Jump to content

U Zvezdu, zna se! 2022/23


Brat od Korneta

Otvaranje teme za 22/23  

140 members have voted

  1. 1. Koga bi ste da otvori temu za 22/23

    • WingWalker
      35
    • Devil
      14
    • Sarac
      53
    • Ridji
      17
    • Princeton
      20

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/22/2022 at 01:00 PM

Recommended Posts

20 minutes ago, Sector said:

Nedović i Martin su jaki igrači ali nam ne znače mnogo ako ostatak tima bude srednja žalost. Plej, zamjena za Kalinu i startna četvorka moraju biti na tom nivou da bi roster bio konkurentan u EL. 

 

Ni bi ni onda bio konkurentan u EL. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

I mnogo jači rosteri od onih koji se ovde priželjkuju su završavali loše plasirani u EL.

 

U prevodu, nije ni toliko bitno da li povremenom gradskom vozaču daješ kola od 150 ili 300 konja kada ga staviš prvi put na pistu. Ukoliko ne poznaje stazu, ukoliko ne oseća automobil, ukoliko ne zna kako da uđe u krivinu, ukoliko ne poznaje ostale vozače, ukoliko još ne zna sve komande.. isto će mu biti. Eventualno kad je ravan put i nema nikog, nagaziće brže onaj auto koji je jači; isto tako je i veći rizik da se skrši, usled nedostatka znanja/iskustva u upravljanju.

 

O Jovanoviću ne znam ništa; znam da nikada nije vodio klub koji ima ambiciju da osvoji trofej; niti vodio klub izvan prostora Železnika/Zagrebaž; niti je učestvovao u evropskim takmičenjima.. od takvog trenera nije realno očekivati u prvoj sezoni da osvoji ili uradi bilo šta značajnije. Zato je i besmisleno ulupavati neke pare na kratkotrajna pojačanja -- ukoliko se to već radi, onda makar voditi računa da to budu kvalitetni ljudi i saigrači, koji će mu pomagati da gradi, a ne urušavati mu autoritet.

 

Ostanak Kaline bi tu bio neprocenjiv -- ali očigledno ni kod njega nije sve do para; već je i on sam očekivao drugačiji rasplet situacije. Za sad je vidljivo da ovom timu fali lider, odnosno (mora li domaći?) igrač koji zna da pobeđuje i osvaja i da bude kohezioni faktor. Kalina to jeste. Nedović to svakako nije. Gudura bi to možda mogao biti. U svakom slučaju, Jovanoviću bi bila učinjena usluga kada bi u rosteru imao igrača koji ispunjava te kriterijume, a opet poštuje koncepte tima i solidarnosti.

 

Takođe, Jovanović ukoliko je pametan, nastaviće da insistira na postulatima koje je Radonjić uspostavio i tako napraviti makar minimalan kontinuitet. Alimpijević to onomad nije uradio i to mu se obilo o glavu. Pokušao je da forsira bržu košarku, sa timom koji nije znao/mogao da kontroliše -- pa je tako loptu pripaljivao ko je hteo, često i u ranim fazama napada. Mnogi će to nazvati modernom košarkom, ali za mladog trenera je to linija manjeg otpora, u kojoj ne uspostavlja kontrolu nad timom (koji kasnije može da se nadograđuje i takvim elementima), već dopušta igračima da s eosećaju komforno -- čak i kada ne rade u korist tima. Radonjić nije pustio Davidovca da lelemudi i pripaljuje trojke, dok je na početku sezone izgledao rekreativac, već ga je naterao da kroz odbranu i odgovornu igru postane neizostavni deo rotacije. Sa druge strane, Holins je imao odrešene ruke da pokuša da sebi podigne samopouzdanje šutem, jer je već ulagao ogromnu energiju u odbrani i radio sve što se od njega očekuje na tom kraju parketa. I jedno i drugo se na kraju isplatilo, ali treba biti veran principima koji oblikuju košarku koju želiš da tvoja ekipa igra. 

  • Like 44
Link to comment
Share on other sites

Vrhunski post @medobrundo koji lepo sumira stanje bez previše žuči.

 

Ja sam se ložio kad je potpisan Nedović, i dalje mislim da je u pravom kontekstu značajan EL igrač i da može da bude uspešan (lider tipa Kaline svakako nikad nije bio niti verujem u tu priču), ali mi je postavljanje Jovanovića za trenera bio takav antiklimaks da nemam više snage bilo šta da napišem. Jednostavno, taj film smo već gledali i nema nikakve naznake da će ovog puta da bude uspešnije.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, 1945 said:

 

Ne znam ko je bacao igrace ranijih sezona jer ja pisem od skoro, al evo daj ti nepoznate igrace koji ce postati poznati?

 

Ili su ti smesni igraci ispod radara i zagovornik si (kao sto sam i ja) da treba da dovodimo iskljucivo provere igrace uz samo jednu opciju ispod radara u roster?

 

Treba probati sa tim igračima ispod radara kao drugim ili trećim opcijama na poziciji.

 

Ma bilo ih je koliko hoćeš,ali u svakom slučaju nijedan nije prošao nigde.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Predragdjape said:

Laso je lagano hteo da dodje kod nas, samo da smo ga zvali. 

"Imali smo ideju da klupu preuzme Pablo Laso, kada smo čuli za rasplet sa Real Madridom.

Kada smo uspostavili kontakt, dobili smo odgovor da mu zdravstvena situacija ne dozvoljava da dođe u Beograd", rekao je Čović na skupštini kluba.

Link to comment
Share on other sites

Just now, Kankkunen said:

"Imali smo ideju da klupu preuzme Pablo Laso, kada smo čuli za rasplet sa Real Madridom.

Kada smo uspostavili kontakt, dobili smo odgovor da mu zdravstvena situacija ne dozvoljava da dođe u Beograd", rekao je Čović na skupštini kluba.

Umesto direktno sa Lasom mi pricali sa njegovim menadzerom. E jbg! 😂

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...