Tex_Willer Posted February 9 Posted February 9 7 hours ago, Geronimo said: Da li se najzad ostvaruju reci momaka sa ovog topica (zato ne pisem na ABA)? Ognjen Radosic poslednje dve utakmice izgleda odlicno. Meni je on van vidokruga, ali ovo sto sam sada video je jako zrelo i hrabro. Ne videh bas plejmejkerski gen (vrlo moguce i zbog uloge), ali jedan vrlo pismen kombo u nastajanju. Cist bek je decko, dobra visina, nisko teziste fina leva ruka. 1
Darko Posted February 9 Posted February 9 7 hours ago, Geronimo said: Da li se najzad ostvaruju reci momaka sa ovog topica (zato ne pisem na ABA)? Ognjen Radosic poslednje dve utakmice izgleda odlicno. Meni je on van vidokruga, ali ovo sto sam sada video je jako zrelo i hrabro. Ne videh bas plejmejkerski gen (vrlo moguce i zbog uloge), ali jedan vrlo pismen kombo u nastajanju. Dve dobre utakmice protiv Zvezde i Cedevite, nije loše. Kako je izgledao u odbrani?
Bojdo Posted February 9 Posted February 9 (edited) Nadja Maksimovic dominantma u kadestakkj ligi kao dvije godine mladja. Sutira i trojke. Definitivno nas najveci centarski prospect ikad. Edited February 9 by Bojdo
Geronimo Posted February 9 Posted February 9 4 hours ago, Darko said: Dve dobre utakmice protiv Zvezde i Cedevite, nije loše. Kako je izgledao u odbrani? Glupo mi je da zakljucujem na uzorku od dve dobre tekme (sem da se prorocanstva odavde ostvaruju, hehe), ali ajd da probam... Fizicki deluje dugacko i nepopunjeno, u skladu sa svojih 18. Ipak, iako je malo 'rasrafljen', zilav je, ne deluje da ci biti salonski igrac. Zna gde treba da stoji u timskoj odbrani. Nije previse igrano na njega, ali mi je na lopti izgledao sasvim fino. Glas ga je malo napadao, ali sa nekim naskocima i sl. a ne probojima do samog kraja. Najvise muka je imao pri promeni pravca igraca bez lopte, i tu kasnio. Nekako mi se cini da kasni na te kretnje na sec. Sad, da li ce bolje reakcije doci sa telom ili je anticipacija problem - ja ne znam da kazem. Igrao je dosta minuta uz Pusicu i Dzonsa kao cista strec opcija (i tu je bio bezvezan na defanzivnom skoku i ofanzivno coskarenje, ocekivano), ali meni je ponajbolje delovao uz pleja i Gagija M. kao bodigarda. Ofanzivno, ume da spusti loptu na parket, ume i bez lopte. Ne komplikuje i konkretan je, mada je cela Igokea vrlo konkrenta - juris na kos po svaku cenu. Ipak, najveci highlight mi je sto se iz igre dize na kucanje (da ne pravim zabludu, nije to kucanje preko igraca, vise 1na0, pa jos i zaustavljeno faulom, ali meni je to uvek dobar znak). Naravno, uz meku ruku. Inace, Tex je 1000% upravu kad kaze cist bek. Moja ocena kombo je nesto sto ja zelim da vidim, mnogo vise nego sto jeste - a to je moja nada da moze u kontinuitetu da napada. Btw, Ognjen Stankovic mi je na ove dve tekme izgledao bzvz, ali premotacu veceras utakmicu sa Buducnosti, tu je imao lepe brojke. 1
Vreme čuda Posted February 12 Posted February 12 https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/mini-kup-radivoj-korac-2024-2025/ 2
tanasko Posted February 15 Posted February 15 (edited) Zavrsen je mini kup za pionire pobjedom Mege.Zasluzeno.MVP je Marko Avdalovic.Talentovana je ova generacija.Moze li neko da mi objasni po kojem je to kriteriju Panic iz Zvezde na petom mjestu eurohopes liste igraca rodjenih 2010.godine.Od njega su kvalitetniji Mrdjen,Avdalovic,Kaplarevic,Velimirovic itd.Da ne spominjem Ukica iz Hrvatske. Edited February 15 by tanasko
Bojdo Posted February 16 Posted February 16 (edited) On 2/15/2025 at 11:00 PM, tanasko said: Zavrsen je mini kup za pionire pobjedom Mege.Zasluzeno.MVP je Marko Avdalovic.Talentovana je ova generacija.Moze li neko da mi objasni po kojem je to kriteriju Panic iz Zvezde na petom mjestu eurohopes liste igraca rodjenih 2010.godine.Od njega su kvalitetniji Mrdjen,Avdalovic,Kaplarevic,Velimirovic itd.Da ne spominjem Ukica iz Hrvatske. Oni to neredovno ažuriraju. Prodje i po godinu dana dok ne naprave novi update. Edited February 16 by Bojdo
Darko Posted February 18 Posted February 18 Počelo je: https://www.b92.net/sport/kosarka/srpska-kosarka/104513/aleksa-dimitrijevic-napusta-partizan-i-ide-u-ncaa/vest
bekrinjo Posted February 28 Posted February 28 Nikitović će voditi U18 a Malina U20 selekciju ovog leta...
tanasko Posted March 2 Posted March 2 (edited) Za 5 dana pocinje ANGT u Beogradu na kojem nastupaju Zvezda i Partizan.Na sajtu Euroleague se mogu naci sastavi ekipa.U timu Partizana na spisku je 16 igraca od cega 8 dvometrasa.Veliki hendikep je odsustvo pravih centara.Najvisi igrac ima samo 203 cm(ne racunam Karisika-205cm,jer je on iz Slovenije).Partizan je u juniorskoj selekciji uvijek imao igrace visoke preko 210cm.Da li je u pitanju los skauting iili nesto drugo?Nasuprot njima Zvezda je prijavila 15 igraca od cega 9 igraca ima preko dva metra.Zanimljivo je to sto cak cetvorica imaju preko 210cm.Medju njima je i pojacanje iz Radnickog-Stojkovic 212cm.Preostala tri igraca su Marjanovic (212),Djuric(213),te Lazarevic,koji je sa 216cm drugi najvisi igrac na turniru(Sugio iz Armani Milan mjeri cak 220cm).Nasim ekipama zelim da se uspjesno nose sa drugim timovima i eventualno ostvare plasman na finalni turnir koji ce biti u maju ove godine. Edited March 2 by tanasko
Problem sa licnim greskama Posted Saturday at 03:00 PM Posted Saturday at 03:00 PM Zvezda je izgleda odlicno u prvoj utakmici, nakon +15 i u drugoj je usledio totalni raspad i -9 protiv Unikahe. Sada rezultatska klackalia protiv Olimpije Milana (treba pobeda od +16 za finale). Sve u svemu opet razocarenje od generacije, i nakon smene trenera. Nije mi jasno kako ovde nema ni jednog jedinog velikog potencijala u generaciji. Cela nasa omladinska skola radi sve u svemu dosta los posao. 1
Djirona Posted Saturday at 06:06 PM Posted Saturday at 06:06 PM 2 hours ago, Problem sa licnim greskama said: Zvezda je izgleda odlicno u prvoj utakmici, nakon +15 i u drugoj je usledio totalni raspad i -9 protiv Unikahe. Sada rezultatska klackalia protiv Olimpije Milana (treba pobeda od +16 za finale). Sve u svemu opet razocarenje od generacije, i nakon smene trenera. Nije mi jasno kako ovde nema ni jednog jedinog velikog potencijala u generaciji. Cela nasa omladinska skola radi sve u svemu dosta los posao. Nakon odličnog otvaranja i rutiniranja Makabija, baš neobjašnjiv pad od kraja druge četvrtine protiv Huventuda. Danas nas je Armani rutinirao ali ništa neočekivano obzirom da su bili favoriti u našoj grupi i da "veliko finale" od starta nije zvučalo realno. Konkretno je generacija '07 dosta tanka. Uglavnom što valja se nalazi u Megi. Dovoljno govori i činjenica da juniori Zvezde ('07) nisu obezbedili ni učešće u našoj juniorskoj ligi koja broji 12 timova, koliko god taj sistem sa kvalifikacijama bio besmislen. U '08 generaciji, konkretno Zvezdinoj, je malo bolja situacija, ali se ni tu niko ne izdvaja. Samo što su neki bitniji igrači u ovoj juniorskoj ekipi mlađi, odnosno '08 godište (plus je falio Roganović), pa računam da će imati nešto više da ponude kao juniori od ovih sadašnjih. U svakom slučaju, jedina dva igrača iz Zvezde sa turnira koja su ostavila neki utisak i koji bi mogli da imaju fin plafon (uz donekle kadeta Alekseja Nedeljkovića, ali koji tek treba da se formira...) su Lazar Stojković ('07) i Jovan Bikić ('08), i ako se ne varam, obojica su pozajmljeni igrači Zvezdi za ovaj turnir (neka me ispravi neko ako grešim...). Lazar Stojković je 210cm visoka četvorka i poprilično mobilan za svoju visinu, ima solidnu tehniku, naznake meke ruke (lepa mehanika, dobro je izvodio slobodna bacanja, solidno finiširao na obruču, pogodio i neku poludistancu, dok će se šut za tri još vežbati...) i izuzetan raspon ruku pa je podelio 9 rampi na 3 meča. Sa druge strane, valjaće se da nabaci masu a i da poradi na šutu spolja jer teško da će sa seniorima žariti i paliti u reketu sa takvom konstitucijom. O Bikiću se već pisalo na onom u16 prvenstvu - sviđa mi se što se gura na pleja sa 2m, solidna tehnika, ol-araunder, fino razmišlja a deluje da bi mogao i trojke da pogađa u dobrim procentima (uzorak sada već više turnira, što klupskih, što reprezentativnih, nigde ispod 40% za tri), iako nije nominalno šuter i dalje. Ne pravi razliku na ovom nivou ali ima materijala. Pomenuo bih još Marjanovića koji je sa svojih 212cm šutirao 7 od 15 trojke, i generalno ima meku ruku, ali ostali segmenti tanko - počevši od rada nogu. Zaključak: nije toliko loša situacija sa klincima ali definitivno nema top prospekta, što važi i za Partizan. 1
Recommended Posts