Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Problem je, naravno, sto vlast ponasanjem tera na nasilje, koje ce verovatno i eskalirati. Prosto nema drugog nacina.

Moze protesti, eno vam onaj cosak tamo pa se derite do mile volje i crtajte crvenom bojom, ali budite tu i ne smetajte u saobracaju. Drugim recima, dokle god ste neprimetni, ne smeta.

Moze izbori, evo ova moja uhodana ekipa jedva ceka da isproba nove metode kradje, potkupljivanja i zastrasivanja.

Jebiga, nismo u normalnoj situaciji. Mrzim to, ali ovde mora da padne neko nasilje, jer te jednostavno ostavljaju bez izbora.

• Thanks 1

55 minutes ago, fancy said:

Wow, kakvo botovanje. :ajme:

Ono, kao usputno pišanje po opoziciji praveći ih lenjim oportunistima koji žive na grbači zabrinutog naroda, kroz argument "negde je izašao podatak" / "negde sam čuo"... što se svodi na klasično "keve mi" tačnije "svisuistiamojeopozicijagora".

Evo ja ću da ti kažem gde si pročitao - u Informeru, Kuriru, javili na Pinku, bilo na jednom od Vučićevih obraćanja narodu.

A da ti malo zajebes da drugima pripisujes. Malo sto se izivljavas banujuci ljude dok diskutujes sa njima, sada si poceo da  podmeces. Ako si ti idolopokonski nastrojen prema svemu sto opozicija uradi, onda je tvoj nivo pink, informer, kurir i ostala sranja. Ti ces nekome da podmesces, ti?

Sam se banuj neko vreme jer ovo sto radis je sramota. Ucitavas drugima, kao drzis lekcije... Sta si ti nama? Profesor neki, a ostali ovde su đaci.

Podatak o zaposlenju poslanika moze da se proveri. U nekom podkastu je iznet, mislim kod onog Ljube koga je bia onomad hapsila zbog kritike Vucica. Valjda je i on Vucicev covek.

• Thanks 1

2 hours ago, berti said:

Negde je izasao podatak da 90 posto opozicionih poslanika nema drugi posao, skupstina im je jedino radno mesto. Naravno da im se ne napusta ovakav lagan, a i pristojan novac i privilegije. Umesto da se odmah napusti parlament, svi odbori, sve na lokalu... 

Pa jbš ti taj posao ako treba da budeš i poslanik i član odbora i šta sve pa da zbog toga trpi taj neki profesionalni angažman. Npr ja radim od 08-16 pa opet ne bih mogao da budem i poslanik pored toga. Prosto, radim jedan posao 100% a da otavljavam jedno da bih bio poslanik... 

Sam sebi bih dao otkaz. 

Dakle, demagogija je pisanje te vrste, eto, njima je to jedini posao. Pa i treba da im bude jedini posao da bi mu se posvetili kako treba.

• Like 6

Kada bi opozicija napustila parlament, skupštinu, sve na lokalu itd. ne bismo dobili apsolutno ništa. Samo još veći mrak, manipulaciju i sns spinovanje. Opozicija mora na svaki mogući način da bude prisutna i pokuša da deluje iznutra.

Da li su najsposobniji? Nisu, ali nismo ni mi bolji. Neki novi Đinđić se neće pojaviti, a i da se pojavi, on ne bi bio rešenje.

Zašto? Videti pod:

14 minutes ago, Chaos Is Me said:

Naravno da mora da padne nasilje.

Ova vlast će se konačno srušiti samo nasiljem i samo na ulicama. Koliko smo daleko od toga, ja ne znam, ali smo definitivno bliži nego pre 6 meseci.

U dokumentarcu N1 Država, to sam ja, jedan (čini mi se) francuski analitičar je rekao za Vučića: Da mu ponude da sada siđe sa vlasti, demokratskim putem i ostane u istoriji upamćen kao veliki državnik, ili da ostane još nekoliko godina na vlasti ali da bude srušen nasilnim putem - on bi odabrao drugu opciju. Toliko voli vlast.

(parafrazirala sam ali to je suština)

• Like 1

5 minutes ago, shonke said:

Pa jbš ti taj posao ako treba da budeš i poslanik i član odbora i šta sve pa da zbog toga trpi taj neki profesionalni angažman. Npr ja radim od 08-16 pa opet ne bih mogao da budem i poslanik pored toga. Prosto, radim jedan posao 100% a da otavljavam jedno da bih bio poslanik... 

Sam sebi bih dao otkaz. 

Dakle, demagogija je pisanje te vrste, eto, njima je to jedini posao. Pa i treba da im bude jedini posao da bi mu se posvetili kako treba.

Sve je to tacno. Samo u sklopu svega sto se dogadja, a uzimajuci u obzir i ono sto je Baculov govorio, pa i sva papazjanija oko izlaska i bojkota izbora i organizovanja protesta, covek pocne da sumnja u to da deo opozicije radi sa mrcinom. U tom kontekstu je i to da je nekima cilj samo da sacuvaju to poslanicko mesto jer ono donosi privilegije.

Reci da su svi isti je glupost, idiotizam. Niko ovakav nivo svega lošeg nece moci da dostigne. Ove sns mrcine su čak uspele i Milosevica da nadmase u necemu, a to se cinilo nemoguce.

21 minutes ago, shonke said:

Naravno da je demagogija, ali kao i svaka demagogija usmerene je uglavnom tupavom delu nacije.

Ovo sto Berti prica mozda nije najbolje pojasnio ali vlast poteze pricu kako su to neuspesni ljudi koji da nema politike ne bi imali ni za hleb. Naravno, to je cista projekcija, jer su upravo oni takvi, ali kad u celu pricu uvedes i nepoznatu da narod sa prilicnim nepoverenjem gleda sve politicare generalno, sem oca nacije, imas vrlo povoljno tlo za pustanje takve price. Eto, vidi ti ovog, buni se, a da nema skupstinsku platu crko bi od gladi. To oni koriste, i to naravno ne prolazi kod iole inteligentnijih, ali avaj...

Inace, jel ste videli najavljen strajk u TENT.

Ako se secam, Sloba je puko kad je Kolubara stala.

11 minutes ago, DameTime said:

Kada bi opozicija napustila parlament, skupštinu, sve na lokalu itd. ne bismo dobili apsolutno ništa. Samo još veći mrak, manipulaciju i sns spinovanje. Opozicija mora na svaki mogući način da bude prisutna i pokuša da deluje iznutra.

Govnar u parlamentu radi sta hoce, bila opozicija tu ili ne. Njemu ipak treba neki legitimitet, zato i pravi nekakve leve stranke, kao npr onog Za tebe ćale, koje ce sa ubaci u parlament ako zatreba, plus sto sa tim vecim brojem stranaka moze da mulja oko birackih odbora, kontrole...

On na izborima izgubiti nece nikada, uvek ce da ukrade koliko treba. Znaci, vanparlamentarna borba koja ukljucuje sve, pa i nasije. Treba se obilaziti Srbija, objasnjavati ljudima. Od novca koji se dobija svakog meseca u skupstini mogu se organizovati mesni odbori po celij Srbiji, a ne da se desava da opozicije negde uopste nema na listama. Setimo se Dindjicevog obilaska Srbije, od sela do sela.

Jeste to i do kapaciteta koji je on imao, ali mora da postoji volja da se pokrije cela Srbija, pa tek onda postoji mogucnost barek neka da se obori i na izborima. A dotle, samo ulica i pritisak.

2 minutes ago, berti said:

sada si poceo da  podmeces.

Misliš ovako:

ti idolopokonski nastrojen prema svemu sto opozicija uradi

... Helou? :classic_biggrin:

A da ti malo zajebes da drugima pripisujes

Vidi, kad već delimo savete, mogao bi i ti malo ili da pripaziš (u smislu da bolje formulišeš ili bar čekiraš izvore) šta pišeš ili da se pozabaviš činjenicama.

A činjenica je, za početak, da je sledeće:

1. Argument tipa: "Negde je izašao podatak"

2. I to baš o tome kako je eto, baš "opozicija" u parlamentu nezaposlena ekipa koja ne može bez slatkih para poreskih obveznika (tačnije: "skupstina im je jedino radno mesto. Naravno da im se ne napusta ovakav lagan, a i pristojan novac i privilegije.")

...klasičan MO znaš već koga / čega. Da se ne ponavljam.

Kao što je činjenica i to da si ti upravo sve to jasno i glasno napisao u svom postu koji sam citirao.

8 minutes ago, fancy said:

Misliš ovako:

... Helou? :classic_biggrin:

Vidi, kad već delimo savete, mogao bi i ti malo ili da pripaziš (u smislu da bolje formulišeš ili bar čekiraš izvore) šta pišeš ili da se pozabaviš činjenicama.

A činjenica je, za početak, da je sledeće:

1. Argument tipa: "Negde je izašao podatak"

2. I to baš o tome kako je eto, baš "opozicija" u parlamentu nezaposlena ekipa koja ne može bez slatkih para poreskih obveznika (tačnije: "skupstina im je jedino radno mesto. Naravno da im se ne napusta ovakav lagan, a i pristojan novac i privilegije.")

...klasičan MO znaš već koga / čega. Da se ne ponavljam.

Kao što je činjenica i to da si ti upravo sve to jasno i glasno napisao u svom postu koji sam citirao.

Dakle, ti si prvi poceo da podmeces. Nazvao si me botom, povezao sa kurirom, informerom, pinkom...

Hajde onda to da rešimo. Da li svako ko ijednu reč losu kaze o opoziciji, automatski postaje sns bot? Ako kazes da, onda super, genijalno. Ako kazes ne, onda nazivas botovanjem necije pisanje u zavisnosti od toga ko piše, da li je na istoj talasnoj duzini sa tobom u svemu. Kad vec govoris o formulisanju, mene si onomad banovao jer sam napisao u vezi Kosova"mnogi" i "pojedini" ,a ti si to okarakterisao kao generalizaciju. Sjajno!

Uđeš u parlament koji je formiran mega krađom na izborima... Učestvuješ na sednicama koje sluze za sprdnju i koje su poligon na kome predsednica vređa poslanike, psuje ih... Namerno se pravi dnevni red od milion tacaka da bi se sprecilo da glavne teme dođu na red... I još ko zna sta sve vec.

I šta radis u tom parlamentu. Boris se, kao bokser sa vezanom rukom protiv drugog. I onda je bot onaj ko kritikuje opoziciju. Ma super sve.

Vlast se menja na dva načina, izbori ili nasilno (revolucija, državni udar...)

Kao što za promenu na izborima treba udarnički raditi 24/7  još više treba raditi da bi se vlast nasilno promenila.

Nasilje bez strategije i taktike kako, gde, kada, ko, ostaje samo nasilje koje će propasti kao i šetnje do besvesti. Narodni bes i nada da stihijsko nasilje proisteklo iz njega može doneti bilo šta je zavaravanje.

I onda dolazimo do problema naše opozicije, ko to da uradi, jer neko mora, ponavljam nasilje bez konkretnog cilja je kontraproduktivno.

Politika je posao, kao i svaki drugi posao mora se znati zanatski deo da bi bio relevantan u svom poslu.

Znači, političar mora da šparta od vrata do vrata u Srbiji, od vrata do vrata u Briselu i Vašingtonu,

Od svake tv stanice do tik toka. Mora da shvati kako i zašto je jedan narandžasti milijarder pokupio glasove američke sirotinje. I ovo sve mora da radi i ako misli da menja vlast i na izborima i nasilno.

Meni lično ne smeta ni jedan način, u našoj situaciji su mi oba prihvatljiva, ali ako u moru opozicionih stranaka, nevladinih organizacija, pokreta, grupa gradjana prekrižimo ubačene DB stranke, kombi stranke sa 10 članova i ostale svirače kurcu, ja ne vidim da iko ide sa nekim game planom. Samo se reaguje od slučaja do slučaja sa nadom da će se nešto desiti samo od sebe na krilima energije mase i narodnog gneva.

Neće.

I nikad se nije u politici ništa desilo samo od sebe.    

• Like 6

36 minutes ago, JPM said:

Naravno da je demagogija, ali kao i svaka demagogija usmerene je uglavnom tupavom delu nacije.

Ovo sto Berti prica mozda nije najbolje pojasnio ali vlast poteze pricu kako su to neuspesni ljudi koji da nema politike ne bi imali ni za hleb. Naravno, to je cista projekcija, jer su upravo oni takvi, ali kad u celu pricu uvedes i nepoznatu da narod sa prilicnim nepoverenjem gleda sve politicare generalno, sem oca nacije, imas vrlo povoljno tlo za pustanje takve price. Eto, vidi ti ovog, buni se, a da nema skupstinsku platu crko bi od gladi. To oni koriste, i to naravno ne prolazi kod iole inteligentnijih, ali avaj...

Inace, jel ste videli najavljen strajk u TENT.

Ako se secam, Sloba je puko kad je Kolubara stala.

Pre nego što je izbio protest u Lazarevcu, sloba je izgubio izbore 24.9.