Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jako teško sklapa rečenice i muči se poprilično... Ali ok, ne može u svemu biti izvanredan. 

Posted

Au, totalno mučenje je bilo poslušati ovo, još se Edin trudio sve vreme da mu titra jaja (kako i ne bi + kamera uhvatila Strahinju u drugoj prostoriji ako krene nešto po zlu). 

Na kraju glavni takeaway iz ovog intervjua je filozofska misao Darija Šarića primenljiva na sve sportove sa loptom - "u odbrani skupi, u napadu raširi".

• Like 1
Posted
2 hours ago, Chaos Is Me said:

Au, totalno mučenje je bilo poslušati ovo, još se Edin trudio sve vreme da mu titra jaja (kako i ne bi + kamera uhvatila Strahinju u drugoj prostoriji ako krene nešto po zlu). 

Na kraju glavni takeaway iz ovog intervjua je filozofska misao Darija Šarića primenljiva na sve sportove sa loptom - "u odbrani skupi, u napadu raširi".

I za mene jedno neprijatno iznenađenje. Ispade Jokara elokvencijom bliži Žigari i čuvenoj 'da primaš šalu i da daješ', nego onome na šta su me prosečni košarkaši sa ovih prostora navikli.

Posted

Nisu mnogo drugaciji ni ostali kosarkasi te generacije, kao ni mladji.

Davno to kosarkasi urbani, a fudbaleri seljaci ne stoji.

• Like 1
Posted
6 minutes ago, MilošVB said:

Lučić šije 90% kolega.

Lučić, Rade Zagorac, Nenad Miljenović, Branko Jereminov od ovih poznatijih vrlo lepo pričaju.

Korektne oratorske veštine mada ništa specijalno imaju i ovi koji su nakon karijere malo radili u medijima ala Milutin Aleksić, Savan, Peđa Drobnjak, Mića Berić, tu je naravno i Sale Đorđević.

Ostali su uglavnom na nivou random fudbalera.

• Like 1
Posted
15 minutes ago, Chaos Is Me said:

Lučić, Rade Zagorac, Nenad Miljenović, Branko Jereminov od ovih poznatijih vrlo lepo pričaju.

Korektne oratorske veštine mada ništa specijalno imaju i ovi koji su nakon karijere malo radili u medijima ala Milutin Aleksić, Savan, Peđa Drobnjak, Mića Berić, tu je naravno i Sale Đorđević.

Ostali su uglavnom na nivou random fudbalera.

Milenko Tepić FTW

• 2 weeks later...
Posted

Hifi baca loptu preko glave a Radojević "Hifi baca bidermajer!"

Jebo majku gde se toga seti, nisam čuo tu rečenicu na basketu negde od 1985.

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted
47 minutes ago, Chaos Is Me said:

Radojeviću večeras otekla muda dok je gledao šta radi njegov ćelavi ljubimac. Bukvalno onaj Randy Marsh meme kad se internet u South Park vrati.

Ok, ima pravo. Mislim da si ti rekao za Kalatesa da je najgori igrač u EL? Da li i dalje stojiš pri tome? 🤔

Posted

Nisam rekao da je najgori uopšte nego najgori naspram reputacije koju ima, stojim i dalje pri tome, neće to sigurno jedna utakmica promeniti. Ja ne znam zašto njega protivnički treneri ne ignorišu i ne čuvaju na 3 metra udaljenosti kao Vestbruka i Janisa. EL je toliko duga da bukvalno svaki igrač ima bar nekom dobrom utakmicom da se pohvali.

• Like 1
Posted

Nit je on kriv što ste na 16. mestu, nit je zaslužan što više niste 19-i. Dakle, manje više nebitni veteran koji igra pametno, pošteno, trudi se i ne talasa, ali je u principu ruina od igrača sa najvećom manom koju profesionalni košarkaš na spoljnim pozicijama može da ima. Jednom rečju, Motiejunas među plejmejkerima. Prag tolerancije na takve igrače je veoma visok. Imali smo mi jednu još veću legendu i još većeg doktora košarke prošle sezone pa smo završili gde smo završili. Kakva ubeđenja, brojke ne lažu. A lika koji ima 23% za 3 i 37% sa bacanja naravno da treba faulirati kad uđe u reket i provocirati mu šut najbezobraznije moguće.

Posted
15 minutes ago, Chaos Is Me said:

Nit je on kriv što ste na 16. mestu, nit je zaslužan što više niste 19-i. Dakle, manje više nebitni veteran koji igra pametno, pošteno, trudi se i ne talasa, ali je u principu ruina od igrača sa najvećom manom koju profesionalni košarkaš na spoljnim pozicijama može da ima. Jednom rečju, Motiejunas među plejmejkerima. Prag tolerancije na takve igrače je veoma visok. Imali smo mi jednu još veću legendu i još većeg doktora košarke prošle sezone pa smo završili gde smo završili. Kakva ubeđenja, brojke ne lažu. A lika koji ima 23% za 3 i 37% sa bacanja naravno da treba faulirati kad uđe u reket i provocirati mu šut najbezobraznije moguće.

Koja je najveća mana koju profesionalni košarkaš na spoljnim pozivcijama može da ima?

Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Nisam rekao da je najgori uopšte nego najgori naspram reputacije koju ima, stojim i dalje pri tome, neće to sigurno jedna utakmica promeniti. Ja ne znam zašto njega protivnički treneri ne ignorišu i ne čuvaju na 3 metra udaljenosti kao Vestbruka i Janisa. EL je toliko duga da bukvalno svaki igrač ima bar nekom dobrom utakmicom da se pohvali.

Postoji dobar razlog zašto mu protivnički treneri pridaju toliko značaja. Sinoć je i ovaj iz Pariza to pričao svojima na tajmautu. Kalates je naučio kroz karijeru da maksimizira to udaljavanje na 3m od njega na način da mu to daje mnogo više prostora za kreaciju gde je on ubitačan čak i u ovim godinama. Court vision mu se u tim situacijama još više poboljšava, ima bolji pregled ostalih saigrača, a verujem da se i na treninzima dosta radi na tim situacijama kako da se neko drugi otvori. Sinoć je bio recimo jedan napad gde se upravo Kalatesu na 90 stepeni igrač povlači unazad ka reketu i provocira mu šut. Istog trenutka Poku tamo negde oko kapice gura svog odbrambenog povlači se unazad i staje tipa metar od Kalatesa. Ovaj mu, umesto da opali otvorenu trojku, samo predaje loptu u ruke i Poku ubada preko svog čuvara koji je taman toliko kasnio da mu ne zasmeta nimalo. Dakle, većina trenera pre bira da igra agresivno na njemu i da ga udvajaju, preuzimaju, iskaču da bi mu ubili kreaciju i da bi ga primorali da uruči loptu nekom Sterlingu recimo pre nego što će da mu otvaraju totalno pregled terena sa trojke. Nisu sigurno debili da ne znaju da je ovaj kamenjar.

Mi smo ovih godina pod Željkom prečesto gledali te kombo bekove koji znaju 1 na 1 i gde nije bilo klasičnog old skul pleja već se igralo kroz akcije da se napravi mismeč bilo niskom, bilo visokom da to materijalizuje pa možda i to stvara dodatno oduševljavanje tim no look pasovima gde se začas stvori neočekivano igrač na ziceru.

Kalates je odličan, ako nije preskup za igrača sa klupe da promeni Karlikov ritam, umiri igru, pa čak i ponekad da pomogne Karliku kad je sav fokus na njemu. Svakako da ima mnogo mana, pogotovo za današnju košarku ali meni je OK da imamo takvog igrača u ekipi. Podiže i IQ cele ekipe. Primećuje stvari koje drugi ne vide. Priča na treningu sa mlađima. Verujem da je autoritet i u svlačionici i da je ovako likeable guy.

• Like 5