Jump to content

Recommended Posts

Posted

Imas moju punu podrsku u navijanju za Hrvatsku reprezentaciju na sledecem U16 EP, posto igraju B diviziju tako da nece biti preplitanja. Na kraju ipak je bilo 10 razlike sto vidim da te cini manje srecnim. Nisam primetio kosarkasko obrazlozenje u tzv dominaciji Hrvata . Nasi klinci su tek pre tri meseca poceli da igraju pick and roll, igrali smo bez Avdalovica koji je nosioc ove generacije. Igrali smo sa sirim rosterom i sa mnogo manje akceleranata. Hrvati igraju intezivno turnire sa ovom gen zadnje dve godine. Nama je ovo trece okupljnje. Sto se mene tice ja cu i dalje verovati u ovu generaciju i mislim da ce to mnogo bolje izladati na sledecem turnuru u Turskoj u januaru. 

Posted (edited)
3 minutes ago, Vreme čuda said:

Imas moju punu podrsku u navijanju za Hrvatsku reprezentaciju na sledecem U16 EP, posto igraju B diviziju tako da nece biti preplitanja. Na kraju ipak je bilo 10 razlike sto vidim da te cini manje srecnim. Nisam primetio kosarkasko obrazlozenje u tzv dominaciji Hrvata . Nasi klinci su tek pre tri meseca poceli da igraju pick and roll, igrali smo bez Avdalovica koji je nosioc ove generacije. Igrali smo sa sirim rosterom i sa mnogo manje akceleranata. Hrvati igraju intezivno turnire sa ovom gen zadnje dve godine. Nama je ovo trece okupljnje. Sto se mene tice ja cu i dalje verovati u ovu generaciju i mislim da ce to mnogo bolje izladati na sledecem turnuru u Turskoj u januaru. 

Necu ti ovo uzeti za zlo jer sam saznao zasto si vezan za 2010 generaciju, emotivno je teško ostati na zemlji i vjerujem da ovo dolazi iz tih nekontrolisanih emocija.  Svako bi na tvom mjestu bio subjektivan do bola, i vjeruj mi želim da ti se ispune snovi.

Edited by Bojdo
Posted

Nisam gledao ali po vaših komentarima mene malo plaši nedostatak atletike kod naših igrača. Nadam se da je samo u pitanju što su late bloomeri, to jest nisu akceleranti. Na kraju krajeva, najvažnije je koliko će igrača izrasti iz te generacije. Takođe, ako je neki klinac atletičan sada, ne znači da nije talenat. Zavisi od toga da li mu se igra zasniva na tome ili ima jaku tehniku. 

Posted
17 hours ago, Aleks said:

31 poen Dramicanina. Zna li neko koliko je visok? Raspon moze lako biti preko 2m.

Evo za njega cu se usuditi da mislim da ce biti bolji od Ukica.

Zadnje mejrenje od prije par dana, barefoot 200cm.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Bojdo said:

Zadnje mejrenje od prije par dana, barefoot 200cm.

Sta mislis da li ce jos rasti?
Ima solidnu brzinu i lateralnu kretnju ali mi se cini da nije najveci skakac tako da mu ne bi skodilo. Mada takodje jos ne izgleda formirano.

Inace bio sam veliki skeptik po pitanju Pavlovica na evropskom ali ako popravi sut moze se pronaci, jer ima caletovu atletiku.

Posted
1 minute ago, Aleks said:

Inace bio sam veliki skeptik po pitanju Pavlovica na evropskom ali ako popravi sut moze se pronaci, jer ima caletovu atletiku.

Al nema visinu. Trenutno može da ima ok brojke zbog te atletike, malo je teže preneti to na sledeći nivo. Da budem fer prema njemu, korektno je odigrao polufinale i finale U16, popravio je utisak posle užasne grupne faze.

Posted
14 minutes ago, Darko said:

Al nema visinu. Trenutno može da ima ok brojke zbog te atletike, malo je teže preneti to na sledeći nivo. Da budem fer prema njemu, korektno je odigrao polufinale i finale U16, popravio je utisak posle užasne grupne faze.

Nisam mislio na NBA ili Evroligu. Jer pored visine i suta i dribling mu steka. Mislim da moze preneti atletiku na nivou ispod ova dva.
Inace samo konstatujem da sam ja prvi malo bio iritiran time sto je igrao onoliko i da je popravio utisak.

• Like 1
Posted (edited)

Ima neke fine poteze Mrdjen protiv Rumunije. Vjerovatno nas najzanimljiviji igrač. Velimirovic mi je trenutno najvise podbacio, očekivao sam dominatniju predstavu, jer ima fizikalje.

1 hour ago, Aleks said:

Sta mislis da li ce jos rasti?
Ima solidnu brzinu i lateralnu kretnju ali mi se cini da nije najveci skakac tako da mu ne bi skodilo. Mada takodje jos ne izgleda formirano.

Djeluje da nije jos formiran, tako da možda i naraste jos koji cm.

Edited by Bojdo
Posted

СЛОВЕНИЈА У16 – СРБИЈА У16 40:55 (7:23, 8:14, 10:14, 15:4)

СРБИЈА У16: Панић, Капларевић 5 (4 ск), Мрђен 9 (3 ск), Недељковић, Вулић, Муратовић 6 (8ск), Велимировић 2 (4 ск), Радоичић 15 (6 ск, 4 укр.л), Аврамовић 8 (6 ск), Обрадовић 6 (4 ск), Костур 2, Јовановић 2.

СРБИЈА У16 – ХРВАТСКА У16 73:82 (14:25, 9:21, 24:16, 26:20)

СРБИЈА У16: Мрђен 8, Недељковић, Радоичић, Аврамовић 14 (4 ск, 3 ас), Обрадовић 3 (7 ск), Панић 9, Капларевић 10, Вулић 5, Муратовић 22 (6 ск), Велимировић, Костур, Јовановић 2.

СРБИЈА У16 – РУМУНИЈА У16 78:68 (20:20, 19:15, 23:17, 16:16)

СРБИЈА У16: Недељковић 15 (6 ск, 5 ас), Велимировић 13 (8 ск), Капларевић 10 (3 ск), Муратовић 8 (7 ск), Костур 7 (3 ск), Мрђен 6 (3 ск), Панић 6, Аврамовић 5 (7 ск), Обрадовић 3 (5 ск), Радоичић 3, Јовановић 2 (3 ск), Вулић.

Фото: www.frbaschet.ro / Кошаркашки савез Румуније

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Lukic se nalazi u mnogo boljem okruzenju/situaciji od Kusturice. 
U u22 sada ima jos vise sirine sa odlaskom njihovog najiskusnijeg igraca u ncaa/

Edited by Aleks
Posted (edited)

Gledam nesto ovog Braylon Mullins iz UCONN-a koji je trenutno u lottery projekcijama. Neverovatno koliko Mijailovic iz Partizana podseca na njega. Ako se odluci i on za ncca rutu mnogo ce mu zavisiti od procenta za 3.

Edited by Aleks