berti Posted Friday at 11:33 AM Posted Friday at 11:33 AM (edited) https://g.co/kgs/jCZgqQh Je li ovo normalan čovek? Jebem ti budalu. Edited Friday at 11:44 AM by berti
vilhelmina Posted Friday at 12:35 PM Posted Friday at 12:35 PM 1 hour ago, berti said: Vucic je psihopata, za njegov karton potreban je sifrarnik. Posebno je simptomaticna njegova fascinacija smrcu. Groblja ce biti mala da prime sve, mozete samo da me ubijete ali tu je Danilo, pa ako i njega ubijete tu su Milica, Vukan... Onda ono ca mlevenjem ljudi i cevapima, primoravanje medija da objavljuju one stravicne slike mucenja, ubijanja, masine za mlevenje... Ima i taj sadisticki elemenat u sebi da ponizava ljude oko sebe, da ih podjebava... Da ne zaboravimo kada je, valjda za Savu Manojlovica, rekao da je skicio kao svinja, valjda ga asociralo na klanje... Dakle, bolesnik, ali sasvim svestan svojih postupaka i kao takav sposoban za robijanje. Psihopata je sasvim okey izraz, jer to nije dijagnoza, dakle ni bolest, pa upotreba te reci nece nikog neduznog pogoditi. Prave psihicke bolesti, one koje se lece medikamentima i ponekad zahtevaju hospitalizaciju, ipak ne bi trebalo koristiti u tom kontekstu. Isto tako ni razlicite oblike demencije, jer je to teska, neizleciva bolest od koje se ustvari umire. Pre toga i pogodjena osoba i njena porodica prolaze kroz pakao, koji nikom ne bih pozelela. Umesto toga bi se moglo reci da su neki ljudi senilni, sto takodjer nije dijagnoza vec stanje izazvano normalnim starenjem u koje cemo svi pre ili kasnije dospeti, ako dovoljno dugo zivimo. Nemam problem s tim ako se moje sugestije ne prihvate, ali bih volela da svi imamo na pameti to da su neke bolesti vec neopravdano stigmatizovane, pa onima koji su njima pogodjeni i njihovim porodicama, ne moramo i mi ovde ili gde god da smo, dodatno stajati na muku. 6
berti Posted Friday at 12:40 PM Posted Friday at 12:40 PM Entoni Hopkins je u filmu Otac briljirao u ulozi dementnog coveka. Toliko emocija, toliko sasosecanja i tuge... Mozda najbolja uloga koju je neki glumac ikada odigrao. 2
badenac Posted Friday at 02:38 PM Posted Friday at 02:38 PM Vođeni najvišim interesima naroda i države, duboko zabrinuti za budućnost Republike Srbije, ovim putem javno zahtevamo ostavku predsednika Republike Aleksandra Vučića, zbog urušavanja demokratskih, institucionalnih i društvenih temelja naše zemlje. U proteklom periodu svedoci smo: • Urušavanja izbornog procesa, kroz manipulacije biračkim spiskovima, kupovinu glasova i zloupotrebu državnih resursa; • Kontrole nad tužilaštvom i sudovima, čime je pravna sigurnost građana ozbiljno dovedena u pitanje; • Gušenja slobodne štampe i medijskog pluralizma, uz uzurpaciju nacionalnih televizijskih frekvencija i pretvaranje javnog servisa u propagandni alat vlasti; • Prekomernog zaduživanja zemlje, bez javne rasprave i kontrole, čime se ugrožava ekonomska stabilnost i budućnost narednih generacija; • Zataškavanja kriminalnih afera koje potresaju javnost, uz zaštitu odgovornih pojedinaca; • Pojave raširene korupcije, nameštenih tendera i potpune netransparentnosti u radu državnih organa; • Rušenja osnovnih stubova društva –obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture i umetnosti – koji su dovedeni u stanje hronične krize i zapuštenosti. Zahtevamo ostavku ne iz političkih pobuda, već zbog moralne odgovornosti koju osećamo prema građanima i budućnosti Srbije. Smatramo da nijedan pojedinac, pa ni predsednik Republike, nema pravo da zarad lične ili partijske moći ruši demokratski poredak i ugrožava državne i društvene interese. U vremenu ozbiljne krize i rastuće društvene polarizacije, verujemo da je ostavka Aleksandra Vučića jedini mogući korak ka otvaranju prostora za dijalog, obnovu institucija i vraćanja poverenja građana u državu. Članovi Srpske akademije nauka i umetnosti: Dušan Teodorović Slobodan Vukosavić Miodrag Tabački Radomir Saičić Antun Balaž Vladimir Kostić Fedor Mesinger Mrđan Bajić Vladan Devedžić Gojko Subotić Velimir Radmilović Milan Damnjanović Željko Tomanović Dražen Zimonjić Vladimir Srdić Željko Šljivančanin Zoran Radović Milica Stevanović Bogdan Šolaja Milan Stojanović Časlav Brukner Dušan Otašević Zoran Paunović Zoran Petrović Slobodan Milosavljević 7
DJ_Vasa Posted Friday at 02:44 PM Posted Friday at 02:44 PM Just now, badenac said: Vođeni najvišim interesima naroda i države, duboko zabrinuti za budućnost Republike Srbije, ovim putem javno zahtevamo ostavku predsednika Republike Aleksandra Vučića, zbog urušavanja demokratskih, institucionalnih i društvenih temelja naše zemlje. U proteklom periodu svedoci smo: • Urušavanja izbornog procesa, kroz manipulacije biračkim spiskovima, kupovinu glasova i zloupotrebu državnih resursa; • Kontrole nad tužilaštvom i sudovima, čime je pravna sigurnost građana ozbiljno dovedena u pitanje; • Gušenja slobodne štampe i medijskog pluralizma, uz uzurpaciju nacionalnih televizijskih frekvencija i pretvaranje javnog servisa u propagandni alat vlasti; • Prekomernog zaduživanja zemlje, bez javne rasprave i kontrole, čime se ugrožava ekonomska stabilnost i budućnost narednih generacija; • Zataškavanja kriminalnih afera koje potresaju javnost, uz zaštitu odgovornih pojedinaca; • Pojave raširene korupcije, nameštenih tendera i potpune netransparentnosti u radu državnih organa; • Rušenja osnovnih stubova društva –obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture i umetnosti – koji su dovedeni u stanje hronične krize i zapuštenosti. Zahtevamo ostavku ne iz političkih pobuda, već zbog moralne odgovornosti koju osećamo prema građanima i budućnosti Srbije. Smatramo da nijedan pojedinac, pa ni predsednik Republike, nema pravo da zarad lične ili partijske moći ruši demokratski poredak i ugrožava državne i društvene interese. U vremenu ozbiljne krize i rastuće društvene polarizacije, verujemo da je ostavka Aleksandra Vučića jedini mogući korak ka otvaranju prostora za dijalog, obnovu institucija i vraćanja poverenja građana u državu. Članovi Srpske akademije nauka i umetnosti: ... Upravo sam video vest, a ona je zapravo tužna. Od 135 članova, u koje ne ubrajam inostrane članove i one van redovnog sastava, samo ih je 25 potpisalo ovaj zahtev. Ovo nije ni celih 20%. U pravu su oni koji ih nazivaju kakademicima i članovima ANUS-a. 7
McLeod Posted Friday at 09:10 PM Posted Friday at 09:10 PM 6 hours ago, DJ_Vasa said: Upravo sam video vest, a ona je zapravo tužna. Od 135 članova, u koje ne ubrajam inostrane članove i one van redovnog sastava, samo ih je 25 potpisalo ovaj zahtev. Ovo nije ni celih 20%. U pravu su oni koji ih nazivaju kakademicima i članovima ANUS-a. Slazem se, ali moram da dodam zvezdicu. 1986. ih je bilo mnogo vise u diktatorovom ANUSu.
ciao Posted Friday at 09:22 PM Posted Friday at 09:22 PM Nije mi jasno sta ti ljudi rizikuju ? - da li ne potpisuju od straha da nesto izgube (sta?) ili vole av-a?
Perkos2 Posted Friday at 09:49 PM Posted Friday at 09:49 PM 7 hours ago, DJ_Vasa said: Upravo sam video vest, a ona je zapravo tužna. Od 135 članova, u koje ne ubrajam inostrane članove i one van redovnog sastava, samo ih je 25 potpisalo ovaj zahtev. Ovo nije ni celih 20%. U pravu su oni koji ih nazivaju kakademicima i članovima ANUS-a. On 6/12/2025 at 4:30 PM, Kooineeperk said: Ovi su veliki problem, neki od akademika koji nisu potpisali imaju preko 90 godina ali i dalje im se ne gube privilegije.
ciao Posted Friday at 09:58 PM Posted Friday at 09:58 PM (edited) 9 minutes ago, Perkos2 said: Ovi su veliki problem, neki od akademika koji nisu potpisali imaju preko 90 godina ali i dalje im se ne gube privilegije. To mi nije jasno - jel se boje da ce biti izbaceni iz Akademije? Ili ce akademija da im smanji dodatak na platu tj penziju ? Koliko znam u Srbiji akademici imaju oko hiljadu eura mesecno dodatak Edited Friday at 10:00 PM by ciao
DJ_Vasa Posted Friday at 10:16 PM Posted Friday at 10:16 PM 17 minutes ago, ciao said: To mi nije jasno - jel se boje da ce biti izbaceni iz Akademije? Ili ce akademija da im smanji dodatak na platu tj penziju ? Koliko znam u Srbiji akademici imaju oko hiljadu eura mesecno dodatak Verovatno su se ukakili da ne ostanu bez apanaža jer ako su profesori dobili krompir, mogu i oni. 2
Div Posted yesterday at 02:03 AM Posted yesterday at 02:03 AM 4 hours ago, McLeod said: Slazem se, ali moram da dodam zvezdicu. 1986. ih je bilo mnogo vise u diktatorovom ANUSu. Mislišna vremememoranduma a, pre 8. sednice, Očita je razlika u odnosu na današnje vreme kada se gleda odnos Akademije i vlasti. Tada, iako je i formalno i faktički, vlast bila jednopartijska, diktator još nije inaugurisan, čak je i kritikovao memorandum, da li iz straha da mu akademija ne oduzme poziciju najvećeg borca za prava Srba ili zbog partijske discipline. Na stranu, što navodno, memorandum nije dovršen niti usvojen akt, dovoljno je u njemu rečeno da bi se se, s pravom, smatrao kao platforma za kasnije delovanje koje uključuje i "ustoličenje" diktatora. Ne znam koliko je članova Akademije tada podržavalo stavove iz memoranduma, nisu se mnogo čuli glasovi neslaganja, nisu ni mogli da se čuju, kao ni sada, i ttada su mediji počeli da rade za jednu politiku, mada ni blizu kao posle 8. sednice. Ne mislim da je Akademija tada ili sada zauzela ispravniju poziciju, naglašavam, po meni razliku u političkim okolnostima, sada je stvar jasnija, imamo otvorenu diktaturu sa tendencijom da postane tiranija u bukvalnom smislu, onda Akademija nije stala iza jednog čoveka, nego je taj čovek preuzeo stavove iz memoranduma. Ovo sada, iako je malo potpisnika, ipak je glas protiv diktature, neki glas razuma. 3
Romantik Posted yesterday at 05:40 AM Posted yesterday at 05:40 AM 21 hours ago, DJ_Vasa said: Ma sve je to lepo i tako to, ali ako ti glasa neko ko ne zna ni gde se nalazi, ni kako se zove, naročito kada samo nekoliko glasova može odlučivati o vlasti, onda postaje veselo. Dovoljno je da član domaćinstva koji je i član 'biblioteke' kaže dedi da glasa za druga Kima i ode sve u tri lepe. Da, ali u postojecim uslovima glas takve osobe moze na ode i na nasu stranu, ako je mu je porodica sa ispravne strane, te u nekom konacnom rezultatu dosta takvih glasova ce se medjusobno ponistiti.
berti Posted yesterday at 06:41 AM Posted yesterday at 06:41 AM Mrcina je najprostije rečeno 3 u 1. Psihopata-manijak, đubre i lopuža. 3
Урош19 Posted yesterday at 07:37 AM Posted yesterday at 07:37 AM 17 hours ago, DameTime said: Student koji želi da puca Nemoj tako, možda ga slama pritisak spremanja ispita na singiju ili odakle se već pravio da dolazi
Recommended Posts