Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

5 hours ago, shonke said:

Ovo je def ili namešteno ili je sns uspeo da razjebe i kobre i službu za obezbeđenje visokih državnih funkcionera. Prvo, služba obezbeđenja predsednika države iliti kobre vozi VIP osobu u prvom vozilu, na magistralnom putu vozeći po sredini. To radi prvo vozilo i treće vozilo, drugo vozi normalno i u tom vozilu se nalazi vip. Sa dva vozila idu samo kad je boranija od funkcionera u pitanju.

Pogledajte na snimku (oko 9-10 sekundi snimka) kako nailazi iz suprotnog pravca sivi mercedes dok institucija izlazi i telefonira pored vozila. U tom trenutku je u tom mercedesu mogao da bude bilo ko i da isprangija psihopatu i ove njegove pacijente kao od šale. Zato ja ne bih isključio ono gore što sam napisa, da su razjebali sve što su mogli pa čak i obezbeđenje psihopate.

Definitivno se vidi da sns modus operandi sad ugrozava i sefa. Vucicu je bitnije da ga stite lojalisti nego profesionalci.

Edited by MeanMachine

Nekako bi bila šteta da topic prođe bez ove fotke ❤️❤️❤️

Inače, želim da kažem reč o nesreći-nema šanse da je to vozilo išlo 160 km na sat, ko što se piše po netu.

Išlo je bržebod stotke, ali nije toliko.

I da ne ulazim u teorije zavere i uz sve sposobnosti mahinacije, Vučiću ne pripisujem ovo.

Pripisujem mu da je "samo" iskoristio  nesreću.

Trebalo im relativno dugo da se presaberu, evo sad pink koristi reč "maltetiranje" građana za blokade.

Ali zid je pukao, prva pozitivna stvar je da su studenti pokazali ć ljudima da ne trebaju da se boje i to se vidi.

I ako sam dobro ispratila, stigle su poruke podrške iz Afrike, Grenlanda, Maldiva...

U poslednjih par nedelja me je već troje ljudi na poslu (Nemaca) pitalo šta se to dešava u Srbiji i da li je to dobro što je ćelavi Kanzler podneo ostavku... Generalno javnost ovde nema blage veze o političkoj situaciji u Srbiji (a i što bi), ali ipak stižu vesti i ljudi se pitaju... 

Eto čisto da znate, the word is spreading. A naravno da sam ja slikovito objasnio zašto je dobro da mali Putin iz Srbije odjebe s vlasti... 

• Like 17

1 hour ago, Tom Bombadil said:

Pa ako promena kojoj se svi nadamo ne bude podrazumevala trajnu zabranu/ ukidanje SRS, SPS i SNS, kao i zabranu bavljenja politikom i vršenja javnih funkcija za jedan podugačak spisak ljudi, džaba krečimo.

Džaba krečimo ako dobar deo ovih ljudi koji protestuju ne shvati važnost zdravih i funkcionalnih institucija i ne evoluira iz stanja zvanog "podanik" u stanje zvano "gradjanin" ... kada dodju do saznanja da država nije neka mitska kategorija opevana kroz pesme i epove već servis koji bi trebalo da služi njima ....

Nemam ja nikakav problem sa patriotizmom,ali preteranim mahanjem zastava zna ponekad da se zakloni ono što je iza njih ...

Zabrana SRS,SNS,SPS neće rešiti ništa suštinski kao i ćorkiranje i zabrana bavljenja politikom raznih Vučića,Dačića,Šešelja ...

Samo samosvesni ljudi sposobni da kritički promišljaju su brana gorenavedenim telećim glavama a ne neke formalne zabrane ...

A "Vučića" i "Partija" koji samo čekaju da navuku okačeno odelo ovih predhodnik ima vazda na pretek u Srbiji,a vidimo u poslednje vreme i šire ....

• Like 6

Kliničari će vam reći da patološki makijavelisti, narcisoidni tipovi koji ne mogu da kontrolišu vlastitu narcisoidnost i sadisti uvek za svoja nedela osnov pronalaze u autoviktimizaciji, odnosno da je to što se osećaju kao žrtve nekoga ili nečega uticao da urade ovu ili onu stvar.

Podignemo li to na viši nivo, dolazimo do autoviktimizacije tipa - pukla mi guma jer žele da me ubiju. Ili, pišem knjigu kako sam pobedio obojenu revoluciju i izdigao se iznad, recimo, Sadama Huseina...

U takvom fatalističkom pogledu na svet oko nas, potpuno je jasno odakle porast nasilja i narativne agresije u politici, na medijima, u komentarima ispod članaka na portalima, na internet forumima... Jer oni koji predvode ne samo naše društvo nego, kako vidimo i čemu svedočimo, i neka druga društva, kao i njihovi sledbenici, prilikom ovakvih dešavanja naroda shvataju da ne igraju samo da pobede, već da se igra pretvorila u borbu za opstanak u ligi.

Naravno, činjenica je i da u nekim slučajevima politički protivnici, navijači rivalskih klubova i diskutanti na forumima i društvenim mrežama mogu da se izdignu iznad međusobnih razlika i vode uljudnu komunikaciju, koja sadrži kulturno ili barem umereno izražavanje i poštovanje sagovornika. Ali kako oni koji diktiraju tempo kanselujući ljude, kao što je to slučaj sa ovdašnjom vlašću koja je kanselovala toliko pojedinaca pre nego što je kanselovala ona dva brata studenta sa hrvatskim pasošem, ili onog voditelja sa Radio Beograda, svesno podižu lestvicu netrpeljivosti na raznim stranama, pokušavajući da tako spasu vlastitu kožu, tako se prirodno podiže i radna temperatura u razlikama u društvu.

Što nas dovodi do drugog kraja duge, gde nema, kao u priči, sreće i blagodeti.

Jer, na našu žalost, na tom našem drugom kraju duge nalazi se nešto što više nije ekstrem, već skoro pa lična iskaznica u tribalističkoj svesti podele na nas i njih. Kao kad u selo Šošona uđe Sijuks i kaže im - ovaj totem vam je malo nakrivo.

Ono što bi se tom Sijuksu nekada desilo dešava se i danas, kada moderni Šošoni na porobljenim medijima, na društvenim mrežama i forumima uhvate pojedinca čije im se opservacije ne dopadaju... Što primer spikera Radio Beograda najslikovitije dokazuje jer je, bukvalno ne rekavši ništa protiv ili nečega ili za nešto, doživeo da ga rastrgnu u režimskim medijima.

Dotle smo, naime, stigli kao društvo. Koje progoni i one koji nisu rekli apsolutno niti jednu jedinu reč protiv nekoga ili nečega.

Studenti se zato danas bore i protiv toga da oni, kao i takvi pojedinci poput tog spikera, budu - kanselovani.

I ne da im to dobro ide od ruke, već onoga koji bi da im se suprotstavi i da ih kanseluje na svojim medijima i govorima u kojima se obraća istomišljenicima, nagone da povlači sve nerazumnije poteze. Pa čak i da, ničim izazvan, dovede u pitanje ustavni položaj Vojvodine...

Samo nekoliko dana posle jedne od najlepših scena u istoriji moderne Srbije, kada su beogradski i novosadski studenti na mostu poleteli jedni drugima u zagrljaj. 

Edited by Nek grmi jako
  • Like 2
  • Thanks 1

52 minutes ago, mare80 said:

Džaba krečimo ako dobar deo ovih ljudi koji protestuju ne shvati važnost zdravih i funkcionalnih institucija i ne evoluira iz stanja zvanog "podanik" u stanje zvano "gradjanin" ... kada dodju do saznanja da država nije neka mitska kategorija opevana kroz pesme i epove već servis koji bi trebalo da služi njima ....

Nemam ja nikakav problem sa patriotizmom,ali preteranim mahanjem zastava zna ponekad da se zakloni ono što je iza njih ...

Zabrana SRS,SNS,SPS neće rešiti ništa suštinski kao i ćorkiranje i zabrana bavljenja politikom raznih Vučića,Dačića,Šešelja ...

Samo samosvesni ljudi sposobni da kritički promišljaju su brana gorenavedenim telećim glavama a ne neke formalne zabrane ...

A "Vučića" i "Partija" koji samo čekaju da navuku okačeno odelo ovih predhodnik ima vazda na pretek u Srbiji,a vidimo u poslednje vreme i šire ....

Ima mnogo razloga da se Šešelj strpa u zatvor, a ne samo da mu se zabrani bavljenje politikom, partija mu je otvoreno fašistička, a on sam toliko lajao da komotno može da se smesti u bajbokanu.

• Like 5

7 minutes ago, Helena said:

Ima mnogo razloga da se Šešelj strpa u zatvor, a ne samo da mu se zabrani bavljenje politikom, partija mu je otvoreno fašistička, a on sam toliko lajao da komotno može da se smesti u bajbokanu.

Po meni Seselj nije problem. Problem su oni koji ga slijede. Kako god u srpskom narodu se nalaze ljudi koji misle kao on. Na zalost to je istina.Ovo nije generalizacija nego obicna konstatacija.

Seselj je fasista . Na zalost to se nalazi u svakom drustvu. Tako isto i u drzavi Srbiji.

3 minutes ago, Koca Popovic said:

Po meni Seselj nije problem. Problem su oni koji ga slijede. Kako god u srpskom narodu se nalaze ljudi koji misle kao on. Na zalost to je istina.Ovo nije generalizacija nego obicna konstatacija.

A nisu problem ni samo oni koji slede Šešelja jer nije jedini koji spada u nacošku žgadiju. Ima o onih koji ne mogu da ga smisle, ali slede ostale čija su stanovišta gotovo identična, a razlikuju se samo u uvijenijim formulacijama. Sve partije i pojedinci kod kojih postoji sinteza stavova NEДAMO КОСОVО-ćirilica-pravoslavlje-svetosavlje-RuSSija-mrzimZapadSADHrvateBošnjakeŠiptareEUlatinicu su zlo koje treba zatući. Ako se jednom uspostavi sistem koji omogućava ravnopravno predstavljanje političkh aktera, ovo će biti veoma važna bitka. Upravo sada može da se uči od drugih zemalja šta ne treba raditi, inače će ekipa u koju spadaju Tramp, južnoafrički ludak sa električnim sokoćalima, AfD, Đorđa Meloni, Le Pen(is), Orban i slični dobiti sabraću u jednoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu.

• Like 1
  • Ha-ha 1