DJ_Vasa Posted yesterday at 07:50 AM Posted yesterday at 07:50 AM 5 hours ago, McLeod said: Ako vec pricate da on nece mirno predati vlast i da cemo morati za to da se borimo na ulici tek onda su ti matori ljudi na koje mediji utici potpuno nebitni, jer oni nisu faktor u toj borbi Ne. Sve i da su izborni uslovi kao u Švajcarskoj, mislim da bi se oni što vole Kremlj, Kosovo, popove i slične lako probili. A ima ih podosta i u onih petnaestak stranaka koje nazivamo opozicijom. Kad se jednog dana razdvoje, ne verujem da bi se masovno glasalo za one koji su za EU, koji ne ližu ikone ili čak koriste sapun i vodu. 2
fancy Posted yesterday at 08:00 AM Posted yesterday at 08:00 AM Đe nam se dede onaj forumski desničar, ljubi ga majka u desni Obraz: Novi DSS: Presuda Dodiku potvrđuje kolonijalni status Suda Bosne i Hercegovine, kao i same države Quote Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) ocenila je danas da je "sramna" presuda kojom je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik proglašen krivim, kao i da "potvrđuje kolonijalni status kako Suda Bosne i Hercegovine, tako i same države". Bonus track sa iste kompilacije: Hidden track, nije za one sa slabim srcem: Spoiler 1
DameTime Posted yesterday at 08:56 AM Posted yesterday at 08:56 AM 6 hours ago, McLeod said: Ako vec pricate da on nece mirno predati vlast i da cemo morati za to da se borimo na ulici tek onda su ti matori ljudi na koje mediji utici potpuno nebitni, jer oni nisu faktor u toj borbi Ponoviću divnu baku i na ovom topiku Najveća podvala nenadležne institucije je što nas je ubedio da su svi "matorci" njegovi. A zapravo i u toj grupi oni ima malu podršku. Možda ne mogu da ih jure po ulicama (mada ima dosta vitalnih među njima), ali bake i deke sigurno jesu faktor u ovoj borbi. 3 2
McLeod Posted yesterday at 09:03 AM Posted yesterday at 09:03 AM Imas i onog deduvu Sremskoj Mitrovici juce koji napada novinare i naziva ih ustasama. Potpuno je nevazno, oni na koji utice Pink i RTS su nebitni, a upravo tvoj primer dokazuje da ako i jeste taj uticaj medija bitan, ovaj je vazniji. Deset godina pricam kako se pobedjuju izbori u Srbiji, tako sto tabanas po selima i pricas sa babama i dedama. Ovi klinci kad prodju, uzmu malo hrane i zagrle penzionere to je njima hajlajt decenije verovatno jer su cesto sami bez ikoga i zele paznju. 2
DameTime Posted yesterday at 09:13 AM Posted yesterday at 09:13 AM Tradicionalni mediji bi trebalo da budu bitni, kao jedan od pokazatelja slobodnog društva. Naravno, sa porastom značaja društvenih mreža, njihov uticaj nije isti kao nekada. 8 minutes ago, McLeod said: Deset godina pricam kako se pobedjuju izbori u Srbiji, tako sto tabanas po selima i pricas sa babama i dedama. Ovi klinci kad prodju, uzmu malo hrane i zagrle penzionere to je njima hajlajt decenije verovatno jer su cesto sami bez ikoga i zele paznju. Sa ovim se slažem. Studenti rade ono što bi trebalo opozicija, a i ono što je sns radio pre skoro 13 godina i kako je (između ostalog) došao na vlast... 1
Perkos2 Posted yesterday at 09:13 AM Posted yesterday at 09:13 AM Neki deda iz okoline Paraćina kad gleda dnevnik na rts ili prvoj čuje da se neke "ustaše" i špijuni biju po BG i NS sa policijom i da je država ugrožena ali onda čuje da ti dečaci i devojčice prolaze kroz njegovo selo, izađe i vidi da su to sasvim normalna deca, nasmejeana, vesela, željna slobode i pravde i naravno seti se svojih unuka koji su morali da ratuju, da odu preko kako bi opstali i krene suza i emocija. nađe se i po neki fanatik i namćor ali njih ćemo baciti u vodu 3
fancy Posted yesterday at 09:30 AM Posted yesterday at 09:30 AM 24 minutes ago, McLeod said: Imas i onog deduvu Sremskoj Mitrovici juce koji napada novinare i naziva ih ustasama. Ovo je zanimljiv momenat iz Inđije, kad pandur presavija dedu koji hoće da napadne "ustaše": Koji li se lom u mozgu događa ovoj Happy Informerskoj spodobi... 3 1
fancy Posted yesterday at 09:39 AM Posted yesterday at 09:39 AM 1 hour ago, fancy said: French connection revisited A sad malo kredita gde ga treba dati:
Dzo23 Posted yesterday at 10:09 AM Posted yesterday at 10:09 AM Apsolutno se ne slažem s McLeod-om. Siguran da kad bi se ukinuli pink, happy, a rts krenuo objektivno da izvještava, za 3 mjeseca Vučić bi izgubio izbore glat uz sve mahinacije i malverzacije s glasovima koje nam svake izbore priređuju. Obje ruke u vatru dajem. Saglasan sam da uticaj medija nije uzrok već posledica, ali ogroman, baš ogroman, je uticaj istih na javno mnjenje, pogotovo na stariju populaciju. 11
40Wins Posted yesterday at 10:33 AM Posted yesterday at 10:33 AM 53 minutes ago, fancy said: A sad malo kredita gde ga treba dati: Francuz cita nas forum hahahaha 😄 Tesko mogu da mu predjem preko onog za Vulina, ali sem protesta mora da se napravi neka dodatna aktivacija. 4
McLeod Posted yesterday at 10:37 AM Posted yesterday at 10:37 AM 27 minutes ago, Dzo23 said: Apsolutno se ne slažem s McLeod-om. Siguran da kad bi se ukinuli pink, happy, a rts krenuo objektivno da izvještava, za 3 mjeseca Vučić bi izgubio izbore glat uz sve mahinacije i malverzacije s glasovima koje nam svake izbore priređuju. Obje ruke u vatru dajem. Saglasan sam da uticaj medija nije uzrok već posledica, ali ogroman, baš ogroman, je uticaj istih na javno mnjenje, pogotovo na stariju populaciju. Kako da ti kazem, istorija i realnost te demantuju. Ali pazi sad ovo, da si u pravu, koliko bi to zapravo bilo porazno za drustvo i impliciralo bi da ovde vecinom zive potpuni idioti.
fancy Posted yesterday at 10:50 AM Posted yesterday at 10:50 AM Nego promače mi juče diskretna najava građanskog rata North vs South style:
Perkos2 Posted yesterday at 10:54 AM Posted yesterday at 10:54 AM 2 minutes ago, fancy said: Nego promače mi juče diskretna najava građanskog rata North vs South style: ako je ovo sve tačno onda od toliko jako najvljenih "lojalista" nema ni početnog slova L da ih ima ne i morao na silu da prikuplja tamo gde još može da uceni platom i dečijim dodatkom
Smrtokapa Posted yesterday at 11:02 AM Posted yesterday at 11:02 AM Nenadležni je pominjao onomad da postoji 17000 lojalista, a u Jagodini je skupio malo više od polovine tog broja. #samokažem 1
fancy Posted yesterday at 11:22 AM Posted yesterday at 11:22 AM Neće da se #cimajubezveze tu su #kadzagusti 26 minutes ago, Perkos2 said: da ih ima ne i morao na silu da prikuplja tamo gde još može da uceni platom i dečijim dodatkom Zamisli da se recimo i skupe ti neki, ajd da kažemo, lojalisti... pa se u Bgd npr. sretnu sa onom studentarijom koja je s Kosova dolazila ovde na proteste da pumpa... garant će neko nekog da prepozna.
Utopista Posted yesterday at 11:39 AM Posted yesterday at 11:39 AM (edited) Baš sam pre neki dan gledao Memedovića u Galebovom podkastu. Čovek kaže da ovde ljudi ne shvataju kolika je moć televizija. Zapravo da to uglavnom shvataju samo političari... Siguran sam da o tome zna više nego ja... Edited yesterday at 11:40 AM by Utopista 15
Mina D. Harker Posted yesterday at 11:58 AM Posted yesterday at 11:58 AM Naravno. Mediji oblikuju javno mnjenje, da se opoziciji dozvoli pristup nac.frekvencijama, svisuistizam bi opao bar za pola. Uvijek se sjetim* kad je Tadić prije neku godinu išao na pink ili hepi da se sučeljava sa pozicijom; pa od "idi više u penziju", "ti si lično doveo SNS na vlast" itd; komentari po mrežama bili egzaltirano pozitivni, kakav je gospodin, kako ih je pospremio, kako onakvog čovjeka pustismo i sl. *zapravo ne mogu da se sjetim detalja, da li je bio u studiju sa čaletom ili nekim drugim političarima iz vlasti, dobro bi došla pomoć prijatelja. Ali pamtim utiske koje je to proizvelo. 6
berti Posted yesterday at 12:12 PM Posted yesterday at 12:12 PM Steta sto Vucicu ne padne na pamet da natera nesrecnike da na njegove mitinge isto krenu pešice. Molim lepo, sendvič, flasica vode i kreći... Kakva bi to smejurija bila i bežanija. 13
Perkos2 Posted yesterday at 12:24 PM Posted yesterday at 12:24 PM 26 minutes ago, Mina D. Harker said: Naravno. Mediji oblikuju javno mnjenje, da se opoziciji dozvoli pristup nac.frekvencijama, svisuistizam bi opao bar za pola. Uvijek se sjetim* kad je Tadić prije neku godinu išao na pink ili hepi da se sučeljava sa pozicijom; pa od "idi više u penziju", "ti si lično doveo SNS na vlast" itd; komentari po mrežama bili egzaltirano pozitivni, kakav je gospodin, kako ih je pospremio, kako onakvog čovjeka pustismo i sl. *zapravo ne mogu da se sjetim detalja, da li je bio u studiju sa čaletom ili nekim drugim političarima iz vlasti, dobro bi došla pomoć prijatelja. Ali pamtim utiske koje je to proizvelo. 3 1
DJ_Vasa Posted yesterday at 12:25 PM Posted yesterday at 12:25 PM 1 hour ago, fancy said: Nego promače mi juče diskretna najava građanskog rata North vs South style: ... Neko je na FB spomenuo da bi im se mogao spremiti domaćinski doček uz kraljevačku kajganu ili novosadski omlet 4
Smrtokapa Posted yesterday at 12:52 PM Posted yesterday at 12:52 PM (edited) Jedan uglavnom solidan tekst sa Peščanika od danas: https://pescanik.net/kraj-slepe-podrske-studentima-pocetak-dijaloga/ (da li je ovo prava tema?) Moj glavni tejk je da svi mi (grupno) koji nismo studenti moramo da uradimo više na aktiviranju i organizovanju i da (više) nije dovoljno da se samo šlepamo uz njih i da im pružamo podršku. Čak i ako endgame ovde nisu izbori već isključivo pumpanje dok stvar ne pukne, biće potrebna ozbiljna organizacija. A nadam se da će studenti ipak pružiti ruku onda kada (i ako) nestudenti odrade deo svog posla. (Ne mislim da sam napisao išta epohalno, ali da, imam problem sa konkretizacijom.) Edited yesterday at 01:04 PM by Smrtokapa 5 1
McLeod Posted yesterday at 01:14 PM Posted yesterday at 01:14 PM 1 hour ago, Utopista said: Baš sam pre neki dan gledao Memedovića u Galebovom podkastu. Čovek kaže da ovde ljudi ne shvataju kolika je moć televizija. Zapravo da to uglavnom shvataju samo političari... Siguran sam da o tome zna više nego ja... Ne zna. Jer je kad je dolazio prosli put bio u fazonu ne znam sta se bakcete sa ovim internetom, to ne moze da zazivi. On je samo dinosaurus koji ima odbrambeni mehanizam i nece sebi da prizna da je random osoba sa mobilnim telefonom koja zabelezi nesto bitno na svojoj licnoj platformi mocnija od njegove produkcije i 30+ godina novinarskog iskustva. Tako je kako je.
dali_man Posted yesterday at 01:49 PM Posted yesterday at 01:49 PM 31 minutes ago, Smrtokapa said: Jedan uglavnom solidan tekst sa Peščanika od danas: https://pescanik.net/kraj-slepe-podrske-studentima-pocetak-dijaloga/ Ovaj tekst je dokaz da svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje. Jel studenti brane opoziciji da radi svoj posao? Ne! Jel studenti brane NVO da se aktivnije ukljuci u rusenju rezima? Ne! Jesu studenti sprecavai da se pola Novog Sada digne i ode pred skupstinu kad se birao novi gradonacelnik? Nisu! Jos se kenja po njima kako su u to vreme blokirali neke kruzne tokove umesto da oni budu pred skupstinom. Njihov stav je prilicno jasan. Njihovi protesti su GRADJANSKI, i svako moze da prisustvuje u svojstvu gradjanja, i Djilas, i Marinika, Cuta, Francuz. I niko od studenta ne brani ovim pomenutima da paralelno rade na rusenju rezima. Bukvalno nema zaseoka u Srbiji gde studenska noga nije krocila u zadnjih mesec i kusur dana. Digli su na noge svakog ko je protiv ovog rezima, srozali rejting SNS-u. Evo, pozivaju na generalni strajk. Na svima nama je da ih poslusamo. Ako cela Srbija stane, Vucic pada. Prosto, jel da? Ako se to ne desi, onda i treba da nas ovi jasu zanavek jel za bolje i nismo. I onda cemo iz topline ovog doma da, ko ovo piskaralo iz clanka, kenjamo po njima kako nisu ovo ili ono... 4 1
freethrow Posted yesterday at 01:50 PM Posted yesterday at 01:50 PM 57 minutes ago, Smrtokapa said: Jedan uglavnom solidan tekst sa Peščanika od danas: https://pescanik.net/kraj-slepe-podrske-studentima-pocetak-dijaloga/ Od A do Š 2
DameTime Posted yesterday at 01:56 PM Posted yesterday at 01:56 PM 1 hour ago, DJ_Vasa said: Neko je na FB spomenuo da bi im se mogao spremiti domaćinski doček uz kraljevačku kajganu ili novosadski omlet Pročitala sam kragnu. Dosta je interneta za danas 1
Recommended Posts