Angelia Posted October 10 Share Posted October 10 30 minutes ago, Sunshine State said: Zar nisu rekli da ce biti zatvoren?! Β Moji Floridjani svi ok, mada kazu da je bilo kao nikad do sad Β Glavno je da su svi dobro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 11 Share Posted October 11 13 hours ago, Angelia said: Glavno je da su svi dobro Ti da begas sa Floride, pazari kucu negde na Severu, uzivaj u 4 godisnja doba i bez sekiracije oko uragana i tajfuna i aligatoraπ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 11 Share Posted October 11 1 hour ago, Selina said: Ti da begas sa Floride, pazari kucu negde na Severu, uzivaj u 4 godisnja doba i bez sekiracije oko uragana i tajfuna i aligatoraπ Ja sam pobegla sa several da izbegnem zimu, sneg, poledicu...a uz to da dobijem prednosti grada koji nema kriminal u centru kao severni gradovi. Za ovih 14 meseci skoro iako sam dosta putovala pa nisam bas kompletno uzivala Majami, izuzetno sam zadovoljna izborom. Za sada, posto je klinac u Filiju, ako mi dosadi kad naidje neka oluja mogu kod njega.Β A za kasnije ako sve ide po planu, mislim da uzmem stancic u NYC pa da leti budem cesto tamo kad je vruce, ili naidje ovako oluje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted October 11 Share Posted October 11 5 minutes ago, Angelia said: mislim da uzmem stancic u NYC pa da leti budem cesto tamo kad je vruce, ili naidje ovako oluje. Β Biti u NYC leti je gore nego biti na Floridi π Β Kad naidje heat wave, pa se upali beton, pa nema struje jer rade milioni ACs, Florida je milost! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 11 Share Posted October 11 Just now, Sunshine State said: Β Biti u NYC leti je gore nego biti na Floridi π Β Kad naidje heat wave, pa se upali beton, pa nema struje jer rade milioni ACs, Florida je milost! Moguce, cesto je bilo gore u Filiju, ali razlog je vise oluje, nego vrucina, ja volim vrucinu. A uz to zbog posla, I ostalih stvari u NYC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ππͺπ«π Posted October 11 Share Posted October 11 On 10/10/2024 at 8:52 AM, Angelia said: Β @Baby bio tornado Breward, Fort Lauderdale, I jos par mesta. Izgleda da je barem jedan odneo zrtve I stetu. Β Vidi ovo, izvukli smo se kroz iglene usi: Β Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 11 Share Posted October 11 5 hours ago, ππͺπ«π said: Β Vidi ovo, izvukli smo se kroz iglene usi: Β Srecom nisu se svi spustili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 12 Share Posted October 12 21 hours ago, Angelia said: Ja sam pobegla sa several da izbegnem zimu, sneg, poledicu...a uz to da dobijem prednosti grada koji nema kriminal u centru kao severni gradovi. Za ovih 14 meseci skoro iako sam dosta putovala pa nisam bas kompletno uzivala Majami, izuzetno sam zadovoljna izborom. Za sada, posto je klinac u Filiju, ako mi dosadi kad naidje neka oluja mogu kod njega.Β A za kasnije ako sve ide po planu, mislim da uzmem stancic u NYC pa da leti budem cesto tamo kad je vruce, ili naidje ovako oluje. Ti gledas da zivis tamo gde Republikanci vladaju?Β Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 12 Share Posted October 12 4 hours ago, Selina said: Ti gledas da zivis tamo gde Republikanci vladaju?Β Ne bas, ali izgleda da je tako ispalo, svojevremeno je u Philliju bio gradonacelnik, Nutter covek demokrata odrastao u najgorem delu grada, I bio odlican gradonacelnik. Centar bio cist I bezbedan. Ja planirala kad klinac ode na koledz da se preselim u centar. Sad ne bih da mi platis, nije bezbedno. Ako nema policije na ulicama, I pustas kriminalce iz zatvora cim ih uhapsis, dozvoljavas drogiranje na ulici ... to nije za mene. Drugi plan je bio NYC ali I tamo je isti problem.Β Pre jedno 4 godine dosla u Majami I u nekom Starbacksu krenem u kupatilo, I naviknuta na sever pitam za kod, kazu neka kod, reko pa dobro kljuc, sta god...kazu nema kljuc... Normalno otkljucano kupatilo, znaci nema problem droge, I beskucnika. Tad sam odlucila da je to to. Nije imalo veze sa politikom. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted October 12 Share Posted October 12 Prosle godine u NYC, udjem u Rite Aid ("nas" Walgreens, CVS...), ono sve pod kljucem! Nisam mogla da veeujem, da za najobicniji gel za tusiranje moram da zovem sales associate da dodje da otkljuca! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 12 Share Posted October 12 10 minutes ago, Sunshine State said: Prosle godine u NYC, udjem u Rite Aid ("nas" Walgreens, CVS...), ono sve pod kljucem! Nisam mogla da veeujem, da za najobicniji gel za tusiranje moram da zovem sales associate da dodje da otkljuca! Naisla sam I ovde u nekim krajevima da su neke stvari zakljucane, ali ne sve.Β Pre par godina u blizini univerzitetskog kampusa smo imali komplex zgrada, dosta studenata iznajmljivalo, kraj je skoro postajao komplet gentrifikovan, townhouses koje su se prodavale po pola miliona I vise...sad ne smes nocu da kao zena setas sama. Kad smo videli gde ide, prodali komplex. Moj klinac na kampusu pa mu na blok dalje opljackali pumpu, po danu. Mislim da je pre dve godine, neki 17godisnjak bio uhapsen zbog pljacke, pustili ga "jer siromasan/rasizam" I otisao ubio MBA studenta na par blokova od kampusa. U pokusaju pljacke.Β Β Ne znaci da ovde nema krajeva u kojima ima kriminala, ali problem je kad ti dodje do vrata. Tako da je za mene bilo, uz klimu, logicna odluka. Nemam pojma kojoj stranci pripada gradonacelnik ovde, kojoj god. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted October 12 Share Posted October 12 Po pitanju klime je Gran Kanaria bogom dana. Cijele godine je oko 25 stepeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 12 Share Posted October 12 14 minutes ago, Koca Popovic said: Po pitanju klime je Gran Kanaria bogom dana. Cijele godine je oko 25 stepeni. Neko mi ovde rece da je najbolja stvar o Majamiju, sto je tako blizu Amerike π Kombinacija razloga.Β 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted October 13 Share Posted October 13 8 hours ago, Angelia said: Ne bas, ali izgleda da je tako ispalo, svojevremeno je u Philliju bio gradonacelnik, Nutter covek demokrata odrastao u najgorem delu grada, I bio odlican gradonacelnik. Centar bio cist I bezbedan. Ja planirala kad klinac ode na koledz da se preselim u centar. Sad ne bih da mi platis, nije bezbedno. Ako nema policije na ulicama, I pustas kriminalce iz zatvora cim ih uhapsis, dozvoljavas drogiranje na ulici ... to nije za mene. Drugi plan je bio NYC ali I tamo je isti problem.Β Pre jedno 4 godine dosla u Majami I u nekom Starbacksu krenem u kupatilo, I naviknuta na sever pitam za kod, kazu neka kod, reko pa dobro kljuc, sta god...kazu nema kljuc... Normalno otkljucano kupatilo, znaci nema problem droge, I beskucnika. Tad sam odlucila da je to to. Nije imalo veze sa politikom. A da probas AZ ili NV? Nema uragana, tornada, zemljotresa, za flash mob napade na prodavnice ima da te pitaju sta je to. leti jeste toplo, ali ti garantujem da ces se na 40 ovde osecati mnogo bolje nego na 28 u Majamiju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 13 Share Posted October 13 (edited) 56 minutes ago, DJORDJE said: A da probas AZ ili NV? Nema uragana, tornada, zemljotresa, za flash mob napade na prodavnice ima da te pitaju sta je to. leti jeste toplo, ali ti garantujem da ces se na 40 ovde osecati mnogo bolje nego na 28 u Majamiju. Razmisljala sam, ali mi je trebao I veliki finansijski centar, poslovno. I htela sam internacionalnu kulturu, sa laksim pristupom evropi. Blizu I veci aerodrom. Nekako, NV I AZ mi deluje gde odes da ili uzivas Las Vegas jer si se penzionisao, a AZ gde ides da uzivas u miru, hiking I sl. Ali tiho. Iako priznajem da su uragani bili faktor, ali su me ljudi koji zive dugo ovde uverili da nije toliko veliki problem u Majamiju, u fazonu jednom u 10 godina je nesto bitnije. Majami, I ovde ne pricam o turistickom delu tipa Miami Beach, je jako zivopisan grad, melting pot, I dosta te juznoamericke kulture podseca na mediteran. A ima I dobru kulturnu ponudu. Β Glavni razlozi za napustanje severa su bili klima I kriminal, ali izbor Majamija je bio komplikovaniji. Ja sam cesto u Evropi zbog posla I porodice, ovde je dobar AA hub. Poslovno je postao dobra adresa, tu ne bih ulazila u detalje da ne otkrivam privatne detalje. TX je recimo bio opcija, ali je dobio nizi skor ukupno. Pre 10 godina CA bi bila opcija, ali kriminal, porez, zemljotresi.... tako da dosta je uslo u tu odluku. Nije bilo impulsivno.Β Β Β Edot: e da znam da sam izabrala jedan od skupljih gradova, ali je to nekako ostalo za "videcemo" I za sada nisam zazalila Edited October 13 by Angelia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 13 Share Posted October 13 Jedna stvar u Majamiju koja me jos uvek nervira, I mislim da ce me uvek nervirati, je tzv Miami time. Ljudi ovde nemaju koncept vremena. To da ti imas schedule, je potpuno nebitna stvar. To ce se mozda promeniti sa ulaskom svih velikih firmi, pogotovo finansijskih institucija, ali za sada je pain in the neck π Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted October 13 Share Posted October 13 8 minutes ago, Angelia said: Razmisljala sam, ali mi je trebao I veliki finansijski centar, poslovno. I htela sam internacionalnu kulturu, sa laksim pristupom evropi. Blizu I veci aerodrom. Nekako, NV I AZ mi deluje gde odes da ili uzivas Las Vegas jer si se penzionisao, a AZ gde ides da uzivas u miru, hiking I sl. Ali tiho. Iako priznajem da su uragani bili faktor, ali su me ljudi koji zive dugo ovde uverili da nije toliko veliki problem u Majamiju, u fazonu jednom u 10 godina je nesto bitnije. Majami, I ovde ne pricam o turistickom delu tipa Miami Beach, je jako zivopisan grad, melting pot, I dosta te juznoamericke kulture podseca na mediteran. A ima I dobru kulturnu ponudu. Β Glavni razlozi za napustanje severa su bili klima I kriminal, ali izbor Majamija je bio komplikovaniji. Ja sam cesto u Evropi zbog posla I porodice, ovde je dobar AA hub. Poslovno je postao dobra adresa, tu ne bih ulazila u detalje da ne otkrivam privatne detalje. TX je recimo bio opcija, ali je dobio nizi skor ukupno. Pre 10 godina CA bi bila opcija, ali kriminal, porez, zemljotresi.... tako da dosta je uslo u tu odluku. Nije bilo impulsivno.Β Β Β Edot: e da znam da sam izabrala jedan od skupljih gradova, ali je to nekako ostalo za "videcemo" I za sada nisam zazalila Ja sam pre svega mislio na vreme i kriminal, sto se tice letenja za Evropu, tu je sigurno Miami bolji izbor, ako nista drugo Atlanta ti je blizu. Ja letim relativno cesto, iz Vegasa imas letove za vece centre, Frankfurt, Pariz, London, Cirih, Dablin, mislim da je to to , ako se iskljuce razni carteri, kojih ima gomila. Phoenix je prilicno los, imas samo tri destinacije jednom dnevno, Pariz, London, Frankfurt. Meni je sada svejedno, posto vecinu stvari obavim on line, sve manje i putujem za Evropu, posto se sve obavi preko webexaΒ , ali zato uΒ nedogled. Sto se kulturne ponude tice, manje vise sve sto ima u NYC pre ili kasnije dodje u Vegas. Sigurno ti ne bi bilo dosadno, naprotiv.Β Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 13 Share Posted October 13 1 minute ago, DJORDJE said: Ja sam pre svega mislio na vreme i kriminal, sto se tice letenja za Evropu, tu je sigurno Miami bolji izbor, ako nista drugo Atlanta ti je blizu. Ja letim relativno cesto, iz Vegasa imas letove za vece centre, Frankfurt, Pariz, London, Cirih, Dablin, mislim da je to to , ako se iskljuce razni carteri, kojih ima gomila. Phoenix je prilicno los, imas samo tri destinacije jednom dnevno, Pariz, London, Frankfurt. Meni je sada svejedno, posto vecinu stvari obavim on line, sve manje i putujem za Evropu, posto se sve obavi preko webexaΒ , ali zato uΒ nedogled. Sto se kulturne ponude tice, manje vise sve sto ima u NYC pre ili kasnije dodje u Vegas. Sigurno ti ne bi bilo dosadno, naprotiv.Β Putujem u Evropu I zbog porodice. Vegas je bio opcija, ali Majami je postao veci poslovni centar. I mozda ima psiholoska komponenta, da je meni Vegas gde ides za vikend π I onda si dobar par meseci. Tako sam I Majami gledala neko vreme dok nisam otkrila da Majami nije Miami Beach. Mislim I da je Miami u zadnjih 5-10 godina napravio boom. Ali da, pristup Evropi je bio jedan od bitnih faktora, zato je zapadna obala otpala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted October 13 Share Posted October 13 10 minutes ago, Angelia said: Putujem u Evropu I zbog porodice. Vegas je bio opcija, ali Majami je postao veci poslovni centar. I mozda ima psiholoska komponenta, da je meni Vegas gde ides za vikend π I onda si dobar par meseci. Tako sam I Majami gledala neko vreme dok nisam otkrila da Majami nije Miami Beach. Mislim I da je Miami u zadnjih 5-10 godina napravio boom. Ali da, pristup Evropi je bio jedan od bitnih faktora, zato je zapadna obala otpala. Pa mogla si i Atlantu da izaberes posto je isto napravila bum nakon 96te. Moja sadasnja firma je cak iz SF prebacila office u Atlantu i na kraju skoro niko nije hteo da se seli. Koliko god sam mrzeo dve godine koje smo zbog zenine prakse proveli u SF, ne bi mi palo na pamet da zivim u Atlanti, jbt geto gori od Cikaga. Centar sav u resetkama, a narod zatucan do zla boga. Svaki put kada moram tamo da idem dobijem osip. Dolazim ja cesto u Miami, tacnije vise severna predgradja Avnentura i Ft Luderdale i nisam nesto previse odusevljen.Not my cup of tea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 13 Share Posted October 13 14 minutes ago, DJORDJE said: Pa mogla si i Atlantu da izaberes posto je isto napravila bum nakon 96te. Moja sadasnja firma je cak iz SF prebacila office u Atlantu i na kraju skoro niko nije hteo da se seli. Koliko god sam mrzeo dve godine koje smo zbog zenine prakse proveli u SF, ne bi mi palo na pamet da zivim u Atlanti, jbt geto gori od Cikaga. Centar sav u resetkama, a narod zatucan do zla boga. Svaki put kada moram tamo da idem dobijem osip. Dolazim ja cesto u Miami, tacnije vise severna predgradja Avnentura i Ft Luderdale i nisam nesto previse odusevljen.Not my cup of tea. Zato ne Atlanta. Probaj u Majamiju Brickell ili Coconut Grove, ja sam u Coral Gables, tacno izmedju ta dva. Mislim da ces otkriti drugu stranu Majamija. Ni ja nisam luda za Aventurom ili Ft Lauderdale. Not my cup of tea.Β Link to comment Share on other sites More sharing options...
ππͺπ«π Posted October 13 Share Posted October 13 2 hours ago, DJORDJE said: A da probas AZ ili NV? Nema uragana, tornada, zemljotresa, za flash mob napade na prodavnice ima da te pitaju sta je to. leti jeste toplo, ali ti garantujem da ces se na 40 ovde osecati mnogo bolje nego na 28 u Majamiju. Β Ja bi's ubila da zivim u pustinji. Meni je ovde najlepse sto ima jako puno zelenila.Β Β 26 minutes ago, Angelia said: Zato ne Atlanta. Probaj u Majamiju Brickell ili Coconut Grove, ja sam u Coral Gables, tacno izmedju ta dva. Mislim da ces otkriti drugu stranu Majamija. Ni ja nisam luda za Aventurom ili Ft Lauderdale. Not my cup of tea.Β Β Totalno razlicit nacin zivota. Meni u Aventuri sve odgovara, osim saobracaja. Sve mi je blizu, bukvalno nema potrebe da izlazim odavde, sve ima.Β Fort isto ima fenomenalne krajeve.Β Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 13 Share Posted October 13 5 hours ago, ππͺπ«π said: Β Ja bi's ubila da zivim u pustinji. Meni je ovde najlepse sto ima jako puno zelenila.  𧑠Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 13 Share Posted October 13 Moj covek i ja smo u recimo 3-4 navrata ( uvek je bilo po pet nedelja) proputovali celu USA ( pa i deo Kanade, uglavnom BC) i jedno smo se vreme zanosili da odemo tamo da zivimo ( i radimo), ali tu je uvek bila opcija SF i tako Zapadna obala an zeneral, sa sve Portlandm, Seatlom, nego smo hvala Bogu i odustali , a bio je i Phoenix u "razmatranju". Taj nacin zivota u smislu da se izlazi iz klimatizovanog stana /kuce u klimatizovan auto, ulice koje i nisu ulice jer nemaju trotoare, meni je bilo nesto nemoguce tako da bi meni mozda samo Njujork odgovarao za moje predstave o normalnom zivotu. I zato ne mrdam iz EvropU.πΒ Ono, jes da ne idem u operu, al mogu ako otju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 13 Share Posted October 13 10 hours ago, ππͺπ«π said: Β Ja bi's ubila da zivim u pustinji. Meni je ovde najlepse sto ima jako puno zelenila.Β Β Β Totalno razlicit nacin zivota. Meni u Aventuri sve odgovara, osim saobracaja. Sve mi je blizu, bukvalno nema potrebe da izlazim odavde, sve ima.Β Fort isto ima fenomenalne krajeve.Β Oba kraja su lepa, samo ljudi imaju razlicite ukuse. Recimo South Beach je isto lep kraj, ali ja tamo volim da provedem par sati ali ne da zivim. Aventura bas to saobracaj, bucno, nekako gradski ali ne provod, zato ja volim Brickell. A Fort mi je nekako suburban. Iako moram priznati da je Aventura mall lep. I to je interesatno u Majamiju, da imas potpuno razlicite krajeve, tako da skoro svako moze da nadje kraj koji mu odgovara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ππͺπ«π Posted October 13 Share Posted October 13 4 hours ago, Angelia said: Β South Beach je isto lep kraj Β Samo spic, ostalo je na ivici groznog.Β Nisu samo zgrade sta cine delove lepe ili ruzne, nego i ljudi, tj. za moj nacin gledanja vise ljudi cine to takvo kakvo je.Β Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts