Jump to content

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Pletilja said:

FUJ! Upao mi Kurir, T/K1,BLIC i ostali placenici i korupcijski profiteri direkt u dnevnu sobu. Sholace, izdajico! 

Pokazalo se da je Vuciceva strategija "para vrti gde opozicija nece" uspela i ovde, ne preostaje mi nista drugo nego da izluftiram stan i ispremestam kanale kako ja hocu. Mada, gorak ukus poraza ostaje. FUJ, jos jednom....

Jeste fuj, ali nije Solak kriv, on je odavno postao manjinski vlasnik SBB-a. Vecinski vlasnk BC Partners je doneo odluku o prodaji, a Solak je dobio lepu sumu, ali da je bio protiv prodaje niko ga nista ne bi pitao. BC Partners je fond koji upravlja imovinom vecom od 200 milijardi evra, a Solak nije neko  ko moze da se njima suprostavi, jednostavno on nije igrac te lige.  Evo ovde su ljudi koji su  "krivi" zato sto se nisu nasekirali sto u jednom balkanskom zaseoku nema demokratije. https://www.bcpartners.com/team/our-team?search=&region=&role=&strategy=&sector=  

1989-ta mora da se plati, ovo sada je samo deo tog placanja, nazalost. 

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, Beonegro said:

Sa EON su za nas dijaseru N1 i Nova S skinuti još juče, nema ih više u ponudi. Kao ni podgoričke TV Vijesti. Vrlo sam iznenađen da su HRT ostavili.

U svakom slučaju, rastanak se primakao. 

Појешће нас све медијски мрак.

Posted (edited)

E pa da, Solak se fakat nije ni pitao a i da se pitao ne bi nista promenilo.

Kao i kod vecine takvog tipa firmi kada se kapital progresivno ne uvecava ide se u prodaju sto je BC Group i uradio.

Ono sto je najvece pitanje a vreme ce nam pokazati. Ko stoji iza PPF grupe? Da li je to mozda drzava?

Ako je drzava jasno je sta ce biti sa N1 i Novom a meni sve nesto smrdi da je to tako.

Ako jeste desice se isto ono sto se dogodilo i sa B92 posle Srdjanove kupovine fakat drzavnim parama Prve i B92, sto dalje implicira egzodus novinara koji trenutno rade na ove dve televizije.

Za sada imaju finansije ali koliko dugo to moze da traje jer N1 pogotovu kao info kanal nije profitabilan i na koliki vremenski rok se Yettel obavezao da emituje ove televizije.

3 hours ago, NikadProtivKaline said:

jel moze neko nama koji nismo ispratili ovo oko arene, sportkluba i tv prava da objasni trenutnu situaciju

ja imam EON iptv(samo preko interneta, ne kablovska) i imam superonova kablovsku

drzao sam oba kako bih mogao da gledam i NBA i NFL i Euroleague

kontam da sad ima smisla da jedan otkazem, i mislio sam da to bude EON

vidim jutros oni pisu da ce arene biti dostupne i na njhovoj platformi?

ako je to istina, onda bolji softver + N1 menja situaciju

Nema neke filozofije, sport sa Sport Kluba je kompletno prodat Areni Sport, Sport Klub pokojan.

N1 i Nova S ce i dalje biti u ponudi na EON-u koji ce jos uvek postojati kao platforma neko vreme, Yettel ce odluciti u buducnosti kako ce dalje gurati, da li ce to biti njihova platforma ili ce unapredjivati EON.

Trenutno je na EON-u bolja ponuda jer ima kompletan sport + N1 i Novu.

SuperNova kao i do sada, nista se nece menjati, tacnije nece dobiti kanale uz UM Grupe.

Na tebi je da odlucis.

Edited by nunilo
  • Like 1
Posted
6 minutes ago, nunilo said:

E pa da, Solak se fakat nije ni pitao a i da se pitao ne bi nista promenilo.

Joj ljudi, kako da vam kažem ovo, naravno da se pitao. On je i dil mejker bio. BC partners ima većinski udeo ali je vođenje UGom u najvećem delu njegovo.

Ono sto je najvece pitanje a vreme ce nam pokazati. Ko stoji iza PPF grupe? Da li je to mozda drzava?

Prvo, nije PPF grupa nego Etisalat (telekomunikaciona kompanija iz Emirata) koja je kupila 50 i kusur % udela u Yettelu (ne samo u Srbiji) od PPFa koji je ostao ispod 50. Ceo posao jeste počeo kada je PPF bio 100% vlasnik. Inače PPF ulaže u telekomunikacije, medije, biotehnologije, real estate, you name it...

Inače je PPF investicioni fond pokojnog Petr Kelnera iz Češke (poginuo u padu helikoptera 2001. na Aljasci), u tom trenutku najbogatijeg Čeha. Danas je njegova žena sa ostatkom familije vlasnik 100% fonda. 

Ako je drzava jasno je sta ce biti sa N1 i Novom a meni sve nesto smrdi da je to tako.

Država jeste kupila (preko Telekoma) prava prenosa za pare koje nisu ni blizu tržišnih vrednosti prava prenosa, nego je kupila monopol. Na šta su UG i gosn Šolak rekli izvolte sa mašnicom za masTne pare iako smo vas tovarili (s pravom) par godina jer ste prava prenosa Premijer lige platili kao da smo tržište od milijardu ljudi. Mislim, kada prodaš firmu kao SBB sa svom infrastrukturom i svim pretplatničkim ugovorima za svega 300m više nego prava prenosa 5-6 vrednih sportskih događajaja, jasno ti je šta si preplatio i zašto.

Za sada imaju finansije ali koliko dugo to moze da traje jer N1 pogotovu kao info kanal nije profitabilan i na koliki vremenski rok se Yettel obavezao da emituje ove televizije.

Yettel ima interes da emituje te televizije. Evo recimo danas da biraš operatera, uzećeš Yettel a ne TS (oba imaju sve arene i sve ostale kanale) jer ovde imaš i dva UG medijska kanala.

I N1 i NovaS će šljakati dokle god bude postojao interes Šolaka da subvencioniše produkciju.

Yettel to samostalno neće gasiti, nije im u interesu jer im dovodi nove i čuva stare korisnike.

Da li će UG prestati da subvencioniše ta dva kanala, pa, glasine su da neće odmah. 

• Thanks 1
Posted

Yettel mozda i nece gasiti kanale niti im je u interesu jer ce imati bolju ponudu kanala ali kao sto znas Yettel placa drzavi opticku infrastrukturu sto ga stavlja u podredjeni polozaj i morace da igra kako drzava svira.

Posted
4 minutes ago, nunilo said:

Yettel mozda i nece gasiti kanale niti im je u interesu jer ce imati bolju ponudu kanala ali kao sto znas Yettel placa drzavi opticku infrastrukturu sto ga stavlja u podredjeni polozaj i morace da igra kako drzava svira.

Mogla je onda država već sada to da odsvira i da od danas nemaš N1 i Novu i da ne pusti Yettelu da zaključi/obnovi pitaj boga koliko ugovora na osnovu toga.

A ako se ti kanali obrišu, a ti si uzeo paket zbog toga, imaćeš pravo da raskineš ugovor sa Yettelom, pod uslovom da jednostrana izmena uslova (brisanje N1 i Nova) nije kao što zakon kaže administrativne prirode i nema negativnih posledica na korisnika (a biće negativnih posledica ako nemaš ta dva kanala zbog čega si zaključio ugovor, nemaš zamenu za iste, jer nije isto kao kad ti se uzmu SK a dobiješ sve isto samo na areni).

Posted
27 minutes ago, NMX said:

Prvo, nije PPF grupa nego Etisalat (telekomunikaciona kompanija iz Emirata) koja je kupila 50 i kusur % udela u Yettelu (ne samo u Srbiji) od PPFa koji je ostao ispod 50. Ceo posao jeste počeo kada je PPF bio 100% vlasnik. Inače PPF ulaže u telekomunikacije, medije, biotehnologije, real estate, you name it...

Kolike su realne šanse da za šest meseci - godinu Telekom tj. država ponudi tom Etisalatu, PPF-u, kako se već zove 50% više para nego što su uložili u kupovinu SBB-a, ovi to prodaju i zaokruže totalni monopol Telekoma?

Posted
4 minutes ago, Stiletto said:

Kolike su realne šanse da za šest meseci - godinu Telekom tj. država ponudi tom Etisalatu, PPF-u, kako se već zove 50% više para nego što su uložili u kupovinu SBB-a, ovi to prodaju i zaokruže totalni monopol Telekoma?

Da sutra Telekom ponudi 1.45 milijardi evra i kupi Yettel?

Može ako je prekosutra WW3.

Sam Telekom je do te mere zadužen da sutra da ih neko (daće bog) pokuša da privatizuje, ne bi država ništa dobila.

Posted

3 minutes ago, NMX said:

Da sutra Telekom ponudi 1.45 milijardi evra i kupi Yettel?

Može ako je prekosutra WW3.

Sam Telekom je do te mere zadužen da sutra da ih neko (daće bog) pokuša da privatizuje, ne bi država ništa dobila.

Sam Telekom i ovako preživljava tako što država pumpa pare u njega. Ionako je samo SNS paravan.

Pod 1,45 milijardi misliš na ceo Yettel sa sve mobilnom telefonijom i bankom ili samo na TV/internet deo?

Posted
1 minute ago, Stiletto said:

Sam Telekom i ovako preživljava tako što država pumpa pare u njega. Ionako je samo SNS paravan.

Preživljava od kredita uglavnom. Uz veliku profitabilnost poslednjih godina ali nedovoljnu i dalje za nivo zaduženosti.

1 minute ago, Stiletto said:

Pod 1,45 milijardi misliš na ceo Yettel sa sve mobilnom telefonijom i bankom ili samo na TV/internet deo?

Ja sam pogrešio oko cene, SBB je bio 850, pa je 50% koliko si rekao preko nekih 1.3 milijarde. Samo kablovska. 

Neće se desiti.

Posted

Pet meseci mi je zivot na pauzi, u medjuvremenu sam nesto malo zabrljala pa cu verovatno skoncati u Padinjaku - za cije babe zdravlja radi? Mog sigurno nije. Kako se osecaju svi oni mladi ljudi sa krvavim zuljevima i sve one mame, babe, kume i tetke koje su mesile sve one kiflice? Pao mrak na srbijicu. Nikako da narodu padne mrak na oci. Vidim objavu da je PIO fond u blokadi 2 dana, bas sad kad treba da krene sa isplatom martovskih penzija? Lepo. Valjda ce to biti taj "dovoljan razlog" za generalni strajk?

Biti naivan u mojim godinama je bruka i sramota. Sta cu, nada umire poslednja.

Posted

Pustila sam pinkov dnevnik.

Još nisu dobili instrukcije kako da izveštavaju u vezi carina.

Batrgaju se u frazama "treba sačekati i videti".

Nevoljeni nije se tome nado.

Posted

U Srbiji niko ništa ne kupuje bez čvrstog dogovora sa nepomenikom. Ovo nije demokratska država i sudstvo ne funkcioniše tako da niko nije lud da ulaže ogroman novac u nešto u Srbiji. Yettel i sve ostale velike firme koje su prodavane su sve pod kontrolom Vučića. Vode se na fondove čisto reda radi da ne može da se poveže sa njim. SBB je kupio režim ali ne može odma da uništi N1 i Nova S jer bi bilo isuviše providno i on to ne bi mogao da brani na zapadu. Sada će da ih prebacuje unazad na programu dok ih ne baci negde na 600-700 i onda će Yettel da prekine saradnju sa njima. Jedino ako pukne vlast pre nego što to stignu da odrade.

N1 ne može da se finansira od tržišta ali Nova S može jer ima raznovrstan program naravno uz mali pad kvaliteta i malo više jeftine zabave, to može da se pokrije smanjivanjem plata poznatim novinarima. Taman da vidimo ko od njih želi da radi slobodno a ko za pare. Sutra kada pukne vlast i otvori se još koji medij, pogotovo neki od ovih sa nac. frek. onda će da nastupi neodrživo vreme za njih jer neće moći da pariraju bogatijem mediju a ti sa nac. frek. imaju veće prihode od njih jer im je takva pozicija u državi da mogu da dobiju više reklama i veću cenu reklame.

• Like 2
Posted
3 hours ago, Klotzen said:

SBB je kupio režim ali ne može odma da uništi N1 i Nova S jer bi bilo isuviše providno i on to ne bi mogao da brani na zapadu.

Kupili su SBB, ali ne N1 i Novu S, oni su i dalje u vlasništvu United grupe. E, sad, postoji zebnja kako će oni opstati na SBB-u. Nadajmo se da su nekako deo ugovora i da im to garantuje opstanak. Jer, ako se radi o nekom ugovoru na određeno vreme ili samo nekakvom dogovoru, onda je to veliki problem, jer onda ne bi bilo garancije da će ugovor biti produžen. Yettel već krši sporazum time što u svoju kablovsku još uvek nije uvrstio N1 i Novu S, kažu kao "uskoro". Videćemo. Nadajmo se da su u UM nekako uspeli da zaštite svoje kanale i da će uspeti da opstanu, jer bi, u suprotnom, ne daj, Bože, njihovo gašenje ili propadanje zaista značilo težak medijski mrak kakav postoji u najgorim despotijama odbačenim i izolovanim od ostatka sveta.

Posted

cetiri recenice iz istog izlaganja :cigar:

Siguran sam da ćemo pričati sa našim partnerima iz Amerike i Donaldom Trampom.

Uveren sam da ćemo u naredna tri meseca rešiti problem, ako ne i kraće.

Tačnije, verujem u to da ćemo to rešiti.

Potpuno racionalno posmatrajući, gotovo sam siguran da ćemo to da rešimo.

Posted
10 hours ago, Stiletto said:

Država daje Telekomu ali još više uzima od njega, gde god zaškripi uzme se od njih i udeli kome treba. Pre par meseci kružila je priča da je jedan mesec telekom isplatio plate pokicajcima a drugi mesec je to uradila mocart kladionica. Davalo se za filmove, kreštavuši i još nekim muzičarima, usisavale firme( globatel, teledirekt i još neke manje koje su pre toga naprasno primale naprdnjake u stalni radni odnos). Telekom i EPS održavani da bi moglo da se uzima kad zatreba.

Posted
5 hours ago, Perkos2 said:

Država daje Telekomu ali još više uzima od njega, gde god zaškripi uzme se od njih i udeli kome treba. Pre par meseci kružila je priča da je jedan mesec telekom isplatio plate pokicajcima a drugi mesec je to uradila mocart kladionica. Davalo se za filmove, kreštavuši i još nekim muzičarima, usisavale firme( globatel, teledirekt i još neke manje koje su pre toga naprasno primale naprdnjake u stalni radni odnos). Telekom i EPS održavani da bi moglo da se uzima kad zatreba.

Prosto je nepojmljivo. ta priča da su plate policajcima isplaćene sa računa Telekoma ili Mozarta, ne tvrdim da se nije desilo, već razmišljam o motivima,  da se to uradi na vidljiv način ako ima mnogo načina da se isto uradi a da se ne vidi. Jedino objašnjenje koje mi je prihvatljivo je da se radi o krajnjoj bahatosti, u fazonu, eto može nam se, šta nam ko može. To koliko se pumpa u Telekom teško da može da se objasni budućim prihodom u uslovima još većeg monopola, Telekom ima desetine hiljada zaposlenih, skupu opremu, infrastrukturu, sve to treba održavati i obnavljati, realnim prihodima od pretplata i reklama ne bi se to opravdalo, ali davanjima iz budžeta , od države do mesne zajednice, to se ladno prbacuje na buduće generacije, sada trošimo pare iz budžeta koji punimo zaduživanjima, platiće neko posle nas.

Ona šema koju je BIRN dezaljno raskrunkao, sa imenima i adresama, brojevima ugovora, lažnim izveštajima, nekei milioni evra za programe sprečavanja vršnjačkog nasilja, isplaćeno preko NVO koje su osnovane za tu priliku, nikad nisu imale nikakav drugi promet osim tog, niko ne zna za njih na adresi na kojoj su registrovani, niko ne zna za aktivnost koju su navodno obavili i u izveštaju opisali. 

Sve je detaljno opidano i dokumentovano, ni istražni organi ne prikupe tako jasne dokaze, ali tužplaštvo ćuti, tu i tamo BIRN popije po neku tužbu.

Posted (edited)

Setila sam se: na prve vesti o prodaji SBB, nenadlezni je i najavio gasenje N1 i Nove najdalje na jesen. Apsolutno sam ubedjena da on, tj. njegova drzava stoje iza ovog manevra. I zbog toga mi je jos gore, on ima odgovor na sve jer ima novac, za nase rodjene pare nam radi sve ovo. Ne moramo da se bijemo po ulicama sa njegovim placenicima, dovoljno bi bilo da udjemo u generalni strajk i da ga ostavimo bez novca. Ali......ovo je narod koji "sece ushi, krpi dupe", da prostite na jos jednoj mudrost moje bake. Ne moze on da nam radi grozote  koje mi vec nismo uradili sami sebi. Bljak!

Edited by Pletilja
Posted (edited)

Sto mi, bre, stajete na muku, vi, menadzeri foruma?! Ne mogu da udjem na temu studentskih protesta od reklametine preko celog ekrana bez mogucnosti da je iksiram, skrolujem?! Koji vam je vrag, shefovi? Ok, sad cu da se ispisem jer ovo vise ne mogu i necu da trpim, aj sad cao!

GaZdtZ3.jpeg

Edited by Pletilja