DJ_Vasa Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 (edited) 3 hours ago, Beonegro said: Znam da je Bauer na njemačkom seljak, nego ne znam kako se kaže seljačina Mislim da bi moglo Bauernlümmel, ali ne znam dovoljno nemački, neka me neko ispravi ako sam pogrešio. U jednom starom zaboravljenom bavarskom dijalektu kaže se BazenenPliwenIdiot Edited January 20, 2023 by DJ_Vasa 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newcastle Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 On 1/19/2023 at 12:31 PM, freethrow said: https://www.danas.rs/vesti/drustvo/pacijent-se-veze-za-stolicu-prekrije-carsavom-i-prska-alkoholom-doktori-laze-o-inovativnom-lecenju-koje-pominje-uprava/ Mislim da čak ni većina nas, na ovako uskospecijalizovanom forumu, nismo svesni koliko je zlo uzelo maha. 'Leb te ne hebo, pa ovo je gore od kukavicjeg gnezda! Iako od SPS-a i komunista nismo nista bolje ni ocekivali, strasna je i ta stranacka podela pozicija. Ocigledno je da ni Grujicicka na moze nista da ucini, cak i da to zeli, jer pozicija pripada koalicinom partneru - olicenju zla u poslednjih 30 godina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 Znam da je Bauer na njemačkom seljak, nego ne znam kako se kaže seljačinaOvaj postao ambasador?Svojevremeno je bio dobar voditelj jednog od boljih kvizova na rts (koji doduše nije baš revnosno isplacivao nagrade -imam drugara koji se sudio sa njima zbog docnje u isplati nekih oko 600k din) ali ambasador...Sent from my SM-A525F using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 2 hours ago, Newcastle said: Ocigledno je da ni Grujicicka na moze nista da ucini, cak i da to zeli, jer pozicija pripada koalicinom partneru - olicenju zla u poslednjih 30 godina. Mora da su ti promakla njena ludovanja o aero zagadjenju ili COVID-u. Nije ona zalutala u tu drzinu, vec se savrseno uklapa. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 54 minutes ago, shonke said: Ovaj postao ambasador? Svojevremeno je bio dobar voditelj jednog od boljih kvizova na rts (koji doduše nije baš revnosno isplacivao nagrade -imam drugara koji se sudio sa njima zbog docnje u isplati nekih oko 600k din) ali ambasador... Sent from my SM-A525F using Tapatalk To je vec tradicija da se takva mesta daju stranackim kolegama, svalerkama, nekome ko ti je ucionio uslugu, da zaradi koju kintu pre penzije i prozivi malo. Verovatno 80% ambasadora nema blage veze sa diplomatijom, ono malo profesionalnih diplomata koji su ostali iz Brozovog doba je odavno eliminisao bioloski faktor. Jedna od prvih stvari koje su me razocarale posle 5tog oktobra je bilo imenovanje Vesne Pesic za ambasadora u Meksiku, a posle su usledili i ostali poput Zorice Bobic ili Sande Raskovic. Sa dolaskom SNS kriterijumi su jos dalje pali, pa tako sada i vlasnici pecenjare mogu u diplomatoju, ako mogu da rukovode EPS-om, sto ne bi bili ambasadori u drzavi tipa Maroko ili Argentina? Bukvalno nikakvu stetu tamo ne mogu ni da naprave, trgovinska razmena u hiljadama dolara, broj gradjana Srbije koji tamo zive da izbrosjis na prste, a tek mogu da zamislim broj zahteva za vizu. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 (edited) Ironija je sto ovaj lik nije uopste glup i nivo debila iz SNS, ali je iz kategorije cinicnih giga mega oportunista koji su se slizali sa ovima u pljacki dok troluju i podjebavaju nemocniji deo stanovnistva. Kako mu nije palo na pamet da pliva na Bogojavljenje ranije? Jedan od dva manekena (kojih se ja secam) sa ETF iz devedesetih. Za diplomatiju kvalifikacije nema sigurno. Edited January 20, 2023 by Plavi Golub 4 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 https://n1info.rs/posts/epidemiolog-raste-broj-zarazenih-od-tuberkuloze-vakcina-za-odrasle-ne-postojiSamo nam variola fali... Sent from my SM-A525F using Tapatalk 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
erwin Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 https://n1info.rs/posts/naprednjaci-seruju-slike-i-porucuju-vucicu-vukovi-tvoji-su-uz-tebe Na šta ovo vama liči? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newcastle Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 4 hours ago, DJORDJE said: Mora da su ti promakla njena ludovanja o aero zagadjenju ili COVID-u. Nije ona zalutala u tu drzinu, vec se savrseno uklapa. Ma nije rec o njoj iako je sasvim tacno da se uklapa u druzinu, bez obzira sto zna nesto vise od njih. Stvar je u tome da bilo koji ministar zdravlja ne moze da smeni tu direktorku bez Daciceve dozvole - e to je i strasno i smesno. I naravno i isto je toliko strasno, da je direktorka iz resora koji pripada sns-u. Cak i neki hipotetcki savrseni ministar, neko ko bi celog sebe ugradio u stvaranje normalnog zdravstvenog sistema i imao jak tim za to, ne bi mogao da samostalno donosi odluke, odnosno morao bi da ima dozvolu politickih, dakle vecinski polupismenih struktura. E to je osnovna mana nedemokratskih sistema - nepostojanje samostalnih i mocnih institucija koje rade svoj posao bez obzira sta o tome misli premijer, predsednik ili bilo koji politicar. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 30 minutes ago, freethrow said: https://n1info.rs/posts/naprednjaci-seruju-slike-i-porucuju-vucicu-vukovi-tvoji-su-uz-tebe Na šta ovo vama liči? Paaaa... one slike sa vukovima mi liče na jeftini Photoshop iz šinteraja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyDragon Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 42 minutes ago, freethrow said: https://n1info.rs/posts/naprednjaci-seruju-slike-i-porucuju-vucicu-vukovi-tvoji-su-uz-tebe Na šta ovo vama liči? Meni ovo baš liči na Srbiju i Rusiju :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odjosh Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 1 hour ago, freethrow said: https://n1info.rs/posts/naprednjaci-seruju-slike-i-porucuju-vucicu-vukovi-tvoji-su-uz-tebe Na šta ovo vama liči? ‘Hvala ti sto si me podrzao…’ Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 2 hours ago, freethrow said: https://n1info.rs/posts/naprednjaci-seruju-slike-i-porucuju-vucicu-vukovi-tvoji-su-uz-tebe Na šta ovo vama liči? Iskompleksirao se zbog shamlice na sastanku, pa sad moraju nesretnici da ga celivaju na internetu. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 4 hours ago, shonke said: https://n1info.rs/posts/epidemiolog-raste-broj-zarazenih-od-tuberkuloze-vakcina-za-odrasle-ne-postoji Samo nam variola fali... Sent from my SM-A525F using Tapatalk Ja ne znam zašto se vakcinalni kalendar i menjao-tih godina kad sa počinjala da radim u DZ, deci u 7. i 14. godinin se radila PPD proba na unutarnjoj strani podlaktice-reakcija je trebala da bude veća od 6 mm, inače se radila BCG revakcina. Takođe su bili oni pokretni rentgen autobusi za fluorografiju koji su išli po selima i snimali ljude.Preventiva u punom značenju. Ako bi nešto našli, ti su ljudi bili pozivani u antituberkulozne dispanzera. Ako bi član porodice bio pozitivan, svi članovi bi bili pregledani i izolovani. Postojale su plućne bolnice specijalizovane za TBC gde se boravilo minimum šest nedelja, do kompletnog ozdravljenja, a godišnje kontrole su bile obavezne. Sad dete po porodu dobije vakcinu i to je sve. Al imamo najveći pravoslavni hram, jelte... Što se pak tiče ministara i ambasadora, pa nama je Vulin bio ministar odbrane, čovek upitnog mentalnog zdravlja, a neupitne moralne izopačenosti...a čudimo se Baueru. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
erwin Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 15 minutes ago, Helena said: Al imamo najveći pravoslavni hram, jelte... ...u Srbiji. U svetu ne. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_Eastern_Orthodox_church_buildings 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 ...da, to je svakako najbitnije u postu...⚽ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 Prof Biljana Stojkovic juce lepo objasnila zasto AV ne uvodi sankcije Rusiji: pokraden, otet novac cuvaju u ruskim bankama, bas zgodno i za eventualnu bezaniju ako se jednog dana ovde podigne kuka i motika. Po nasim domovima zdravlja, bolnicama, svecom da trazis iskusnog med.tehnicara, specijalisti takoreci nedostupni jer ih je sve manje a narod sve bolesniji ali zato AV formira privatnu vojsku sa platom od 2000 eura, da udomi armiju besprizornih. O nasem trosku da nas biju? Dok uredjene zemlje shire odvodne kanale i priobalja prilagodjavajuci kapacitete promenjenim klimatskim uslovima, ovaj nas zida stadione? Neka, podavi se bedna Srbijo, sama si birala, evo ti ga. Gde ode sva moja empatija i hriscansko milosrdje? Kad sam to postala mrzitelj svega srpskog, ko mi je to uradio? Pa Srbi, normalno. A kako da mi se ne smuci: od pre neku godinu, popovi organizuju licitaciju za " osvecenje casnog krsta", skupe i vise od 1000 e na licitaciji lokalnih hohstaplera, cisto da proplaknu savest ako se ispostavi da Sv Petar vodi evidenciju. Boze, ima li te? Ili su i tebe uspeli da korumpiraju.... 13 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 Crkve (kao organizacije) su uvek bile takve, nije to nikakva novost, samo kod Tileta nisu smele, a bogami ni popovi...)...negde sam videla fotku gde pop ljubi Titu ruku a pored kako Vučić ljubi vladiki-genijalno ) I nema to veze sa hrišćanstvom kao učenjem.Ti si bliža protestantima nego SPC-u... A po Domovima i bolnicama sad već uveliko rade sestre/tehničari kursadžije.Ne znam koliko to tačno traje, ali oni dobijaju redovne licence u našoj Komori. Ja to čak nisam ni znala do prošle godine...samo sam primetila da se na mesečnim sastancima pojavljuju neka nova lica, prilično glasna i uvek prva u postavljanju kojekakvih pitanja, koji će prvi izvršavati "radne zadatke" etc Naravno da su svi kadar SNS-a... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 9 hours ago, freethrow said: https://n1info.rs/posts/naprednjaci-seruju-slike-i-porucuju-vucicu-vukovi-tvoji-su-uz-tebe Na šta ovo vama liči? Vuk na ovcu svoje pravo ima, ka tirjanin na slaba čoveka... 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 Možda sam ja paranoik, meni liči na militantni prebrojavanje iz fazona imam čopor i dalje za unutrašnje potrebe. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 Lici na otvorenu pretnju onima koji ga zezaju. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 Meni lici na copor hijena koje sebe vide kao vukove. Medjutim, i hijene u coporu mogu biti opasne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 Ne, meni ovo deluje vrlo konkretno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 Naravno da deluje ^ Ja sam samo hteo reci da su u mojim ocima to pre hijene nego vukovi. Tako mi izgledaju svi iz Njegovog copora - oportunisti,lesinari itd. A aluzija je sasvim jasna - ubistvo Zorana Djnindjica od strane JSO. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts