Red Posted yesterday at 02:00 PM Posted yesterday at 02:00 PM 10 minutes ago, Volter said: (VIDEO) Kosovski policajac hvatao za vrat i maltretirao maturanta u Kosovskoj Mitrovici, spasili ga građani https://n1info.rs/vesti/video-kosovski-policajac-hvatao-za-vrat-i-maltretirao-maturnata-u-kosovskoj-mitrovici-spasili-ga-gradjani/ Kreten, uhvatio momka za vrat i još ga namerno izgrebao. A faca mu je takva da sama pesnica krene da ga nabode. Jebem li mu nanu nenormalnu. Страшно. Живот Срба на Космету је пакао. 6 3
Maharaja Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago On 5/22/2025 at 9:17 AM, Drug Crni said: Nažalost, ako sam dobro razumeo, studenti su odbili predlog da se sastanu sa Kajom Kalas. Kažem "nažalost" pošto smatram da je to greška. Po onome što sam čuo, Kalas je bila spremna na susret iako je van protokola. Ispali su neozbiljni. Greška, plus pišanje po svima koji su radili da do tog susreta dođe. ALi dobro, sastala se sa svim predstavnicima opozicije, koji su, na kraju krajeva, jedini relevantni. Ovo je prvi put za 13 godina da pritisak spolja postaje opipljiv. I to je sada jedina zaštita od režima. Minimalna, ali jedina. 5
McLeod Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Ja i dalje ne mislim da su ispali neozbiljni, jer je bio sastanak sa Martom Kos recimo i u Briselu. Mozda nisu bili spremni, mozda nisu imali spremne predstavnike, mozda je postojao backclash posle Kos jer su joj se i caciji uvalili, ima tu milion mozda. Bitno je da se opozicija sastala sa njom.
uncletima Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Kad Irena Joveva bude vecina/vlast u Evropi, studenti ce se rado sastati sa bilo kojim predstavnikom EU. Ovi emisari sto presipaju iz supljeg u prazno - ne hvala!
uncletima Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Pa, Jeb'o te, DOSTA!!! Spoiler https://www.danas.rs/vesti/drustvo/prokisnjava-skola-na-vozdovcu/ 1
DJ_Vasa Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 36 minutes ago, uncletima said: Kad Irena Joveva bude vecina/vlast u Evropi, studenti ce se rado sastati sa bilo kojim predstavnikom EU. Ovi emisari sto presipaju iz supljeg u prazno - ne hvala! Kakvi god bili neki od evropskih političara, ne znam šta ima da im se zameri kada ovde većina mrzi EU, kada aktivna proevropska opozicija praktično i ne postoji (tu ne računam ove kojima je proevropski stav sveden samo na izjave da su za EU), kada 'emisari' nemaju velike ingerencije, a oni koji su zaduženi za pridruživanje EU lepo i taksativno navode da od toga nema ništa dok se ne ispune uslovi. Koliko god da sam za neke govorio da su kreteni i budale, što i sada mislim, njima treba ljubiti dupe što nisu zavrnuli finansijske slavine i ostale pogodnosti jer i obična kola hitne pomoći nose oznaku da su donacija EU, što nisu vratili vize ili što jednostavno nisu rekli da je očigledno da namera za ulazak u EU ne postoji i zatražili nazad svaki dinar koji je u to ulupan. Kad očistimo sopstveno dvorište, onda možemo da pričamo o tome kakvi su drugi. 7
Drug Crni Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Ne radi se samo o ovome ^ Radi se o tome da su nam zaista potrebni saveznici i spolja. Evo npr.kako mislite da nateramo Hulju da raspiše izbore? Imamo li unutrašnje snage za to? Ja nisam posve siguran..jedino ako mu proradi sujeta, ali dok su mu rejtinzi niski on to neće učiniti. Jedna šansa je upravo pritisak iz EU. To je realan pritisak na njega. Tj.bio bi. Zato je loše odbaciti pruženu ruku. Mada, što kaže Vasa - ovde je anti-eu sentiment na vrhuncu. Zato će i pobeda nad njima na kraju biti još jedna prilika koju smo propustili. 1
Red Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 1 hour ago, uncletima said: Kad Irena Joveva bude vecina/vlast u Evropi, studenti ce se rado sastati sa bilo kojim predstavnikom EU. Ovi emisari sto presipaju iz supljeg u prazno - ne hvala! Каја Калас уопште није емисар који пресипа из шупљег у празно. Жена је јуче и прекјуче показала да је озбиљна. Њена жеља да се састане са студентима је сигурно била добронамерна. Нема разлога да се одбије састанак са тако битним дипломатом и, ако ништа друго, одговори се на позив и макар обави неки, какав-такав, разговор. Нема ми логике то јер је пропуштена прилика да се пошаље још једна јака порука, али ок. 9
DJ_Vasa Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 1 hour ago, Drug Crni said: Radi se o tome da su nam zaista potrebni saveznici i spolja. Evo npr.kako mislite da nateramo Hulju da raspiše izbore? Imamo li unutrašnje snage za to? Spoljni saveznici su lepo rekli šta je potrebno, a evo i jednog od najbitnijih delova onoga što je izjavila Kaja Kalas: Quote Pravi progres mora da se ostvari. A naredni koraci su vrlo jasni. Oni uključuju medijske slobode, suzbijanje korupcije, izborne reforme. Reforme moraju da budu realne, a ne samo da se štikliraju stavke na papiru. Pošto govori u ime EU sa pozicije koja je ekvivalentna ministru spoljnih poslova, jasno je šta se traži, a ovo boldovano su preduslovi za izbore. Mislim da se ovo može protumačiti i kao neophodan uslov da se uopšte i razgovara o izborima, tj. da pomaže indirektno i na taj način. Ona govori u skladu sa ingerencijama i diplomatskom praksom, a dalje od toga ne može. Ne može se očekivati da Kaja nekome zavrće jaja, već to moramo da uradimo mi. 2
DameTime Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Baš se nalazimo u nezavidnom položaju. Treba mi da mu zavrćemo jaja? Nikakav problem, ali kako? Da li imamo resurse za tako nešto? Kako god okrenemo, nema ništa bez neke gurke spolja - i ne bih volela da sve ostane na tvitovima priči. To je ujedno i moj jedini problem sa EU. Ako se baštine neke vrednosti, ne može malko da se kritikuje, a onda malko da se slikate sa nenadležnim i govorite kako smo na dobrom evropskom putu, kad situacija odgovara. Taj nečovek predstavlja sve antidemokratsko i anticivilizacijsko što postoji. 1
DJ_Vasa Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 3 minutes ago, DameTime said: Baš se nalazimo u nezavidnom položaju. Treba mi da mu zavrćemo jaja? Nikakav problem, ali kako? Da li imamo resurse za tako nešto? Kako god okrenemo, nema ništa bez neke gurke spolja - i ne bih volela da sve ostane na tvitovima priči. To je ujedno i moj jedini problem sa EU. Ako se baštine neke vrednosti, ne može malko da se kritikuje, a onda malko da se slikate sa nenadležnim i govorite kako smo na dobrom evropskom putu, kad situacija odgovara. Taj nečovek predstavlja sve antidemokratsko i anticivilizacijsko što postoji. Pa EU nema neke ozbiljne mehanizme. Može samo da uradi ovo što sam ranije naveo - da zavrne kupovinu ambulantnih vozila, renoviranje škola, vize i slično, čime će se režim okrenuti RuSSiji i onda ćao. Može da kaže da nema napretka u pristupanju EU dok se ne ispune ovi uslovi i to je cela priča. Nema mehanizme ni da se pozabavi Orbanom i Ficom, od kojih prvi već predugo vuče za nos celu EU. EU nema čak ni koga da ovde podrži jer ne postoji nijedna političa opcija koja je jasno za EU. Imaju i oni svojih briga, a tamo neki Balkan im je deveta rupa na svirali, osim ako se svi međusobno ne pomlate. Što se tiče zavrtanja jaja, ovde sam više puta napisao da može da se lepo počne sa neplaćanjem računa, uz nekoliko finti za izbegavanje visoke zatezne kamate. Ukratko, dovoljno je da kasne što više i da se uplati bar jedan deo da bi se problemi izbegli. Nažalost, sem studenata, ne vidim nikoga ko bi to mogao da izvede. Još jedna stavka bi bila bojkot i blokada firmi bliskih SNS-u, a najbolje bi bilo napraviti relativno kratak spisak onih koji prodaju robu široke potrošnje. Nedostatak novca boli više nego bilo šta. Čak i da studenti sutra prestanu sa blokadama, dovoljno bi bilo da razrade ovo što sam pisao i pozovu na bojkote i blokade, a to bi po režim bilo gore nego da se svaki dan organizuje hiljadu skupova po celoj zemlji. 3
uncletima Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 2 hours ago, Red said: Нема ми логике то јер је пропуштена прилика да се пошаље још једна јака порука, али ок. Kome? Eto, ja te drugarski pitam. Kome jos treba da se "obrate"? Ti klinci nisu trebali da pedalaju do Strazbura, niti da maratonisu do Brisela. Da se, Evropa drzi tih nekih demokratija nitkov bi odavno bio na no ljub listi, ali posto im treba - jebes demokratiju. PS. Prvom prilikom kad neko iz te demokratske evrope dodje u nasu predivnu zemlju da se sastane samo sa studentima, eto mene da aplaudiram.
Red Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 25 minutes ago, uncletima said: Kome? Eto, ja te drugarski pitam. Kome jos treba da se "obrate"? Ti klinci nisu trebali da pedalaju do Strazbura, niti da maratonisu do Brisela. Da se, Evropa drzi tih nekih demokratija nitkov bi odavno bio na no ljub listi, ali posto im treba - jebes demokratiju. PS. Prvom prilikom kad neko iz te demokratske evrope dodje u nasu predivnu zemlju da se sastane samo sa studentima, eto mene da aplaudiram. Под "снажна порука" мислим на то да би послало снажну поруку то што би се неко са високе позиције из ЕУ састао са њима, а не да се они неком обраћају.
Maharaja Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago (edited) 35 minutes ago, uncletima said: Kome? Eto, ja te drugarski pitam. Kome jos treba da se "obrate"? Ti klinci nisu trebali da pedalaju do Strazbura, niti da maratonisu do Brisela. Da se, Evropa drzi tih nekih demokratija nitkov bi odavno bio na no ljub listi, ali posto im treba - jebes demokratiju. PS. Prvom prilikom kad neko iz te demokratske evrope dodje u nasu predivnu zemlju da se sastane samo sa studentima, eto mene da aplaudiram. Ali bukvalno nije moguće da neki EU diplomata ili zvaničnik dođe u zemlju u svom zvaničnom svojstvu, i onda van svih protokola se sastane sa nekom neformalnom grupom građana. Teoretski nije moguće. Fizički je neizvodljivo. Edited 14 hours ago by Maharaja 2
uncletima Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Ajde jos jednom, bez kvota:Demokratska EU je trebala da strese Autokratu kao slinu, pre no sto su deca pedalala do Strazbura. Kakvi crni topovi, bre. Prva hapsenja, to bese jos u Novembru zar ne? "Ej, 'alo, nitkove, zajebi tvoj litijum, ovo sto radis nije OK" Eto ti ih, maltene kao hor: "Srbija je na putu demokratije, samo joj jos fali da se ukrca u taj leteci autobus". PS. I pre no sto krene salva: Ti ocekujes da te drugi spasavaju - Jedino sto zelim je da nam ne odmazu, ako je to ikako moguce.
uncletima Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 21 minutes ago, Maharaja said: Ali bukvalno nije moguće da neki EU diplomata ili zvaničnik dođe u zemlju u svom zvaničnom svojstvu, i onda van svih protokola se sastane sa nekom neformalnom grupom građana. Teoretski nije moguće. Fizički je neizvodljivo. Biraj red: Predsednik Skupstine, Predsednik Vlade, Predsednik Republike - Teoretski nije moguce, ali je fizicarski izvodljivo...
DJ_Vasa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 8 hours ago, uncletima said: Kome? Eto, ja te drugarski pitam. Kome jos treba da se "obrate"? Ti klinci nisu trebali da pedalaju do Strazbura, niti da maratonisu do Brisela. Da se, Evropa drzi tih nekih demokratija nitkov bi odavno bio na no ljub listi, ali posto im treba - jebes demokratiju. PS. Prvom prilikom kad neko iz te demokratske evrope dodje u nasu predivnu zemlju da se sastane samo sa studentima, eto mene da aplaudiram. Ovo što pišeš se zapravo i desilo jer su se obratili u Strazburu i u Briselu, što je imalo uticaja na poslednje diplomatske posete. Kaja Kalas je htela da razgovara sa studentima, baš kao i Picula, ali oni nisu hteli da razgovaraju sa njima. Ovo poslednje što očekuješ se neće desiti jer diplomatija funkcioniše na osnovu pravla, protokola i još nekih sitnica. Ako neki ministar, predsednik, premijer ili predstavnik određene institucije ili tela dođe službeno u neku zemlju, on se mora sastati sa njenim zvaničnim predstavnicima. Ima pravo da se sastane i sa drugima, ali sa zvaničnim predstavnicima se mora sastati. Ukoliko dolazi službeno i radi nešto van dogovorenog protokola, može mu se zabraniti ulaz. Ako poznaješ nekoga ko radi u MIP-u, ovo će ti objasniti mnogo detaljnije. Tačno je da se funkcioner EU fizički može sastati i sa prodavcem kupusa na pijaci, ali pošto dolazi kao funkcioner, to baš i ne ide tako. 8 hours ago, uncletima said: ...Demokratska EU je trebala da strese Autokratu kao slinu, pre no sto su deca pedalala do Strazbura. Kakvi crni topovi, bre. Prva hapsenja, to bese jos u Novembru zar ne? "Ej, 'alo, nitkove, zajebi tvoj litijum, ovo sto radis nije OK" Eto ti ih, maltene kao hor: "Srbija je na putu demokratije, samo joj jos fali da se ukrca u taj leteci autobus". PS. I pre no sto krene salva: Ti ocekujes da te drugi spasavaju - Jedino sto zelim je da nam ne odmazu, ako je to ikako moguce. A šta znači 'da ga strese kao slinu'? To možda može u kafani, ali malopre rekoh diplomatija je diplomatija. Ona funkcioniše ma bilateralnom i multilateralnom nivou i sa zemljama kao što su Severna Koreja, RuSSija, razne afričke diktature i slično. EU i poštuje sopstvena pravila u smislu da se ne meša u unutrašnje stvari, bilo da govorimo o majmunima kao što je Orban, bilo o trećim državama, u koje spadaju i kandidati. Oni koji se bave ispunjenošću zahteva mogu da funkcionišu samo kao onaj koji ocenjuje testove: uveo si zakone koji regulišu poljoprivredu – ispunjeno; uveo si zakone koji regulišu plovidbu međunarodnim rekama – ispunjeno; uveo si zakone koji regulišu slobodnu medija – ispunjeno; uveo si zakone koji regulišu poreze – nije ispunjeno itd. Papirološki deo je urađen, a upravo je Kaja Kalas spomenula da neki zakoni nisu sprovedeni u praksi. Ona može to da konstatuje, ali i mi smo konstatovali da Kaja nema mehanizme da mu zbog toga zavrće jaja, već samo da stavi prepreku na putu do EU. Možda se nekome ne sviđa, ali ako neko iz EU konstatuje da npr. određeni zakoni jesu usklađeni nema šta da odmaže, već samo radi svoj posao. Čak je i konstatacija da je Srbija na putu demokratije tačna – zakoni postoje, ali se ne sprovode. Diplomatski jezik i izjave su takvi kakvi jesu jer diplomatija nije kafana, nije ona rupa koju nazivamo skupštinom, ne svodi se na lokalne ili strane seljačine kao što je Tramp, već generalno funkcioniše tako kako funkcioniše. 2
Perkos2 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago EU koja i dalje tapše pi ramenu ludaka koji ide da ljubi dupe putinu je poprilično izgubila u očima običnih građana. Nažalost oni imaju svoje planove za ovaj deo Evrope i izgleda da ima je psihodelija najbolji sagovornik u tome, kakava opozicija, kakvi studenti. No Srbija nema gde drugo, ruska opcija je samoubistvo, kina još gore od toga pa progutajmo žabu i pregovarajmo sa birokratama makar i na minut koji odvoje za nas.
DJ_Vasa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 5 minutes ago, Perkos2 said: EU koja i dalje tapše pi ramenu ludaka koji ide da ljubi dupe putinu je poprilično izgubila u očima običnih građana. Nažalost oni imaju svoje planove za ovaj deo Evrope i izgleda da ima je psihodelija najbolji sagovornik u tome, kakava opozicija, kakvi studenti. No Srbija nema gde drugo, ruska opcija je samoubistvo, kina još gore od toga pa progutajmo žabu i pregovarajmo sa birokratama makar i na minut koji odvoje za nas. A kako ga to 'tapšu' po ramenu? Ne očekuješ valjda da se ponašaju kao Marijan Rističević? Razumem ja da taj običan građanin ne poznaje diplomatiju, ali ako misli da se i predstavnici zemalja koje imaju loše odnosi pičkaraju u javnosti kao da su na pijaci, grdno se vara.
Perkos2 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 18 minutes ago, DJ_Vasa said: A kako ga to 'tapšu' po ramenu? Ne očekuješ valjda da se ponašaju kao Marijan Rističević? Razumem ja da taj običan građanin ne poznaje diplomatiju, ali ako misli da se i predstavnici zemalja koje imaju loše odnosi pičkaraju u javnosti kao da su na pijaci, grdno se vara. Priznaj sam sebi da si i tu očekivao da nakon odlaska kod putina EU neće više sarađivati sa psihodelijom, kad ono međutim ništa od toga
uncletima Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago "Nakon sastanka sa Predsednikom..." gumicu u ruke i brisi ostatak izjave. Kakav, majku mu sastanak sa Predsednikom, osim ako je resio u prisustvu EU demokratije, orhideju da ordena. PS. Narodski receno = Nije nadlezan
DJ_Vasa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 12 minutes ago, Perkos2 said: Priznaj sam sebi da si i tu očekivao da nakon odlaska kod putina EU neće više sarađivati sa psihodelijom, kad ono međutim ništa od toga Nisam. Očekivao sam da će ponoviti stav da zemlje koje se kandiduju za članstvo u EU treba da slede njenu spoljnu politiku. To sa pristupanjem podseća ptprilike na školu – loš đak je dobio keca ili dvojku, nastavnik mu saopštava rezultat, ali ne tera ga u ćošak i ne lupa mu šamare, već može samo da mu kaže da zagreje stolicu ako hoće da položi. Uostalom, i Fico je bio u Moskvi u isto vreme, ali eno ga u Bratislavi i ne fali mu ni dlaka s glave, a njegova zemlja je punopravna članica EU.
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 11 hours ago, DJ_Vasa said: Pa EU nema neke ozbiljne mehanizme. Može samo da uradi ovo što sam ranije naveo - da zavrne kupovinu ambulantnih vozila, renoviranje škola, vize i slično, čime će se režim okrenuti RuSSiji i onda ćao. Može da kaže da nema napretka u pristupanju EU dok se ne ispune ovi uslovi i to je cela priča. Nema mehanizme ni da se pozabavi Orbanom i Ficom, od kojih prvi već predugo vuče za nos celu EU. EU nema čak ni koga da ovde podrži jer ne postoji nijedna političa opcija koja je jasno za EU. Imaju i oni svojih briga, a tamo neki Balkan im je deveta rupa na svirali, osim ako se svi međusobno ne pomlate. Ne znam baš. Nemoguće je da neko toliko divlja i da ga puštaš, a onda daješ te diplomatske (da ne kažem kenjatorske) izjave koje baš i nemaju neku vrednost, sem ako nemaš neki interes da taj lik ostane na toj poziciji.
JohnnyDragon Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Činjenica je da EU ima mehanizme da "disciplinuje" zemlje kandidate i jesu jednim delom to uradili stopiranjem oko 100M evra za razvoj, iako su na raspolaganju imali i mnogo učinkovitije metode, nisu to uradili. I Vasa je u pravu sto kaze da diplomate ne mogu tako funkcionirati kako neki zamišljaju ali i također Perkos i Dame kada kažu da je EU preblaga odnosno da imaju određene isprepletane interese sa ovim režimom. 3
Recommended Posts