Jump to content

Recommended Posts

Posted
51 minutes ago, Poenter said:

Pa nije samo stvar u imenima i papiru, nosioci im ne igraju kao pre 3 godine.

Brown je prop'o u odnosu na 2022., ostalo ista meta isto odstojanje

Posted
1 hour ago, Beonegro said:

Brown je prop'o u odnosu na 2022., ostalo ista meta isto odstojanje

I Vili mi je dosta slabiji nego tada, ovo ostalo sto kazes pata karta

Posted (edited)

Turski skraćeni roster sa 16 kandidata:

Yigit Arslan, Onuralp Bitim, Adem Bona, Sehmus Hazer, Furkan Korkmaz, Shane Larkin, Sarper David Mutaf, Cedi Osman, Ercan Osmani, Sertac Sanli, Yigitcan Saybir, Alperen Sengun, Kenan Sipahi, Berk Ugurlu, Erkan Yilmaz, Omer Yurtseven

Ima tu dobrih igrača, malo nedostaje mesa, visine a i rezerve su krš. Tvrd orah ali smo po meni osetljivo kvalitetniji.

Edited by Problem sa licnim greskama
Posted

Ne bih ja potcenio ovaj sastav Turske. Mislim da Sengun moze da masakrira svaku ekipu pod kosem(osim, zna se koje), a i ostatak ekipe ima dovoljno iskustva da u ovoj konkurenciji isporuci..Videcemo

Posted
3 hours ago, vul3 said:

Ne bih ja potcenio ovaj sastav Turske. Mislim da Sengun moze da masakrira svaku ekipu pod kosem(osim, zna se koje), a i ostatak ekipe ima dovoljno iskustva da u ovoj konkurenciji isporuci..Videcemo

Nominalno ima tu par jako dobrih igraca. Pre svega Larkin, Osman i Sengun. Bice zanimljivo videti Bonu u tvrdoj 5 na 5 kosarci u FIBA. Prilicna nepoznanica, da li ce izgledati kao Garuba u Berlinu ili da li ce totalno podbaciti je zaista tesko reci. 

Upadljivo je da imaju veliki disbalans spolja i unutra. Larkin nije play po meni. Zna da stvori visak, odlican je suter ali se prilicno raspada u zadnje vreme i nije kreator, na klupi Sipahi prosecan igrac, defanzivno solidan, sut kamenjarski i prosecne kreatorske sposobnosti. Beka sutera gotovo da i nemaju jer se Korkmaz raspada, a Hazer ima sut kamen a koristice ga na dvojici, Mutaf je mlad i vidim da ga dosta cene tamo ali ne verujem da ce imati neki impact. Bitim se meni uvek svidjao ali gde god da je bio pod ugovorom sem Burse je izgledao ocajno, ukljucujuci i tursku reprezentaciju. Osmani zna da prosiri i pogodi nesto spolja, zahvalan igrac ali surov prosek u sustini. Saybir kao zamena tek. Igrace verovatno sa nekom kombinacijom Bona - Sengun, ali Bona nema sut. Ako je Osmani - Sengun ce ih natrpati nasi s 60 poena u reketu. O Yurtsevenu i Sanliju kao defanzivnim rupama da ne govorim. 

Sve u svemu ekipa koja igra na hail marry i ludilo i koja uvek kada predje tursku granicu izgleda za 2 klase losije ali koja je i takva imala sansu da pobedi Francusku u Berlinu, gledao sam utakmicu i jos secam one izgubljene lopte Korkmaza u zadnjem napadu. 

Kako god da okrenes u 5 na 5 kosarci ce imati ogromne probleme i kljucevi ekipe ce verovatno biti s pravom u rukama Senguna. Sta ce drugo.

• Like 1
Posted

Širi spisak 🇧🇦 za Eurobasket. Aziz Bekir pozvao Amsala Delalića koji će propustiti sezone zbog tešku 

povredu kolena 

Amar Alibegović

Edin Atić

Jusuf Nurkić

Miralem Halilović

Amar Gegić

Džanan Musa

Ajdin Penava

Aleksandar Lazić

Sani Čampara

Adin Vrabac

Adnan Arslanagić

Kenan Kamenjaš

Ismet Sejfić

Luka Garza

Xavier Castaneda

Fahrudin Manjgafić

Markus Lončar

Asim Gutić

Tarik Hrelja

Haris Delalić

Kosta Kondić

Njegoš Sikiraš

Jasmin Jakupović

Amsal Delalić

Posted (edited)

Širi spisak 🇮🇱

Deni Avdija

Oz Blayzer

Ethan Burg

Khadeen Carrington

Tomer Ginat

Roi Huber

Yair Kravitz

Gur Lavi

TJ Leaf

Nimrod Levi

Yam Madar

Rafi Menco

Guy Palatin

Ben Saraf

Itay Segev

Roman Sorkin

Bar Timor

Noam Yaacov

Idan Zalmansson

Yovel Zoosman

Nema Danny Wolf pošto se vodi kao naturalizovan. Bek Hapoela iz Jerusalima Khadeen Carrington koji je igrao u kvalifikacijama zauzima to mesto. 

Edited by MikiMilane
Posted
4 hours ago, MikiMilane said:

Širi spisak 🇧🇦 za Eurobasket. Aziz Bekir pozvao Amsala Delalića koji će propustiti sezone zbog tešku 

povredu kolena 

Amar Alibegović

Edin Atić

Jusuf Nurkić

Miralem Halilović

Amar Gegić

Džanan Musa

Ajdin Penava

Aleksandar Lazić

Sani Čampara

Adin Vrabac

Adnan Arslanagić

Kenan Kamenjaš

Ismet Sejfić

Luka Garza

Xavier Castaneda

Fahrudin Manjgafić

Markus Lončar

Asim Gutić

Tarik Hrelja

Haris Delalić

Kosta Kondić

Njegoš Sikiraš

Jasmin Jakupović

Amsal Delalić

Da je prvenstvo u kafanskoj tuci bi ova ekipa prebila i Francuze. 😄 

Svi jaki u picku materinu, visoki. Nema tu nekog izrazitog kvaliteta ali bice tvrd orah.

• Ha-ha 1
Posted

Litvanija:

Eimantas Bendzius, Laurynas Birutis, Marek Blazevic, Ignas Bradzeikis, Rokas Giedraitis, Rokas Jokubaitis, Margiris Normantas, Gytis Radzevicius, Mantas Rubstavicius, Ignas Sargiunas, Tadas Sedekerskis, Deividas Sirvydis, Azuolas Tubelis, Jonas Valanciunas, Arnas Velicka, Kristupas Zemaitis

Da li je ovo najgora Litvanija od raspada SSSR?

Posted

https://www.eurohoops.net/en/eurobasket/1845077/latvia-announces-extended-eurobasket-roster/

Prosireni spisak Letonije od 25 igraca:

Rodion Kurucs (UCAM Murcia)

Ojars Silins (Legia)

Marek Meyers (U-BT Cluj Napoca)

Kristaps Porzingis (Atlanta Hawks)

David Bertans (Dubai)

Dairis Bertans (VEF Riga)

Roland Smits (Anadolu Efes)

Artis Ate (Valmiera Glass VIA)

Klavs Chavars (Sabah BK)

Richard Lomazs (Telekom Bonn)

Aigars Skele