Miki8 Posted Friday at 01:05 AM Posted Friday at 01:05 AM (edited) Kako da igra krilnog centra sa dva metra i kada su ga kroz celu karijeru forsirali na kecu i dvojci, cetvorku nikada nije igrao u zivotu. Opet promasena selekcija i guranje igraca preko veze tj. selektora mladjih selekcija. Ponavljam ovde je bilo mesta za Bosiljcica iz Beka, nije nista slabiji igrac od Marjanovica i Stojkovica koji su mu bili konkurencija na cetvorci. Takodje ponavljam da je ovde spoljna linija trebala biti sastavljena od igraca iz 2008 godista, zato sto su talentovaniji i perspektivniji od kolega iz 2007 godista. Covic otkako je preuzeo KSS , belezimo neuspehe u svim reprezentativnim selekcijama, kruna svega toga ce biti blazama seniora na EP. Edited Friday at 01:08 AM by Miki8
Miki8 Posted Friday at 01:10 AM Posted Friday at 01:10 AM 7 hours ago, Don Dusko said: Bas lose protiv Talije. Italija je ozbiljna ekipa. Prosle godine su igrali finale u17 SP. Ovde im jos nedostaju dva vazna igraca na centarskim pozicijama. Ovo nije nikakvo iznenadjenje , nego realan rezultat.
Beonegro Posted Friday at 07:14 AM Posted Friday at 07:14 AM 6 hours ago, Princeton said: Bačko je tehnički dobar, samo treba da sazrije, i poradi malo na fizici. Malo ubrza, dobije na eksplozivnosti. Veoma, veoma dobar prospekt. Poor man's Dragan Labović 1
Miki8 Posted Friday at 10:15 AM Posted Friday at 10:15 AM (edited) Ne znam kada je to Labovic u svojoj karijeri imao 211 cm i raspon ruku od minimum 220 cm. Da ne pricamo o tome da je Backo talentovaniji igrac od njega. Edited Friday at 10:16 AM by Miki8 1
Bojdo Posted Friday at 12:14 PM Posted Friday at 12:14 PM (edited) Backo je za Labivica David Robinson u fizickom smislu(karikiram), ali ima.svojih mana. Mislim da kad ga u fizickim smislu kompariramo(ne i igrackom) sa Jokicem, fali mu Jokcev balans tijela u pokretu sa loptom prilikom napada kosa licem. Jokic sa 130 kg uradi ukrsteni dvokorak kao da je bek. Edited Friday at 12:17 PM by Bojdo
Miki8 Posted Friday at 02:42 PM Posted Friday at 02:42 PM (edited) Poredjena sa Jokicem su bezvezna. Nema Backo viziju niti tehniku plejmejkera, sa tim se igrac radja. On je po igri slicniji Mark Gasolu. Bice Backo dobar igrac, samo da ga zdravlje posluzi, navodno je imao srcane probleme u proslosti. Izbrusice oni njega dobro u Megi. Mislim da svi visoki igraci u ovoj ekipi mogu da naprave kvalitene karijere uz dosta rada , znam da su neki razocarali na ovom prvenstvu ali gledao sam ih u klubovima i pokazali su odredjeni kvalitet. Cudno mi je da Marjanovic nije dobio neki minut juce, na utakmici na ANGT turniru u Beogradu protiv ekipe Armanija, koji je prakticno reprezentacija italije je bas bio odlican. Od Ostojica bi mogao da ispadne igrac koji ce igrom biti slican Kuzmicu itd. Bekovi su nam tragicni. Srzentic igra lose u poslednjih pola godina, neverovatno da je mnogo bolje igrao sa 2006 godistem prosle godine nego sa svojom generacijom, Lucic je muva zuimzara, ko je pratio juniorski tim CZ sve mu je jasno, skraceni plej, bez vizije. Mislim da bi od Radovica mogao ispasti igrac slican Avramovicu, na zalost juce se povredio sto je verovatno uticalo na njegovu igru u drugom poluvremenu. Ima on dobru brzinu i prodornost a kvalitetno grize i u odbrani. Nekako mi je on najblizi nekoj respektabilnoj seniorskoj karijeri sto se tice spoljne linije u ovoj generaciji. Edited Friday at 02:53 PM by Miki8
Darko Posted yesterday at 12:49 AM Posted yesterday at 12:49 AM 10 hours ago, Miki8 said: Mislim da bi od Radovica mogao ispasti igrac slican Avramovicu, na zalost juce se povredio sto je verovatno uticalo na njegovu igru u drugom poluvremenu. Ima on dobru brzinu i prodornost a kvalitetno grize i u odbrani. Nekako mi je on najblizi nekoj respektabilnoj seniorskoj karijeri sto se tice spoljne linije u ovoj generaciji. I meni. Samo nema Aleksinu visinu, mislim da nema više od 187. Ali baš je brz, šteta za povredu.
Darko Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Ovi Španci su baš dominantni, sve utakmice dobili sa minimum 22 razlike. Kako dominiraju ovako?
MikiMilane Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Imaju sistem, i kvalitetna struka zadužena za klince nije otišla vani radi boljih plata i uslova.
Princeton Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago On 8/1/2025 at 11:05 AM, Miki8 said: Kako da igra krilnog centra sa dva metra i kada su ga kroz celu karijeru forsirali na kecu i dvojci, cetvorku nikada nije igrao u zivotu. Ima istu visinu kao Moneke, Kalinić, Isaiah Mike etc. Lično vidim Srzentica u toj ulozi. Kao bek ima baš dosta nedostataka.. ali vjerujem da je okružen pametnim ljudima koji imaju razlog što ga usmjeravaju ka bekovskim pozicijama. Jović je bio forsiran da igra beka, i Pokuševski i mnogi drugi u mlađim uzrastima, pa su se morali u jednom dijelu karijere specijalizovati za poziciju gdje su mogli više da pruže u seniorskoj košarci.
Vreme čuda Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Izgleda da ce ovo leto biti promasaj sto se tice reprezentativnih ml selekcija. Pa meni jedini razlog su treneri. Ne moze da nam mladje selekcije vode seniorski treneri koji tesko da prate klince tokom sezone. Realno ocekujem mnogo vise sledece godine od generacija 08 i 010 pod uslovom da se smanji uticaj interesnih grupa u savezu. Ako je cilj da igraju deca menadzera, kosarkasa i trenera zarad licne afirmacije i naplate po koledzima onda pisi propalo.
Kooineeperk Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 4 hours ago, Princeton said: Ima istu visinu kao Moneke, Kalinić, Isaiah Mike etc. Lično vidim Srzentica u toj ulozi. Kao bek ima baš dosta nedostataka.. ali vjerujem da je okružen pametnim ljudima koji imaju razlog što ga usmjeravaju ka bekovskim pozicijama. Jović je bio forsiran da igra beka, i Pokuševski i mnogi drugi u mlađim uzrastima, pa su se morali u jednom dijelu karijere specijalizovati za poziciju gdje su mogli više da pruže u seniorskoj košarci. Slicna prica kao i Nemanja Bjelica, forsirani su da prevode loptu, da je vode, zato kao visoki igraci imaju prilicno dobar ball-handling a trebalo bi i bolji sut da razviju. Kod Srzentica je bas sut bio problem na ovom sampionatu. Generalno oscilira mnogo u tom segmentu ali je bas podbacio na ovom prvenstvu, da nije one utakmice sa Makedonijom imao bi 10/25 za 2p i 5/25 za 3p sto je 30% iz igre. A i bacanja mu ispod 70%. Edited 7 hours ago by Kooineeperk
Aleks Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Joksimovic rodjen krajem 2008, a nas sarlatan vodi ovo iz 2007...
Miki8 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 7 hours ago, Princeton said: Ima istu visinu kao Moneke, Kalinić, Isaiah Mike etc. Lično vidim Srzentica u toj ulozi. Kao bek ima baš dosta nedostataka.. ali vjerujem da je okružen pametnim ljudima koji imaju razlog što ga usmjeravaju ka bekovskim pozicijama. Jović je bio forsiran da igra beka, i Pokuševski i mnogi drugi u mlađim uzrastima, pa su se morali u jednom dijelu karijere specijalizovati za poziciju gdje su mogli više da pruže u seniorskoj košarci. Ponavljam, decka forsiraju na jedinci i dvojci od pocetka njegove karijere. Navedeni igraci imaju visinu za poziciju krilnog centra ,Srzentic je jedva na nekih dva metra visine, sa ne bas toliko preteranom duzinom ruku i krhke gradje,on ne bi mogao nikoga da cuva u odbrani a tesko bi i mogao da poentira preko nekoga. Decko treba da nastavi tu gde je ali da dosta radi na svojoj igri. 37 minutes ago, Aleks said: Joksimovic rodjen krajem 2008, a nas sarlatan vodi ovo iz 2007... Dok je Kpaicic bio presednik KSS praktikovalao se da po neki mladji i talentovaniji igrac ide sa ovim starijima na prvenstva i to da ima neku ozbiljniju ulogu u ekipi. Posle njega se striktno drze godista koje je nosece. Edited 4 hours ago by Miki8
Aleks Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 28 minutes ago, Miki8 said: Ponavljam, decka forsiraju na jedinci i dvojci od pocetka njegove karijere. Navedeni igraci imaju visinu za poziciju krilnog centra ,Srzentic je jedva na nekih dva metra visine, sa ne bas toliko preteranom duzinom ruku i krhke gradje,on ne bi mogao nikoga da cuva u odbrani a tesko bi i mogao da poentira preko nekoga. Decko treba da nastavi tu gde je ali da dosta radi na svojoj igri. Dok je Kpaicic bio presednik KSS praktikovalao se da po neki mladji i talentovaniji igrac ide sa ovim starijima na prvenstva i to da ima neku ozbiljniju ulogu u ekipi. Posle njega se striktno drze godista koje je nosece. Pa i u 2007 ima boljih od ovog Popovica i Lucica koji imaju najvise odigranih minuta na ovoj utakmici za sada. Pomislio bi neki gledalac ovog prvenstva da nam je to buducnost kosarke.
Recommended Posts