podbacili seriju, pogotovo poslednje 2 utakmice. Jović je bukvalno istisnuo Džounsa sa pozicije glavnog pleja, ali mora se priznati da ni Jović nije blistao sinoć, iako je imao nekih lepih asistencija. 

Sada Mursija na Unikahu u polufinalu. Ko zna, možda i njih preskoče...

Posted

Maik Cirbes se vratio u Trier da završi karijeru i vrati ih u Bundesligu ali nisu uspeli. Imali su prednost domaćeg terena jer su bili 1 na kraju regularnog dela, u polufinalu u majstorici ih je izbacio Frankfurt koji se tako ekspresno vratio u elitni rang. 

Pored Frankfurta mesto u finalu je izborio i Karlsruhe ali je upitno hoće li preći u viši rang zbog uslova koje moraju da ispune. Inače ovaj tim je može se reći ex Yu kolonija jer GM je Hrvat, glavni trener takođe Hrvat sa srpskim korenima a pomoćni je naš Aleksandar Nađfeji...

• Like 1
Posted

Bukvalno ne znam gde ovo da postavim, pa ako nije ok tema, premestite. 

Jedno pitanje u vezi PAO (ali i generalno, njih uzimam kao primer), s obzirom da smo ne EL temi pisali o vlasniku KK PAO, kao i da je hteo da kupi i FK PAO ne tako davno, a da FK ima drugog vlasnika, zna li neko da objasni kako je to u Grckoj regulisano?

PAO ima i svoje Sportsko Drustvo, barem mislim da ima, jer postoje tu jos mnoge druge sportske sekcije koje nisu profitabline kao fudbal i donekle kosarka. Kako to sve tamo funkcionise? 

I generalno, kako je to recimo i u Spaniji sa Barsom i Realom, verujem da postoje neki shareholderi, pa ko ima vecinu taj je prakticno vlasnik kluba, ali sta je sa Sportskim Drustvom? 

Posted

Olek Balcerowski navodno napusta Panatinaikos i potpisuje ugovor sa Unikahom.
Conor Morgan iz London Lions-a navodno blizu prelaska u Besiktas.

Posted (edited)
55 minutes ago, Kooineeperk said:

I generalno, kako je to recimo i u Spaniji sa Barsom i Realom, verujem da postoje neki shareholderi, pa ko ima vecinu taj je prakticno vlasnik kluba, ali sta je sa Sportskim Drustvom? 

U Španiji imaš različite modele, fudbalski klubovi Real i Barselona (pretpostavljam i još neki istorijski klubovi) su gazde sportskih društava i finansiraju ostale klubove (zato se KK Barselona zvanično zove FC Barcelona Basquet), a njihovi vlasnici su socios, odnosno navijači-akcionari. Zdrugestrane, imaš i klubove koji imaju jednog većinskog vlasnika i koji su stand-alone, npr. piljari Roig (vlasnici mog omiljenog lanca supermarketa Mercadona i jedna od najbogatijih španskih porodica) su vlasnici košarkaškog kluba Valensija i fudbalskog kluba Viljareal. Ima i miks ta dva, FK Valensija ima i socios i jednim dijelom krupnije investitore (opet porodica Roig).

Što se tiče Grčke, ja mislim da je vlasništvo potpuno odvojeno, možda su u startu to bila sportska društva u pravom smislu, ali sad KK i FK nemaju više nikakvih veza osim navijača, najdalje je otišao OLY kod koga FK i KK tehnički ne dijele ni isto ime, njima se FK u zvaničnoj latiničnoj transkripciji zove OLYMPIAKOS, a KK OLYMPIACOS.

Edited by Beonegro
  • Like 2
  • Thanks 1
Posted
26 minutes ago, Beonegro said:

U Španiji imaš različite modele, fudbalski klubovi Real i Barselona (pretpostavljam i još neki istorijski klubovi) su gazde sportskih društava i finansiraju ostale klubove (zato se KK Barselona zvanično zove FC Barcelona Basquet), a njihovi vlasnici su socios, odnosno navijači-akcionari. Zdrugestrane, imaš i klubove koji imaju jednog većinskog vlasnika i koji su stand-alone, npr. piljari Roig (vlasnici mog omiljenog lanca supermarketa Mercadona i jedna od najbogatijih španskih porodica) su vlasnici košarkaškog kluba Valensija i fudbalskog kluba Viljareal. Ima i miks ta dva, FK Valensija ima i socios i jednim dijelom krupnije investitore (opet porodica Roig).

Jasno mi je za Barsu. 

Ali zar ovaj udeo u vlasnistvu dva FK nije sukob interesa? I to jos igraju u istom rangu i cak je lokalni derbi? 

Kapiram da je mozda to reseno tako sto razliciti clanovi porodice imaju vlasnistvo ili kako god papiroloski (Covic i FMP varijante). Sto ne menja mnogo stvar (kao i u slucaju Covica i FMPa). Mislio sam da toga nema u tom obliku u uredjenijim drzavama. 

26 minutes ago, Beonegro said:

Što se tiče Grčke, ja mislim da je vlasništvo potpuno odvojeno, možda su u startu to bila sportska društva u pravom smislu, ali sad KK i FK nemaju više nikakvih veza osim navijača, najdalje je otišao OLY kod koga FK i KK tehnički ne dijele ni isto ime, njima se FK u zvaničnoj latiničnoj transkripciji zove OLYMPIAKOS, a KK OLYMPIACOS.

Ono sto me "buni" je sto sportska drustva ocigledno jos postoje. Barsa je to uredila na nacin kako si objasnio, ali u slucaju PAO i Oly mi deluje da to nije slucaj. I onda je bas zbunjujuce. 

Posted
14 minutes ago, Kooineeperk said:

Ali zar ovaj udeo u vlasnistvu dva FK nije sukob interesa?

Nije ako je vlasništvo odvojeno od upravljanja.

15 minutes ago, Kooineeperk said:

Ono sto me "buni" je sto sportska drustva ocigledno jos postoje. Barsa je to uredila na nacin kako si objasnio, ali u slucaju PAO i Oly mi deluje da to nije slucaj. I onda je bas zbunjujuce. 

Postoje kao element folklora. Kase su odvojene, poslovanje je odvojeno.

• Like 1
Posted
2 hours ago, Miki28 Teoljub said:

Nezahvalnici, sta su ocekivali? Da uzme EL?

Po zavrsetku sezone, usao je kod el presidente-a i rekao "Ili odlaze Moneke i Howard, ili ja odlazim". 

I tako... 

• Ha-ha 1
Posted
2 hours ago, Miki28 Teoljub said:

Nezahvalnici, sta su ocekivali? Da uzme EL?

Pa, da udje u plej-of ACB lige. Bitno im je i to, naravno. A tu su bas omanuli.

Svakako se nisam nadao razlazu...

Eto njega tamo od nekog januara opet 😂

Posted
36 minutes ago, Kankkunen said:

Metropolitans se gasi, Limož izbačen u treću ligu ... :smiley33:

Metropolitains je držao doskorašnji gradonačelnik opštine Levallois (jedno od najbogatijih predgrađa Pariza) Patrick Balkany, krupan povlo i član Sarkozijevog klana (obojica su porijeklom Mađari). On je konačno za svoj životni opus nagrađen sa 4 i po godine tvorza i 10 godina zabrane obavljanja javne funkcije (plus zaplena imovine, kazna 400.000 jura i tako dalje), zato je Metropolitains zglajzn'o.

• Like 4
  • Thanks 2