JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Utopista said: Ih kada bi još vize uveli, pa da dobri, pametni i pošten narod dobije baš ono za šta glasa već 35 godina... Amerikanci su izabrali Trampa...tako da... 1
Utopista Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Just now, JPM said: Amerikanci su izabrali Trampa...tako da... Samo što Amerikanci nisu pre kratkog vremena imali sankcije, bili bombardovani...i opet glasali za iste te koji su im to natovarili na vrat. Ne kažem da ne bi - samo kažem kako je sada...
JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 minute ago, Utopista said: Samo što Amerikanci nisu pre kratkog vremena imali sankcije, bili bombardovani...i opet glasali za iste te koji su im to natovarili na vrat. Ne kažem da ne bi - samo kažem kako je sada... To je zato što je Amerika svetski siledžija, a ne zato što nisu zaslužili da dobiju po nosu. U prevodu, ne branim nas, ali nemoj da mi deli lekcije Amerika... 2
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 2 minutes ago, JPM said: To je zato što je Amerika svetski siledžija, a ne zato što nisu zaslužili da dobiju po nosu. U prevodu, ne branim nas, ali nemoj da mi deli lekcije Amerika... Pa ti si spomenuo Ameriku a ne ja. Tako da se svadjaš sam sa sobom... Edited 1 hour ago by Utopista
djura.net Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Po svemu sudeci, uskoro na pumpama u Srbiji vise nece biti moguce placanje Visa i Mastercardom, jedino cash i eventualno Dina. Jos jedan divan poziv stranim turistima. 4
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Da nastavimo dalje i ne dozvolimo da se nebitnim postovima zatrpaju važne stvari. Medju onima koji su poklonili NIS Rusima i tako otvorili širom vrata Ruskom uticaju su ljudi koji najviše kukaju Evropo help, zašto nam zla Jevropa ne pomogne i slično: Tadić, Djilas, Borko Stefanović, Vuk Jeremić, Šutanovac, Bojan Pajtić... Baš čudno što im ta Evropa više ne veruje... Edited 1 hour ago by Utopista 2
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, Utopista said: Pa ti si spomenuo Ameriku a ne ja. Tako da se svadjaš sam sa sobom... Ne svadjam se, ukazujem ti na cinizam danasnjeg sveta.
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, JPM said: Ne svadjam se, ukazujem ti na cinizam danasnjeg sveta. Opet zatrpavaš nebitnim primedbama. Valjda želimo da menjamo našu državu, ako možemo i toliko, a ne čitav svet? Ali evo kada insistiraš da te pitam, imaš li opravdanje i razumevanje za to što je posle bombardovanja, sankcija, Jezde i Dafine, stare devizne štednje, hiperinflacije, ubijanja novinara i političkih protivnika... Milošević dobio 2 miliona glasova? I što narod i dalje glasa masovno za njih. Ja nemam, niti imam za one koji ih razumeju i bilo kako opravdavaju...
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, Utopista said: Opet zatrpavaš nebitnim primedbama. Valjda želimo da menjamo našu državu, ako možemo i toliko, a ne čitav svet? Ali evo kada insistiraš da te pitam, imaš li opravdanje i razumevanje za to što je posle bombardovanja, sankcija, Jezde i Dafine, stare devizne štednje, hiperinflacije, ubijanja novinara i političkih protivnika... Milošević dobio 2 miliona glasova? I što narod i dalje glasa masovno za njih. Ja nemam, niti imam za one koji ih razumeju i bilo kako opravdavaju... Ne zatrpavam ja nište. Pišem kao i ti i imam pravo na to. Naravno da nema opravdanja. Nema ni jedno jedino opravdanje za sve što nam se dešavalo u zadnjih 35 godina, sami smo krivi. Ja samo kažem da ne može moralne pridike da mi drži država koja izabere lika kao što je Donald Tramp. Država koja celu svoju ekonomiju bazira na otvaranju žarišta širom sveta i na genocidiranju naroda po nekom samo njima poznatom principu. A ja sam pripadnik ovog narod. Nikad glasao za Slobu, Šešelja, Tomu, Dačića, Vučića. Nikad. A opet trpim. Ničim zasluženo. Ne mogu da želim zlo svom narodu. Koliko god da je određena kazna za istorijski loše poteze racionalno gledano zaslužena, ja ne mogu da se naslađujem bedi u kojoj egzistiramo. Mnogo naroda nije baš pametno, pa prolazi daleko bolje od našeg. Nego, na ovu temu mogu samo da kažem da mi je drago što sam već zašao u ove godine u kojima sam. Da sam mlađi, ne znam kako bih emotivno ovo pregurao. Svaka čast onome kome se nije smučilo konstantno životarenje u nenormalnom. Pre neki dan gledam neku utakmicu na Areni, kad na poluvremenu izveštaj sa posete jebenog Bocan Harčenka televiziji Arena. Jebala vas Rusija, Putin i Harčenko sve vas rektalne alpiniste. 1
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 minutes ago, JPM said: Ne zatrpavam ja nište. Pišem kao i ti i imam pravo na to. Naravno da nema opravdanja. Nema ni jedno jedino opravdanje za sve što nam se dešavalo u zadnjih 35 godina, sami smo krivi. Ja samo kažem da ne može moralne pridike da mi drži država koja izabere lika kao što je Donald Tramp. Država koja celu svoju ekonomiju bazira na otvaranju žarišta širom sveta i na genocidiranju naroda po nekom samo njima poznatom principu. A ja sam pripadnik ovog narod. Nikad glasao za Slobu, Šešelja, Tomu, Dačića, Vučića. Nikad. A opet trpim. Ničim zasluženo. Ne mogu da želim zlo svom narodu. Koliko god da je određena kazna za istorijski loše poteze racionalno gledano zaslužena, ja ne mogu da se naslađujem bedi u kojoj egzistiramo. Mnogo naroda nije baš pametno, pa prolazi daleko bolje od našeg. Nego, na ovu temu mogu samo da kažem da mi je drago što sam već zašao u ove godine u kojima sam. Da sam mlađi, ne znam kako bih emotivno ovo pregurao. Svaka čast onome kome se nije smučilo konstantno životarenje u nenormalnom. Pre neki dan gledam neku utakmicu na Areni, kad na poluvremenu izveštaj sa posete jebenog Bocan Harčenka televiziji Arena. Jebala vas Rusija, Putin i Harčenko sve vas rektalne alpiniste. Pa ok matori, samo ne znam ko je spominjao moralne lekcije, Ameriku...to si sam iz nekog razloga ubacio? Samo još da napišem da od nas nema ništa što se odlično vidi i po košarkaškoj temi ovog foruma. Tamo je u zadnjih nekoliko dana ispisano desetine stranica, ljudima je malo 50 milona evra spucanih u blizance nego hoće još! E o tome ja pričam sve vreme bitisanja ovde!
Eddard Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 5 minutes ago, JPM said: Država koja celu svoju ekonomiju bazira na otvaranju žarišta širom sveta i na genocidiranju naroda po nekom samo njima poznatom principu. Ne lupaj, života ti. 1
NMX Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, Utopista said: Ih kada bi još vize uveli, pa da dobri, pametni i pošten narod dobije baš ono za šta glasa već 35 godina... Ah, sjajno, ideja da bilo kom narodu/sunarodnicima želiš sankcije bilo koje vrste u 2025. kao kaznu za nekakve loše izbore. Malo su nam usta puna vladavine prava i demokratskih principa a malo bismo da u 21. veku uvodiimo kolektivne odgovornosti zbog korišćenja osnovnih ljudskih prava zagarantovanih ustavom (bira i bude biran) na način na koji se nekome ne sviđa. Odgovornost za loše izbore postoji u lošem životu, manjku demokratije i vladavine prava ali pričati o uvođenju nekakvih sankcija (u ovom slučaju viza) za loše izbore je sramotno na toliko nivoa... 6 1
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, Eddard said: Ne lupaj, života ti. Izvinjavam se, Amerika je zapravo miroljubov stecište civilizovanih ljudi koji nikad ne ubijaju. Ni jedan rat nisu izazvali niti parazitirali na istom.
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, NMX said: Ah, sjajno, ideja da bilo kom narodu/sunarodnicima želiš sankcije bilo koje vrste u 2025. kao kaznu za nekakve loše izbore. Malo su nam usta puna vladavine prava i demokratskih principa a malo bismo da u 21. veku uvodiimo kolektivne odgovornosti zbog korišćenja osnovnih ljudskih prava zagarantovanih ustavom (bira i bude biran) na način na koji se nekome ne sviđa. Odgovornost za loše izbore postoji u lošem životu, manjku demokratije i vladavine prava ali pričati o uvođenju nekakvih sankcija (u ovom slučaju viza) za loše izbore je sramotno na toliko nivoa... Sigurno nije veća sramota od vašeg trošenja krvavih mafijaških para kroz blizance - a želite još. Tako da si ti poslednji koji ima pravo da deli bilo kakve moralne lekcije.
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, NMX said: Ah, sjajno, ideja da bilo kom narodu/sunarodnicima želiš sankcije bilo koje vrste u 2025. kao kaznu za nekakve loše izbore. Malo su nam usta puna vladavine prava i demokratskih principa a malo bismo da u 21. veku uvodiimo kolektivne odgovornosti zbog korišćenja osnovnih ljudskih prava zagarantovanih ustavom (bira i bude biran) na način na koji se nekome ne sviđa. Odgovornost za loše izbore postoji u lošem životu, manjku demokratije i vladavine prava ali pričati o uvođenju nekakvih sankcija (u ovom slučaju viza) za loše izbore je sramotno na toliko nivoa... Nije bitno šta se kaže, već ko kaže. 11 minutes ago, JPM said: Naravno da nema opravdanja. Nema ni jedno jedino opravdanje za sve što nam se dešavalo u zadnjih 35 godina, sami smo krivi. Ja samo kažem da ne može moralne pridike da mi drži država koja izabere lika kao što je Donald Tramp. Država koja celu svoju ekonomiju bazira na otvaranju žarišta širom sveta i na genocidiranju naroda po nekom samo njima poznatom principu. Ne bih koristila termin genocidiranje... No, da Amerika nema pravo da bilo kome drži moralne pridike, to stoji. I ne samo od vremena Donalda Trumpa. 2
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, Utopista said: E o tome ja pričam sve vreme bitisanja ovde! Taj fenomen je posledica dubokih kompleksa koji su pak posledica devastacije koja se desila zadnjih decenija a koju je malo ko ako iko zaslužio. Naše društvo ima potpuno iskrivljen sistem vrednosti ali nemoj ni jednog trenutka da pomisliš kako se to tako desilo prosim prirodnim tokom istorijskih događaja. Mnogi centri moći su uticali da narod na ovom prostoru danas ima ovakve stavove, i sa istoka i sa zapada. I naravno da se to sve može ispopravljati, ako nam se dozvoli da popravimo. Ćutanje evropske unije po pitanju dešavanja u Srbiji u poslednje vreme je jasan znak da normalnost na ovim prostorima nije baš prioritet istih.
NMX Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, Utopista said: Sigurno nije veća sramota od vašeg trošenja krvavih mafijaških para kroz blizance - a želite još. Tako da si ti poslednji koji ima pravo da deli bilo kakve moralne lekcije. Jeste veća sramota. Jer trošenje para na blizance u državnom vlasništvu može da se podvede pod deo mafijaškog sistema koji je deo i posledica loših izbora o kojima pričamo. Kolektivna odgovornost bilo koje vrste koja bi povukla sankcije za sobom bogu hvala ne postoji kao pravni institut u 21. veku pa će ovo sramotno prizivanje sankcija ostati samo kao rafal sa tastature. Čuj uvedite nam vize jer loše biramo na izborima, budi bog s nama.
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, NMX said: Čuj uvedite nam vize jer loše biramo na izborima, budi bog s nama. Čak nismo ni birali. Možda 2012. godine. Nakon toga, svi mehanizmi demokratije su uzurpirani i nije postojao ni jedan jedini normalan izborni proces. 1
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 5 minutes ago, JPM said: Taj fenomen je posledica dubokih kompleksa koji su pak posledica devastacije koja se desila zadnjih decenija a koju je malo ko ako iko zaslužio. Naše društvo ima potpuno iskrivljen sistem vrednosti ali nemoj ni jednog trenutka da pomisliš kako se to tako desilo prosim prirodnim tokom istorijskih događaja. Mnogi centri moći su uticali da narod na ovom prostoru danas ima ovakve stavove, i sa istoka i sa zapada. I naravno da se to sve može ispopravljati, ako nam se dozvoli da popravimo. Ćutanje evropske unije po pitanju dešavanja u Srbiji u poslednje vreme je jasan znak da normalnost na ovim prostorima nije baš prioritet istih. A koga da podrže života ti? Nemoj molim te da vrtimo istu priču iz početka jer će se završiti mojim banovanjem kao i obično - jer je istina suviše teška za večite žrtve koje nisu nikada ništa krive... Ameri su iz aviJona bacali cveće na tenkove koji su išli na Vukovar a ne SrBski narod... Ne razumem jbg ja jadan i iskompleksiran ljubav prema krvavim parama, ovaj Zvezdi i Partizanu... Edited 1 hour ago by Utopista
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 7 minutes ago, Utopista said: a želite još. Potpuno pogrešno tumačiš pisanje na toj temi. Ali potpuno. I ne znam što radiš to, kao da namerno truješ a pametan si čovek. Jel to frustracija? Ako jeste, ok razumljiva je, ali opet je pogrešno. Bukvalno niko od nas tamo nije tražio ovo što imamo, nasumičnu kupovinu skupih stranaca. NIKO. Uvek je pričano u sastavnjanju smislene ekipe, ne o jurcanju za paprenim pojačanjima koji će da lade muda na parketu. Pisali smo i o tome da se izgubio osećaj jedinstva sa ekipom. A ti apostrofiraš samo taj deo nekolicine koji se na forumu ponašaju kao da igraju basketball menadžera sa sugar daddy opcijom uključenom. U sav taj mulj nas je uvukla SNS bagra jer su nam uzurpirali klub koji volimo.
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, NMX said: Najbolje sankcije za to a zašto ne i bombardovanje Dokazano je da nekima lakše udje u dupe nego u glavu. Žao mi je što je to tako...
Eddard Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 7 minutes ago, NMX said: Malo su nam usta puna vladavine prava i demokratskih principa a malo bismo da u 21. veku uvodiimo kolektivne odgovornosti zbog korišćenja osnovnih ljudskih prava zagarantovanih ustavom (bira i bude biran) na način na koji se nekome ne sviđa. Potpuno tačno. Ali onda, on the other side, niko nema pravo, moralno ili bilo kakvo, da zahteva i očekuje od tih istih koje Utopista spominje, da ne poštuju to pravo naroda u Srbiji da bira, odnosno da ne poštuje izbornu volju i da se okrene protiv, well, manje više demokratski izabranih predstavnika naroda Srbije i podrži neke tamo protestante. Da se ne pravimo ludi, naravno da sankcije nisu rešenje, ali one nisu primarno okrenute protiv tog naroda (iako on najviše i trpi). Da nije bilo sankcija i izolacije 90-ih, Sloba bi još sedeo na kanabetu. 1
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 35 minutes ago, Don Dusko said: Reveal hidden contents Spremajte kokice bice belaja. 😛 Evo ekskluzivnog izveštaja o obraćanju: - Kmee, kmee, zeznuli nas sankcijama, ali mi smo već organizovali proizvodnju plasičnih flaša da uvezemo gorivo iz Mađarske. - Kmee, kmee, Osmanlija Erdogan nas je zeznuo, ali naša vojska će napraviti paradu u Prištini i sjebaće im asfalt kao u Beogradu, a možda im pošaljemo i Šapića da im napravi nekoliko kružnih tokova, pa će videti oni svoje! - Kmee, kmee, studenti su sve ovo organizovali, ali zato ćemo da napravimo fakultete za prave srpske studente kao što je novi Fakultet za srpske studije. 22 minutes ago, djura.net said: Po svemu sudeci, uskoro na pumpama u Srbiji vise nece biti moguce placanje Visa i Mastercardom, jedino cash i eventualno Dina. Jos jedan divan poziv stranim turistima. To čak i nije veliki problem jer na putevima ima drugih pumpi, ali je malo veći problem avionski saobraćaj. NIS je jedini dobavljač goriva za avione, a kod aviona je problem što se obično tankuju i na polaznom i na odlaznom aerodromu zbog potrošnje. Ovo mogu da objasnim ako nekoga zanimaju detalji, ali problem postoji. Doduše, počeli su sa nekim muljanjima i izmišljanjem novih firmi koje bi bili posrednici, ali ne znam koliko će se to održati. 2
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, Utopista said: A koga da podrže života ti? Nemoj molim te da vrtimo istu priču iz početka jer će se završiti mojim banovanjem kao i obično - jer je istina suviše teška za večite žrtve koje nisu nikada ništa krive... Ameri su iz aviJona bacali cveće na tenkove koji su išli na Vukovar a ne SrBski narod... Ne razumem jbg ja jadan i iskompleksiran ljubav prema krvavim parama, ovaj Zvezdi i Partizanu... Kako koga da podrže? Pa narod na ulicama. Narod koji traži institucije sistema, demokratiju. Narod koji je očigledno brojniji. Da kažu da je u Srbiji na snazi najgora diktatura a ne da se ližu as dragim Aleksandrom za nekakav litijum. Licemeri. Misliš da oni ne znaju pravo stanje u Srbiji? Samo neće da intervenišu kad im baš nije u interesu. Nije njima baš po volji da svi budu prosvećeni. Treba im i stoka za eksploataciju.
Recommended Posts