MikiMilane Posted December 7, 2024 Share Posted December 7, 2024 210 visoki krilo Baskonije Abraham Juom Maker Bol iz Južnog Sudana (rođen u Novembru 2008) dobio je španski pasoš pre nego što je napunio 16. Što znači da se ne bi vodio kao naturalizovan igrač u slučaju da zaigra za Španiju. Pominje se da tamnošnji savez planira naturalizovati i 209 visoki centar Barcelone Mohameda Dabone-a (zvanično 2011 iz Burkine Faso, nezvanično rođen 2007 u Togo). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted December 8, 2024 Share Posted December 8, 2024 (edited) 7 hours ago, MikiMilane said: 210 visoki krilo Baskonije Abraham Juom Maker Bol iz Južnog Sudana (rođen u Novembru 2008) dobio je španski pasoš pre nego što je napunio 16. Što znači da se ne bi vodio kao naturalizovan igrač u slučaju da zaigra za Španiju. Pominje se da tamnošnji savez planira naturalizovati i 209 visoki centar Barcelone Mohameda Dabone-a (zvanično 2011 iz Burkine Faso, nezvanično rođen 2007 u Togo). Nemam poverenja u godište ni jednog ni drugog - mada Bol može da prođe po izgledu da je 16 i ne bi me iznenadilo da jeste, Dabone NEMA ŠANSE da je rođen u Oktobru 2011-e. To je već jebanje u zdrav mozak, da izvineš. Pretpostavljam i ja da je rođen 2007-e. U suprotnom da je rođen 2011-e, on je istorijsko čudo prirode. Pošto su najverovatnije stariji nego što jesu (pogotovo Dabone), ne verujem da će imati spektakularnu karijeru. Zato i nisam baš zabrinut za buduću dominaciju Španaca. Mada ako je Bol stvarno 16, to je već prospekt. Edited December 8, 2024 by Darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted Monday at 01:31 PM Share Posted Monday at 01:31 PM Kyrie Irving Interested In Playing For Australia "Man, we’re in the process of that right now, just trying to figure out the best route for me to be eligible," Irving said of switching to play for Australia. "There’s a lot of paperwork involved. Obviously, USA (Basketball) still has a decision to make, but for me, I’m just trying to do what’s best. Honestly, if I can be an Aussie at one point in my career and play for the Australian team, that would be great." 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted Monday at 02:01 PM Share Posted Monday at 02:01 PM Jel ovo u interesu košarke? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted Monday at 04:46 PM Share Posted Monday at 04:46 PM Tužno, baš tužno. Ne mogu da verujem da ne postoji volja da se ovo zaustavi. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikiMilane Posted Monday at 06:04 PM Share Posted Monday at 06:04 PM (edited) 4 hours ago, Marvin said: Jel ovo u interesu košarke? Ako matični savez (USA Basketball) prihvati, Gensek FIBA nema razloga da ne odobri prelazak. Nama su KS Australije (Marić) i KS BiH (Kondić) bili protiv. Edited Monday at 06:04 PM by MikiMilane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted Monday at 06:09 PM Share Posted Monday at 06:09 PM Pa nije stvar u tehnikalijama nego u suštini. Da li je važno za dobrobit košarke (u samoj Australiji ali i globalno) da reprezentacija Australije koja je recimo top 6-7 na svetu dobije još jednog top igrača? Meni je to sprdnja. I sad ajde neka Bugarske uzme i naturalizuje igrača, pa i hajde. Ali Australija? Šta je sledeće, Janis igra za USA? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gggggggg Posted Monday at 06:52 PM Share Posted Monday at 06:52 PM (edited) kakve veze ima giannis sa usa bugarska i sve ostale reprezentacije koje kupuju strance su mnogo veci problem nego irving i australija. Edited Monday at 06:53 PM by gggggggg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted Monday at 07:59 PM Share Posted Monday at 07:59 PM (edited) Lupio sam za Janisa, preterivanja radi jer nema apsolutno nikakve veze sa Amerikom. Kajri jeste rodjen u Australiji ali igrao je za reprezentaciju USA u više navrata, kao senior. I sada treba da igra opet za drugu jaku ekipu. To pravilo o naturalizaciji je doneto sa idejom da se pomogne slabijim ekipama, kao što je npr ta Bugarska ili onomad Makedonija sa Mekejlebom. Čovek koji je višestruki all star i NBA prvak i pritom već igrao za drugu reprezentaciju ne pomaže košarci u Australiji jer je je ona već razvijena Edited Monday at 08:00 PM by Marvin Link to comment Share on other sites More sharing options...
gggggggg Posted Monday at 08:09 PM Share Posted Monday at 08:09 PM covek ipak ima neke veze sa austarlijom, dok ovi mccalebbi i ostali nemaju nikakve i ovi transferi svake dve-tri godine su velika sprdnja. da se ja pitam, ja bih zabranio i jedno i drugo. koliko je mccalebb pomogao makedonskoj kosarci 15 godina kasnije, bas me zanima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Del Piero Posted Monday at 09:32 PM Share Posted Monday at 09:32 PM 1 hour ago, gggggggg said: covek ipak ima neke veze sa austarlijom Onda je trebalo da igra za njih od pocetka, ovo menjanje reprezentacija je sve veca sprdnja iz godine u godinu. 8 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted Tuesday at 09:05 AM Share Posted Tuesday at 09:05 AM Samo ih sve treba još jače nabijati ubuduće. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suptil Posted Tuesday at 12:59 PM Share Posted Tuesday at 12:59 PM Na Netflixu dostupno. U 6 epizoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vul3 Posted yesterday at 08:31 AM Share Posted yesterday at 08:31 AM Mogu li se negde pronaci spiskovi reprezentacija za ove prozore? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzo23 Posted yesterday at 08:32 AM Share Posted yesterday at 08:32 AM Nadam se da se Francuzi neće izglupirati i da će rješiti Hrvate u Jazinama. Zaslužila je BiH da prodje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago On 2/18/2025 at 7:32 AM, Del Piero said: Onda je trebalo da igra za njih od pocetka, ovo menjanje reprezentacija je sve veca sprdnja iz godine u godinu. Možda da zamolimo savez Slovenije za Luku? Ima više smisla ako ništa drugo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago 3 hours ago, vul3 said: Mogu li se negde pronaci spiskovi reprezentacija za ove prozore? Evo ovde: https://www.fiba.basketball/en/news/eurobasket-qualifiers-rosters-confirmed-for-february-20-games 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago 38 minutes ago, Darko said: Možda da zamolimo savez Slovenije za Luku? Ima više smisla ako ništa drugo. Los za hemiju u svlacionici - jedva izjurismo ove starije.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero_Cameron Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago 4 hours ago, Dzo23 said: Nadam se da se Francuzi neće izglupirati i da će rješiti Hrvate u Jazinama. Zaslužila je BiH da prodje. Zaslužila da prodje jeste, ali bih ipak voleo više Hrvate na Eurobasketu čisto iz ugla kompetetivnosti. Zubac, Šarić, Matković + ovi iz EL su mnogo bolji nego Bosna sa debelim Nurkićem i aba ciglarima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drperce Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago 2 minutes ago, Pero_Cameron said: Zaslužila da prodje jeste, ali bih ipak voleo više Hrvate na Eurobasketu čisto iz ugla kompetetivnosti. Zubac, Šarić, Matković + ovi iz EL su mnogo bolji nego Bosna sa debelim Nurkićem i aba ciglarima. Musa bolji igrac nego bilo ko iz cro Saric je sada EK igrac 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero_Cameron Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago 3 minutes ago, drperce said: Musa bolji igrac nego bilo ko iz cro Saric je sada EK igrac Nije. Nije. U fiba okvirima Zubac je medju najboljim Evropskim centrima. Šarić nakon teške povrede i dugog odsustva je bio ponajbolji igrač Hrvatske prošlo leto. Čak imao i tripl dabl u žestokom razbijanju Slovenaca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drperce Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 6 minutes ago, Pero_Cameron said: Nije. Nije. U fiba okvirima Zubac je medju najboljim Evropskim centrima. Šarić nakon teške povrede i dugog odsustva je bio ponajbolji igrač Hrvatske prošlo leto. Čak imao i tripl dabl u žestokom razbijanju Slovenaca. Zubac je dobar centar ali bez pravog pleja njegov ucinak je mizeran Bilo nekad sa Sarica, sad je kanta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago Hezonja je bolji igrač od Muse meni. Zubac je ozbiljan centar. Jasno je da on profitira iz pnr sa majstorom poput Hardena, ali nije on nikakva panjina koja isključivo zavisi od toga šta mu plej servira, mnogo je napredovao. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted 17 hours ago Share Posted 17 hours ago Vezenkov 14 poena, 4 skoka i asistencija u prvoj četvrtini 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fradler Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago U drugoj je malo stao, onda u trecoj ubacio 16 Sam igra protiv Svedjana, CMM ono njegovo, 3/11 iz igre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts