Angelia Posted October 8 Share Posted October 8 7 minutes ago, ๐๐ช๐ซ๐ said: ย Welcome to Miami ๐ย ย Ne jos, samo u jednom navratu je padalo jace, sve vreme sipi, sivilo do besvesti.ย ย ย Meni je danas neko vreme sijalo sunce. Cuti ovo je super, zivela sam ja u UKย ๐ย bar je toplo Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted October 8 Share Posted October 8 Ja sam svojevremeno pobegao sa Jamajke zadnjim avionom pre nego je Ivan porusio pola ostrva. Neverovatno koliko je bilo tiho, bez vetraย i vedro vreme, samo je voda bila gotovo braon boje. Lokalci su mi pircali da je tako uvek pre uragana, suncano i mirno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
๐๐ช๐ซ๐ Posted October 8 Share Posted October 8 1 hour ago, Angelia said: Meni je danas neko vreme sijalo sunce. Cuti ovo je super, zivela sam ja u UKย ๐ย bar je toplo ย Da, bar je toplo. Bice ti hladnije svake godine sve vise i vise ๐ย Ja perjanu jaknu oblacim na 18c. Juce je bilo 17 u nekom momentu, pita moje dete sta je sa vremenom, cica zima...ย ย 14 minutes ago, DJORDJE said: Ja sam svojevremeno pobegao sa Jamajke zadnjim avionom pre nego je Ivan porusio pola ostrva. Neverovatno koliko je bilo tiho, bez vetraย i vedro vreme, samo je voda bila gotovo braon boje. Lokalci su mi pircali da je tako uvek pre uragana, suncano i mirno. ย Da, nekada pred uragan bude najlepsi moguci dan, okean kao ogledalo. Zatisije pred oluju ๐ย Kada prolazi, kada upadnes u oko, kao da si upao u vacuum, gluva tisina, a kada predje pocinju nevidjeni zvuci. Srecom, nikada nisam bila na direktnom udaru kategorije 4 ili 5, i sreca ovde se prozori zatvaraju gore - dole, pa ne treskaju i ne otpadaju. Ti siroti ljudi po tim ostrvima, em zive u kolibicama, em svako malo im uragan i to poplavi i porusi.ย ย Inace braon voda ne mora da ima veze sa uraganom, uglavnom je razlog organske prirode, neke alge ili pitoplanktoni. U Naples zna voda da bude kao da si usao u rdju i to se desi svakih par godina. Zavisi od ekosistema, ne samo od mulja i peska.ย Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 8 Share Posted October 8 33 minutes ago, ๐๐ช๐ซ๐ said: ย Da, bar je toplo. Bice ti hladnije svake godine sve vise i vise ๐ย Ja perjanu jaknu oblacim na 18c. Juce je bilo 17 u nekom momentu, pita moje dete sta je sa vremenom, cica zima...ย ย ย ย ๐ย ย Prosle nedelje se smrzla u LA bilo izmedju 19-24 stepena, ljudi oko mene u shorcevima I kratkim rukavima, a ja nosim jaknu.ย Mislim da sam oficijalno floridian. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
๐๐ช๐ซ๐ Posted October 8 Share Posted October 8 ย 1 hour ago, Angelia said: Prosle nedelje se smrzla u LA bilo izmedju 19-24 stepena, ljudi oko mene u shorcevima I kratkim rukavima, a ja nosim jaknu.ย Mislim da sam oficijalno floridian. ย Svaki put kada putujem zimi razmisljam deset puta da li uopste da krecem. A onda kada dodjem negde gde je zima zima, vidim da sam sasvim ok. Nekada mi cini da lakse podnosim tih nula stepeni nego 15 na floridi. Vlaga se valjda u kosti uvlaci.ย Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jezebel Posted October 8 Share Posted October 8 (edited) 1 hour ago, ๐๐ช๐ซ๐ said: ย ย A onda kada dodjem negde gde je zima zima, vidim da sam sasvim ok. Nekada mi cini da lakse podnosim tih nula stepeni nego 15... ย Obidji Prag zimi na - 20Cย .ย Amsterdam mi je posle toga zimi delovao kao Kalifornija.ย Edited October 8 by Jezebel 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
๐๐ช๐ซ๐ Posted October 8 Share Posted October 8 33 minutes ago, Jezebel said: ย Obidji Prag zimi na - 20Cย .ย Amsterdam mi je posle toga zimi delovao kao Kalifornija.ย ย Takav skok bi bio cist salto mortale ๐ย ย 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted October 8 Share Posted October 8 Ovo sto citam i vidim, ne deluje dobro. Prijatelji koji zive u St. Pete, Clearwater, Dunedin...se evakuisu - neki idu za Orlando, put koji traje 2 sata, sad ce biti 10 sati. ย Ovi u Tampi jos ne mrdaju, iako je nas mayor rekla " onaj ko ostane - umrece".ย ย Inace, otkad smo kupili stan u Tampi 2011. svaki oktobar smo bili po 3 nedelje tamo (kraj septembra/pocetak oktobra)....iz nekog razloga smo ove godine resili da se malo vise promuvamo po Evropi i ne idemo na Floridu, sto se pokazalo kao pametan potez. ย Sad samo da drzimo palceve svim Floridjanima, da ovo zlo napravi sto manje stete 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jezebel Posted October 8 Share Posted October 8 Bez zezanja, ljudi drs'te se u tim tajfunskim/orkanskim/uraganskim itd. predelima. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 8 Share Posted October 8 3 hours ago, Jezebel said: ย Obidji Prag zimi na - 20Cย .ย Amsterdam mi je posle toga zimi delovao kao Kalifornija.ย Tako je mozda bilo u vreme kad je Kafka ziveo i pisao๐ Nema vise prave zime, barem ne zadnjih barem deset godina, Samo se secam snega koji skripi, cak i danas imam taj zvuk u glavi, zvezdano nebo , a napoilju minus 15. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted October 8 Share Posted October 8 2004. kad je Charley dolazio, ocekivanja su bila da ce udariti na Tampu, evakuisali Tampu, ljudi odlazili u Lakeland i Orlando;ย Charley udario juznije, raaturio Punta Gordu, otisao na Arcadia, Lakeland, i do istocnih delova Orlanda. ย ย Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 8 Share Posted October 8 54 minutes ago, Sunshine State said: 2004. kad je Charley dolazio, ocekivanja su bila da ce udariti na Tampu, evakuisali Tampu, ljudi odlazili u Lakeland i Orlando;ย Charley udario juznije, raaturio Punta Gordu, otisao na Arcadia, Lakeland, i do istocnih delova Orlanda. ย ย Da, to je pitanje, dal ostaje na predvidjenoj putanji. Evo sad se malo razvedrilo pa idem da obavim par stvari, nece valjda da duva do veceras ili ujutru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 9 Share Posted October 9 21 hours ago, Angelia said: Da, to je pitanje, dal ostaje na predvidjenoj putanji. Evo sad se malo razvedrilo pa idem da obavim par stvari, nece valjda da duva do veceras ili ujutru Nadajmo se da ce olabaviti ili ici malo drugim putem. Baby i ti Angelijo, samo da znate da zbog vas nocas necu da spavam i da smo mi ovde sa vama i kad vam je najteze da znate da niste usamljene, da smo tu i mi๐งก 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted October 9 Share Posted October 9 12 hours ago, Angelia said: ย Sve izgleda ok lepo vreme, cak je I dosadna kisa prestala, za one koji su zainteresovani mi to pricamo na emigraciji ย ...ovaj post sam prenela za svaki slucaj - pomoc za nedajboze...Moji su u Boci (Boca Raton) za sada je tamo zatisje (pred buru)Neki su otisli na posao nekima je receno da ostanu kod kuce...a neki su vec u nyc.ย ย E sad, ja sam u Bg ali nema veze - ko mora da pobegne neka mi se javi da ih uputim jer u BR je u pitanju kuca kao na nekoj steni pa nije vazno sto nije visoka spratnost jer ipak je stena.... a kljuc je ispod saksije sa gerberom.... ย ps. inace nikada ne posecujem ove krajeve do mog rodjendana(vodolija) kada uragani ne prilaze ni blizu ... ย ย 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 9 Share Posted October 9 1 hour ago, Mama_mia said: ย ...ovaj post sam prenela za svaki slucaj - pomoc za nedajboze...Moji su u Boci (Boca Raton) za sada je tamo zatisje (pred buru)Neki su otisli na posao nekima je receno da ostanu kod kuce...a neki su vec u nyc.ย ย E sad, ja sam u Bg ali nema veze - ko mora da pobegne neka mi se javi da ih uputim jer u BR je u pitanju kuca kao na nekoj steni pa nije vazno sto nije visoka spratnost jer ipak je stena.... a kljuc je ispod saksije sa gerberom.... ย ps. inace nikada ne posecujem ove krajeve do mog rodjendana(vodolija) kada uragani ne prilaze ni blizu ... ย ย Nista za sada - lepo vreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzoni_m Posted October 9 Share Posted October 9 Koliko live pratim kretanje, vidim da su downgrade-ovali na kategoriju 4 (opet zajebano). Lici da se "oko" pocelo raspadati tj nije vise onako koncentricno a i putanja se blago pomera ka severo-istoku. Jel' to znaci da ce biti za nijansu blaze nego inicijalne procene? Naravno i dalje je ovo opasno, ali nada ostaje da se malo da se smiri pre nego sto udari u kopno 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 9 Share Posted October 9 Kod mene malo duva vetar, ali mozda ja ne osecam koliko jer mi je dvoriste okruzeno visokim palmama. Sada ce valjda da spustanje bude u Sarasoti. Ali opet je extremno opasna oluja za sve na putu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 10 Share Posted October 10 12 hours ago, Selina said: Nadajmo se da ce olabaviti ili ici malo drugim putem. Baby i ti Angelijo, samo da znate da zbog vas nocas necu da spavam i da smo mi ovde sa vama i kad vam je najteze da znate da niste usamljene, da smo tu i mi๐งก Hvala na mislima, ja sam se danas zezala da je malo razocaravajuce, obecaju ti uragan I tornada, a uragan zakasni a tornado se I ne pojavi ๐ Na stranu moj crni humor, spustio se negde kod Sarasote, za sada se pominje plavljenje. Takodje bilo je vise tornada ali severno od Majamija.ย Meni je za sada samo ubacilo nesto lisca u bazen, a ironija jutros dosli I ocistili mi bazen I dvoriste, sad izgleda kao juceย ๐ ย ย Spustio se kao kategorija 3, ali to opet ne govori nista koliko ce stete da napravi. Mozemo samo da se nadamo da ne napravi katastrofu. ย Ja jos mogu da komforno sedim u dvoristu dok pratim vesti, iako se palme povremeno savijaju preteci. Videcemo do ujutru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted October 10 Share Posted October 10 Gde ti je auto? Moj prijateljย kada je udario Ian, parkirao auto u garazi , a onda se garaza napunila sa 2M vode. Stan mu je bio na 5-6tom spratu, osim sto se par nedelja kuvao bez AC, otisle i elektricne instalacije, nije ni osetio uragan. I danas place sa tim SL500 kojeg je morao da baci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 10 Share Posted October 10 1 hour ago, DJORDJE said: Gde ti je auto? Moj prijateljย kada je udario Ian, parkirao auto u garazi , a onda se garaza napunila sa 2M vode. Stan mu je bio na 5-6tom spratu, osim sto se par nedelja kuvao bez AC, otisle i elektricne instalacije, nije ni osetio uragan. I danas place sa tim SL500 kojeg je morao da baci. Ispred kuce, nemam garazu sto mi je zao. Ali je kuca malo na uzvisini, kao I driveway tako da ne ocekujem problem, nisam imala poplave za ovih godinu I nesto. Samo ima palme svuda, pa moze neka grana da padne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
๐๐ช๐ซ๐ Posted October 10 Share Posted October 10 2 hours ago, Angelia said: Hvala na mislima, ja sam se danas zezala da je malo razocaravajuce, obecaju ti uragan I tornada, a uragan zakasni a tornado se I ne pojavi ๐ Na stranu moj crni humor, spustio se negde kod Sarasote, za sada se pominje plavljenje. Takodje bilo je vise tornada ali severno od Majamija.ย Meni je za sada samo ubacilo nesto lisca u bazen, a ironija jutros dosli I ocistili mi bazen I dvoriste, sad izgleda kao juceย ๐ ย ย Spustio se kao kategorija 3, ali to opet ne govori nista koliko ce stete da napravi. Mozemo samo da se nadamo da ne napravi katastrofu. ย Ja jos mogu da komforno sedim u dvoristu dok pratim vesti, iako se palme povremeno savijaju preteci. Videcemo do ujutru. ย E pa bio je tornado, negde, pisalo juzna Florida, nisam uspela da utvrdim gde tacno, ali sam videla snimak... A oko uragana, uvek je tako, dramo do beskonacnosti i u 90% ne bude ni blizu. Ali eto oni sa druge strane vec trecu godinu imaju razaranje.ย ย 1 hour ago, DJORDJE said: Gde ti je auto? Moj prijateljย kada je udario Ian, parkirao auto u garazi , a onda se garaza napunila sa 2M vode. Stan mu je bio na 5-6tom spratu, osim sto se par nedelja kuvao bez AC, otisle i elektricne instalacije, nije ni osetio uragan. I danas place sa tim SL500 kojeg je morao da baci. ย Nema kise uopste kod nas, palo danas jedno 3 kapi. Samo duva i to se smiruje.ย 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 10 Share Posted October 10 Ja sam jedan jedini put i licno dozivela ( pa i prezivela) vetar koji duva 120 km na sat. Ja zivim u pitomim krajevima, vetrove ne poznajem pa i ne razumem sta i koliko je 120 km na sat i u februaru ove godine boravim ja desetak dana na Severnom Moru (Nemacka) pricaju po TVย da ce biti gadnog vetra, oluje, ali ja moram ujutru s psom napolje pa je tako bilo i tog jutra. Duvalo je jako, ali ja nisam shvatala sta je udar vetra pa smo isli dalje i onda recimo 500 metara od apartmana ja pocinjem da letim, ili padam. Uhvatim se sa obe ruke ( takoreci zagrlim cvrsto) neki saobracajni znak, a krosnje drveca pored klanjaju se do poda, moj se saobracajni znak trese i savija, onda pokusam da dozovem svog coveka, ali more ( koje je samo 100 metara udaljeno) i taj vetar huce i buje pa ovaj uopste ne moze da cuje i razume sta govorim, znao je da sam u "nezgodaciji", ali nije razumeo i gde. Nekako je razumeo i dosao autom, ali vrata od auta ne mogu da se otvore, onda smo zajedno vukli ta vrata i nekako uspeli da se smestimo u auto. Pas je bio mrtav ladan , cudio se mom grljenju saobracajnih znakova, nista ga tu nije izderanziralo, a ja se otada plasim tih vetrova i begam ko djavo od krsta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 10 Share Posted October 10 @Selinaย ja vozila kroz Sandy, to ono kad ne skontas u sta si usao. A imali smo I par tornada u blizini kad sam bila u Filiju, tako da imam i pre-miami iskustvo. Sandy je bila gadna, tu danima nismo imali struju, pa odes upalis kola da se ugrejes. Tako da sad treba videti gde je prosao I sta je stete naneo, I sto pre pomoci ljudima. ย @Baby bio tornado Breward, Fort Lauderdale, I jos par mesta. Izgleda da je barem jedan odneo zrtve I stetu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
๐๐ช๐ซ๐ Posted October 10 Share Posted October 10 (edited) Disney World Zapadna obala nadrljala. Palm Beach Gardens odleteli krovovi, cak i vetar podigao kontejner na krov. I ostali zapadni gradovi su imali veliku stetu...ย ย ย ย edit: htedoh reci istocna obala, naravno da je i zapadna imala ogromne stete ย ย ย ย Edited October 10 by ๐๐ช๐ซ๐ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted October 10 Share Posted October 10 Zar nisu rekli da ce biti zatvoren?! ย Moji Floridjani svi ok, mada kazu da je bilo kao nikad do sad ย 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts