Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Kad je pre dvadesetak dana Hochstapler,na jednoj od nebrojenih kzš,izjavio kako "čovek koji je na haubi nosio protestanta nije kršio zakon,već samo želeo da prođe",on je učinio krivično delo podstrekivanja na izvršenje krivičnog dela (KZ čl.34). Član ima dva stava.

Spoiler

(1) Ko drugog sa umišljajem podstrekne da izvrši krivično delo, kazniće se kaznom propisanom za to krivično delo.

(2) Ko drugog sa umišljajem podstrekava na izvršenje krivičnog dela čiji pokušaj je po zakonu kažnjiv, a delo ne bude ni pokušano, kazniće se kao za pokušaj krivičnog dela.

Sam KZ ne određuje pojam podstrekivanja,jer sadrži samo deklarativnu odredbu. Međutim,pravna teorija i sudska praksa su izgradile skoro jedinstven pojam da je podstrekivanje stvaranje kod drugog odluke da izvrši određeno krivično delo ili učvršćivanje takve odluke.

E,ovome smo upravo svedočili danas.

• Like 10

6 hours ago, Tom Bombadil said:

Naleteh samo na ovu usamljenu objavu na insta, ali niko još ne potvrđuje.

IMG_3732.jpeg

49 minutes ago, srlepajce said:

Sreca u nesreci da je odskocila na haubu 

Au lebac ti jebem, ovo nije nimalo bezazleno. Čuj malo krv iz uveta, pa to je često pokazatelj preloma baze lobanje. Na ovakav mehanizam povrede se svuda u svetu radi skener celog tela, ovo je po definiciji high velocity trauma. Samo da nije ništa ozbiljnije. 

A ovo govno bih tukao i bacio u Savu, majku ti jebem, da moju ćerku neko tako udari, pa Punisher bi hvatao beleške od mene, majku ti jebem još jednom. 

• Like 27

Upravo sam odgledao klip gde neka baba sa kesama sa pijace, pljuje i vredja demonstrante, onda udara samar nekoj devojci, onda pada na beton i prenemaze se dok joj demonstranti pomazu da ustane.

Jel to ta "baka koju su demonstranti maltretirali"?

• Like 1

Just now, JPM said:

Upravo sam odgledao klip gde neka baba sa kesama sa pijace, pljuje i vredja demonstrante, onda udara samar nekoj devojci, onda pada na beton i prenemaze se dok joj demonstranti pomazu da ustane.

Jel to ta "baka koju su demonstranti maltretirali"?

Da, nema veze sto provocira, sto vredja, sto prva zapocinje ali naslovi studenti je lincuju.

Ja ne znam kako bi se ponasao da cujem sve te uvrede koje je ona izgovorila za 10 sekundi...

26 minutes ago, JPM said:

Zaslužila je da je na zemlji išutiraju. Naletela je na neverovatno civilizovane i nenasilne ljude. Nenormalnu sreću je imala.

Gledao sam neki snimak gde par mentola nemaju osecaj da je u pitanju debiluša od 65 godina i da vlast samo čeka da neki takav "padne pod noge rulji". Trebalo je da je okruže momci sa fluo prslucima, "odnesu" na drugu stranu ulice i sklone moronku od ljudi kojima je pun kurac takvih idiota. Al jbg, ne očekuješ da padne svinja. Samo ne treba da ih diraju, kao onaj lik što je gledao budalu pre mesec dana dok se ovaj bečio.

BTW, čitam sad kako je izjavila da se vraćala s posla, da je jurila prevoz bla bla bla... Šta radiš u 65 godina a stekla uslov još pre dve godine...

• Like 3