Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Stefanija sjajnom partijom donela šestu pobedu Italiji protiv UK-a...Pa ako nastavi tako, mogu lagano do medalje.

Edited by Don Juan
Posted

Jos malo o izboru za miss igara, evo mog prijedloga, ako je dozvoljeno gledati izvan bijele rase.

Eileen (Ailing) Gu - rodjena i odrasla u USA, takmici se za Kinu:

Eileen Gu.jpg

• Like 1
Posted

Velika pobeda Rusa u skijatlonu, Boljšunov prvi, Spicov drugi. Ovaj put na Norvežane pala kocka da omaše vosak, već posle pola trke su debelo kasnili i drugu polovinu su odskijali turistički, čuvajući snagu za sledeće trke, pogotovo vodeći u Svetskom kupu Klebo koji je stigao na cilj 40-i, nekih devet minuta posle pobednika. 

Posted

U brzom klizanju na 5000 metara pobeda svetskog rekordera Šveđanina Nilsa van der Pela, uz oboren olimpijski rekord. 

Prva zlatna medalja u istoriji na ZOI za Novi Zeland, osvojila ju je Zoe Sadovski Sinot u snoubordu, disciplina padina. 

Posted

Pa šta uradiše, ovo nije normalno. Pa svi favoriti sem Kobajašija su sjebani.

Nema nijednog Norvežanina među 15, ali zato dva Rusa i Kanađanin.

Nije u redu, nisu očigledno imali iste uslove skakanja.

Posted
8 minutes ago, Don Juan said:

Klimov i Sadrejev konstantno skaču u vrhu na ovoj skakaonici. Bojd Klauz je isto u odličnoj formi došao na OI. Ne bih rekao da su organizatori nešto sjebali, 12 kapija je i dalje jako visoka. Rjoju je pokazao da može odlično da se skoči. 

Posted
17 minutes ago, Don Juan said:

Uslovi su gotovo isti svima, vetra jedva da ima i to u leđa, evo sad su se digli na 13. kapiju. Jedino što je ekstrem je temperatura od -14 stepeni, ali i ona je jednaka za sve. 

Posted

Drago mi je za Fetnera, bio je otpisan, a ima šanse da se vrati sa tri medalje odavde.

Najviše mi žao Prevca, ali eto Kubacki cele sezone kriminalan, a sada bronza na Igrama.

Posted

Tako mi je drago za Kobajasija, sad polako ulazi u krug bas izabranih.

S druge strane za razliku od Don Juana tako mi je za Fetnera, za mene ubedljivo najantipaticniji skakac danasnjice i nije morao bas danas da se proslavi.

Prevc je bio favorit iz potaje ovde, fino je podigao formu u poslednjih par nedelja i steta sto ga je tako malo delilo od medalje.

Posted

Kad momci ne bi bili toliko nekonstantni, Slovenija bi bila favorit. Bokte pita šta će biti sutra.

Ludilo u klizanju na 5km, šved nadoknadio sekund i po u zadnja 2 kruga.

Ovaj bata što komentarise curling je totalni domaćin. Šta on sve lupeta.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Posted

Beat Feuz pobijedio u spustu. Johan Clarey sa 41 godinom srebro, samo desetinku zaostatka! Kako je bilo pocelo, mislio sam da ce ih polovina zavrsiti u bolnico, dva izuzetno nezgodna mjesta. Jedno 13-14 sekundi od starta, drugo oko 1 min 15 sec od starta. Uzivao sam bez obzira sto ugodjaj nije pravi kad snijega ima samo na stazi. Ipak nije ovo Japan.

• Like 1
Posted (edited)

Prognoza za timski miks u ski skokovima:

1. Slovenija

2. Japan

3. Norveska

Mozda bi Rusija ili Austrija mogle da iznenade Norvesku za trece mesto, bice blizu izmedju njih. 

Edited by Jurgen
Posted

Srebro u brzom klizanju za žene na 3000 m osvojila Francesca Lollobrigida, kojoj je Gina Lollobrigida pratetka.

Ireen Wüst je osvojila zlato na 1500 m, čime je postala prva brza klizačica sa zlatnim medaljama sa 5 uzastopnih olimpijskih igara. Ujedno se sa 6 zlata izjednačila s Lidijom Skoblikovom (nastupala za SSSR 1960-1968) 

• Like 1
Posted (edited)

Slovenija, Norveska i Rusija sada samo treba da skacu bez DSQ i to su tri medalje. 

EDIT: Japan je sad vracen u poredak, nemam pojma kako je to moguce, prvi put vidim to. 

EDIT 2: Vracena i Austrija, ovo je farsa.

EDIT 3: Izgleda da su i Nemacka, Japan i Austrija zavrsile sa po 3 skoka na kraju. 

Edited by Jurgen
Posted (edited)

Opet Slovenci plode u skokovima, ovog puta timski mešovito. Ako nastave, biće ovde zlato, samo da skaču ujednačeno kao do sada. Upravo je skočila Nika Križnar (bronza pre 2 dana) preko 100m, trenutno lovenci prvi ispred Norveške za celih 60 bodova.

Završena druga rotacija druge serij, Rusija iznenađujuće na drugom mestu. Sadrijev skočio sjajn dva puta i napravio razliku. Biće ovo zanimljivo do kraja, ajmo Slovenija!!

edit: Slovenija do zlata nadmoćno, druga Rusija kao vrhunsko iznenađenje a treća Kanada, što je takođe iznenađenje. Jako zanimljivo takmičenje danas. Japan je imao jednu diskvalifikaciju i završili su kao četvrti uz rekordan skok Ryoyu Kobajashija od 106m.

Edited by Neme