Klotzen Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago CRTA je bila posmatrač na svim izbornim mestima u Kosjeriću tako da je verovatno imala kopiju listića sa svih izbornih mesta. Oni nisu čekali ponovno prebrojavanje na ona dva mesta i objavili su svoje rezultate pre svih. Ovi su čekali drugo brojanje i zato se sve odužilo do 23h. Međutim to sada povlači kritiku toj opozicionoj listi u Kosjeriću zašto nam je pričala priču da su u svim IJ pobedili kada sada vidimo da je SNS pobedio u 17 IJ. Tu su već potrošili deo kredibiliteta. U Zaječaru bar nije bilo takvih tvrdnji pa se mogu vaditi da im je uzorak bio nereprezentativan ali je razlika tolika da je to sigurna pobeda SNS čak i sa flopom SPS. To mi je potpuno neobjašnjivo obzirom da su tu lošije stojali na prošlim izborima nego u KOsjeriću. Sa druge strane ZA je veće mesto i tu je lakše ubaciti fantosmke birače. Pretostavljam da su naštancali fantroma i ovih što se sele za svake izbore da sigurno pobede ali eto izlaznost ih zeznula pa SPS ostao ispod crte. Što se tiče republičkih izbora SNS ne može ovaj vid kotrole i krađe da sprovede svuda ali ne mogu ni Studenti, opozicija i ostali. Ne zaboravite da su u ove opštine išli svi živi, smenjivali se tamo i držali tribine i mitinge i šetali po mestima. To sigurno neće moći da se ponovi na celoj teritoriji Srbije a nepomenik ako ništa ima makar opštinso rukovodstvo koje će da organizuje neku kampanju i krađu izbora svuda. Krađa na samim izborima je danas retka. To se radi na izbornom mestu a ne u gradskoj izbornoj komisiji. Na izbornom mestu proceniš kog opozicionog predstavnika možeš da kupiš ili uceniš i onda tu ubaciš koliko možeš listića za svoju listu. Zato je bitno da posmatrači budu zadrti protivnici režima koje ne možeš da kupiš ili uceniš. Moje je mišljenje da će republičke dobiti lakše nego ovo, ja bih tražio lokalne izbore jer je izvesno na osnovu ovih rezultata da bi SNS mogao proći ko bos po trnju u svim 100k + gradovima i po kojem manjem gde bi opozicija išla ujedinjeno kao u Kosjeriću. 9
ras kass Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Njemu je narocito u Kosjericu trebala statement pobeda, nesto 70%. Zato i jeste onako usran izgledao. Ipak je ovo ruralna sredina, za njega do sada slam dunk. 17
quentin Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Prilično jasan takeaway sa ovih lokalnih izbora: Pozitivno: Ogromna mobilizacija do sada neudlučnih i nezainteresovanih građana da glasaju za opoziciju. Negativno: Ni jedan glas nije otkinut režimskim strankama čije biračko tijelo djeluje monolitno. Bolje bi bilo da je smanjen broj glasova za Vučića, čak i po cijenu nešto slabijeg rezultata opozicije, ali tako je kako je. Polarizacija u društvu je ogromna. Za promjene trebaće da aktivni budu svi koji nisu hipnotisani/sluđeni/kupljeni/ucijenjeni. 9
Volter Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Quote "U Zaječaru su dobili 56 odsto, a u Kosjeriću 68 odsto glasova. Juče su u oba mesta izgubili izbore. Jasno je da takav isti pad SNS ima u svakom gradu, u svakoj opštini u Srbiji. I jasno je da zajednička lista svih protivnika vlasti recept za pobedu", poručio je Đilas. Za razliku od Milivojevića i još nekih koji su podržali studente za izbore i pružiće im svu pomoć, ovaj očigledno želi da se nekako ugura na studentskoj listi ili da idu svi zajedno. Ponavljam, pojedinci iz opozicije kao da se trude da sve sjebu i olakšaju posao Kukavici. Pa danas se nadamo pobedi zahvaljujući studentima, ljudi najviše njima veruju i nema više vremena za mrsomuđenje, razmišljanje, svako ko iz opozicije ne podrži studentsku listu je saradnik Kukavice. 1
NMX Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago „Pobeda“ režima pod navodnicima: Koje su pouke iz Zaječara i Kosjerića? Quote Nema više normalnih izbora u Srbiji, ali je i ovako moguće pobediti SNS. To bi mogle biti poruke iz Zaječara i Kosjerića koji su nedeljama bili oaze asfalta i napetosti Upravo tako.
Utopista Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) Iskreno ja sam se baš ubedačio. I još jednom razočarao u ovaj narod. Da pola glasača glasa protiv svoje dece,unuka...za one koji im decu nazivaju ustašama, nacistima - meni je to neprihvatljivo i neshvatljivo. Ne znam šta još da kažem osim da poželim da dodju 3 Rio Tinta i da Kinezi preoru celu Srbiju. Da niko ne može kap vode da popije ako je ne kupi. Bolje ni ne zaslužujemo... I neću odgovarati ni na kakve odgovore na ovaj upis jer sam previše ljut, nervozan, razočaran i ne želim bilo koga zbog toga uvrediti... Ali da smo u velikom procentu jajare - jesmo i niko me ne ubedi u suprotno bilo kakvim izgovorima o ucenjenim, zaplašenim, medijskim mrakom i sličnim pričama... Jednostavno smo narod pun jajara i prodanih bulja što se vidi recimo po Čedi Jovanoviću i Gordani Čomić - takvi niti su glupi, niti u mraku, niti siromašni nego jednostavno jajare... Sve što je Nušić pisao pre 120, 130 godina stoji i danas posle toliko ratova, promena država i sistema - to je pokazatelj da smo felerični... Edited 13 hours ago by Utopista 17
Stiletto Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 22 minutes ago, Volter said: Na parlamentarnim izborima će to ići teže, do tada će kako su krenuli i bankrotirati jer su i do sada sprcali ogroman novac na proteste, na ove lokalne izbore, na raznorazne Ćacije. E, kad bi na to trošili svoje pare. https://biznis.rs/vesti/srbija/nejasna-odluka-vlade-o-preusmeravanju-11-milijardi-dinara-iz-budzeta/ 1
Dzo23 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Nije moguće pobjediti. Da se razumijemo on nijedne izbore do sad nije dobio regularno za ovih 13 godina, ali ovaj mafijaški režim nećemo eliminisati olovkom. Uvijek će naći način da pokrade dovoljno da imaju bar 50 glasova više, kao što je slučaj u Kosjeriću. Ne treba se zanositi.
Volter Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 1 minute ago, Utopista said: Da pola glasača glasa protiv svoje dece,, unuka...za one koji im decu nazivaju ustašama, nacistima - meni je to neprihvatljivo i neshvatljivo. Nemoj da te to iznenađuje, pa većina njih bih se odrekla i svojih unuka zbog Kukavice. Just now, Dzo23 said: Ne treba se zanositi. Tako se pričalo i za Miloševića, pa je smenjen. Kukavici i odgovara da se sada raširi priča kako ga je nemoguće pobediti i da što više ljudi zbog toga ne izađe na izbore. 1 1
Clash Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Nikad poraz samo lekcija. Nadam se da će studenti izvući lekcije iz ovoga pošto niko drugi očito ne zna, ne može ili neće. Lekciju da se izbori kradu pre prebrojavanja glasova. Lekciju kako štiti izborne liste. Lekciju da nema proglašavanja pobede dok nemaš crno na belo. Ako ne veruješ Crti i Hulji moraš imati svoje podatke sa izbornih lista koji ih demantuju. Ovo je sve u opciji ako želiš nenasilnu promenu vlasti, što studenti insistiraju. Ja lično sam za malo drugačiji način, ali ok, to je moj stav, nije većinski. I mora jedna lista, nismo mi razvijena demokratija gde se ravnopravno bori hiljadu demokratskih cvetova koji je lepši i mirisniji. Jedna lista gde smo mi, svi ostali su oni. Nije baš demokratski pogled ali je nužno ovako. I ne treba zamerati Crti, šta su uradili loše, prvi izašli sa rezultatima? Jedan razlike ili stoka razlike, ne može semafor biti kriv. 6 2
NMX Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Da, naravno da se može pobediti na izborima. Ili dovesti u situaciju gde su krađe tolike da ih niko neće pustiti. Ne dolaze u obzir apatija i letargija jer je pobedio sa 50 glasova viška u mestu gde je nudio frižidere i traktore za glas. Plus, zna on VRLO DOBRO da protumači rezultate od sinoć. I može da slavi do prekosutra na svojim medijima, to neće promeniti činjenicu da je uz sve traktore i frižidere dobio svega 150 glasova više nego prošli put dok mu je konkurencija dobila 1000 i kusur više. Tako će biti i na republičkim, kad god budu bili. I još nešto, ovo su dve male sredine. Premale. Kosjerić posebno. Veliki gradovi će ga srušiti uz sve krađe koje bude imao. Da citiramo onaj razgovor Miloševića i Dačića posle 24.09.2000. godine, kada Sloba pita Dačića kao lidera beogrdskih socijalista, da li je moguće da rezultati budu bolji, jer ih nije moguće kompenzovati lopovlucima na Kosovu i po malim sredinama, a mali debeli odgovori - da nije moguće. Nemoj neko da je pao u bedak. Niko nije očekivao pobede sinoć. Potajno se nadali, možda. Realnost je nešto drugo. I dobili smo šta smo hteli. I nije copium. Zna psihopata šta mu ovi rezultati znače. 10 2
Dzo23 Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 2 minutes ago, Volter said: Nemoj da te to iznenađuje, pa većina njih bih se odrekla i svojih unuka zbog Kukavice. Tako se pričalo i za Miloševića, pa je smenjen. Kukavici i odgovara da se sada raširi priča kako ga je nemoguće pobediti i da što više ljudi zbog toga ne izađe na izbore. On neće raspisati parlamentarne izbore dok ne bude 100% siguran da ih dobija. To je kristalno jasno...Jer je kukavica, psihopata ali i jako dobro proračunat. Imaju mehanizme, logistiku...Što se kaže kod njih je i nož i pogača. Moje mišljenje da treba radikalizovati proteste. Blokada EXPO i generalni štrajk.
fancy Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 9 minutes ago, quentin said: Negativno: Ni jedan glas nije otkinut režimskim strankama čije biračko tijelo djeluje monolitno. Nije to negativno, to je jednostavno tako, čitav jedan sistem uzvraćanja usluga, pretnji i ucena koji ne možeš da izbegneš ako si na toj strani. To će se smanjiti - drastično, efektom lavine - kad ovi krenu da gube tlo pod nogama. Nisu ti glasovi koje su oni dobili glasovi ljudi koji su došli na biračko mesto, slobodno razmislili i rekli aj glasaću za Njega, već su to bezbrojni pozivi telefonom, ja tebi, sad ti meni fazoni, dobio si to i to sad probaj da ne glasaš direktne pretnje posle kupovine "poklonom", zaposlili smo ti ćerku / imaš ugovor na određeno, pazi šta radiš... bukvalno spamovanje telefonom, zlostavljanje u najužem smislu te reči. Ljudi nemaju kome da se žale, ko da ih brani, znaju da je sistem namešten, ćute, sagnu glavu odrade svoj listić i nastave da žive. I naravno, mnogi u tome čak i uživaju jer... jbg. sekta im je dala nešto (sutra će naravno da kukaju da su morali), a onda pogani mentalitet "samo da mi je bolje nego komšiji" odradi ostalo... 12
Don Dusko Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) 34 minutes ago, NMX said: Nemoj neko da je pao u bedak. Niko nije očekivao pobede sinoć. Potajno se nadali, možda. Realnost je nešto drugo. I dobili smo šta smo hteli. I nije copium. Zna psihopata šta mu ovi rezultati znače. Ja sam jos sinoc napisao da je po meni ovo pobeda.Jer on je dobio 50 glasova vise(znaci jako tesna vecina) na svo ulaganje. Prvo tako ici pa cemo doci do toga da pocne da gubi. Dovoljno je da u pocetku padne 2-3 veca grada i jedno 10 srednjih i odatle graditi,. Moramo biti svesni da se ovo preko noci nenasilno nece moci promeniti. Edited 12 hours ago by Don Dusko 5
Leo Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 6 minutes ago, Dzo23 said: On neće raspisati parlamentarne izbore dok ne bude 100% siguran da ih dobija. To je kristalno jasno...Jer je kukavica, psihopata ali i jako dobro proračunat. Imaju mehanizme, logistiku...Što se kaže kod njih je i nož i pogača. Moje mišljenje da treba radikalizovati proteste. Blokada EXPO i generalni štrajk. Generalni strajk da je bio moguc dogodio bi se u jeku protesta oko 15. marta. 5
fancy Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Ako ništa drugo (a ima svašta nešto drugo, naravno) SPS je otišao u paralelnu dimenziju u Zaječaru i Kosjeriću. Naravno, koalicija, blabla.. ali ipak, Dačić "želeo sam da budem Sloba umesto Slobe koji je zamalo bio Tito umesto Tita, pevao sam Miljacku, bio dobar sa Cecom i svima koji su hteli a i neki šef policije sam" može sad samo da šeni kao Ludakova kučkica i ispruži jezik pa šta mu ovaj stavi na njega... keksić ili nešto drugo na k. 2
NMX Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Manite se ideja generalnog štrajka. Ain't gonna happen. Naše društvo nema kulturu štrajka, naviklo je na tlačenje (ne pričam ovde socijalizam/kapitalizam, nego generalno, ono naše pusto ćuti može i gore). Plus, u duboko ekonomski nesrećnim društvima gde se spaja kraj sa krajem i konačno se spojio za ogroman deo stanovništva, nemojmo očekivati da će se ljudi tako lako odreći nekog stečenog dobra (ovde pričam o normalnim nine to five ljudima a ne sns kriminalcima, botovima i ucenjenoj bagri). I zato mislim da nismo svesni kolika je žrtva prosvete u poslednjh 7 meseci. Ljudi su stavili na kocku svoje ionako bedne plate zarad nekog opšteg cilja. Koliko drugih se odlučilo za isto? Pa, niko. 24
Smrtokapa Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Ima ovde i pozitivnih, a bogami i negativnih stvari. - Broj naprednjačkih glasova pada veoma sporo. Osim standardne kupovine, postoji i ta ogromna podeljenost i ušančenost gde su babe i dede kojima su studenti promenili mišljenje ipak na nivou statističke greške. Propaganda funkcioniše po nekom kineskom modelu - nemamo ideja već samo kopiramo, kvalitet je krš ali radi posao. + Opozicioni glasovi su se mobilisali. Ako se postigne ovakav hajp kao u Kosjeriću, pobeda na nivou Srbije je moguća - mada ne i izvesna. A treba i doći do tih izbora. + Sns je ulupao sve što može ovde i opet je na ivici noža. Na nivou cele zemlje neće biti moguće postići takvu koncentraciju resursa. - Isto važi i za opoziciju. U Kosjerić i Zaječar su išli kontrolori i posmatrači iz ostatka zemlje, bajkeri i veterani. Ako budemo imali republičke, svako mesto će morati u mnogo većoj meri da se osloni na sopstvene snage. - Kontrola i javljanje rezultata su opet bili na nedovoljnom nivou i na tome mora još mnogo da se radi. Neverovatno da Raša izlazi sa tačnim rezultatima dva sata pre opozicije. - Bila je ovde konstatacija da je možda bolji tesan poraz od pobede, psihološki. Ne slažem se, mislim da je to kiselo grožđe. Pobeda u Kosjeriću bi mnogo značila. Ovako ostaje taj narativ koji utiče na kolebljive, da se sns ne može pobediti uprkos svemu, da će uvek da ukradu dovoljno da imaju jedan glas više i da sve ovo ne vodi nikuda. Naročito će sada biti priče "rekli ste da ste pobedili, Vučić vam se nasmejao u lice, i šta ćete sad?" Sve u svemu, bilo je dobrih momenata, čak i napad za pobedu, ali izgleda da ipak započinjemo ovaj plej-of sa 0:2. 13
MarkoKep Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Na 3 biračka mesta postoje primedbe. To su mesta 12,21 i 23. Na 2 od ta 3 biračka mesta je SNS dobio 63 i 77 glasova više, a na jednom je opozicija dobila 12 glasova više. Pritom su mesta 12 i 23 poslednja stigla i odredila rezultat u korist SNS. 1
Chaos Is Me Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Mene uopšte ne brinu izbori više. Jasno je da će on kopati rukama i nogama da fingira rezultate, od republike do lokalnih pripizdina, ali lavina je pokrenuta i njegov prajm je prošao. Mene brine samo i jedino to što je batina u njegovim rukama, a ne vidim kako će mu biti izbijena iz ruku. On sutra da dobije 15% izaći će i slagati da je dobio 55%, ovde pričamo o patološkom lažovu koji je čitavu svoju vladavinu zasnovao na lažima. Na kraju, nisu ni te laži toliko bitne više i mislim da je mali deo populacije koji na njih još naseda, najvećim delom je čisti lični interes i jajarstvo, a bogami i strah od batine. Da sutra budu republički izbori i da studenti dobiju 70% a on 10% on bi izašao i rekao da je pobedio, izveo falange da biju narod. Ovaj nivo da okoreli kriminalci oblače uniforme ne znam da li smo ikad videli u istoriji Evrope. Kriminalci i policija su jedno te isto, potpuno izjednačeni u celom ovom ludilu. Da neće možda Evropa poslati pojačanje građanima da se biju protiv kriminalaca u crnom i plavom? Oni moraju pretrpeti fizički poraz, pri čemu ne mislim na situaciju da neki heroj povremeno prevrne negog ćacija, nego da baš bude mnogo ozbiljan pičvajz, da se trending podigne kao 15.marta. Inače, mislim da smo zreli za još jedan skup poput tog i da bi odziv ponovo bio isti, možda i veći. 19 2
srlepajce Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) Kazu bice dezuranje Deca su carevi ❤️ Edited 12 hours ago by srlepajce 7
Smrtokapa Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) 5 minutes ago, srlepajce said: Kazu bice dezuranje Deca su carevi ❤️ Da, da, ovo se priprema već par nedelja makar. Imamo i mi šatore. E sad, ovo će biti znatno zajebanije nego blokada Rts-a, em će biti pakla od vrućina em je bitnija lokacija. Naoštrite se. Edited 12 hours ago by Smrtokapa 5
berti Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 17 minutes ago, Chaos Is Me said: Mene uopšte ne brinu izbori više. Jasno je da će on kopati rukama i nogama da fingira rezultate, od republike do lokalnih pripizdina, ali lavina je pokrenuta i njegov prajm je prošao. Mene brine samo i jedino to što je batina u njegovim rukama, a ne vidim kako će mu biti izbijena iz ruku. On sutra da dobije 15% izaći će i slagati da je dobio 55%, ovde pričamo o patološkom lažovu koji je čitavu svoju vladavinu zasnovao na lažima. Na kraju, nisu ni te laži toliko bitne više i mislim da je mali deo populacije koji na njih još naseda, najvećim delom je čisti lični interes i jajarstvo, a bogami i strah od batine. Da sutra budu republički izbori i da studenti dobiju 70% a on 10% on bi izašao i rekao da je pobedio, izveo falange da biju narod. Ovaj nivo da okoreli kriminalci oblače uniforme ne znam da li smo ikad videli u istoriji Evrope. Kriminalci i policija su jedno te isto, potpuno izjednačeni u celom ovom ludilu. Da neće možda Evropa poslati pojačanje građanima da se biju protiv kriminalaca u crnom i plavom? Oni moraju pretrpeti fizički poraz, pri čemu ne mislim na situaciju da neki heroj povremeno prevrne negog ćacija, nego da baš bude mnogo ozbiljan pičvajz, da se trending podigne kao 15.marta. Inače, mislim da smo zreli za još jedan skup poput tog i da bi odziv ponovo bio isti, možda i veći. Ranije sam vec pisao da mora biti bitangi i na ovoj strani, pa se maltene ovde horski pisalo da nam takvi ne trebaju. Da sutra većina navijača, kao što je bilo 5. oktobra, krene masovno na proteste protiv Vučića, sve bi se ubrzalo. Mrcina se njih najviše plaši i to mu je noćna mora. Te tribine uopste nisu monolitne kao što izgleda i vecina tamo je protiv mrcine. 1
Recommended Posts