Smrtokapa Posted yesterday at 10:33 AM Posted yesterday at 10:33 AM Neko kao što je Kaja Kalas zaista i nema ozbiljne mehanizme, relativno govoreći. Onomad je pokušala da isposluje 40 milijardi evra pomoći Ukrajini pa je niko nije zarezao dva posto. Prava adresa za kritiku je pre Vučićev drugar Makron nego EU institucije. 1 1
DJ_Vasa Posted yesterday at 11:13 AM Posted yesterday at 11:13 AM 55 minutes ago, DameTime said: Ne znam baš. Nemoguće je da neko toliko divlja i da ga puštaš, a onda daješ te diplomatske (da ne kažem kenjatorske) izjave koje baš i nemaju neku vrednost, sem ako nemaš neki interes da taj lik ostane na toj poziciji. 46 minutes ago, JohnnyDragon said: Činjenica je da EU ima mehanizme da "disciplinuje" zemlje kandidate i jesu jednim delom to uradili stopiranjem oko 100M evra za razvoj, iako su na raspolaganju imali i mnogo učinkovitije metode, nisu to uradili. I Vasa je u pravu sto kaze da diplomate ne mogu tako funkcionirati kako neki zamišljaju ali i također Perkos i Dame kada kažu da je EU preblaga odnosno da imaju određene isprepletane interese sa ovim režimom. Evo jednog novog mehanizma iz vesti od pre dva dana: Zašto Srbija i dalje čeka EU novac koji su njeni susedi dobili A evo i šta je propušteno, a moglo je da se uzme: Srbija se odrekla donacije EU od 60 miliona evra i platila rekonstrukciju pruge Kinezima 4 puta više: Ugovor je potpisala Zorana Mihajlović Koliko znam, ima fondova koji nisu iskorišćeni zbog neispunjenja kriterijuma, za šta treba malo prokopati po vestima. Iako je prva vest u skladu sa onim što ste napisali, druga pokazuje kolike su šanse izgubljene zbog mogućnosti za korupciju, koja dolazi odavde. 40 minutes ago, Smrtokapa said: Neko kao što je Kaja Kalas zaista i nema ozbiljne mehanizme, relativno govoreći. Onomad je pokušala da isposluje 40 milijardi evra pomoći Ukrajini pa je niko nije zarezao dva posto. Prava adresa za kritiku je pre Vučićev drugar Makron nego EU institucije. Stupila je na dužnost krajem godine i imala je da sakupi 40 milijardi. To je problem i mnogo većim igračima. 2
DameTime Posted yesterday at 05:39 PM Posted yesterday at 05:39 PM Quote 𝗭𝗮𝗯𝗿𝗮𝗻𝗮 𝗱𝗲𝗹𝗼𝘃𝗮𝗻𝗷𝗮 𝗦𝗲𝗼𝘀𝗸𝗼𝗴 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗻𝗼𝗴 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮 𝗠𝗮𝗿𝗸𝗼𝘃𝗮𝗰 𝘂 𝗽𝗿𝗼𝘀𝘁𝗼𝗿𝘂 𝗗𝗼𝗺𝗮 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 Dobili smo dopis od Opštine Velika Plana kojim nam se nalaže da 𝘂 𝗿𝗼𝗸𝘂 𝗼𝗱 𝗼𝘀𝗮𝗺 𝗱𝗮𝗻𝗮 𝗻𝗮𝗽𝘂𝘀𝘁𝗶𝗺𝗼 𝗽𝗿𝗼𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗷𝗲 𝗗𝗼𝗺𝗮 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 u Markovcu, koje koristimo od 2020. godine za potrebe kulturnih i obrazovnih aktivnosti. U tom prostoru organizujemo: – rad biblioteke „Ekatarina Pavlović“, sa fondom od nekoliko hiljada knjiga, – kreativne radionice za decu, mlade i odrasle, – filmske projekcije i pozorišne predstave Tokom prethodnih godina, uz podršku meštanki i meštana i simpatizera iz šire zajednice, uređivali smo zapuštene prostorije, opremili sanitarni čvor, obnovili sve prostorije na spratu, započeli uređivanje dvorišta. Deo programa je finansirala i sama Opština, o čemu je redovno obaveštavana. 𝗭𝗮𝘁𝗲č𝗲𝗻𝗶 𝘀𝗺𝗼 𝗶𝘇𝗼𝘀𝘁𝗮𝗻𝗸𝗼𝗺 𝗱𝗶𝗷𝗮𝗹𝗼𝗴𝗮 i činjenicom da se, bez prethodne komunikacije, 𝘁𝗿𝗮ž𝗶 𝗶𝘀𝗲𝗹𝗷𝗲𝗻𝗷𝗲 "𝗹𝗶𝗰𝗮 𝗶 𝘀𝘁𝘃𝗮𝗿𝗶" pa i uspomena i planova, koje smo ovde godinama gradili. Pozivamo sve građane koji podržavaju rad SKCM-a i protive se ovakvoj odluci, da svojim potpisom 𝗽𝗼𝗱𝗿ž𝗲 odgovor na dopis. 𝗨 č𝗶𝘁𝗮𝗼𝗻𝗶𝗰𝗶 "𝗘𝗸𝗮𝘁𝗮𝗿𝗶𝗻𝗮 𝗣𝗮𝘃𝗹𝗼𝘃𝗶ć" 𝗱𝗮𝗻𝗮𝘀 ć𝗲𝗺𝗼 𝗼𝘀𝗶𝗺 𝗶𝘇𝗱𝗮𝘃𝗮𝗻𝗷𝗮 𝗸𝗻𝗷𝗶𝗴𝗮 𝗽𝗼𝗽𝗶𝘀𝗶𝘃𝗮𝘁𝗶 𝘀𝘃𝗼𝗷𝗲 𝘀𝘁𝘃𝗮𝗿𝗶, 𝗮𝗹𝗶 𝗶 𝗽𝗼𝘁𝗽𝗶𝘀𝗶𝘃𝗮𝘁𝗶 𝗼𝗱𝗴𝗼𝘃𝗼𝗿 𝗻𝗮 𝗶𝘀𝗲𝗹𝗷𝗲𝗻𝗷𝗲. 𝗨𝗸𝗼𝗹𝗶𝗸𝗼 ž𝗲𝗹𝗶𝘁𝗲 𝗱𝗮 𝗷𝗲 𝗽𝗼𝘁𝗽𝗶š𝗲𝘁𝗲 𝘂ž𝗶𝘃𝗼, 𝘁𝗼 𝗺𝗼ž𝗲𝘁𝗲 𝘂𝗿𝗮𝗱𝗶𝘁𝗶 𝘂 𝗽𝗿𝗼𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗷𝗮𝗺𝗮 𝗯𝗶𝗼𝘀𝗸𝗼𝗽𝗮 𝗱𝗮𝗻𝗮𝘀 𝗼𝗱 𝗼𝗱 𝟭𝟭 𝗱𝗼 𝟭𝟰𝗵.👉 Odgovor SKCM-a možete podržati potpisom ovde:https://docs.google.com/forms/d/1HflRO6gvl0CLhR77UTK66SXRlwdjpMSWTJXu83c5PKU/edit#settings
JohnnyDragon Posted yesterday at 06:05 PM Posted yesterday at 06:05 PM Leptejebo, jel ovo moguće? https://www.facebook.com/share/r/14E1LK2EQEn/ Svega ima zaista...
DJ_Vasa Posted yesterday at 06:51 PM Posted yesterday at 06:51 PM 44 minutes ago, JohnnyDragon said: Leptejebo, jel ovo moguće? https://www.facebook.com/share/r/14E1LK2EQEn/ Svega ima zaista... Udbaškog pacova Šarovića treba jednostavno ignorisati. Ex-radikal se buni protiv dojučerašnjih pajtaša, ali sigurno nema dobre namere.
JohnnyDragon Posted yesterday at 07:21 PM Posted yesterday at 07:21 PM (edited) 29 minutes ago, DJ_Vasa said: Udbaškog pacova Šarovića treba jednostavno ignorisati. Ex-radikal se buni protiv dojučerašnjih pajtaša, ali sigurno nema dobre namere. Njega znam.Udbaš nije, već zatucan, a mene više zabrinjava ovaj omladinac. I njegovi stavovi iz 19 veka. Deli vrednosti sa Šarovićem u tom pogledu. Edited yesterday at 07:21 PM by JohnnyDragon 2
DJ_Vasa Posted yesterday at 07:26 PM Posted yesterday at 07:26 PM 3 minutes ago, JohnnyDragon said: Njega znam.Udbaš nije, već zatucan, a mene više zabrinjava ovaj omladinac. I njegovi stavovi iz 19 veka. Deli vrednosti sa Šarovićem u tom pogledu. OK, Šarovića ne znam, a slažem da klinac ima takve stavove. Očigledno je da je i neka 'naša' verzija onih iz Ćacilenda jer je u školu išao tek da ne bi sedeo kod kuće. Dugotrajno uništavanje škole i prosečno nizak IQ su nešto protiv čega se tek treba boriti. 2
DameTime Posted yesterday at 07:58 PM Posted yesterday at 07:58 PM Ne znam da li sam skoro pročitala tekst koji me je ovako potresao. Ubijanje za fotografiju: Šta se krije iza jedinog snimka smrti u ratu u Jugoslaviji Quote Donosim dio iz zapisnika koji sam dobila: „Dana 6. ili 7. maja 1992. Goran je pozvan u kancelariju načelnika u kojoj su se nalazili načelnik policije Dragan Veselić, Đorđe Ristanić i Enver zvani Šok. Tada mu je Veselić prenio da će imati vatreno krštenje, a potom je Đorđe Ristanić objasnio kako je u Brčkom svašta učinjeno i da to treba ispraviti, a zatim je njemu i Enveru rekao da ih ispred zgrade čekaju dva novinara (Srđan i Bojan) koji će slikati kako njih dvojica ubijaju dva muslimana i da će te fotografije koristiti kao propagandni materijal, ‘kako muslimani ubijaju Srbe’, a zatim će ispred stanice gdje je postavljen prazan mrtvački sanduk kao oplakivati ubijene Srbe, što će isti također fotografisati. Jelisić dalje navodi da je Enver iz sobe br. 13 izveo dva njemu nepoznata Bošnjaka, koje su zajedno odveli do zanatskog centra i tom prilikom je jednog ubio Goran iz škorpiona, a drugog Enver iz automatske puške, što su novinari fotografisali. Zatim su se vratili pred stanicu do praznog sanduka i pridružili se djevojci po imenu Violeta, koja je plakala i kukala za navodno ubijenim Srbima.“ Quote Midhat je uvjeren da je fotografiranje bilo dogovoreno. „Inače ne bi mogli dobiti pristup takvim prizorima. Da nije bilo dogovoreno, one sekunde kada je fotografirao, Jelisić bi ga ubio“, kaže Quote Mustafa nije znao ništa više o tatinoj smrti od onog što je objavljeno u medijima. Ali se pita: je li mu otac ubijen baš zato što je tu bio fotograf? Možda bi bio svejedno ubijen neki drugi dan, a možda ne bi nikada. Neki su pušteni iz policijske postaje. Mnogi su odvedeni u logor Luka. Neki su pobjegli iz logora. Mnogi su mučeni i onda ubijeni. Ne bi volio da mu je otac mučen, draže mu je da je brzo ubijen. „Ako je fotograf platio ubojstvo, za mene je isti kao Jelisić“, kaže Mustafa. Smrad je, naravno, pobegao iz Srbije i tvrdi da nije platio kako bi mogao da fotografiše ubistvo. 6
uncletima Posted yesterday at 08:26 PM Posted yesterday at 08:26 PM On 5/23/2025 at 3:49 PM, Volter said: (VIDEO) Kosovski policajac hvatao za vrat i maltretirao maturanta u Kosovskoj Mitrovici, spasili ga građani https://n1info.rs/vesti/video-kosovski-policajac-hvatao-za-vrat-i-maltretirao-maturnata-u-kosovskoj-mitrovici-spasili-ga-gradjani/ Osim sto ste, Bilu digli spomenik, Srbe za gusu hvatate, vas se zivot promenio kako? Ne jebe vas vise neki, Pera, vec vas guzi Šalja. Sjajno, zar ne?
Rex Posted yesterday at 09:53 PM Posted yesterday at 09:53 PM 1 hour ago, DameTime said: Ne znam da li sam skoro pročitala tekst koji me je ovako potresao. Ubijanje za fotografiju: Šta se krije iza jedinog snimka smrti u ratu u Jugoslaviji Smrad je, naravno, pobegao iz Srbije i tvrdi da nije platio kako bi mogao da fotografiše ubistvo. Hvala ti. Pročitao sam ga čim se pojavio i od tada ne mogu da prestanem da mislim o tome. Toliko me je pogodio tekst da sam iscimao moje veze u medijima da bih došao do tih nekih starijih fotografa (ja sam istih godina) pa sam čuo kako se svi nezvanično slažu - da, platili su onom nesoju da pred njima ubija ljude da bi to snimili. Mislim, ja se sećam ratnog perioda vrlo dobro, bio sam svesna osoba, svoj čovek. Ali, istina je što kažu (to sam zaključio davno pre) da nije isto kad proživiš rat, kad sediš u rovu ili kad moraš da bežiš od kuće i kad si pored rata, kao mi u Srbiji što smo bili. Jeste, društvo nam se raspalo, jeste, većina nas je tokom devedesetih svakog meseca išla na sahrane vršnjaka - što od metka, što od heroina, što od ratišta, ali to nije isto kao kad ti neko zakuca na vrata sa željom da ubije tebe i celu tvoju porodicu. No, da ne dužim, najgore od svega nije što su mi obojica tih starijih fotografa sa kojima sam pričao rekli da to jeste tačno, nego što su obojica mrtvi ladni govorili da je to bila redovna pojava, da se to stalno dešavalo, ali i da nije bilo rezervisano samo za srpsku stranu. Ima slično svedočenje u ovom tekstu o tim vojnicima, ali me je sve to, taj članak i ti razgovori, sve me to toliko pogodilo da danima ne mogu da dođem sebi. Pa eto, bar znam da sa nekim delim utisak i hvala ti što mogu da podelim. Mnogo teško. Mnogo, mnogo teško. 5 1
MeanMachine Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 19 hours ago, JohnnyDragon said: Leptejebo, jel ovo moguće? https://www.facebook.com/share/r/14E1LK2EQEn/ Svega ima zaista... Verujem da je on zatucan po pitanju lgbt-a, ali stoji da je usaid davala pare na projekat koji je tipa sadnja banana u Oslu. Sto se tice zelene energije, ako si poslusao jos jednom sta on kaze nije on protiv toga vec da zelenu energiju bratija vide ko nacin da okrenu velike milione jos x puta i da obican svet moze da sanja dozvole. Npr zasto nam je dozvoljeno da budemo samo prouseri a ne nekakvi mikro proizvodjaci? Ti ako imas fin krov i imas kintu da investiras mogao bi fino da zaradis ali ne elektrodistribucija ti nudi samo umanjenje racuna i cini mi se da imas problem ako proizvodis vise nego sto je odredjen limit. Dakle jasno je da vlasti boli djoka za zelenu energiju vec samo vide nacin da se razni kumovi okrenu svoje milione jos ko zna koliko puta. Edited 8 hours ago by MeanMachine 2
Volter Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (VIDEO) Građani u bari na ulici u Nišu zatekli prepariranog krokodila - policija izašla na teren https://n1info.rs/vesti/video-gradjani-u-bari-na-ulici-u-nisu-zatekli-prepariranog-krokodila-policija-izasla-na-teren/
Recommended Posts