freethrow Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago 28 minutes ago, paviljoni88 said: Mozda bi dobra taktika bila da tim ljudima nudi vise nego sto sada imaju Vise para,bolje pozicije itd Mozda ga tada prodaju Kojim ljudima? Ovima što bi u bilo kakvoj nenaprednjačkoj Srbiji radili kao vozači ili istovarivači teške robe iz kamiona? Cmon. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 15 hours ago Share Posted 15 hours ago (edited) 1 hour ago, paviljoni88 said: Mozda bi dobra taktika bila da tim ljudima nudi vise nego sto sada imaju Vise para,bolje pozicije itd Mozda ga tada prodaju Više para i bolje pozicije će im ionako dati stranka. Koja budala bi se borila protiv ološa tako što će im dati bolje pozicije i više novca? Taj koji bi to uradio bi završio političku karijeru u roku od odmah. U nekom normalnom sistemu bi mogli da dobiju samo pansion u Zabeli, presudu po kojoj moraju da vrate novac koji nisu zaradili ili koji su nelegalno stekli, nogu u dupe za nelegalno stečen posao i malo službenog druženja sa policijom i sudovima. Uzgred, pošto se bavim jezikom, biću slobodan da ukažem na jedno pravopisno pravilo: imenica 'fekalije' se ne piše slovnom kombinacijom lj-u-d-i. Edited 15 hours ago by DJ_Vasa 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 9 hours ago, McLeod said: Ne, nego je glavna razlika da se devedesetih kada smo mazali mast na leba ni za zivu glavu ne bismo prodali za sitne pare, a sad ljudi bez egzistencijalnih problema prodaju glas za 2000 dinara. U suštini, ubedljivo najveci problem ovog društva. Srbija je metastazirala u Smrdiju gde je glavma i svakodnevna tema i motiv oportunizam. Onaj jeftini, jajarski i besramni. Ako hocemo da skinemo ovo zlo mora da se pogledamo u oči i da se pomirimo sa time da je prosečan Srbin anticivilizavijski brabonjak, neosvescen, neoplemenjen. Prekurčetiv za nekog ko zapravo i nema karakter. Secikese sa idejom o sopstvenom čojstvu Muhamed Alija… A to znači da nema čekanja idealne situacije, nekakvog idealnog skupa ljudi. Dobro društvo daje dobru političku elitu. Nas u Srbiji nema 250, u nekakvim najidealnijim, najhipotetickijim scenarijima, za nekakvu generaciju dostojnih političara. Mi ne mozemo da čekamo da se desi nesto sto je nemoguce. Mi moramo da radimo na to da to nesto makar bude moguce za 10-30 godina. I to mora da se krene odmah. Jbg, da li ce neke budale i nitkovi da se uguraju uz opoziciji prilikom smene vlasti? Hoce, neka ih je i vise od 20,30 posto. Nemoguce je da ne bude, iz ovakvog drustva ne mozes da ocekujes bolje. Tako da moramo i to da prihvatamo. Samo ne smemo da prihvatamo desničare, barem u znacajnoj meri. Sa njima je propast zagarantovana, i prve ih treba ugasiti kad se skinu ovi. Ali nemamo luksuz da prrispitujemo sposobnost, takticnost nedesnicarske/netrojanske opozicije. Teraj, gazi, pa kad se skinu da se pdmah nastavi juris i na nove. Da se i oni filitriraju. Da nam se ne dese nove koštunice… Nama bolje niti nece jos 10 godina, pa sve i da se skinu sa vlasti ovi. Istorijski degradirano društvo su ovi odveli u ove dubine. Ovo nije borba za naše zivote u narednim 10 godina. Ovo je borba za decu koja samo sto su se rodila, ili ce se roditi. U idealnim okolnostima, za njih ima kakve takve nade da u nekom momentu krenu da zive iole normalno. Ja sam vazda bio nekakav pacifista, Pravna država, sistematičan pristup bla bla. Nit mi imamo pravnu drzavu, niti su nam odvezane ruke da je pravimo, niti imamo vremena da je pravimo, niti imamo resursa za nesto sistematski. Ovo mora da se pobedi, pa kad se pobedi da se tek guli. 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago 16 hours ago, DameTime said: Da napuste sve i šta onda? Šta nam to tačno donosi? Prica o napustanju i bojkotu izbora je glupa do bola, to se najbolje videlo u BG, kada je Djilas bojkotovao jedine izbore na kojima su imali neku sansu da pobede. Ocigledno su sve stranke osim SNS-a u stanju raspada, jer im ovi bez problema uzimaju poslanike, formiraju kvazi poslanicke grupe , a izlaskom iz parlamenta ne bi tek dobili nista. Doduse, mali milion puta su sebe upucali u nogu upravo zbog seseljizma u parlamentu, ukljucujuci i ovaj poslednji cirkus. Ja kao papagaj ponavljam da ljudi koji konstantno gube izbore moraju da se povuku i prepuste kormilo nekome ko ima sanse da ih dobije. EU, Zapad ne glasa na izborima u Srbiji, a to sto ne podrzava ovakvu opoziciju uopste nije iznenadjujuce, njih ne podrzava ni narod u Srbiji. Sutra da budu izbori prosli bi gore nego na proslim izborima, ne samo zbog manipulacija, vez zato sto su nesposobni da iskoriste greske SNS-a, a imaju mali milion prilika. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Koliko jezivo Verovatno je plan bio da se likvidira Gde mi zivimo jbt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 7 hours ago, DJORDJE said: EU, Zapad ne glasa na izborima u Srbiji, a to sto ne podrzava ovakvu opoziciju uopste nije iznenadjujuce, njih ne podrzava ni narod u Srbiji. Sutra da budu izbori prosli bi gore nego na proslim izborima, ne samo zbog manipulacija, vez zato sto su nesposobni da iskoriste greske SNS-a, a imaju mali milion prilika. Narod u Srbiji ne zna sta hoce, hoce Rusiju, Putina, ali bi da koristi EU fondove. EU podrzava opcije koje zele zapadne vrednosti, a te vrednosti nikako nisu Putin i brat Si. Ne postoji niko u opoziciji ( ja vise i ne znam sta je i ko je opozicija u Srbiji) koji ce jasno i glasno reci da Srbija mora da se opredeli za EU jer je to jedini put i nacin da se popne i na najtanju zelenu granu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Mi živimo pod zakonom džungle. Ko ima veću silu taj vlada tj. onaj ko upravlja većom silom. Ovo društvo će krenuti ka ozdravljenju kada masa na ulici izgazi kurčićeve huligane za razbijanje svakog koncepta svakog protesta. Jednostavno, kad se linčuju na ulici njegovi pešadinci. To će biti najbolji znak da se narod oslobodio straha. Ja trenutno, uprkos nekim mikronskim pomacima, ne vidim šansu da se tako nešto desi u narednih x godina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 7 minutes ago, Chaos Is Me said: Mi živimo pod zakonom džungle. Ko ima veću silu taj vlada tj. onaj ko upravlja većom silom. Ovo društvo će krenuti ka ozdravljenju kada masa na ulici izgazi kurčićeve huligane za razbijanje svakog koncepta svakog protesta. Jednostavno, kad se linčuju na ulici njegovi pešadinci. To će biti najbolji znak da se narod oslobodio straha. Ja trenutno, uprkos nekim mikronskim pomacima, ne vidim šansu da se tako nešto desi u narednih x godina. Mi zivimo u zabludi da smo mnogo lepi, pametni, a eto samo neki Vucicevi pesadninci nam se seiru u zivote. Na topiku o seriji Djindjic Basara pise i sledece: „Ako li to ne uradite“, kaže Karla, „ništa od integracije Srbije u međunarodnu zajednicu.“ Na Đinđićevo pitanje: „Zašto je Miloševićevo apšenje toliko prioritetno kod tolikih prečih poslova?“, Del Ponteova kaže sledeće: „To je stav međunarodne zajednice. Reintegracija SR Jugoslavije u međunarodni poredak zavisi od spremnosti njenih građana da se suoče sa istinom.“ Cela je Srbija cuvala Ratka Mladica godinama kao svoja dva oka u glavi i to tako 15 godina, trpela sankcije, i pozicija i opozicija su znale gde je i ko je on ( isto vazi i za Karadzica) i svi su na celu sa SPC bili cuvari tih zlocinaca i bili su bas ucveljeni kada su ovi ipak morali u Hag. Ja bih rekla da se do danas nije nista promenilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edinburgh Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 18 hours ago, McLeod said: Ne, nego je glavna razlika da se devedesetih kada smo mazali mast na leba ni za zivu glavu ne bismo prodali za sitne pare, a sad ljudi bez egzistencijalnih problema prodaju glas za 2000 dinara. A u stvari glavni problem je to sto u Srbiji ima mnogo tkz-ih ljudi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tex_Willer Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago Dodik dok je bio na zapadnoj sisi sve je rekao za Mladica i Karadzica kako jeste, znaci njima je odlicno da budu na slobodi, dok narod ko je*e nek pije sankcije i nek nema napredak, a jos pride su taj narod omadjijali da sece vene na pomen Mladica i Karadzica u Hagu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts