realno *w Posted yesterday at 07:08 AM Posted yesterday at 07:08 AM Niko neće da satanizuje Princetona? Interesantno. Prethodne dve, tri godine se na ovoj temi uglavnom koristila tehnika "drvlja i kamenja" za svaku kritiku prema Kostiću, a usvojeno mišljenje je bilo da u ovoj generaciji ključeve igre treba dati njemu, ostali samo da se sklone i ne smetaju previše. 1
Princeton Posted yesterday at 08:55 AM Posted yesterday at 08:55 AM Lično sam previše očekivao od Kostića ovo SP. Još je moj pa mi je razočarenje još veće.
realno *w Posted yesterday at 09:07 AM Posted yesterday at 09:07 AM Imam utisak da kod nas još uvek živi ona stara da ako klinac ima nagoveštaj dobrog šuta, odbija da ozbiljnije radi teretanu, da ne pokvari isti. Ili još starija, prestaće da raste ako bude vežbao puno. Svakako da je za Kostića NCAA dobro rešenje, jer mislim da ga tamo neće previše pitati šta misli da treba da radi.
Princeton Posted yesterday at 09:46 AM Posted yesterday at 09:46 AM Pa to može da postoji između random ljudi koji površinski prate sport. Odbijam mogućnost da prospekt kalibra Kostića nije okružen ozbiljnim profi ljudima koji ga usmjeravaju u karijeri. Ona građa je od običnog lijenštine. Nadam se da je ovo SP koristan šamar iz kog će naučiti dobru lekciju gdje treba da bude, i da će ozbiljno pristupiti radu na sebi. 2
Problem sa licnim greskama Posted yesterday at 10:57 AM Posted yesterday at 10:57 AM (edited) Moram da dodam za Drezgica da je uprkos fizickim limitima pokazao da je stvarno opasan skorer, iz utakmice u utakmicu se podigao i postao sve bolji i bolji i bio je cisti lider ove ekipe bez da trosi sada previse lopti. Taman koliko treba. On je neki Madar tip igraca i ako malo fizicki ojaca bih ga koristio samo na dvojici. Ali sudeci po ovom prvenstvu je on svoje isporucio a Kole nije, jako mi je zao jer sam bas mnogo ocekivao od njega. Princeton je sve odlicno objasnio. Govor tela je bio katastrofalan. Nije ga islo i predao se sudbini, sto je najjace, non stop su ga saigraci bodrili a mislim da je igrac sa najvise glupih 2+1 faulova u istoriji U19 SP. Vise me brinu jako lose odluke u bitnim situacijama nego fizicka sprema, jer na drugome mozes raditi, ovo prvo je jako tesko promeniti. Edited yesterday at 10:58 AM by Problem sa licnim greskama
Bojdo Posted yesterday at 11:15 AM Posted yesterday at 11:15 AM 8 hours ago, Princeton said: Kostić je najmlintaviji igrač na prvenstvu, izgleda 2god. mlađe od vršnjaka. One nogice i ramena pokazuju da nije vidio rada u životu. Bez eksplozivnosti, jačine, niti može da probije nekog, niti može da zaustavi. Odbija se od igrača kao da ga je neko ubacio u fliper mašinu. Vule mu je dao svu slobodu svijeta, bukvalno se napad vrtio oko njega i Drezgića. U odbrani vršio odbrana/napad izmjene da bi ga čuvao u ključnim trenutcima. Za ovo i Nedović da mu pozavidi. To nisam vidio da ti ključni igrač (na papiru) ne može da igra kad se lomi rezultat, jer ne može nikog da sačuva. Bukvalno jedan blok nad njim, razvali čitavu našu odbrambenu koncepciju. Nisam vidio +- stats, ali mislim da je u dubokom minusu. Fina tehnika šuta, ali ne može da napravi sebi prostor niti kretnjom, niti sa loptom. Od tud i tako katastrofalni procenti, iako je šut stvarno fin. Ulaz nepostojeći (bio je onaj lijep euro step protiv Švaba) gdje može da završi sa autoritetom. Elegantan jeste, ima smisla za košarku, i bio bi jedan od najboljih košarkaša prije 20-30god. Današnja košarka je i fizika. Ima sreću ide na College, i ima priliku da popravi dosta stvari. Lično sam uvijek optimista što se tiče mladih prospekta, ali ovaj put, mislim da ga Mega očekuje raširenih ruku. Potpis
MikiMilane Posted yesterday at 05:43 PM Posted yesterday at 05:43 PM Quote Simon Majok je tokom višegodišnjeg boravka na Gurović Akademiji dobio i srpsko državljanstvo, tako da ima pravo nastupa i za našu reprezentaciju. Ukoliko se obistine predviđanja da ga čeka velika karijera, nema dileme da bi bio ogromno pojačanje za Orlove u budućnosti.
Miki8 Posted yesterday at 07:33 PM Posted yesterday at 07:33 PM (edited) 16 hours ago, Princeton said: Kostić je najmlintaviji igrač na prvenstvu, izgleda 2god. mlađe od vršnjaka. One nogice i ramena pokazuju da nije vidio rada u životu. Bez eksplozivnosti, jačine, niti može da probije nekog, niti može da zaustavi. Odbija se od igrača kao da ga je neko ubacio u fliper mašinu. Vule mu je dao svu slobodu svijeta, bukvalno se napad vrtio oko njega i Drezgića. U odbrani vršio odbrana/napad izmjene da bi ga čuvao u ključnim trenutcima. Za ovo i Nedović da mu pozavidi. To nisam vidio da ti ključni igrač (na papiru) ne može da igra kad se lomi rezultat, jer ne može nikog da sačuva. Bukvalno jedan blok nad njim, razvali čitavu našu odbrambenu koncepciju. Nisam vidio +- stats, ali mislim da je u dubokom minusu. Fina tehnika šuta, ali ne može da napravi sebi prostor niti kretnjom, niti sa loptom. Od tud i tako katastrofalni procenti, iako je šut stvarno fin. Ulaz nepostojeći (bio je onaj lijep euro step protiv Švaba) gdje može da završi sa autoritetom. Elegantan jeste, ima smisla za košarku, i bio bi jedan od najboljih košarkaša prije 20-30god. Današnja košarka je i fizika. Ima sreću ide na College, i ima priliku da popravi dosta stvari. Lično sam uvijek optimista što se tiče mladih prospekta, ali ovaj put, mislim da ga Mega očekuje raširenih ruku. Zanimljivo je da je sve bilo suprotno od toga sto si ti napisao dok je igrao u juniorskoj ekipi Crvene Zvezde , u domacoj ligi prosle sezone , cak i u seniorskoj ekipi CZ sa limitiranom minutazom koje je dobio. U juniorskoj ekipi CZ i u Dinamiku, je pokazo dosta toga i dobar ulaz , neke genijalne asistencije koje je delio, kvalitetan sut, eksplozivnost itd. Sto se tice njegove gradje ona je odlicna za beka, visina od skoro dva metra, dugacke ruke i jos moze fizicki da napreduje, decko jos nije napunio ni 19 godina, vreme radi za njega. " Dansnja kosarka je fizika". Zato u NBA ligi prolaze Jokic,Doncic,Giddy itd. Zato sto imaju fiziku 😆. A Kostic ima i tu zadovoljavajucu eksplozivnost, jeste na ovom turniru bio los ali on i dalje poseduje ekstra potencijal i to jedan lose odigrani turnir ne moze da promeni. Edited yesterday at 07:42 PM by Miki8
realno *w Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Koliko je meni pogrešna tvrdnja da Jokić i Dončić nemaju "fiziku". Ili se jednostavno moje poimanje fizike, razlike od istog kod onih koji to tvrde. 1
Chaos Is Me Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Jokić i Dončić ne da imaju fiziku nego mogu da odigraju utakmicu noseći Kostića na krkače. Mene kod Kostića ne brine što je slabašan i mekan, brine me što nema dovoljno dobru tehniku niti brzinu nogu da bi ga se hajpovalo kao nekog budućeg nosioca reprezentacije ili NBA/EL igrača npr. Nabaciće on jači frejm u Americi ali noge ne mogu da mu ubrzaju. Drezgić je baš Madar tip, komarac, s tim što ceo život igra kao nekog ofanzivnog lidera pa je potpuno batalio igru u odbrani. Zanimljiv igrač svakako, ima dobru tehniku i solidnu eksplozivnost (što recimo Kostiću mnogo fali), agresivan je u napadu i može da postane neki all round napadač. Size će ga jebiga uvek limitirati jer nit je opak šuter, nit ima baš Chris Paul nivo pregleda igre.
Bojdo Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Od Jokica i Doncica se odbijaju protivnici, dok se Kostic odbija od drugoh.
Miki8 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Pod fizikom on podrazumeva atletske mogucnosti ,skocnost, eksplozivnost itd. Jokic se u proslom plej ofu odbijao od Karuza,Hardena,Batuma itd. Slovenska placipicka se stalno valja po parketu i samo place😃 Kostic uopste nije lose gradjen niti je slabasan igrac a za ovu dvojicu navedenih NBA igraca je Air Jordan kada je u pitanju eksplozivnost. Kostic je daleko veci talenat od Kusturice i Lukica na primer, igrace koje forumas sa postom iznad mog ovde reklamira kao neke buduce NBA razbijace, kao sto je reklamirao Milijasevica godinama😆 Edited 8 hours ago by Miki8
Miki8 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) 3 hours ago, Chaos Is Me said: Jokić i Dončić ne da imaju fiziku nego mogu da odigraju utakmicu noseći Kostića na krkače. Mene kod Kostića ne brine što je slabašan i mekan, brine me što nema dovoljno dobru tehniku niti brzinu nogu da bi ga se hajpovalo kao nekog budućeg nosioca reprezentacije ili NBA/EL igrača npr. Nabaciće on jači frejm u Americi ali noge ne mogu da mu ubrzaju. Drezgić je baš Madar tip, komarac, s tim što ceo život igra kao nekog ofanzivnog lidera pa je potpuno batalio igru u odbrani. Zanimljiv igrač svakako, ima dobru tehniku i solidnu eksplozivnost (što recimo Kostiću mnogo fali), agresivan je u napadu i može da postane neki all round napadač. Size će ga jebiga uvek limitirati jer nit je opak šuter, nit ima baš Chris Paul nivo pregleda igre. Drezgic nema nikakvu eksplozivnost , niti moze lako da probije svoje cuvare. Zato bez ikakvog plana i cilja davi loptu po 20 sekundi i protok lopte u napadu nam je nikakav. Edited 8 hours ago by Miki8
Bojdo Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Ja sam rekao da je Kusturica malo nazadovao u Barci. Uzeli su mu loptu iz ruku.
szsd21 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Šta se očekuje od U20 na EP? To kreće 10. jula, čini mi se...
realno *w Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 hour ago, Bojdo said: Od Jokica i Doncica se odbijaju protivnici, dok se Kostic odbija od drugoh. Ovo mi je poenta. Ljudi pod fizikom često podrazumevaju samo odraz ili brzinu, Snaga je isto tako fizika, mogućnost da se udje u takvu kondiciju isto. Jokić je jedan do najjačih ljudi u NBA, a pri tome se kreće kao bek. Koliko je samo centara pričalo o tome kako ga je teško pratiti. Dončić za svoju poziciju, isto jedan od najjačih. Uvek se setim, neki meč reprezentacija, napada leđima, čuva ga Kalina, ja u fazonu e sad da te vidim. Daje mu rame, pa lagano korak unazad i šut sa jedne noge, napravio separaciju 2 metra, Kalina u autu bukvalno. Nisam u EL gledao da ga centar tako dobije na postu, a ne ovaj. 2
Princeton Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago On 7/3/2025 at 1:06 PM, Princeton said: Današnja košarka je i fizika. 19 hours ago, Miki8 said: " Dansnja kosarka je fizika". Zato u NBA ligi prolaze Jokic,Doncic,Giddy itd. Zato sto imaju fiziku 😆 Nisi dobro procitao. Fizika je danas jedna od vaznih komponenti koja je pod moranje, ako igrac planira da je relavantan na visokom nivou. Kostic je dominirao medju lokalnom, juniorskom konkurencijom i zbog toga je pozvan u reprezentaciju. Uostalom kao i svih 388 reprezentativaca. Ovo SP je ukazalo na njegove velike mane, i ako je pametan moze to da iskoristi i da se unaprijedi, da se ne bi izgubio na kosarkaskoj mapi. Najgora stvar sto moze sebi da uradi je da smatra da je ovo SP samo lose odigrano, da ga Vule nije znao dobro koristiti, da je i dalje jedan od najvecih prospekata, da vrijeme radi za njega itd. Realnost je da je projektovan za jednog od lidera reprezentacije, a da je ekipa igrala bolje kada je on bio na klupi. Da su ga svi protivnici ciljno napadali u odbrani, a u napadu je bio blago prosjecan. To sve u konkurenciji svojih vrsnjaka. Treba sjesti, i analizirati sta je bio problem. Ako se ovo ne uradi pod hitno, bice jedan od talenata koji se izgubio na prelazu iz juniorske u seniorsku reprezentaciju.
Princeton Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Kakvo prvo poluvrijeme izmedju CAN-USA! Odlican basket, prelijepo za gledati.
Tex_Willer Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Dzepina bi top legao u Megi umesto Jelavica/Markovica, neka vrsta pozajmice da se izdejstvuje. Takodje voleo bi tu Radosica videti, pa i Bosnjakovica. Neka rotacija spolja Savo, Srzentic, Radosic, Mitar i jos 2 igraca koja nece uzimati minute, da gore pomenuti imaju 25 30 min.
Recommended Posts