Jump to content

KK Budućnost


bergkamp bcd

Recommended Posts

1 hour ago, Lovcenac 73 said:

Sto je sa Vladom Mihailovicem ? 
Nije ga bilo u drugom dijelu sezone bez u civilu iza kosa.
Nema ga ni u reprezentaciji.

Neki problem ,cini mi se, sa ledjima.

 

Btw, mali za kojeg sam stalno pričao da je napravio ogromnu gresku prelaskom u kkp, u momentu kad je Žoc dosao, Djordjije Jovanovic, je novi igrac. Bezveze je izgubio 3-4godine bez minuta idje a imao je tada ponudu SC-a i sigurne minute u aba 1. 

Link to comment
Share on other sites

On 6/11/2024 at 11:54 AM, Nemam_ti_kad said:

Mirković vjerovatno se ne pita nista tu i mislim da mu prave put Zvoneta Ivisica. Jer dobre novce zarade u tom slučaju i Bokan i Misko. 

 

To ima smisla, kao sto nasi fudbalski klubovi prodaju tinejdzere da bi mogli da dovode neka skuplja imena.

 

Ono sto je bitno je da Mirkovic zaigra u svom klubu, ako se bude odlucio da ostane u ABA ligi, da ne prelazi u Megu/Crvenu zvezdu/Partizan.

Link to comment
Share on other sites

Nema mi nesto smisla da Tyrique Jones dolazi u Buducnost koja igra EC, ali ako postoji sansa treba ga pretplatiti jer je prvi centar 2. najvaznija stvar u ekipi (uz prvog pleja, eventualno glavnog skorera).

 

Trenutno je situacija sledeca:

 

Ferrell, ?

?, ?, Magee (moze i na 2 i na 3)

?, Slavkovic, Jovanovic

?, Tanaskovic

?, Kamenjas, Ilic

 

Prioitet bi trebalo da bude startni bek + cetvorka koja ima dobar sut za 3 (dakle, bez O'Briena, Kuridza, Makondoua i ostalih ciglara) + startni centar. Nadam se da je Zakelj dovoljno pametan pa da ce sredstva da ulozi u prvih 7-8 igraca, umesto da druga petorka bude Wright/Ross - Mihailovic - Magee - Slavkovic - Jones (dakle, nimalo jeftina petorka), a da u prvoj petorci nema nijedan igrac sposoban da sam poentira kada se lomi rezultat.

 

Sto se tice sezone, ovo je prva sezona u kojoj je ostao isti trener i nije promenjen citav tim, pa je i vreme da se prvo napadne vrh tabele u grupi EC (da se na svakom mecu ide na pobedu), pa onda i 1/2 finale tog takmicenja. Da li ce se igrati EL ili nece i nije toliko bitno, Buducnost nema nijednu dobru evropsku sezonu i vreme je da se to promeni.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ferel, Rajt

?, Megi, ?

?, Slavkovic, Jovanovic,

?, Tanasko, Grbovic

?, Kameni

 

Vidjecemo da li ce kapiten produziti, takodje i sta je sa Vladom Mihailovicem. Ilic kao i obično 13-14 igrac u rotaciji. 

Edited by Nemam_ti_kad
Link to comment
Share on other sites

On 6/17/2024 at 8:53 PM, Nemam_ti_kad said:

Ferel, Rajt

?, Megi, ?

?, Slavkovic, Jovanovic,

?, Tanasko, Grbovic

?, Kameni

 

Vidjecemo da li ce kapiten produziti, takodje i sta je sa Vladom Mihailovicem. Ilic kao i obično 13-14 igrac u rotaciji. 

 

Bas ovako bi trebalo da bude, samo da konacno dovedu strec cetvorku (tipa Sestina) i jos nekog igraca iz regiona umesto Amerikanca.

 

Sto se tice sastava, nakon 2021., 2022. i 2023. kada su se promenili i trener i citav tim, sada ostaje vise od pola sastava iz prosle sezone, ostao je i isti trener, vreme je da taj koncept pocne da daje neke rezultate.

Link to comment
Share on other sites

On 6/18/2024 at 11:03 AM, Naša posla 2.1 said:

Rašid Sulaimon na dvojci done deal ✔️
 

Ozbiljna praćka 💯

 

Inace, otkud ova informacija - pojavila se u nekim medijima, ali daleko je to od potvrdjenog. Licno, meni je lik jedan u moru prosecnih americkih bekova, a uz to je prosle sezone bio povredjen. Posle Freemana i cirkusa sa njegovom povredom, nesto sam skeptican prema ovakvim igracima.

 

Ono sto je bitnije je da se pojavila informacija da ostaje Makondou. Ako to bude slucaj, Zakelj ce imati u sastavu sedmoricu kosarkasa iz prosle sezone (Wright, Ferrell, Magee, Slavkovic, Tanaskovic, Kamenjas + Makondou), uz ostanak nekoga od dvojca kapiten/Mihailovic, to je vec osam istih igraca. Ostaje jos da se dovede prvi bek, prvi centar i prvo krilo i onda nema izgovora da se ne pojuri vrh tabele EC sledece sezone.

 

Doduse, prosle sezone je Buducnost imala mnogo srece u zrebu, grupa "A" je bila neuporedivo teza od njihove. Sad treba izbeci dve ekipe iz Spanije, a ostaje i da se vidi da li ce ekipe iz Izraela da budu jake sledece sezone ili ne.

 

Po meni bi bilo idealno da u grupi budu Trefl Sopot, Trento (a ne Venezia), bilo koja ekipa iz Litvanije, Gran Canaria, Hamburg (a ne Ulm).

 

Najjaci ce biti klubovi iz Spanije, Izraela i Turske + Venezia.

Link to comment
Share on other sites

Da, ako i dalje vazi pravilo da ne mogu dve ekipe iz iste lige (za spanske i turske ekipe valjda ne mogu sve tri u istoj grupi), onda imamo sledece kalkulacije:

 

Sesir 5, ne moze Cedevita, mora Lietkabelis. 

Sesir 9, ne moze Wolves, mora Hapoel J. 

Sesir 6, ne moze Hapoel TA, mora Hamburg Towers

Sesir 3, ne moze Ulm, mora Bourg

Sesir 7, mora Trento

 

To ostavlja:

 

Sesir 1, Valencia ili Gran Canaria, bolje GC

Sesir 2, Joventut ili TT, svakako bolje turska ekipa

Sesir 8, Besiktas ili Aris, i jedni i drugi su slicni, sa jakim domacim terenom

Sesir 10, Bahcesehir ili Trefl Sopot, Poljaci svakako

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Posto je vec bilo u medijima, u pitanju je Rivero iz Maccabija.

 

Na prvi pogled, odlicno pojacanje, ali meni on deluje kao nekakva poboljsana verzija Kamenjasa - spor, nije toliko atletican, jak, voli da igra pod kosem, ne hvata mnogo lopti tokom meca, losa slobodna bacanja.

 

Ako bi vec zeleli nekoga da dovode, neka probaju da upecaju Jonesa (drugaciji tip igraca od Kenana) ili Dauma na 4 (drugaciji tip igraca od Tanaskovica).

Edited by goldberg
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
On 6/19/2024 at 9:41 PM, MrTwister said:

Znači ove sezone sigurni su nam: Lietkabelis, Hapoel Jerusalim, Hamburg, Bourg, Trento. Ovo 4 ostalo da se prelomi sto se EC tice.


P2Snjgg.png

 

Pogresno je ovo, ne znam odakle ti ovi sesiri za zreb. Ispravno je sledece:

 

Seed 1: Valencia i Hapoel TA

Seed 2: Gran Canaria i Hapoel J

Seed 3: Joventut i Bourg

Seed 4: Turk Telekom i Ulm

Seed 5: Buducnost i Venezia

Seed 6: Aris i Besiktas

Seed 7: Bahcesehir i Lietkabelis

Seed 8: Wolves i Cedevita Olimpija

Seed 9: Trento i Hamburg Towers

Seed 10: Trefl Sopot i Cluj

 

Vec je poznato da ce u jednoj grupi biti Buducnost, Ulm, Bahcesehir, Wolves i Trento, a u drugoj Cedevita, Turk Telekom, Venezia, Lietkabelis, Hamburg Towers.

Edited by goldberg
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dobili smo bas tešku grupu u EK. Uz onaj nakaradan sistem, uz nasu lošu tradiciju koju imamo tamo, mislim da niko ne moze najavljivati neke ambicije....samo raditi najbolje pa sto bude. 

 

Btw, mozda nekome nece izgledati tako, ali meni je kvalitet EK dosta veći nego ranijih sezona. 

Link to comment
Share on other sites

On 7/5/2024 at 5:12 PM, Nemam_ti_kad said:

Dobili smo bas tešku grupu u EK. Uz onaj nakaradan sistem, uz nasu lošu tradiciju koju imamo tamo, mislim da niko ne moze najavljivati neke ambicije....samo raditi najbolje pa sto bude. 

 

Btw, mozda nekome nece izgledati tako, ali meni je kvalitet EK dosta veći nego ranijih sezona. 

 

Ne slazem se. 

 

1. Sistem nije nakaradan. Za razliku od EL, svako mesto na tabeli je bitno i samo ekipe sa dna od nekog 15.kola nemaju vise za sta da se bore. Ovako je mnogo bolje od nebuloze da neki tim igra dobro citave sezone, samo da bi u PO izgubio od 8. iz druge grupe, jer, los dan. 

 

2. Kvalitet je malo veci nego prosle sezone, jer je Valencia tu umesto Paris Basketa. No, nema neke razlike izmedju Londona i Basaksehira ili Prometeya i Hapoel J. 

 

3. Grupa je teza od prosle sezone, jer prosle sezone Buducnost nije mogla dobiti lakse rivale, pa su i to uspeli da upropaste. Sada je to malo uravnotezenije, Trento, Trefl Sopot i Wolvesi su najlaksi rivali, Bascesehir i Ulm onako prosek i Hapoel koji se istice kao najjaci

 

4. Ocekivanja: Buducnost je u sezoni 2021/22 imala skor 10-8, 5. mesto, nakon 7-2 usledio je raspad. Sezona 2022/23, nikakav tim, 9-9 i 6. mesto. Prosle sezone, mnogo skuplji tim, 8-10 i 7. mesto. Dakle, sve je gore i gore i ako se i ove sezone nastave sramotni porazi u PG onda je i vreme za odustajanje od EC i snizavanje budzeta. Ne trazi se nikakav rezultat, ali hajde da bar jedne sezone ekipa igra u skladu sa potencijalom koji ima, a ne da se svaki drugi protivnik izivljava u "Moraci". 

Link to comment
Share on other sites

Spominje se i centar Echenique iz Promitheasa, FIBA LS. Trebalo bi da ovo bude tim u novoj sezoni ako se transfer ostvari:

 

Ferrell, Wright

Soulaimon, Magee, kapiten

Dreznjak, Slavkovic, Jovanovic

Morgan, Tanaskovic, Grbovic? 

Echenique, Kamenjas, Ilic

 

Cetiri Zakeljova vojnika, sedmorica iz prosle sezone ostaju. Nesto mi se i ne svidja izbor igraca, ali druge alternative su jos gore(COL, Dubai, Igokea...), tako da drzim palceve da Zakelj to sve lepo uklopi i da nece biti nekih teskih povreda. 

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, goldberg said:

Spominje se i centar Echenique iz Promitheasa

Nisam gledao ovog igrača, ali mi po gabaritu djeluje sličan Kamenjašu.

 

Ne znam da li je Budućnost pokušala da priča sa Smithom (ovim što je bio u KKP), po meni je on bolja opcija od Sulaimona.

Link to comment
Share on other sites

Pa i Rivero deluje kao Kamenjas za bogate, mozda Zakelj zeli da 40 minuta ima isti tip centra na terenu? Bar bi Morgan trebalo da ima dobar sut za 3 pa nece na 4 imati dva ciglara kao prosle sezone. 

 

Sto se tice Smitha, on je dosta skuplji od Sulaimona, a KKB nema bas toliko rastegljiv budzet da mogu da dovedu svakog koga pozele. Ne svidja se ni meni Sulaimon jer je injury prone kao i nesretni Freeman, ali ako bude izbegao povrede moze da bude dobro pojacanje. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...