Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, DJ_Vasa said:

Jedino se slažem da treba podržati pozorište. A poznato je da su se i ti na Kosovu sa sve studentima univerziteta koji je državni pandan sega-mega univerziteta pretrgli od podrške demokratskim promenama. 

Narodski rečeno, mogu sa time samo da se slikaju. Ako nisu shvatili da je sve to sa Kosovom samo q-c na biciklu, da se živi od rada, a ne od mitova, onda slobodno mogu da nastave da prave žurke i hipi komune, pa da se bar malo zezaju.

Okej Vaso, tvoje pravo da iz ovog protesta izdvojiš samo pozorište. Ne treba samo sve ljude sa Kosova u isti koš, čak i da je istina da se nisu pretrgli od podrške demokratskim promenama, to ne znači da treba reči - ma ko vas jebe, nek vam rade šta hoće. A što se tiče da se mogu slikati sa čeličnim mudima, pa upravo zahvaljujući čeličnim mudima, volji, zajedništvu, su opstali ovih 12 meseci, to im je pomoglo da ne odustanu posle svih hapšenja, maltretiranja, prebijanja, pritisaka. :smiley53:

• Like 1
Posted
2 minutes ago, robespierre said:

Ne, ne, pošto ti tvrdiš da jeste molim te da mi nađeš sliku sa Isusovim likom na kojoj piše Vagner. 

https://www.bing.com/images/search?q=wagner+flags&form=HDRSC3&first=1

Vagner je imao dve zastave, jednu na kojoj piše ČVK Vagner ćirilicom i nalaze se mačevi i drugu PMC Wagner sa lobanjom. 

Druže jel' ti mene zajebavaš?  Ovu kpetinu nisu vucarali po frontu i nije baš zato izabrana? Evo ja je pre rata nisam nikada video ni na jednim demonstracijama. Izvoli pa je nadji na nekoj slici iz Srbije iz perioda pre Ruskog napada na Ukrajinu.

Mislim ok ako voliš da se praviš blesav nemam ništa protiv, ali nemoj druge da praviš blesavim i da misliš da će da ćute...

Posted
21 minutes ago, djura.net said:

Ovo srbovanje i kosovarenje je korisno zbog toga sto ulazi u njegovo biracko telo, jako i do samog kraja.

Inace je glupost kakvih smo se nagledali i naslusali prethodnih decenija ihahahaa.

Teško. Radikali ipak imaju u svojim redovima i ratne zločince, one koji su klali po komšiluku, pakovali hladnjače i tome slično. A ma koliko da je nacionalizam prisutan, desne stranke ipak imaju slabu prođu.

9 minutes ago, Perkos2 said:

Ako sam ja dobro pratio objave studenata njihov skup je podrška kolegama iz severne Mitrovice kojima fašista "mali enver" ukida pravo na školovanje. Možda nekog ta činjenica u 2025 ne pogađa ali eto studenti u Srbiji ma neki način reaguju na to. 

Piše na instagramima i sličnim sranjogramima da podržavaju i sunarodnike, što je njihovo pravo, mada ne vidim šta oni imaju od folklorne podrške koju sada dobijaju u stereo tehnici, tj. i od jednih i od drugih. Ako su spremili neke gerilske ekipe koji će rasterivati Turke kurtijevce na buljuke, onda je to druga priča.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, Utopista said:

Dobro nije Isus - gimnastičar je... I ta je zastava sasvim slučajno izabrana, a mi svi kojima smeta smo bolesni i paranoični... Važi, u pravu ste.  Ali eto smeta mnogima. Možete li molim vas da je sklonite i uzmete recimo Belog Andjela ako vam je toliko stalo do religijskih obeležja?

Opet mi se obraćaš u množini i učitavaš da ja nosim nešto, a ja uopšte nisam religiozan.

Nemoj više iznositi lažnu tezu da studenti nose zastave Vagnera. 

Posted

Dobro rusku ratnu zatavu. Koja nikada nije šetana na ovim prostima pre napada Rusije na Ukrajinu.

Nije govno nego se pas iskenjao... 

Posted
3 minutes ago, Volter said:

Okej Vaso, tvoje pravo da iz ovog protesta izdvojiš samo pozorište. Ne treba samo sve ljude sa Kosova u isti koš, čak i da je istina da se nisu pretrgli od podrške demokratskim promenama, to ne znači da treba reči - ma ko vas jebe, nek vam rade šta hoće. A što se tiče da se mogu slikati sa čeličnim mudima, pa upravo zahvaljujući čeličnim mudima, volji, zajedništvu, su opstali ovih 12 meseci, to im je pomoglo da ne odustanu posle svih hapšenja, maltretiranja, prebijanja, pritisaka. :smiley53:

Ma neka ih i podržavaju, to je njihovo pravo, ali s tom podrškom tamo mogu samo da se slikaju.

Lepo je i što su opstali, ali ako nastave kao guske u magli, lako će i da nestanu. Imali smo prilike da vidimo opoziciju dokle je stigla sa kardio-šetnjama, pa mi se čini da je ovo samo drugi čin jeftinog vodvilja bez jasnog scenarija, samo su u pitanju drugi glumci.

Posted (edited)
27 minutes ago, Perkos2 said:

Ako sam ja dobro pratio objave studenata njihov skup je podrška kolegama iz severne Mitrovice kojima fašista "mali enver" ukida pravo na školovanje. Možda nekog ta činjenica u 2025 ne pogađa ali eto studenti u Srbiji ma neki način reaguju na to. 

Ako smem da kažem svoje mišljenje. Zaista dobronamerno 

Ubedjen sam da ovakvi performasi mogu samo štetiti na žalost malobrojnim Srbima na KiM.  Samo mogu pokrenuti mržnju i izazvati probleme u kojoj ćemo opet mi nastradati a posebno taj malobrojni narod dole.

Mi jednostavno moramo  juče da probamo da udjemo u Nato i u EU, i da budemo za stolom a ne na stolu.

To je moje mišljenje, kažem - iz zaista najbolje i najčistije namere. Uostalom imam brata i dve sestre dole, i sve znam. I šta smo mi njima radili i šta su oni nama.  Jednostavno nam na žalost svima ovde treba tutor, autoritet...

Edited by Utopista
  • Like 1
Posted (edited)
10 minutes ago, DJ_Vasa said:

Ma neka ih i podržavaju, to je njihovo pravo, ali s tom podrškom tamo mogu samo da se slikaju.

Lepo je i što su opstali, ali ako nastave kao guske u magli, lako će i da nestanu. Imali smo prilike da vidimo opoziciju dokle je stigla sa kardio-šetnjama, pa mi se čini da je ovo samo drugi čin jeftinog vodvilja bez jasnog scenarija, samo su u pitanju drugi glumci.

Ma opozicija je završila sa svojim šetnjama za nekoliko dana, ovo traje nekoliko meseci. Kad se setim onih prvih meseci i šetnji, dočeka, svako ko je bio mogao je saznati kakav je to osećaj. Te šetnje su probudile ljude i ono što je najvažnije odlučnost da se istraje u ovoj borbi. Borba nije laka jer imamo moćnog protivnika, ne zbog njegove pameti nego zbog njegove moći. Jesmo i sami krivi što dolazimo često u situaciju da glasamo ZA i PROTIV, ali ovo je prešlo sve granice monstruoznosti, tako da moramo prepoznati i momenat, sad nam se ukazala šansa, ako je ne iskoristimo kukaćemo crnoga Marinka. 

Edited by Volter
Posted (edited)
9 minutes ago, Volter said:

Ma opozicija je završila sa svojim šetnjama za nekoliko dana, ovo traje nekoliko meseci. Kad se setim onih prvih meseci i šetnji, dočeka, svako ko je bio mogao je saznati kakav je to osećaj. Te šetnje su probudile ljude i ono što je najvažnije odlučnost da se istraje u ovoj borbi. Borba nije laka jer imamo moćnog protivnika, ne zbog njihove pameti nego zbog njihove moći. Jesmo i sami krivi što dolazimo često u situaciju da glasamo ZA i PROTIV, ali ovo je prešlo sve granice monstruoznosti, tako da moramo prepoznati i momenat, sad nam se ukazala šansa, ako je ne iskoristimo kukaćemo crnoga Marinka. 

Nisam mislio na proteste koje je opozicija organizovala zbog nadstrešnice, već na one koji su bili ranije, kao npr. posle Ribnikara ili krvave košulje. A ne bih rekao ni da su građani krivi što je opozicija uglavnom sačinjena od idiota, nesposobnjakovića ili saradnika režima.

Edited by DJ_Vasa
Posted

Ma ja sam mislio na sve proteste opozicije prethodnih 13 godina, lako ih je rešavao ludak na vlasti. Studenti ne samo da su probudili ljude iz dremeža, nego su učinili i da opozicija bude bolja. Mnogi iz opozicije su stalno na protestima, radili su i neke dobre stvari u prethodnom periodu. 

• Like 2
  • Thanks 1
Posted (edited)
27 minutes ago, Volter said:

Ma ja sam mislio na sve proteste opozicije prethodnih 13 godina, lako ih je rešavao ludak na vlasti. Studenti ne samo da su probudili ljude iz dremeža, nego su učinili i da opozicija bude bolja. Mnogi iz opozicije su stalno na protestima, radili su i neke dobre stvari u prethodnom periodu. 

Protesti su ipak trajali neko vreme, a lako ih je bilo rešiti jer su se ljudi naprosto zamorili od beskorisnih šetnji. Sada možda imaju malo više nade, ali evidentno je da je efekat ravan nuli. Lepo je sve to sa atmosferom, ali ja gledam samo konkretne rezultate.

Opoziciju bih podelio na kupljenu i glupu, a ne može se reći da su nešto mnogo doprineli protestima. Koliko deluje, na proteste idu uglavnom da se slikaju, a jedini koji je (uzalud) dao na tacni infrastrukturu je DS. S druge strane, nijedan od republičkih poslanika nije viđen kada je gusto, kada su prebijali građane, nije stajao u prvim redovima. Jeste da je bilo pokrajinskih, gradskih i opštinskih, koje niko živi ne zna, ali skupštinske vedete sa imunitetom se baš i nisu iskazale. Upravo sada su pravili cirkus u skupštini, koju je odavno trebalo da napuste i zatraže izbore. PSG i tobožnji ekolozi su čak i sami sebi nabili autogolčinu kada su se one dve njihove ćurke odšetale u Ameriku da im dupeta vide puta i još su se slikale sa Šuletom the ambasadorom. Umesto da lepo iskažu svoj protest, da napuste svaki odbor u kome se nalaze, uspele su da se obrukaju samo tako.

Uz opoziciju koja ne zna gde udara i pokret anonimusa koji nema nijednog predstavnika, niti je pravno lice, nema 'leba od borbe protiv režima.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 1
Posted (edited)
2 hours ago, DJ_Vasa said:

Ne mogu da kažem da meni smeta, možda smeta onima koji rade ili idu u TC Ušće, ali ne vidim zašto se ne bih podsmevao protestu koji nema nikakvog efekta i služi samo za ispoljavanje jeftinog kafanskog nacionalizma. Namerno sam ovde rekao protest, a ne pokret, jer protest sa identičnim ciljem organizuju dve suprotstavljene strane. Priča sa Kosovom je završena još u Kumanovu, a ko misli da će se vratiti u sastav Srbije slobodno može da veruje i u Deda Mraza. Jedna strana očigledno nije stigla dalje od Deda Mraza, što važi i za one sa jeftinijim ulaznicama sa druge strane, ali ne i za njene više krugove.

Ovo je, rekla bih, i cela poenta takvih protesta. 

Ko ne razume da se u ovoj borbi moramo boriti rame uz rame sa onima sa kojima se ideološki ne slažemo - a "kosovarenje" se uopšte ne nalazi na mojoj listi vrednosnih prioriteta - i kome je to dovoljno da ga odvrati od glasanja za studentsku listu, taj je svakako teška budala.

Da se vratimo na pokret i to studentski. Studentski pokret jeste pokrenuo nezadovoljstvo protiv vlasti, ali on je praktično prestao da postoji. Kohezioni faktor koji su imali na početku, a to su krvave ruke, više ne postoji.

Studentski pokret se pre svega konstantno transformiše, pogotovo otkako su i građani aktivno uključeni. To je ujedno bio jedini način da preživi godinu dana, te da se ne ugasi kao svi građanski protesti do sada.

Prešlo se na jeftino nedavaštvo i kosmetiĆarenje,

Onog trenutka kada je postalo jasno da će se studenti i politički uključiti, što su u početku odlučno odbijali a dobar deo nas kritikovao, uključeni su i ovi simboli. Jasno je zašto - udara se na deo psihovog biračkog tela.

a tzv. direktna demokratija sa svetim plenumima  i zborovima je zabila poslednji ekser u kovčeg protesta.

Ovde već gubiš nit. Čuj plenumi zabili poslednji ekser u kovčeg, a da plenuma nije bilo, ne bi bilo ni efekta studentskih blokada i protesta.

Direktna demokratija i zborovi su najefikasniji, da ne kažem jedini način da se ljudi upoznaju, pokrenu i ujedine. Na lokalu se radi dosta dobrih stvari, evo navešću prvo Voždovac koji je vrlo aktivan.

Umesto gubljenja vremena ispraznim šetnjama i čekanje da se zbor Krnjače dogovori sa zborom Borče oko toga da li će se energično i žustro prošetati u subotu ili nedelju zbog nedostatka kanalizacije. Pošto je očigledno da neke ozbiljnije organizacije neće biti zbog čoporativne demokratije, onda mogu samo da se čekaju izbori koji će se održati ko zna kada.

Naljuti se na ovo ako hoćeš, ali bukvalno zvučiš kao lik koji sve kritikuje, a nema neki drugačiji (bolji) predlog (u narodu se to zove palamuđenje). Šta treba da radimo, legnemo i predamo se?

Edited by DameTime
reč
  • Like 2
Posted

Poraz u fudbalu je odraz svih nasih poraza. Nadajmo se da ce vecina shvatiti da imamo najgoru vlast, od Kosovske bitke do danas. Hajde sto nas Albanci prestizu u fudbalu, to je samo zabava,  ali da budu jaci u EU integracijama, e to je stvarno strasno. Sve sto je ovde ikad bilo dobro, a nije ga bilo mnogo, ova vlast je unistila.  Stide je se i sajkaca i opanak, i kaldrma i asfalt.   

• Like 2
Posted
48 minutes ago, DameTime said:

Ovo je, rekla bih, i cela poenta takvih protesta. 

Ko ne razume da se u ovoj borbi moramo boriti rame uz rame sa onima sa kojima se ideološki ne slažemo - a "kosovarenje" se uopšte ne nalazi na mojoj listi vrednosnih prioriteta - i kome je to dovoljno da ga odvrati od glasanja za studentsku listu, taj je svakako teška budala.

Pisao sam o protestima koji su organizovali SNS i studenti/građani, a nije problem Kosovo kao Kosovo, već poligon za nacionalizam iz dna kace sa sve Vagnerovim Džizusom i sličnom ikonografijom. I jedni i drugi slede istu matricu, ili bolje rečeno, iluziju. Kosovo je Srbija i biće Srbija isto koliko to važi za Grenland, Argentinu ili Novi Zeland.. Ima onih koji veruju u izmišljenog prijatelja zvanog bog, u Deda Mraza, Betmena i tako to, a ovi se od njih ne razlikuju. Ja to tretiram isto kao i one koji misle da su Napoleon ili Cezar – samo napred, o imperatore, ali daleko ti lepa kuća.

58 minutes ago, DameTime said:

Studentski pokret se pre svega konstantno transformiše, pogotovo otkako su i građani aktivno uključeni. To je ujedno bio jedini način da preživi godinu dana, te da se ne ugasi kao svi građanski protesti do sada.

Transformiše u šta? Koliko vidim, ostalo je nekoliko njih da vodi naloge sa jeftinim parolama, dok im proganjaju profesore, otvaraju nekakve srbujušče fakultete po Nišu ili odlikuju onog majmuna sa irskim imenom. Ugasiće se to samo od sebe kada i adminima prekipi, a nije da se baš mnogo građana i dalje peca na šetnje, a jesen je već tu.

1 hour ago, DameTime said:

Onog trenutka kada je postalo jasno da će se studenti i politički uključiti, što su u početku odlučno odbijali a dobar deo nas kritikovao, uključeni su i ovi simboli. Jasno je zašto - udara se na deo psihovog biračkog tela.

Bolje im je da skupe za kilo brašna i litar ulja i da obećaju posao u državnoj službi za sve nesposobnjakoviće. A zaboravili su i na drugi deo biračkog tela koji ima pametnijih stvari u životu nego da razmišlja o ugroženosti Srba na Kilimandžaru. Ako ne mogu zastave EU, ne može ni loknasti Džizus i tačka. I ne, ne mislim samo na zastave, već i na sve što javno govore.

Ovde već gubiš nit. Čuj plenumi zabili poslednji ekser u kovčeg, a da plenuma nije bilo, ne bi bilo ni efekta studentskih blokada i protesta.

Direktna demokratija i zborovi su najefikasniji, da ne kažem jedini način da se ljudi upoznaju, pokrenu i ujedine. Na lokalu se radi dosta dobrih stvari, evo navešću prvo Voždovac koji je vrlo aktivan.

Devedesetih je bio aktivan Otpor, koji je i te kako imao infrastrukturu, a radili su po principu rotacije. Rezultati lokalnih izbora su priznati posle samo nekoliko meseci. A to da 20-30 najglasnijih mogu da predstavljaju sve može da se okači mačku o rep. Vidim da su sveti plenumi svi do jednog prihvatili o-la-la, ovaj htedoh reči online nastavu, pa posle gromopucatelnih parola o gubitku godine zarad opšteg dobra trče da polažu ispite. Ne znam šta rade na Voždovcu, ali ove moje budale sa druge strane reke su danas imale neku izložbu kučića. Sve je to lepo sa tim komšijskim druženjem, kuce su simpatične, ali ne verujem da će se režim potresti što je Džeki dobio više poena od Žuće. Lepo je i što je Voždovac aktivan, ali bih više voleo da znam šta je konkretno uradio. Mogli bi da organizuju izložbu mačaka, zečeva, hrčaka ili papagaja, i to su simpatični ljubimci.

Naljuti se na ovo ako hoćeš, ali bukvalno zvučiš kao lik koji sve kritikuje, a nema neki drugačiji (bolji) predlog (u narodu se to zove palamuđenje). Šta treba da radimo, legnemo i predamo se?

Mogu samo da ponovim šta sam rekao na ovom delu foruma po n-ti put, a to je građanska neposlušnost, npr. kontrolisano neplaćanje računa i javni poziv na bojkot ćacijevskih firmi. Ovo je pisalo i na studentskim nalozima kada su dali ono famozno zeleno svetlo, ali nema nikoga ko je dovoljno uticajan da to sprovede u delo. Zborovi to svakako ne mogu i bolje im je da organizuju izložbe mačaka i pasa.

Posted
4 minutes ago, Volter said:

Ti bre Vaso sa više prezira pišeš o studentima nego o mafijaškom režimu. 

Ne pišem s prezirom o studentima, već o tome da je sveti plenum odsvirao svoje. Ako sastave organizaciju, režim će biti rastavljen. Ovako se samo tapka u mestu.

Posted
1 minute ago, DJ_Vasa said:

Ne pišem s prezirom o studentima, već o tome da je sveti plenum odsvirao svoje. Ako sastave organizaciju, režim će biti rastavljen. Ovako se samo tapka u mestu.

.

Pa onog trenutka kad budu raspisani izbori imaćeš i na papiru sve ono što te trenutno interesuje. Ako se vodimo time da sve bude u skladu sa našim razmišljanjima, teško će onda režim biti rastavljen. Studenti su već na terenu, danas su obilazili okolinu Zrenjanina (sad ćeš mi verovatno napisati da su to zgubidani koji nemaju šta da rade pa šetaju seoskim drumovima), to rade i u Mionici, Negotinu, deo njih je bio danas u Vrbasu gde je bio prisutan veliki broj ljudi. Pišeš o konkretnim rezultatima, pa zar to što se ovako moćan protivnik plaši da raspiše izbore nije konkretan rezultat? Finalni rezultat će se videti ove, a možda i sledeće godine. Imam i ja zamerki na studente, na neke stvari i zažmurim jer mi je energija pre svega usmerena na režim, oni su mi na nišanu i po njima treba raspaliti.

• Like 1
Posted
8 minutes ago, Volter said:

.

Pa onog trenutka kad budu raspisani izbori imaćeš i na papiru sve ono što te trenutno interesuje. Ako se vodimo time da sve bude u skladu sa našim razmišljanjima, teško će onda režim biti rastavljen. Studenti su već na terenu, danas su obilazili okolinu Zrenjanina (sad ćeš mi verovatno napisati da su to zgubidani koji nemaju šta da rade pa šetaju seoskim drumovima), to rade i u Mionici, Negotinu, deo njih je bio danas u Vrbasu gde je bio prisutan veliki broj ljudi. Pišeš o konkretnim rezultatima, pa zar to što se ovako moćan protivnik plaši da raspiše izbore nije konkretan rezultat? Finalni rezultat će se videti ove, a možda i sledeće godine. Imam i ja zamerki na studente, na neke stvari i zažmurim jer mi je energija pre svega usmerena na režim, oni su mi na nišanu i po njima treba raspaliti.

Ako misliš na ono što sam rekao pre nekoliko dana u vezi sa listom, tj. da ne postoji, rekao sam i da to nije toliko bitno pošto izbori nisu raspisani. Ipak, rekao sam da lista mora da ima nekog portparola, nekoga ko bi se bavio diplomatijom, a da nije lično član liste i da predstavi kakav-takav program, i to pre svega u inostranstvu. Politička podrška iz EU jeste bitna, a ne može se dobiti ako ne postoji entitet sa kojim se može razgovarati, a koji ima neka ovlašćenja.

Za zgubidane si se prevario jer sam pre izvesnog vremena rekao da je upravo to što nedostaje opoziciji, a formulacija je bila otprilike da ih mrze i da se automobilom dovezu tamo gde su oni pešačili, pa makar to bila Borča ili Kaluđerica.

To što nema izbora je nedostatak rezultata. Ako neko hoće izbora, a izbori se ne raspisuju, rezultat je izostao. Protivnik jeste lud, ali nije glup. Koja budala bi raspisala prevremene izbore ako može da izgubi bar jedno mesto u parlamentu? Tačno je da bi sada broj mesta bio manji, ali neizvesno je kakav bi bio odnos snaga.

Ja zaista ne znam šta više može da se piše o režimu jer bi spisak bio kao popis stanovništva Indije i Kine zajedno, a vidim da se upravo o takvim stvarima relativno malo diskutuje i uglavnom se konstatuju. A forum i jeste za diskusiju.

Posted

Nema izbora kao rezultat straha režima od poraza, a za taj strah su i najzaslužniji studenti koji su uverili ljude da nije sve izgubljeno. Na kraju krajeva, bili izbori ove ili sledeće godine i poraz mafijaškog režima će biti konkretan rezultat ovih višemesečnih protesta. Što se tiče prvog dela tvog komentara, pa na tome se radi sve vreme, nisu studenti samo sastavili listu, nego su mislili i o svim drugim stvarima. O tome su i pričali u Utisku nedelje. 

• Like 1